Страница 173 от 300 ПърваПърва ... 123163171172173174175183223 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,581 до 2,595 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

@hristobotev
    5603 е построен на шаси Q522.1E LA. Основният процесор е същият(PNX8541) като в новото топ шаси, но липсва вторият процесор(PNX5050/5100) отговорен за HDNM и 100Hz. 5603 има само PixelPlus HD, докато при 7603 е PixelPlus 3HD. За мен има разлика.
    Колкото до HDNM - трябва да я видиш за да решиш дали ти харесва. Виж поста ми малко по-горе.
    Матриците на 5603 и 7603 май са едни същи(AUO, код 131).
    Дали Ambilight+PixelPlus 3HD+HDNM си заслужават 200лв.? - За мен ДА.
    @lazarus18
    За 7-ма и 9-та серия на Philips: ако човек следи внимателно, винаги има телевизори от 7-ма серия, които са в/у същото шаси като 9-та, ползват съшите матрици, имат същия процесинг, но липсва само Ambilight-а. За миналата година това е 7862, за тази 74хх.
    PS. За матрицата трябва да се гледат и диагоналите.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

@zlatko, не съм убеден, че 74хх се различава от 9603 само Амбилайта. По харакеристики му липсва PERFECT PIXEL HD, PERFECT NATURAL MOTION и 17 битовата обработка. Дори да е със същата матрица определено процесинга им е различен и най-вероятно ползват по-слаб хардуер.
    Странно, но за тези модели /74хх/ не намирам никакво инфо освен в ТМ, а сайта на Philips е винаги доста актуален.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Ходих и поогледах в ТМ Ст. Загора новите Самсунзи. А656 е със самсунг матрица, А615 е с AUO. За съжаление нямаха изложени 7 ма серия и не можаха консултантите нищо да ми кажат кога ще изложат 8 ма или 9 та. Надявам се да е скоро.
    Между другото интересно ценово сравнение:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039268
    и
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039770
    защо си мисля че не би трябвало да са на една и съща цена....

5. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@lazarus18
    На всички телевизори от 7-ма серия PerfectPixel може да се пусне от сервизното меню, но реална разлика няма. Гледал съм много внимателно един до друг 9732 и 7603 точно поради тази причина.
    74хх(без 32") са с абсолютно същото шаси(Q529.1E LA) което ползва 9ххх. Всички процесори са идентични. Т.е. харуера е без разлика. Софтуера за обновяване е един същ. Матрицата е една и съща. Разликите м/у PerfectPixel/PixelPlus 3HD и HDNM/PerfectNaturalMotion са по-скоро маркетинг. Ако обърнеш вниамние на шасито процесора отговорен за тази обработка е едакъв(PNX5100), и решава основните проблеми на стария(PNX5050), а именно леките ореоли около движещи се обекти появяващи се понякога. Неговата обработка се заявява като "Halo free" ;-)
    Както и да е, спокойно може да не съм прав и винаги най-добрия съдник са очите.

6. Тук е от
    Aug 2008

Zlatko думите ти са музика за ушите ми, макар че преди време, когато гледах още старите модели 9632 и нещо от 7-ма серия и един консултант ме убеждаваше, че според него всъщност 7-цата по нищо не отстъпва като качество на картината, ми се струваше абсурдно изказване (разликата в цената също беше значителна както сега между 9603 и 74хх), но сега написаното от zlatko ми звучи доста по-обосновано, надявам се само да не е така само защото така ми изнася в момента.

Някой знае ли случайно каква е матрицата на 7433 и ако също е AUO колко ощетен бих бил в сравнение с S-PVA на Samsung-a?

7. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@li0li0
    Не ме слушай мен какво говоря - това са само приказки. Отиди и опитай да сравниш всичко и да прецениш сам за себе си. А656 е наистина отличен телевизор. Черното и ъгъла 100% са по-добри от всяка една матрица ползвана от Philips!

8.  

9. Тук е от
    May 2008

Никой нищо не казва за новите LCD модели на PIONEER KRL-32V и KRL-37V.

10. Тук е от
    Oct 2005

И двата модела на Pioneer ги гледах на представянето им в Будапеща. НЕ останах очарован . Подсветката в краищата прозираше, което за мен бе неприемливо изхождайки от ранга на марката.
    Вероятно вина за това има и черната стена на която бяха закачени с цел да се подчертае черния цвят на екрана. Но така или иначе не видях реален черен цвят. Виж плазмите ... непостижимо абсолютно черно. Факт - при загасено осветление в напълно тъмната стая бе невъзможно да се отличи работеща от неработещата черна плазма.

11. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от tchefo
    На 2м 42 инча ако има филм със субтитри ще се четат така все едно гледаме тенис
    Тъй.
    Не мога да се сдържа да не повторя една своя малко по-раншна публикация, с риск да получа предупреждение от стопаните на сайта. Та... ето:

" Хайде сега да разучим едно упражнение, което има способността да ни откаже от безмислените спорове относно минималното разстояние, от което трябва да се гледа един LCD телевизор с Full HD разделителна способност.
    1. Отивате на кино. За препоръчване - някоя "Арена";
    2. Купувате си билет за ред, който е на 2/3 от общия брой редове отдалечен от екрана;
    3. Протягате един от горните си крайници напред до изпъване. Дланта трябва да се опита да закрие екрана, т. е. да лежи в плоскост перпендикулярна на оста на погледа Ви;
    4. Наслагвайки дланите една до друга, виждате с колко длани можете да закриете екрана на киното, вертикално и хоризонтално. При мен са около 2/5 броя длани.
    5. Повтаряте същото упражнение в къщи, пред екрана Вашия Голям телевизор, от обичайното разстояние, от което сте свикнали да го гледате.
    6. Като резултат, сами преценявате, дали гледате домашно кино, или не.
    Най-общо казано, на това му се вика тест на зрителния ъгъл :-) "

Както Lazarus18 отбеляза, не всичко е въпрос на резолюция и зрителен ъгъл. Но, както и аз, вече 2 месеца съзерцаващ некакъв си 52-инчов FullHD телевизор, (наричам го "скъпоструващ предмет"), мога да отбележа, че видеосъдържание с 1080 линии може спокойно да се гледа на 1,5 - 2 метра, заедно със субтитрите, без никакво не-алтруистично притеснение относно пикселизация или очна дисторзия в прекия или преносен смисъл. Основната цел (засега) е: Требе да се гледа цифров сигнал с поне 720 линии (ако имате добре деинтерлейсващ телевизор - няма значение дали е interlaced или progressive) през цифров вход. Ако питате мен - HDMI 1.3 :-) Изисква съответния HD декодер, ъпскейлващ DVD плейър, или устройство като popcornhour, или як хардуер на PC-тo + HDMI 1.3 certified кабел. Та така. :-)

12. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    @lazarus18
    На всички телевизори от 7-ма серия PerfectPixel може да се пусне от сервизното меню, но реална разлика няма. Гледал съм много внимателно един до друг 9732 и 7603 точно поради тази причина.
    74хх(без 32") са с абсолютно същото шаси(Q529.1E LA) което ползва 9ххх. Всички процесори са идентични. Т.е. харуера е без разлика. Софтуера за обновяване е един същ. Матрицата е една и съща. Разликите м/у PerfectPixel/PixelPlus 3HD и HDNM/PerfectNaturalMotion са по-скоро маркетинг. Ако обърнеш вниамние на шасито процесора отговорен за тази обработка е едакъв(PNX5100), и решава основните проблеми на стария(PNX5050), а именно леките ореоли около движещи се обекти появяващи се понякога. Неговата обработка се заявява като "Halo free" ;-)
    Както и да е, спокойно може да не съм прав и винаги най-добрия съдник са очите.
    @Zlatko
    Откъде я черпиш тази информация? НЕ се заяждам, а ми е интересно наистина. Защото такава може да се получи (предполагам) или от сервиз, или от някои свързан по някакъв (дебел) начин с производителя, или да се прочете някъде. Точно последното малко ме безпокои, защото лесно се пише, трудно се доказва...

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Тъй.
    Не мога да се сдържа да не повторя една своя малко по-раншна публикация, с риск да получа предупреждение от стопаните на сайта. Та... ето:

" Хайде сега да разучим едно упражнение, което има способността да ни откаже от безмислените спорове относно минималното разстояние, от което трябва да се гледа един LCD телевизор с Full HD разделителна способност.
    1. Отивате на кино. За препоръчване - някоя "Арена";
    2. Купувате си билет за ред, който е на 2/3 от общия брой редове отдалечен от екрана;
    3. Протягате един от горните си крайници напред до изпъване. Дланта трябва да се опита да закрие екрана, т. е. да лежи в плоскост перпендикулярна на оста на погледа Ви;
    4. Наслагвайки дланите една до друга, виждате с колко длани можете да закриете екрана на киното, вертикално и хоризонтално. При мен са около 2/5 броя длани.
    5. Повтаряте същото упражнение в къщи, пред екрана Вашия Голям телевизор, от обичайното разстояние, от което сте свикнали да го гледате.
    6. Като резултат, сами преценявате, дали гледате домашно кино, или не.
    Най-общо казано, на това му се вика тест на зрителния ъгъл :-) "

Както Lazarus18 отбеляза, не всичко е въпрос на резолюция и зрителен ъгъл. Но, както и аз, вече 2 месеца съзерцаващ некакъв си 52-инчов FullHD телевизор, (наричам го "скъпоструващ предмет"), мога да отбележа, че видеосъдържание с 1080 линии може спокойно да се гледа на 1,5 - 2 метра, заедно със субтитрите, без никакво не-алтруистично притеснение относно пикселизация или очна дисторзия в прекия или преносен смисъл. Основната цел (засега) е: Требе да се гледа цифров сигнал с поне 720 линии (ако имате добре деинтерлейсващ телевизор - няма значение дали е interlaced или progressive) през цифров вход. Ако питате мен - HDMI 1.3 :-) Изисква съответния HD декодер, ъпскейлващ DVD плейър, или устройство като popcornhour, или як хардуер на PC-тo + HDMI 1.3 certified кабел. Та така. :-)
    Горното важи обаче за гледане на филми. Като се има предвид, че не малко хора наблягат на телевизията и тя през следващите няколко години ще е SD, тогава вече разстоянията и размерите се променят.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2006

16. Тук е от
    Jun 2008

Написаното от LAZARUS е абсолютно вярно. Снощи сменях софт-а на ДВД-то в спалнята /за по-големи субс.../ и се позагледах от 1 метър в мизерната си 26-ца на СД сигнал. Писал съм - Самсунг с S матрица и Трайдънт отвътре. Пуснах малко и телевизията - добър аналогов кабел, все пак там гледат само жената и детето, на тях не им прави особено впечатление. Еми отврат... Аз ли съм прекалено претенциозен, другите ли са късогледи - не знам... Става за гледане едва от 2 метра минимум, поне за мен...

17. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@pavele
    Съвсем не приемам въпроса ти като заяждане, нали тук обсъждаме и търсиме информация и вярното решение? :-)
    Та сега по въпроса - чета по различни форуми/сайтове. Тъй като имам 3 модела на Philips(не всички са у нас) и мога доста добре да преценя кои писания са с голяма вероятност истина и кои са само догадки или откровенни глупости.
    Относно шаситата - за всеки телевизор ги пише на стикер, има публикувани схемите им из интернет, директно взети от сервизни manual-и. Матрицте при Philips са на кодове и също са залепени на корпуса на ТВ. Та така - аз затова никога не твърдя, че информацията, която споделям е 100% достоверна. Но в голяма степен от личен опит съм се обедил, че е така.

18. Тук е от
    Aug 2008

Някаква идея 46W4500 na Sony който се чака до месец каде има най голям шанс да се намери най рано в "Сони Център" или ТМ ще го имат преди тях.
    Чух че ТМ имат цени вече като за 40 инчовия модел се очква да струва 3100 лв.
    Идеята е ако некой си спомня при излизане на предходните модели каде сее появил по магазините най напред да сподели.
    мерси!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе