А какво ще кажете за промоцията в Техномаркет PHILIPS 42PFP5332 само за 999 лв. - шокова цена или предколедно прочистване?
А какво ще кажете за промоцията в Техномаркет PHILIPS 42PFP5332 само за 999 лв. - шокова цена или предколедно прочистване?
Последната плазма на Филипс беше това .... за тия пари не виждам проблем.Първоначално публикувано от tango2001
Според мен е чистене на складове из Европата...
Добро ли е това LCD MAG BP2219W ?
Ето малко инфо http://www.get.bg/catalog/product_in...ducts_id=21304
Темата е само за телевизори.Първоначално публикувано от monto
Ето пак един интересен случай
А знаете какие-нибуть методы как выровнять подсветку?
Ранее я рассказывал о этом, но поскольку история имела продолжение- повторюсь.
После покупки 32LX70K подсветка была равномерной приблизительно месяц. Потом, однажды вечером я заметил в правом нижнем углу горизонтальное светлое пятно приблизительно 10х2 см. Видно его было только на абсолютно темном экране вечером. Понажимав на экран в разных местах я увидел, что оно то появляется, то исчезает и сделал вывод, что оно связано с деформацией панели. Несколько дней промучавшись в сомнениях я взялся за отвертку. До полной разборки дело так и не дошло. Отвернув несколько винтов на задней крышке и посветив фонариком с яркой, галогеновой лампочкой я обратил внимание, что средние боковые винты упираются в ребро металлической рамки, которая толи крепит матрицу , толи является элементом ее конструкции. Решив, что дело в этом и сборщики использовали винты излишней длинны, я подложил по паре шайб под эти два винта. Включив панель я с радостью увидел, что пятно засветки пропало. Но поставив панель на место обнаружил, что пропало оно всё-таки не совсем. Тогда я ослабил все винты, крепящие заднюю крышку и снова их затянул, но не сильно. Это помогло, сейчас пятна нет, но если гнуть корпус- видно как оно проступает. Так, что пыль я теперь с панели сдуваю, чтобы лишний раз её не тревожить. Разбирать, пока она новая и на гарантии- не хочется, но видимо придется.
У приятеля купившего по моей наводке 32LX85 точно такая-же фигня и тоже через месяц. Хотя и модель другая и сборка Чехия.
Есть такие соображения по этому поводу. В транспортировочной коробке панель не стоит на подставке, а держится на пенопластовых боковинах, а когда ставишь на подставку и начинаешь эксплуатировать начинается медленная деформация корпуса из-за тяжести матрицы (и возможно температуры). А поскольку IPS матрицы очень чувствительны к деформации получается такой эффект. Хотелось-бы услышать от тех кто повесил панель на стену - наблюдается-ли у них проблема с появлением пятен неравномерности подсветки.
мен също ме интересува PHILIPS 42PFP5332 .. ако може да споделите какъв е панела и колкочаса живот има .. има ли нещо лошо
Мерси !
И какво сега ? Panasonic-а и те в издънка! Върви си купувай марков телевизор. Това си е недобре направен дизайн откъдето и да го погледнеш!Първоначално публикувано от hristoslav2
Това че отделни бройки са в издънка не значи че цялата серия или марка е кофти.Техника е случва се.Виждал сам и кофти PHILIPS сглобка 32PFL9732 беше модела ако не се лъжа.Белгийска сглобка -значи ли това че всички PHILIPSса зле а?
Е понякога и продавачите са зле
ИМХО не стрёмно. Брал свой 26"LX70K в августе как раз на "горбушкином дворе" в фирменном салоне "Панасоник" (во дворе гл.вход и сразу направо). Аппаратом - очень доволен, а вот консультанты-продавцы у них там, мягко говоря, малохольные. Вооружился распечаткой FAQ с этого форума и поехал с другом покупать телек. Далее в магазине такой диалог:
Я: "Давайте включим телевизор и зайдем в сервис-меню, чтобы посмотреть время наработки матрицы"
Консультант(К): "В этих телевизорах сервис-меню - НЕТ!"
Я: "А у меня в документах написано, что сервис-меню ЕСТЬ!"
К: "В этих телевизорах сервис-меню - недоступно!"
Я: "Так давайте нажмём вот такую комбинацию кнопок и проверим это"
К: "Мы всегда продаём только новые телевизоры! И везде все продают новые телевизоры!!!"
Я (завожусь): "Вот я и хочу сам это проверить!"
наконец глядим на сервис-меню и там всего 32 минуты работы
Я: "Отлично! А теперь пожалуйста включите цветную заливку экрана , чтобы проверить матрицу на битые пиксели"
К: "Я ничего вам не буду включать!" - тычет пальцем в сервис-меню, - "Видите, битых пикселей тут нет!"
Я: "Вы хотите мне продать телевизор или нет?! Или мне пойти в другой салон и купить у ваших конкурентов какой-нибудь "самсунг"?
рядом уже собралась публика и с интересом глядит на наш спор
К (напоминаю сотрудник "Панасоника"): "Самые лучшие телевизоры в мире делает "Самсунг"!!! У меня дома "Самсунг!!!"
Я - молча офигеваю. Мой друг рядом: "Угу. Вашему начальству приятно будет это услышать"
Я: (пару минут спустя, уже оплатив телевизор) "Может вам все-таки оставить мою документацию по-поводу сервис-меню аппаратов, которые вы продаете?"
К: "Мне ничего от вас не надо!!! Я итак знаю ВСЕ!!!" (звучит как "пошел ты на ...")
вот так вот
ето едно ревю на лазерният телевизор на Mitsubishi Laser Vue L65-A90
http://hdguru.com/mitsubishi-laservu...exclusive/310/
Първоначално публикувано от NeRoX
60PG7000 в Англия е около 4100 в български париПървоначално публикувано от madmaxx
О-о-о! Ужас!! Невероятно, но факт!!!
След дъъъълги тестове и сравнения на актуалните модели в 40 - 47' категория, година по-късно след появата на (ВСЕ ОЩЕ С ПЪЛНА СИЛА!) голямата легенда на SAMSUMG LCD TV Модел M86-BD сред тест лабораториите, без значение размера ... НИЩО СЪЩЕСТВЕННО И ПО-ДОБРО не се появи до момента (+ LED моделите) в технологията и реалното качество при този постигнат връх в досегашните успехи на картината от него и новите му продължители (не, че го имам 46'-вариант който и не е с S-PVA матрица, която пък и изобщо не му пречи да е перфектен от всяка гледна точка!!!). Наистина е кошмар да искаш да купиш, нещо мнооого по-добро от този стар модел без значение парите, и РЕАЛНИТЕ ВИДИМИ показатели И ДА ГИ НЯМА в голямото разнообразие! Виждам, че най-новите и най-скъпите са години след това моделче на Самсунг, жалко, че поради давност и стратегии за уж "доброто ново" е спрян от производство за да може колкото повече хора да имат възможност срещу реална цена да получат ВЪРХЪТ на истинската картина. Отказвам се в голямото търсене на най-новите модели за УЛТРА КАЧЕСТВЕННИ LCD TV... просто защото ги няма! Говорим само и единственно за LCD и истинския показател: ЦЕНА! - КАЧЕСТВО! Имал съм скъпи боклуци и знам за какво става дума!!!
Чакането продължава живот и здраве до 2012 година в която се пренасочи масовото появяване на очаквани ЧИТАВИ, дай Господ - SED TV, OLED TV и още някои изненади! А иначе с пожелание за успех на търсещите истината на истинската картина!
Благодаря ти!!!!! Странното е/за моя радост/ ,че тоя проблем изчезна.Играх си с настойките и сега е добре/не знам как стана точно/.Доволен съм за сега от тоя SHARP.Настройките са така:Първоначално публикувано от hristoslav2
Backlight +4
Contrast +25
Brightness +3
Colour -15
Tint 0
Sharpness +5
Advanced: DNR/Reducing Picture Noise/-High ,Film mode-On ,3D-Y/C-Standart ,Black-On ,Colour Temp-Middle
Не знам дали са верни,ако някои подскаже малко ще съм благодарен.Примерно тия означения 3d-Y/C , Black, DNR, Film Mode за какво по точно служат.
Поздрави!!!!
Благодаря за отговора lazarus18,от утре започвам с ходенето по мъките за подмяна,вече го окомплектовах..Ако се съгласят на замяна,на което много се надявам ще взема panasonic46 PY8P, както си и бях намислил.