Страница 230 от 300 ПърваПърва ... 180220228229230231232240280 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,436 до 3,450 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

А какво ще кажете за промоцията в Техномаркет PHILIPS 42PFP5332 само за 999 лв. - шокова цена или предколедно прочистване?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от tango2001
    А какво ще кажете за промоцията в Техномаркет PHILIPS 42PFP5332 само за 999 лв. - шокова цена или предколедно прочистване?
    Последната плазма на Филипс беше това .... за тия пари не виждам проблем.
    Според мен е чистене на складове из Европата...

4. Тук е от
    Nov 2005

Добро ли е това LCD MAG BP2219W ?

Ето малко инфо http://www.get.bg/catalog/product_in...ducts_id=21304

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от monto
    Добро ли е това LCD MAG BP2219W ?

Ето малко инфо http://www.get.bg/catalog/product_in...ducts_id=21304
    Темата е само за телевизори.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ето пак един интересен случай

А знаете какие-нибуть методы как выровнять подсветку?

Ранее я рассказывал о этом, но поскольку история имела продолжение- повторюсь.
    После покупки 32LX70K подсветка была равномерной приблизительно месяц. Потом, однажды вечером я заметил в правом нижнем углу горизонтальное светлое пятно приблизительно 10х2 см. Видно его было только на абсолютно темном экране вечером. Понажимав на экран в разных местах я увидел, что оно то появляется, то исчезает и сделал вывод, что оно связано с деформацией панели. Несколько дней промучавшись в сомнениях я взялся за отвертку. До полной разборки дело так и не дошло. Отвернув несколько винтов на задней крышке и посветив фонариком с яркой, галогеновой лампочкой я обратил внимание, что средние боковые винты упираются в ребро металлической рамки, которая толи крепит матрицу , толи является элементом ее конструкции. Решив, что дело в этом и сборщики использовали винты излишней длинны, я подложил по паре шайб под эти два винта. Включив панель я с радостью увидел, что пятно засветки пропало. Но поставив панель на место обнаружил, что пропало оно всё-таки не совсем. Тогда я ослабил все винты, крепящие заднюю крышку и снова их затянул, но не сильно. Это помогло, сейчас пятна нет, но если гнуть корпус- видно как оно проступает. Так, что пыль я теперь с панели сдуваю, чтобы лишний раз её не тревожить. Разбирать, пока она новая и на гарантии- не хочется, но видимо придется.
    У приятеля купившего по моей наводке 32LX85 точно такая-же фигня и тоже через месяц. Хотя и модель другая и сборка Чехия.
    Есть такие соображения по этому поводу. В транспортировочной коробке панель не стоит на подставке, а держится на пенопластовых боковинах, а когда ставишь на подставку и начинаешь эксплуатировать начинается медленная деформация корпуса из-за тяжести матрицы (и возможно температуры). А поскольку IPS матрицы очень чувствительны к деформации получается такой эффект. Хотелось-бы услышать от тех кто повесил панель на стену - наблюдается-ли у них проблема с появлением пятен неравномерности подсветки.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2007

мен също ме интересува PHILIPS 42PFP5332 .. ако може да споделите какъв е панела и колкочаса живот има .. има ли нещо лошо
    Мерси !

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Ето пак един интересен случай

А знаете какие-нибуть методы как выровнять подсветку?

Ранее я рассказывал о этом, но поскольку история имела продолжение- повторюсь.
    После покупки 32LX70K подсветка была равномерной приблизительно месяц. Потом, однажды вечером я заметил в правом нижнем углу горизонтальное светлое пятно приблизительно 10х2 см. Видно его было только на абсолютно темном экране вечером. Понажимав на экран в разных местах я увидел, что оно то появляется, то исчезает и сделал вывод, что оно связано с деформацией панели. Несколько дней промучавшись в сомнениях я взялся за отвертку. До полной разборки дело так и не дошло. Отвернув несколько винтов на задней крышке и посветив фонариком с яркой, галогеновой лампочкой я обратил внимание, что средние боковые винты упираются в ребро металлической рамки, которая толи крепит матрицу , толи является элементом ее конструкции. Решив, что дело в этом и сборщики использовали винты излишней длинны, я подложил по паре шайб под эти два винта. Включив панель я с радостью увидел, что пятно засветки пропало. Но поставив панель на место обнаружил, что пропало оно всё-таки не совсем. Тогда я ослабил все винты, крепящие заднюю крышку и снова их затянул, но не сильно. Это помогло, сейчас пятна нет, но если гнуть корпус- видно как оно проступает. Так, что пыль я теперь с панели сдуваю, чтобы лишний раз её не тревожить. Разбирать, пока она новая и на гарантии- не хочется, но видимо придется.
    У приятеля купившего по моей наводке 32LX85 точно такая-же фигня и тоже через месяц. Хотя и модель другая и сборка Чехия.
    Есть такие соображения по этому поводу. В транспортировочной коробке панель не стоит на подставке, а держится на пенопластовых боковинах, а когда ставишь на подставку и начинаешь эксплуатировать начинается медленная деформация корпуса из-за тяжести матрицы (и возможно температуры). А поскольку IPS матрицы очень чувствительны к деформации получается такой эффект. Хотелось-бы услышать от тех кто повесил панель на стену - наблюдается-ли у них проблема с появлением пятен неравномерности подсветки.
    И какво сега ? Panasonic-а и те в издънка! Върви си купувай марков телевизор. Това си е недобре направен дизайн откъдето и да го погледнеш!

10. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Това че отделни бройки са в издънка не значи че цялата серия или марка е кофти.Техника е случва се.Виждал сам и кофти PHILIPS сглобка 32PFL9732 беше модела ако не се лъжа.Белгийска сглобка -значи ли това че всички PHILIPSса зле а?

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Е понякога и продавачите са зле
    ИМХО не стрёмно. Брал свой 26"LX70K в августе как раз на "горбушкином дворе" в фирменном салоне "Панасоник" (во дворе гл.вход и сразу направо). Аппаратом - очень доволен, а вот консультанты-продавцы у них там, мягко говоря, малохольные. Вооружился распечаткой FAQ с этого форума и поехал с другом покупать телек. Далее в магазине такой диалог:
    Я: "Давайте включим телевизор и зайдем в сервис-меню, чтобы посмотреть время наработки матрицы"
    Консультант(К): "В этих телевизорах сервис-меню - НЕТ!"
    Я: "А у меня в документах написано, что сервис-меню ЕСТЬ!"
    К: "В этих телевизорах сервис-меню - недоступно!"
    Я: "Так давайте нажмём вот такую комбинацию кнопок и проверим это"
    К: "Мы всегда продаём только новые телевизоры! И везде все продают новые телевизоры!!!"
    Я (завожусь): "Вот я и хочу сам это проверить!"
    наконец глядим на сервис-меню и там всего 32 минуты работы
    Я: "Отлично! А теперь пожалуйста включите цветную заливку экрана , чтобы проверить матрицу на битые пиксели"
    К: "Я ничего вам не буду включать!" - тычет пальцем в сервис-меню, - "Видите, битых пикселей тут нет!"
    Я: "Вы хотите мне продать телевизор или нет?! Или мне пойти в другой салон и купить у ваших конкурентов какой-нибудь "самсунг"?
    рядом уже собралась публика и с интересом глядит на наш спор
    К (напоминаю сотрудник "Панасоника"): "Самые лучшие телевизоры в мире делает "Самсунг"!!! У меня дома "Самсунг!!!"
    Я - молча офигеваю. Мой друг рядом: "Угу. Вашему начальству приятно будет это услышать"
    Я: (пару минут спустя, уже оплатив телевизор) "Может вам все-таки оставить мою документацию по-поводу сервис-меню аппаратов, которые вы продаете?"
    К: "Мне ничего от вас не надо!!! Я итак знаю ВСЕ!!!" (звучит как "пошел ты на ...")

вот так вот

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

ето едно ревю на лазерният телевизор на Mitsubishi Laser Vue L65-A90
    http://hdguru.com/mitsubishi-laservu...exclusive/310/

13. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от NeRoX
    Днес ходих до по-големите магазини за електроника в Пловдив на последна разузнавателна обиколка преди да отида да купувам направо. Оказа се наистина, че при 6-тата серия на LG 32"-ия НЕ Е FULL HD, а само по-големите модели. Остана да избера м/у LG 32LG5700 и Samsung LE-32A550 (ясно има такъв модел и разликата му с A556 е че няма цифров тунер). Клоня към LG-то, защото съм ограничен от място (секция) и ако взема Samsung-а (майка му мръсна колко широк са го направили ) конзолата ми няма да се вижда, а много ми се иска да си се вижда докато при LG-то няма да имам проблеми. Та последната ми молба е за съвет м/у LG 32LG5700 - http://uk.lge.com/products/model/det...32lg5700.jhtml и Samsung LE-32A550 - http://www.samsung.com/uk/consumer/d...XXU&fullspec=F Благодаря предварително!
    Май ще трябва да се разправяш!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от madmaxx
    Има я в полиса 52LG7000 над 4000лв беше,по интересното в нея е че има Bluetooth,плазмата я има от месеци 60PG7000.
    60PG7000 в Англия е около 4100 в български пари

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

О-о-о! Ужас!! Невероятно, но факт!!!
    След дъъъълги тестове и сравнения на актуалните модели в 40 - 47' категория, година по-късно след появата на (ВСЕ ОЩЕ С ПЪЛНА СИЛА!) голямата легенда на SAMSUMG LCD TV Модел M86-BD сред тест лабораториите, без значение размера ... НИЩО СЪЩЕСТВЕННО И ПО-ДОБРО не се появи до момента (+ LED моделите) в технологията и реалното качество при този постигнат връх в досегашните успехи на картината от него и новите му продължители (не, че го имам 46'-вариант който и не е с S-PVA матрица, която пък и изобщо не му пречи да е перфектен от всяка гледна точка!!!). Наистина е кошмар да искаш да купиш, нещо мнооого по-добро от този стар модел без значение парите, и РЕАЛНИТЕ ВИДИМИ показатели И ДА ГИ НЯМА в голямото разнообразие! Виждам, че най-новите и най-скъпите са години след това моделче на Самсунг, жалко, че поради давност и стратегии за уж "доброто ново" е спрян от производство за да може колкото повече хора да имат възможност срещу реална цена да получат ВЪРХЪТ на истинската картина. Отказвам се в голямото търсене на най-новите модели за УЛТРА КАЧЕСТВЕННИ LCD TV... просто защото ги няма! Говорим само и единственно за LCD и истинския показател: ЦЕНА! - КАЧЕСТВО! Имал съм скъпи боклуци и знам за какво става дума!!!
    Чакането продължава живот и здраве до 2012 година в която се пренасочи масовото появяване на очаквани ЧИТАВИ, дай Господ - SED TV, OLED TV и още някои изненади! А иначе с пожелание за успех на търсещите истината на истинската картина!

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2

Привет krasimladeja .Матрицата която използва SHARP е известна със слабото цветопредаване.Имам предвид че цветовете не са така наситени като при останалите матрици.Другият проблем при всички марки те...
    Благодаря ти!!!!! Странното е/за моя радост/ ,че тоя проблем изчезна.Играх си с настойките и сега е добре/не знам как стана точно/.Доволен съм за сега от тоя SHARP.Настройките са така:

Backlight +4
    Contrast +25
    Brightness +3
    Colour -15
    Tint 0
    Sharpness +5
    Advanced: DNR/Reducing Picture Noise/-High ,Film mode-On ,3D-Y/C-Standart ,Black-On ,Colour Temp-Middle

Не знам дали са верни,ако някои подскаже малко ще съм благодарен.Примерно тия означения 3d-Y/C , Black, DNR, Film Mode за какво по точно служат.

Поздрави!!!!

18. Тук е от
    Nov 2007

Благодаря за отговора lazarus18,от утре започвам с ходенето по мъките за подмяна,вече го окомплектовах..Ако се съгласят на замяна,на което много се надявам ще взема panasonic46 PY8P, както си и бях намислил.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе