абе какво е това животно на Sony - 200 херцов лсд?!?
абе какво е това животно на Sony - 200 херцов лсд?!?
преди седмица си купих samsung PS50A450 отдавна следя форума и знам че повечето от вас фенове на лсдтата но все пак ще споделя първи впечатления гледам го 3 м парвите няколко дена ми се струваше огромен но вече ми е стана нормален добре че не си купих по малък кабелната се вижда много добре двд-то е почти като hd аз гледам предимно филми от комп. цветовете са много реални 4ерното можеше да бъде и по добре но предполагам че по добро от на много лсдита има леко жужене ако си на по малко от полвин метър но е практически не чуваемо на по голямо разстояние.звука става само за тв няма никакъв бас.филмите от комп. изглеждат супер.нямам никакво прогаряне на логота като цяло съм много доволен.
soon, предполагам, че проблема идва от това, че очакваш някакви чудеса от модели, излезнали само година след твоя. Колкото и да е динамичен пазара няма как да има големи разлики в моделите.
Подобрения има спрямо твоя модел, но те не са чак толкова явни и драстични.
М86 има един сериозен проблем със прекалено "запушено" черно и от там липса на детайл в тъмните сцени. Аз смятам, че в моделите, които гледаш сега има напредък по този показател. Дори в не толкова високия клас - А656 това е подобрено значително. Също така контраста, дълбочината на черното, верността на цветовете са на по-високо нивопри моделите, които обмисляше в предните си постове, но то няма как да е в ПЪТИ /каквото и да значи това/.
На Булсат повечето канали са с голяма компресия и на всякакъв голям ТВ ще се виждат "квадратчета".DVD гледам на Playstation3 и сигналът се скалира до1080р/доста добре при това/.За HD сигнали няма какво да говорим, там почти всички ТВ се справят .Все пак можеш да погледнеш и Самсунг -при моя ми харесва ,че има една дълбочина на картината/като"3D"/и движенията са по-плавни. При LG-то картината е "по-плоска" ,така да се каже.Първоначално публикувано от tango2001
За всичко които се чудят дали телевизора им няма да им е голям, един нагледен пример за разстояние от което трябва да се гледа!![]()
![]()
![]()
![]()
http://de.fishki.net/picsw/012008/30/comp/14_comp.jpg
lazarus18 не знам какъв е този мой модел, но точно обратното се вижда. При М86 се виждат най-подробните черни нива и сиви светлосенки спрямо всичко което тествах. За този проблем писаха в най-първите ревюта, но явно са го отстранили след първата партида производство. В сравнение с 46А956 - 46М86BD има видим 10:1 пъти по-добър контраст, черно, финни видими нюанси в тъмните полусенките, бързината на матрицата е поне 4 мс., а не както е дадена 8 мс. Та аз отидох да купя 46А956 и само си мислех, че ще остановя огромните му ПЛЮСОВЕ и след теста ще си тръгна с него, ТО КАКВО СТАНА?
Здравейте всички!
Най-после и аз влязох в отбора на LCD-тата. Избора е Panasonic TX-32LE8P.
Засега оценката е отлична, предвид цената ( 899лв ).
Имам един въпрос към по-запознатите - комбинацията за вход в сервизното меню не работи ( просто няма бутон recall ).
Влязох по втория начин, описан от hristoslav2 в другата тема, но единствено мина един check test, и това е. След това излизането беше възможно само от бутона за вкл/изкл на ТВ-то. Някакви идеи?! Мисля, че единствено има нужда да се бутне малко backlight-а. Иначе всичко останало е ОК.
Между другото ползвам кабел HDMI-HDMI от компа, картата е HD3650, ТВ-то ли прави някакъв вид скалиране и аз нещо не правя като хората?! На резолюция 1360x768 не се запълва целия екран, ами остава малко отвсякъде ( отгоре, долу, ляво и дясно ), и то непропорционално. В настройките на видеокартата имам плъзгач overscan/underscan, но не активен. Някакви идеи/съвети.
Поздрави!
Не знам, явно виждаме различно нещата. Аз за първите 2 сек. пред 6/7/8/9 серия забелязах по-високия контраст и по-високата детайлност. Вярно е и, че модела М86 върху който имам наблюдения е купуван малко след като излезна на пазара. Взехме го за мой познат и аз му го избрах, инсталирах и настроих.Първоначално публикувано от soon
Виждам, че при miro_vampiro има и 46М86. Живот и здраве може и него да включим във сравнението.
Няма да сгрешиш. Аз от моя съм много доволен.Първоначално публикувано от KumaLisko
soon извинявай, че ти го казвам , но спри да пишеш глупости. Някой може да ти повярва. Наистина 46м86 е много добър модел, ама какви са тия 10пъти по-добър констраст от 46а956, бил 4 мс .... 40а856 бил 2 пъти по-добър от 46" си вариант и още куп глупости. Вчера дойде един 46м86, сложихме го до 46а686- ами нито черното му е по добро от на 6та серия, да не говоря за ъгъла на виждане. Новите модели на самсунг предават доста по добре на сд сигнал от старите серии. Добър модел е м86, но го възхваляваш прекалено много. Успех в търсенето и да не се убидиш от написаното.
Това е опция, която е добре да бъде изключена изобщо ако подаваш качествен сигнал - DVD, HD. Идеята му е изкуствено увеличаване на остротата на картината като се добавят ореоли около обектите, но това е по-скоро недостатък.Първоначално публикувано от ridck
Може би ако ползваш лош SD сигнал да го сложиш на 20-30%.
lazarus18 (обръщам се към тебе защото виждам, че си в час, все пак бих се зарадвал и за други мнения, стига да не са от по големи аматьори от мене) - имам едно питане (надявам се да не е много тъп въпрос)
закупих си Sharp 32RD8E - ще се радвам да кажеш няколко дума за него ако имаш впечатление...;също бих се зарадвал и да ми дадеш някакви настройки за картината, понеже фабричните нещо не ме радват...
другата ми болка, е че си прекарах булсат-ка (сигнал и връзки са ОК), но ми се получи някакъв много досаден шум (ако намаля звука от ТВ-то, а усиля от приемника на булсат е ОК) - останах в впечатението от прочетеното във форумите, че "брум" му викат - имаш ли идеи как може да се премахне това нещо, защото зверски дразни. ПОследното, за което се сещам е да сменя калпавия скарт, който купих за 4-5 лв. със един на който съм се спрял, HQSS1003 има го на www.hqproducts.com - определено ми се струва по качествен, но да се надявам ли че ще премахне шума?
друг въпрос, който ме вълнува е ли е възможно технически инвалиди като мене с твои насоки и софтуер от тебе да си калибрират ТВ-то (май така му се викаха на финната настройка на телевизора)
Предварително благодаря !
П.С. скъсах се да чета из форума и се надявам да не задавам много тъпи въпроси или пък такива които да се повтарят...
Soon-приятелюПървоначално публикувано от soon
В събота ги гледах 7 и 8 серия сложени един над друг и на около 5 метра имаше м86 и656 над него.Нарочно застанах посредата/на около 3 метра от телевизорите/налагаше се само да извъртя поглед на 90 градуса за да ги срявнявам/8-ма серия-има по-добър контраст и по-добро цветопредаване.За ъгъла на виждане не съм сравнявал.
при SD сигнал го сложи на 50%-при двд и HD можеш да го исключвашПървоначално публикувано от ridck
Извинявай че се включвам такаПървоначално публикувано от JaY_Z_82
Дори и да смениш кабела проблема с шума ще си остане.Има го във всички телевизори.Увеличаваш звука на приемника до край и си го регулираш с ДУ на телевизора.Проблема е в съотношението сигнал/шум.Що се отнася до калибровката-в другата тема съм дал няколко сайта с дискове за калибрация-обаче те вървят в комплект с цветни ленти/за да можеш да си регулираш цветовете/.Иначе ти трябва КОЛОРИМЕТЪР.По правило заводските настройки на цветовете са най-добрите-инженерите са се постарали доста.
И честито за покупката-телевизорът не е лош![]()