Абе при А656 не ви ли се струва ,че черното малко избива на лилаво
Абе при А656 не ви ли се струва ,че черното малко избива на лилаво
Черното избива към лилаво при 46А656(не знам дали може да се оправи от настройките, може и от самия панел да е), при другите модели това го няма. А615 се различава от А656 по панела, не е огледален(матов) и е 30000:1(ЗА тези които им пречи че има отражение). Панела на А615 май е същия като на А5хх серия. Другите бюджетни серии на Самсунг А4хх и А5хх са също много добри. А5хх е Full HD ,но без 100 Хц. В този линк има сравнение на всички модели А6хх:
http://www.lcd-compare.com/index.php...SAMLE40A696=on
А686 се различава от А656, че канта му е син, а не е червен. Сравнение на моделите А5хх:
http://www.lcd-compare.com/index.php...SAMLE40A556=on
Това, което си пратил, е за A616, за който има тук-таме инфо по европейски сайтове. За А615 има само по ценови листи на дълбока Източна Европа. Техномаркет нищо не споменават например за 100 Hz на А615, едва ли щяха да си мълчат, ако имаше.Първоначално публикувано от ivando
И Ambilight-а при 7603. Преди да купя 9732 си мислех, че е скъпо струваща глупост, но сега съм наясно, че въпреки че не си заслужава парите е страхотна екстра. ;-)Първоначално публикувано от lazarus18
Иначе А656 е на нивото на 9603, въпреки че ако ви допада HDNM избрът е 9603. От друга страна при разлика 500лв м/у 42PFL7603 и 40А656 пак е труден избора...лесно е когато човек има много пари - просто отива и купува 47" 9803 като излезе и знае, че е купил най-доброто без оглед на цената. Но уви...
Прав си за 100Хц, Най-вероятно ги няма. Както е и според този сайт:
http://www.ugasoft.ru/catalog.php?id=94557
Но в този случай се превръща в А5хх серия, същия панел и без 100 Хц? Явно има разлика в електрониката. Но той и като цена е като А5хх. Ако ти трябват 100Хц знаеш къде ги има.
Обаче не е 100% сигурно ,че А615 ги няма:
http://infomincer.net/query/tv.lcd.t...le40a615a3.htm
Тук в някои описания го дават с 100Хц, явно трябва да се види в Техномаркет, дали има 100 Хц на лепенките или в краен случай в ръководството?
7603 e на цената на А656 (+/- 100 лв) и смятам, че предимството пак е на страната на Самсунга въпреки Амбилайта. Най-вече поради по-доброто черно и ъгъл на виждане.Първоначално публикувано от zlatko
Нямаше лепенка 100 Хз.Първоначално публикувано от ivando
Разликата с А550 изглежда е в iDTV тунера, каквото и да значи това (DVB-T най-вероятно).
li0li0 Аз самият имам PHILIPS 42PFL7603D от 2 месеца и трябва да ти кажа че съм доволен от него Ъгъла му на виждане си е нормален-176 градуса -въпреки че lazarus не е съгласен с това.Нямам никакви оплаквания. Съседът ми има SAMSUNG 40A656 така че имам впечатления -и двата са аналогични като картина.Както писа zlatkoАмбилайта ти дава страхотно усещане/вярно че изглежда скъпо като екстра-но си заслужава/А новите модели като излязат ще бъдат с доста висока цена-хубаво ще е ако държиш на тях да изчакаш  6-7 месеца да им паднат малко цените-но пък пропускаш удоволствието да гледаш на 42" екран през това време Но ако държиш все пак изчакай да излезе 42PFL9803-телевизор на годинатаПървоначално публикувано от li0li0
Изборът на 9603 би бил оптималния лично за мен, а не по принцип, за съжаление наистина цената му е завишена изкуствено поне с 500 лв ако се съди по цените в чуждите сайтове. Както и да е причината да обмислям изчакване на новите модели е именно евентуално намаление на цената на 9603. Ако е възможно бих помолил lazarus да обоснове защо според него а656 е по-добър от 7433, защото колкото повече чета изборът ми се свежда все повече до някои от тези два модела. Трябва да поясня още някои фактора влияещи на избора ми: мястото на телевизора при мен е точно пред колона, от двете страни на която има прозорци, което според мен ще обезсмисли ambilight-а; източник на качествен сигнал (до колкото е възможно) за захранване нуждите на един тв от изброените ще бъде мултимедиино PC което още не съм конфигурирал, но задължително ще разполага с HDMI, като на първо време ще трябва да се задоволя със SD сигнала на кабелната, но тенденцията е да мина на IPTV във възможно най-кратки срокове.
До колкото разбирам наистина А656 е с по-добро черно, но иначе и двата модела са 100 Hz, a Philips-а е малко по-голям. Не знам до колко е предимство, но залагам и на ethernet порта на 7433. Поправете ме ако греша на ползата ми от него би трябвало да се изчерпва с възможността да плейвам неща от компа само с помощта на дистанционното на тв-то. На няколко места срещнах недоволство от факта, че 100 Hz на Samsung-а не могат се изключват, ако може да ми го разясните това, че не виждам в какво точно се състои проблема.
@lazarus18
Моя грешка - А656 е паднал до 2600лв. в ТМ. Не знаех.
Ако не беше Ambilight-а и аз бих избрал Samsung-а. А сега....наистина е строго индивидуално.
@li0li0
Щом нямаш светла стена зад телевизора въобще не ти трябва Ambilight, а и ще спестиш доста пари. В този случай 74хх е верният избор в моделната гама на Philips. Опитай да ги сравниш един до друг с А656. А656 наистина е с по-добро черно и по-добър ъгъл. Това никак не е маловажно, на всяко LCD тъмните сцени във филмите са си мъка ;-)
100Hz според мен не е толкова важно, колкото алгоритъма за MCFI(Motion Compensative Frame Interpolation) който се ползва. Може би най-добрата реализация е на Philips(HD NM). Но нейната работа в голяма степен е въпрос на вкус - има хора на които буквално им се повдига от прекалената плавност на движенията при HDNM. За други филмите изглеждат като сериали. Трети обаче не могат гледат вече телевизор без HDNM след като са свикнали с тази система ;-)
100Hz Clear LCD почти не ги забелязваш, че работят. С тях и без тях е едно и също(почти). Хубавото е че можеш поотделно да изклюваш HDNM и 100Hz.
Ако при А656 не могат да се изключват ще е кофти ако не ти харесва, но ще свикнеш ;-)
При тези еднакви цени използвай само ТВОЙТЕ очи за да решиш. И двата телевизора са много добри. Имай само предвид, че в магазините е прекалено светло и няма да можеш реално да оцениш наистина по-доброто черно на А656. А в полутъмна стая ще си проличи много добре.
Благодаря за отговора zlatko, съдържа полезна информация. За мен лично винаги е било загатка, какво всъщност се крие зад звучните PIXEL PLUS 3 и DNIE Pro и т.н. В конкретния случай те трябва да правят основната разлика между двата тв.
От 20 дни обикалям и почти реших да взема Philips 42PLF5603.
Някой може ли да ми обясни заслужава ли си да дам още 200 лева за 42PLF7603 и какво повече е HD Natural Motion.
Или пък щом вече се качих на 2400 лева да взема Sharp LC-42X20 (гледам Узуновия се отпуснал и го свалил с 800 лева )
100Hz при Samsung A656 могат да се изключват и в определени моменти е по-добре без тях, но като цяло работят доста добре.
Честно казано не знам ще за модел е 7433, но последните 2-3 години само 9-та серия на Philips e била на високо ниво.
Разбира се, наистина трябва да отидеш и видиш на място. Опитай се да пуснеш еднакъв сигнал и на двата и прецени. Важно е сам да се убедиш в избора си.
Pixel Plus, DNIE, Viera, Bravia... са маркетингови названия на системите за обработка на видео сигнала. Сигласен съм, че при Philips винаги е била на най-високо ниво, но със забележките, за които споменава zlatko. Аз лично не съм им фен точно поради видео подобния вид, който придават на филмите и това че ползват матрици, които не са с така добре изразено черно. От друга страна пък матриците им предават с отлични цветове и са по-бързи като реакция.
Честно казано и аз допреди седмица някъде не обръщах внимание на 7-ма серия по същата причина, която посочваш и ти lazarus, но уви трябваше да се откажа от 9603 или да забравя за мултимедиино PC, а според мен без такова няма смисъл да инвестирам в скъп тв, защото няма да мога да му пускам HD и ето как се стигна до сегашната ми дилема. Щом никой не обелва дума за поевтиняване на 9603, значи няма да я бъде тая, а и ако съдя по това колко са поевтинели 9732 и 9632 за цяла година и повече, по-добре да не разчитам на това. Нещото което ме притеснява в Samsung-а е че много бързо поевтиня.