Страница 170 от 300 ПърваПърва ... 120160168169170171172180220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,536 до 2,550 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от chech0
    разполагам с около 3000(+/- 200) лв...
    ...единственото ми изискване е за размерите - 46 инча...
    chech0, можеш да погледнеш освен Samsung LE-46М86, също и:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038975
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033225
    - според мен най-доброто засега в твоя лимит, а ако можеш да откъснеш отнякъде още малко пари, то
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037781
    е нещо още по-добро, а до Нова Година цената му ще се смъкне и още.
    Каквото и да набележиш - задължително трябва да го погледнеш и на място.
    :-)

2.  

3. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от squash
    Добре. Мерси за сайта ама нещо не разбирам Руски . ....
    OK, хайде ще ти преведа тази част от текста в сайта, която би ти била полезна:
    " Посмотрите на большой стикер на задней стенке телевизора.
    Если после Model стоит буква:
    A- AU Optronics (AUO)
    C- Chi Mei Optoelectronics (CMO)
    P или W - Chunghwa Picture Tubes (CPT)
    S или ничего - Samsung - это то, что вам нужно"

Погледнете големия залепен етикет на задната част на телевизора.
    Ако след Model (и самият модел) стои буква:
    А - значи производител е AU Optronics (AUO);
    C- производител е Chi Mei Optoelectronics (CMO);
    P или W - производител е Chunghwa Picture Tubes (CPT);
    S или нищо - производител на матрицата е Samsung - ТОВА ТИ Е НЕОБХОДИМО!

Успех! :-)

4. Тук е от
    Dec 2007

Такаа,след дълго обикаляне из ТМ и след като се убедих,че за моите нужди плазмата ще е по-подходящата технология се спрях на новите модели на Панасоник,съответно 37 и 42 инча PV80P,както и PV8P.Някой ако може да ми каже освен в броя на HDMI изходите и малко по-високия контраст,както и слота за SD карта на на PV80P има ли някаква по-съществена разлика,която да определя разликата в цената,Между другото гледам,че още са им паднали цените- PANASONIC TH-42PV8P цена с ДДС: 1,649.00 лв.,PANASONIC TH-42PV80P цена с ДДС: 1,759.00 лв. Като гледам как падат цените,май ще се откажа окончателно от 37 инчовия вариант,макар че мястото в къщи е доста малко

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Нямаш VGA вход при PV8. Помисли дали ти трябва. Ако компютъра лаптопа, който ще закачаш към плазмата има само VGA изход ще ти е проблем.
    По-добре вземи PV80 - разликата е само 100 лева.

6. Тук е от
    Dec 2007

Мерси.А измежду 37 и 42 инча,при положение,че няма да се гледа много често HD,а повече цифрова,не знам дали има смисъл от по-големия диагонал...?

7. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Здравейте , предстои ми покупка на 37/42" ТВ. Спрял съм се на няколко модела :
    Плазма:
    ТH-42PY8P/80P/85P - лошото е , че само 85P има Оптичен Аудио изход а аз искам точно тази екстра да я имам !
    LDC:
    Samsyng LE-42A656 - доста добри думи за модела
    Panasonic: ТX-37LZD80F или аналога му 42"

Имам ПС което одавна съм сглобил под сегашния ми ТВ Сони 29" CRT!
    Ще се ползва разбира се за аналогова кабелна ТВ! Интересува ме как тея модели се справят с нея? В ТМ не искаха да ми пуснат обикновен сигнал от кабелна ТВ! мамка им! Самсунга е добре - гледах ги на живо и вади доста детайлна картина и добър ъгъл на виждане..оообаче дали МАЖЕ на ПАЛ сигнал обикновен и въобще как се справя с SD сигнал??
    Плазмата на Панасоник как се справя спрамо този модел на Самсунг със SD сигнал?

Другото което четох тук се спомена , че ако плазмата се остави на стационарна картин а4-5 часа ще деградира - това възможно ли е при все , че Панасоник дават гаранция 1000000 часа на тоя панел ...бтв тая гаранция какъв смисъл има при плазмата - че след тези часове ще работи без промяна на интензитета и качеството или , че въобще ще работи като цяло 100000 часа със своевременно намаляване на интензитета?
    Ако 100000 часа е гаранцията , че няма да намали нормалната си работа това са повече от 12-13 години постоянна работа 24/7 ???

Като цяло аз съм се насочил към Плазмата на Панасоник ...но мног се чудя и за този Самсунг или евентуално LCD-то на Панасоник - обаче там нещо май не се изключва 100Хц-а и чувам , че е кофти...
    Моля за адекватно мнение - интересувам се от точните модели и до към 3000лв за нещо около 40-42". Ако съм пропуснал по-подходящ модел споделете...

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Първо за плазмите:
    За какво ти е чак толкова необходим тоя оптичен изход? PY80 има стерео изход - чинчове отзад и изход за слушалки отпред. Единствения случай, в който ще ти трябва оптичния е ако приемаш ефирно 5.1 звук да го подадеш към ресийвър/домашно кино. Ако ползваш сателитен или кабелен приемник за канали със 5.1 звук то те ще имат такъв изход и няма нужда да минава през телевизора.
    Тези 100 000 часа са полуживот на панела. Това ще рече, че след това време яркостта му ще е намаляла наполовина. Още в упътването си пише, че евентуалното прогаряне на панела не се покрива от гаранцията, но това е невъзможно да стане за 4-5 часа статичен образ, а доста повече.

Panasonic 37LZD80F няма 42 инча аналог. Те произвеждат само до 37 инча за да не си конкурират плазмите.

Samsung A656 e 40 инча, а не 42 и това е един от малкото недостатъци спрямо PY80 плазмата. Въпреки че съм фен на плазмите като технология не мога да скрия, че А656 превъзхожда почти във всичко PY80 макар и с малко. Сега когато му намалиха цената от 3200 и вече са на почти еднаква цена избора е доста труден между тях.

При всички положения ти препоръчвам да минеш на някаква цифрова ТВ. Трудно е да се каже, кой от двата е по-добър на SD телевизия. От една страна плазмата се справя по-добре със ниските резолюции и ниския битрейт, но на определени сцени и моменти има назъбване на образа, което липсва при Самсунга.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

lazarus18
    LAZARUS
    -------------------------------------------------------------------------------
    Нямаш VGA вход при PV8. Помисли дали ти трябва. Ако компютъра лаптопа, който ще закачаш към плазмата има само VGA изход ще ти е проблем.

А защо да не използва кабел DVI-HDMI?

11. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте днес видях, че в ИСУ-Варна има промоция на телевизор SHARP LC-32D44EBK за сумата от 999 лева. Знам, че и преди това е имало сигурно постове за този телевизор но просто не мога да изчета всиките 128 страници. Въпроса ми е струва ли си за тези пари и ако не, то кой си струва от този клас, като може и да не е SHARP. Искам да кажа, че телевизора ще го гледам на аналогова кабелна от МСАТ.
    http://sharpbg.com/index.php?productID=260

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от pantsiani
    lazarus18
    LAZARUS
    -------------------------------------------------------------------------------

А защо да не използва кабел DVI-HDMI?
    Защото както lazarus18 е казал - може лаптпа му да има само аналогов изход (D-SUB), а да няма цифров (DVI).

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Въпреки че съм фен на плазмите като технология не мога да скрия, че А656 превъзхожда почти във всичко PY80 макар и с малко. Сега когато му намалиха цената от 3200 и вече са на почти еднаква цена избора е доста труден между тях.
    Недей така бе човек, ще се подтисна... една година го купувах тоя ТВ.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ами ако няма цифров изход, то не си струва да изкарва картинката на плазмата. При мене разликата между аналоговата и цифровата картинка от компютъра е доста голяма.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от ethernall
    Защото както lazarus18 е казал - може лаптпа му да има само аналогов изход (D-SUB), а да няма цифров (DVI).

Недей така бе човек, ще се подтисна... една година го купувах тоя ТВ.
    Ти кой модел Плазма имаш точно?

D SUB, не ми трябва - казах , че имам ПС - MCE пригодено под ТВ което има в момента DVI, а и не е проблем да му сменя VC - имам едно Радеонче 2400про HDMI!

..Значи цифровия аудио изход ми трябва по 2 причини - ще си изкарам звука на ресивера и няма да имам гадното бучене което се получава при включено ПС и Кабелна в един усилвател - затова някъкси е добра екстра но може и да я пренебрегна. Проблема е , че не ми се минаа на цифрова кабеларка а и да мина сигнала ми в момента е достатъчно добър - а и не се знае дали цифровия тунер ще има оптичен изход - на RN TV имат, на Скат нямат, а на Кейбъл тел не ги знам какви са приемниците , но при тах няма да взема цифрова ТВ. Бати наглярите, не стига че си плащаш за ТВ ами и искат отделно 5лв за премник - не сам чак за 5 лв ама що ще се правят на интересни спрямо другите кабеларки които ги дават безплатно?

Та по въпроса, ТH-42PY8P има ли поне стерео изход отзаде? С другите неща ще се простя - разни там подобрения в картината и прочие от които май няма полза а раликата между ТH-42PY8P и ТH-42PY85Р е 700лв - е вече не ми се дават!

Бтв, Самсунг А656 има ли Optical Аудио изход ??

По отношение на Самсунга, ами притеснява ме много как ще е качеството на картината при SD и обикновен аналогов сигнал ...все пак си е ТФТ и толкова големичко не знам как ще емулира ниската разделителна способност . Ама и аз ще взема тея в ТМ да им се развикам тия дни и да ми ги пуснат и двата на кабелна ТВ. Правят ми се на интересни с ръцете в джобовете - не можело в момента да ми пуснат обикновен сигнал ала бала.....

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от mitakabus

По отношение на Самсунга, ами притеснява ме много как ще е качеството на картината при SD и обикновен аналогов сигнал ...все пак си е ТФТ и толкова големичко не знам как ще емулира ниската разделителна способност . Ама и аз ще взема тея в ТМ да им се развикам тия дни и да ми ги пуснат и двата на кабелна ТВ. Правят ми се на интересни с ръцете в джобовете - не можело в момента да ми пуснат обикновен сигнал ала бала.....

Samsung-a, има много добра картина за разлика от другите LCD-тa на Аналогова кабелна.

П.П Защо ти е LCD TV за Аналогова кабелна , няма смисъл от това упражнение! Включи се на цифрова ТВ или на някой от DTH операторите.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от veselintonev
    Samsung-a, има много добра картина за разлика от другите LCD-тa на Аналогова кабелна.

П.П Защо ти е LCD TV за Аналогова кабелна , няма смисъл от това упражнение! Включи се на цифрова ТВ или на някой от DTH операторите.
    ..Ами качеството ми в момента ан аналогова е много добро , откакто смениха кабела с дебел един такъв до наща кооперация...Е като го взема и не ми хареса може да пробвам с цифров сигнал да видя ама така или иначе дори и цифров да е все пак сигнала е ПАЛ 720х288(х2) линии така или иначе. Затова става въпрос - знам , че плазмите с есправят по -добре с ниска разделителна спосбност спрямо ЛСД а и мацането в бързите движения ме дразни при ЛЦД и това са основните неща които ме притесняват за Самсунга...

18. Тук е от
    Dec 2007

Имам и още един въпрос към хората с преки впечатления от Panasonic PV8P/80P.Тази резолюция 1024*768 е по-ниска от аналогичните модели ЛСД ТВ.Това проблем ли е при гледане на HD/Full HD сигнал и игра на конзоли ПС3/Х360?(не че ще го правя често,но от време на време )

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе