Страница 231 от 300 ПърваПърва ... 181221229230231232233241281 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,451 до 3,465 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

абе какво е това животно на Sony - 200 херцов лсд?!?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

преди седмица си купих samsung PS50A450 отдавна следя форума и знам че повечето от вас фенове на лсдтата но все пак ще споделя първи впечатления гледам го 3 м парвите няколко дена ми се струваше огромен но вече ми е стана нормален добре че не си купих по малък кабелната се вижда много добре двд-то е почти като hd аз гледам предимно филми от комп. цветовете са много реални 4ерното можеше да бъде и по добре но предполагам че по добро от на много лсдита има леко жужене ако си на по малко от полвин метър но е практически не чуваемо на по голямо разстояние.звука става само за тв няма никакъв бас.филмите от комп. изглеждат супер.нямам никакво прогаряне на логота като цяло съм много доволен.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

soon, предполагам, че проблема идва от това, че очакваш някакви чудеса от модели, излезнали само година след твоя. Колкото и да е динамичен пазара няма как да има големи разлики в моделите.
    Подобрения има спрямо твоя модел, но те не са чак толкова явни и драстични.
    М86 има един сериозен проблем със прекалено "запушено" черно и от там липса на детайл в тъмните сцени. Аз смятам, че в моделите, които гледаш сега има напредък по този показател. Дори в не толкова високия клас - А656 това е подобрено значително. Също така контраста, дълбочината на черното, верността на цветовете са на по-високо нивопри моделите, които обмисляше в предните си постове, но то няма как да е в ПЪТИ /каквото и да значи това/.

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от tango2001
    Благодаря ти svetlio1 за отговора. Мен ме инетрисува най-вече как се справя с SD сигнала на DVD и Булсат, ако можеш пиши ми своите наблюдения, защото доста се пише че Philips са едва ли не номер 1 в тази област, а за LG се пише по-малко. Знам, че за тези пари е най-добре да взема плазма Panasonic PV80p, но ми се иска май да е LCD и то full HD. Знам че догодина сигурно в този ценови клас ще е и плазмата ful HD, но аз докато чакам хората смениха вече по 2 телевизора от новите технологии.
    На Булсат повечето канали са с голяма компресия и на всякакъв голям ТВ ще се виждат "квадратчета".DVD гледам на Playstation3 и сигналът се скалира до1080р/доста добре при това/.За HD сигнали няма какво да говорим, там почти всички ТВ се справят .Все пак можеш да погледнеш и Самсунг -при моя ми харесва ,че има една дълбочина на картината/като"3D"/и движенията са по-плавни. При LG-то картината е "по-плоска" ,така да се каже.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

За всичко които се чудят дали телевизора им няма да им е голям, един нагледен пример за разстояние от което трябва да се гледа!
    http://de.fishki.net/picsw/012008/30/comp/14_comp.jpg

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

lazarus18 не знам какъв е този мой модел, но точно обратното се вижда. При М86 се виждат най-подробните черни нива и сиви светлосенки спрямо всичко което тествах. За този проблем писаха в най-първите ревюта, но явно са го отстранили след първата партида производство. В сравнение с 46А956 - 46М86BD има видим 10:1 пъти по-добър контраст, черно, финни видими нюанси в тъмните полусенките, бързината на матрицата е поне 4 мс., а не както е дадена 8 мс. Та аз отидох да купя 46А956 и само си мислех, че ще остановя огромните му ПЛЮСОВЕ и след теста ще си тръгна с него, ТО КАКВО СТАНА?

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте всички!
    Най-после и аз влязох в отбора на LCD-тата . Избора е Panasonic TX-32LE8P.
    Засега оценката е отлична, предвид цената ( 899лв ).
    Имам един въпрос към по-запознатите - комбинацията за вход в сервизното меню не работи ( просто няма бутон recall ).
    Влязох по втория начин, описан от hristoslav2 в другата тема, но единствено мина един check test, и това е. След това излизането беше възможно само от бутона за вкл/изкл на ТВ-то. Някакви идеи?! Мисля, че единствено има нужда да се бутне малко backlight-а. Иначе всичко останало е ОК .
    Между другото ползвам кабел HDMI-HDMI от компа, картата е HD3650, ТВ-то ли прави някакъв вид скалиране и аз нещо не правя като хората?! На резолюция 1360x768 не се запълва целия екран, ами остава малко отвсякъде ( отгоре, долу, ляво и дясно ), и то непропорционално. В настройките на видеокартата имам плъзгач overscan/underscan, но не активен. Някакви идеи/съвети.
    Поздрави!

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от soon
    lazarus18 не знам какъв е този мой модел, но точно обратното се вижда. При М86 се виждат най-подробните черни нива и сиви светлосенки спрямо всичко което тествах. За този проблем писаха в най-първите ревюта, но явно са го отстранили след първата партида производство. В сравнение с 46А956 - 46М86BD има видим 10:1 пъти по-добър контраст, черно, финни видими нюанси в тъмните полусенките, бързината на матрицата е поне 4 мс., а не както е дадена 8 мс. Та аз отидох да купя 46А956 и само си мислех, че ще остановя огромните му ПЛЮСОВЕ и след теста ще си тръгна с него, ТО КАКВО СТАНА?
    Не знам, явно виждаме различно нещата. Аз за първите 2 сек. пред 6/7/8/9 серия забелязах по-високия контраст и по-високата детайлност. Вярно е и, че модела М86 върху който имам наблюдения е купуван малко след като излезна на пазара. Взехме го за мой познат и аз му го избрах, инсталирах и настроих.

Виждам, че при miro_vampiro има и 46М86. Живот и здраве може и него да включим във сравнението.

11. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от KumaLisko
    Благодаря за отговора lazarus18,от утре започвам с ходенето по мъките за подмяна,вече го окомплектовах..Ако се съгласят на замяна,на което много се надявам ще взема panasonic46 PY8P, както си и бях намислил.
    Няма да сгрешиш. Аз от моя съм много доволен.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

soon извинявай, че ти го казвам , но спри да пишеш глупости. Някой може да ти повярва. Наистина 46м86 е много добър модел, ама какви са тия 10пъти по-добър констраст от 46а956, бил 4 мс .... 40а856 бил 2 пъти по-добър от 46" си вариант и още куп глупости. Вчера дойде един 46м86, сложихме го до 46а686- ами нито черното му е по добро от на 6та серия, да не говоря за ъгъла на виждане. Новите модели на самсунг предават доста по добре на сд сигнал от старите серии. Добър модел е м86, но го възхваляваш прекалено много. Успех в търсенето и да не се убидиш от написаното.

13. Тук е от
    Aug 2008

хехехех

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ridck
    Прав си наистина не са прилични дори , хора някой ще ми каже ли Sharpnessa(Остротата) за какво е конктретно забелязвам че той трябва да е най нисък в сравнение с Контраста,Яркоста и др ... ? Като го барам не намирам видима разлика на високо(60-70) и на по-нисък 10-20 ? Че ми стана инт. за каква е всъщност като не намирам видима разлика
    Това е опция, която е добре да бъде изключена изобщо ако подаваш качествен сигнал - DVD, HD. Идеята му е изкуствено увеличаване на остротата на картината като се добавят ореоли около обектите, но това е по-скоро недостатък.
    Може би ако ползваш лош SD сигнал да го сложиш на 20-30%.

16. Тук е от
    Nov 2008

lazarus18 (обръщам се към тебе защото виждам, че си в час, все пак бих се зарадвал и за други мнения, стига да не са от по големи аматьори от мене) - имам едно питане (надявам се да не е много тъп въпрос)
    закупих си Sharp 32RD8E - ще се радвам да кажеш няколко дума за него ако имаш впечатление...;също бих се зарадвал и да ми дадеш някакви настройки за картината, понеже фабричните нещо не ме радват...
    другата ми болка, е че си прекарах булсат-ка (сигнал и връзки са ОК), но ми се получи някакъв много досаден шум (ако намаля звука от ТВ-то, а усиля от приемника на булсат е ОК) - останах в впечатението от прочетеното във форумите, че "брум" му викат - имаш ли идеи как може да се премахне това нещо, защото зверски дразни. ПОследното, за което се сещам е да сменя калпавия скарт, който купих за 4-5 лв. със един на който съм се спрял, HQSS1003 има го на www.hqproducts.com - определено ми се струва по качествен, но да се надявам ли че ще премахне шума?

друг въпрос, който ме вълнува е ли е възможно технически инвалиди като мене с твои насоки и софтуер от тебе да си калибрират ТВ-то (май така му се викаха на финната настройка на телевизора)

Предварително благодаря !

П.С. скъсах се да чета из форума и се надявам да не задавам много тъпи въпроси или пък такива които да се повтарят...

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Soon-приятелю В събота ги гледах 7 и 8 серия сложени един над друг и на около 5 метра имаше м86 и656 над него.Нарочно застанах посредата/на около 3 метра от телевизорите/налагаше се само да извъртя поглед на 90 градуса за да ги срявнявам/8-ма серия-има по-добър контраст и по-добро цветопредаване.За ъгъла на виждане не съм сравнявал.
    Цитат Първоначално публикувано от ridck
    Прав си наистина не са прилични дори , хора някой ще ми каже ли Sharpnessa(Остротата) за какво е конктретно забелязвам че той трябва да е най нисък в сравнение с Контраста,Яркоста и др ... ? Като го барам не намирам видима разлика на високо(60-70) и на по-нисък 10-20 ? Че ми стана инт. за каква е всъщност като не намирам видима разлика
    при SD сигнал го сложи на 50%-при двд и HD можеш да го исключваш

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от JaY_Z_82
    lazarus18 (обръщам се към тебе защото виждам, че си в час, все пак бих се зарадвал и за други мнения, стига да не са от по големи аматьори от мене) - имам едно питане (надявам се да не е много тъп въпрос)
    закупих си Sharp 32RD8E - ще се радвам да кажеш няколко дума за него ако имаш впечатление...;също бих се зарадвал и да ми дадеш някакви настройки за картината, понеже фабричните нещо не ме радват...
    другата ми болка, е че си прекарах булсат-ка (сигнал и връзки са ОК), но ми се получи някакъв много досаден шум (ако намаля звука от ТВ-то, а усиля от приемника на булсат е ОК) - останах в впечатението от прочетеното във форумите, че "брум" му викат - имаш ли идеи как може да се премахне това нещо, защото зверски дразни. ПОследното, за което се сещам е да сменя калпавия скарт, който купих за 4-5 лв. със един на който съм се спрял, HQSS1003 има го на www.hqproducts.com - определено ми се струва по качествен, но да се надявам ли че ще премахне шума?

друг въпрос, който ме вълнува е ли е възможно технически инвалиди като мене с твои насоки и софтуер от тебе да си калибрират ТВ-то (май така му се викаха на финната настройка на телевизора)

Предварително благодаря !

П.С. скъсах се да чета из форума и се надявам да не задавам много тъпи въпроси или пък такива които да се повтарят...
    Извинявай че се включвам така
    Дори и да смениш кабела проблема с шума ще си остане.Има го във всички телевизори.Увеличаваш звука на приемника до край и си го регулираш с ДУ на телевизора.Проблема е в съотношението сигнал/шум.Що се отнася до калибровката-в другата тема съм дал няколко сайта с дискове за калибрация-обаче те вървят в комплект с цветни ленти/за да можеш да си регулираш цветовете/.Иначе ти трябва КОЛОРИМЕТЪР.По правило заводските настройки на цветовете са най-добрите-инженерите са се постарали доста.
    И честито за покупката-телевизорът не е лош

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе