Страница 270 от 300 ПърваПърва ... 220260268269270271272280 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,036 до 4,050 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2005
    Мнения
    34
    #4036

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Цитат Първоначално публикувано от noises
    Някой притежател на Панасоник 42py80p може ли да сподели дали има картина в картината, тоест да се гледат 2 канала от телевизията едновременно . ?
    Няма такова животно при този модел. PIP има само при py800. 8p и 80p имат само PAT т.е. телетекст и картина.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,597
    #4037

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Цитат Първоначално публикувано от BrayanA
    Споко, 40А786 е.
    Инак за лага. Щом е LCD то е ясно че има някакъв, въпроса е да е в границите на нормалното и да не ти пречи на игрането. Казано на мой език - да не отключва фактор "дразнене". За сега 40А786 успява да не прескача границата на този фактора поне при мен и на Normal Mode
    Ако почна да играя онлайн прага може и да падне, тогава май ще трябва да тегля жокер - Game Mode. Определено не е същата картината, но и чак пък "в който цветовете са УЖАСНИ" според мен е малко пресилено. Ако гледаш филм на него - да. За игри не чак толкова. В някои игри като намалиш контраста и брайтнеса разликите са минимални. В по-шарените за жалост това не помага много.
    Останалите режими още не съм ги тествал, но и това ще направя. Просто за сега освен на XBOX-а и малко Дансинг Старс за друго не е пускан. Трябва и един HDMI кабел да взема да видим как ще е с него.

    Дай идея как мога да тествам. Мисля да пробвам да вържа LCD-то и стария телевизор едновременно през компонентния и композитния. Това е кабела:
    http://ecx.images-amazon.com/images/...2L._SS500_.jpg

    BTW на някои Sony-та забелязах надписа "PlayStation Ready" с един PS контролен нарисуван до него. Някой ако знае повече инфо да каже.
    Не можеш да свържеш XBOX-а едновременно през компонентния и през HDMI- трябва да е само през единия/най-добре е HDMI/.И не забравяй да го изключиш от контакта ,когато пъхаш HDMI кабела. Почти всички ТВ поддържат различни настройки на картината и звука за всеки вход,така че на единия си настойваш за игра -на друг за тв и т. н./поне аз така направих/Когато вземаш кабел HDMI гледай да е версия 1,3а /макар,че XBOX-а май беше с версия 1,2/.

  4. j_n
    j_n е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    28
    #4038

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Попаднах на интересна травнителна таблица за новите LCD TV Samsung:


    ( Ако може някой Админ да я качи в пълен размер - само 75к е

  5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    28
    #4039

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Здравейте!
    Изпадна ми доста изгодно ето това http://www.pioneer.co.uk/uk/products...7XD/index.html . Втора ръка е, но цената е доста ниска. Ако го взема ще се гледа ТВ от около 2-2.5 м. Виждам, че не е full HD, дали ще е проблем при използването му за монитор и гледане на филми от компа? Да се метам ли ?

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    12
    #4040

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge
    Привет vermouth.
    Минавам веднага на въпроса. Щом ще ползваш Тв-то за телевизия, то тогава плазмата ще е ти пасне най-добре, PDP се справя по-добре със SD сигнала от което и да е LCD (е малко се поизхврълих). Разстоянието, от което ще гледаш телевизора е идеално за 37", но и 42" няма да ти големее, а колкото повече толкаво повече. Аз съм с 40 инчово LCD и нямам оплакване, пък го гледам от 2 м.
    Като говорим за плазма трябва да знаеш, че има две марки Pioneer и Panasonic, които си заслужават парите. Тъй като първата марка не е в твоя ценови диапазон, то остава Panasonic.
    За 37" мога да ти препоръчам PANASONIC TH-37PV80P - 1399 лв. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036695. Спокойно можеш да си вземеш 42 инчовият вариант PANASONIC TH-42PV80P -1499 лв. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036466, както виждаш по-големият е само със 100 лв. по-скъп.
    Ако си заинтригуван има специална тема за този телевизор: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,31821.0.html.
    Там може да питаш някой от собствениците, какво те интересува.
    Чао и дано съм помогнал.
    Благодаря за бързия коментар ... и тук се появява новата дилема ... относно плазмата. В интерес на истината досега никога даже не съм мислил за плазма ... може би защото LCD на практика е заляло пазара ... плазмите се засичат прекалено радко. Един единствен оглеждах една плазма в ТМ ... мисля, че беше Панасоник ... но разбира се консултанта не можа да ми даде смислен отговор ... защо плазма 42 инчова е по-евтина от 32 инчово LCD например ... или какви са + и - на едната и другата технология. Не знам дали е възможно, но ще помоля за съвсем кратко резюмиране на "лаически" език основно преимущества и кусури на двете технологии. Предварително благодаря

  7. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #4041

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Цитат Първоначално публикувано от bymarto
    Здравейте!
    Изпадна ми доста изгодно ето това http://www.pioneer.co.uk/uk/products...7XD/index.html . Втора ръка е, но цената е доста ниска. Ако го взема ще се гледа ТВ от около 2-2.5 м. Виждам, че не е full HD, дали ще е проблем при използването му за монитор и гледане на филми от компа? Да се метам ли ?
    Не го мисли въобще, това е страхотен телевизор миналата година го продаваха за 3500-4000 лева.
    Има уникалните 1000 кендела. Доста исках да го имам , ама ..... много скъп беше ......
    Само виж защо ще го продават така евтино. Помня, че имаши едни мостри в Технополис "прогорели" с логото на LG горе от въртене на рекламните клипове. После ги "оправиха" с пускане на 24 часа на бяла картина за да прогори всичко равномерно ..... абе идиоти има в тая държава.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    162
    #4042

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    vermouth при избора на телевизор първо трябва да си отговориш коя технология предпочиташ. Като водещото в случая за какво ще ползваш телевизора.
    Плазмите се справят по-добре на SD сигнал (кабелна, DVD и т.н.), освен това имат повече контраст и яркост и в тъмни сцени можеш да забележиш някои детайли, които LCD-тата не могат да възпроизведат. Ако обаче освен гледането на SD сигнал, ще използваш често PC или игрова конзола, за предпочитане е LCD-то, поради опастността от "прогаряне" на изображението, което е възможно при плазмите, т.нар Screen Burn, освен това картината на LCD-тата е една идея по-добра в този режим.

    Ето сравнения между двете технологии:

    Основни концепции на LCD технологията

    Течните кристали представляват органични съединения с дълги молекули, които в естествено състояние се характеризират с наличие на близко и отсъствие на далечно подреждане, т.е. най-често съседните молекули се разположени успоредно по дължина една на друга, но като цяло съвкупността им е по-скоро хаотична.
    В LCD панелите течните кристали се затварят между две успоредни прозрачни плоскости с много фино набраздена вътрешна повърхност. Молекулите на течните кристали следват ориентацията на вътрешните набраздявания, и тъй като двете плоскости са набраздени под ъгъл 90° една спрямо друга, това води до своеобразно „усукване” на молекулите. Пътят на светлинните лъчи зависи от подреждането на молекулите и при преминаване през слоя от течни кристали светлината може да промени направлението си.

    Основни концепции на плазмената технология

    Плазмените панели, наричани често PDP (Plasma Display Panel) са изградени от огромен брой клетки, пълни с червен, зелен и син фосфор, които формират отделните цветни пиксели. При прилагане на напрежение върху миниатюрни прозрачни електроди, разделени от диелектричен слой MgO и разположени в среда от смесени благородни газове неон и аргон, между въпросните електроди възниква плазмен разряд, съпроводен с емисии на ултравиолетовата светлина. Тези емисии взаимодействат с фосфора и го карат да излъчва светлина във видимия диапазон на спектъра. Всеки пиксел се състои от три субпиксела – червен, зелен и син. Интензитетът на цветовете се контролира чрез промяна на броя и дължината на приложените върху съответните електроди управляващи импулси.

    Яркост

    Плазмите имат по-висока пикова яркост от LCD, но те пък от своя страна се характеризират с отлична средна яркост и то по протежението на целия екран, поради което реалните изображения често изглеждат по-ярки при LCD.

    Контраст

    В тъмна стая, контрастът на LCD и плазмените телевизори изглежда сходен, но истината е че LCD леко изостават по този показател, поради факта, че подсветката е непрекъснато включена и колкото и добри да са поляризационните филтри на екрана, част от светлината винаги се промъква през тях. В осветена стая обаче контрастът на LCD телевизорите изглежда на по-добро ниво.

    Време за реакция

    Времето за реакция на екрана е показател за това, колко бързо пикселите правят един пълен цикъл след който отново са готови за измененията на картината в следващия кадър. Екрани с дълго време на реакция имат проблеми с достатъчно бързото опресняване на пикселите за да следват резките движения, в резултат на което подвижните обекти изглеждат неясно.
    Плазмената технология се нуждае от единичен импулс за възпроизвеждане на картината и така се реагира почти мигновено на измененията в картината.
    При LCD технологията необходимото време за една течнокристална клетка от активно състояние (бяло) да мине в неактивно състояние (черно) и обратно - в активно (бяло), е времето за реакция. Целият процес отнема между 25 и 2 милисекунди, но дори и най-бързите LCD екрани страдат от “замъгляване” при бързоподвижни изображения.

    Ъгъл на гледане

    Поради факта, че всеки пиксел е независим източник на светлина, плазмените телевизори могат да бъдат гледани и от много малък ъгъл без значима загуба на цветопредаването или контраста.
    При LCD телевизорите пикселите всъщност “пропускат” светлината от източник зад тях и ако се наблюдават при ъгли по-малки от 45 градуса могат да загубят контраст и цвят.
    При по новите модели LCD ъгълът на гледане се доближава и изравнява с този на плазмите.

    “Прогаряне” на екрана

    “Прогарянето” на екрана се случва с някои телевизори, оставени дълго време да показват ярък и неподвижен елемент от картината – като например логото на телевизионния канал. Това се получава ако евентуално фосфорът на пикселите, изобразяващи логото се “умори” и се получи постоянен отпечатък върху картината. Това е една много нежелана ситуация – особено ако се вземе предвид фактът, че този проблем е практически нерешим.
    От този проблем страда предимно плазмите.
    В началото плазмените телевизори имаха склонност към “прогаряне” на екрана. Този проблем е в голяма степен елиминиран при новите модели благодарение на вградените предпазни системи срещу “прогаряне” и подобрената фосфорна технология. При добра разработка на екрана - първите 100-200 часа с намален контраст и яркост, възможността за прогаряне се свежда до минимум.
    Вече можете да играете компютърни игри или да гледате продължително време канали с ярко лого (като CNN) без притеснения, че статичните елементи ще бъдат показвани за продължително време.

    Консумация на енергия

    Често се твърди, че плазмените телевизори консумират повече енергия от LCD телевизорите.
    В действителност плазмените телевизори не винаги имат по-голяма консумация от LCD телевизорите. Което е разбираемо, ако се замислите за това, как работи всяка от двете технологии.
    Плазмените телевизори имат нужда от единичен енергиен импулс към клетката, за да засветят и да консумират по-малко енергия, за да представят тъмни сцени.
    За сравнение, LCD телевизорите работят винаги на пълна мощност, независимо дали картината е светла или тъмна.

    Живот на панела

    Независимо, че в наши дни цените на плоскопанелните телевизори падат, те все пак представляват значителна сума за повечето домакинства. Затова всеки потенциален купувач очаква да се наслаждава на новата придобивка дълги години.
    В действителност животът на панела при плазмените телевизори е поне колкото при LCD телевизорите. При нормален режим на гледане и двата вида телевизори имат живот около 60 000 часа. Това се равнява на 27 години при 6 часа ежедневно гледане.
    Новите панели G11 в плазмите на Panasonic имат 100 000 часа живот.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    144
    #4043

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Много ценна информация колега.
    Между другото имам нужда от съвет за добър LCD 32* за около 1 200 лв. Какво бихте ме посъветвали вие, кой модел и каква марка да е?
    Предварително ви благодаря.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    162
    #4044

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Цитат Първоначално публикувано от b.shterev
    Много ценна информация колега.
    Между другото имам нужда от съвет за добър LCD 32* за около 1 200 лв. Какво бихте ме посъветвали вие, кой модел и каква марка да е?
    Предварително ви благодаря.
    Разгледай тези модели на LG. Не ти ги препоръчвам заради марката, а защото в този ценови диапазон са много добро решение, конкуренцията има и по-добри модели но на по-висока цена:
    1.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040323
    2.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09045463

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #4045

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge
    Разгледай тези модели на LG. Не ти ги препоръчвам заради марката, а защото в този ценови диапазон са много добро решение, конкуренцията има и по-добри модели но на по-висока цена:
    1.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040323
    2.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09045463
    Аз лично ги гледах - имат чудесна картина и двата независимо от марката!

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    144
    #4046

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge
    Разгледай тези модели на LG. Не ти ги препоръчвам заради марката, а защото в този ценови диапазон са много добро решение, конкуренцията има и по-добри модели но на по-висока цена:
    1.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040323
    2.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09045463
    Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Аз лично ги гледах - имат чудесна картина и двата независимо от марката!
    Благодаря ви колеги.
    А какво ви е мнението за ето този модел и кой от трите е по добрия вариант:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09041459

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #4047

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Цитат Първоначално публикувано от bymarto
    Здравейте!
    Изпадна ми доста изгодно ето това http://www.pioneer.co.uk/uk/products...7XD/index.html . Втора ръка е, но цената е доста ниска. Ако го взема ще се гледа ТВ от около 2-2.5 м. Виждам, че не е full HD, дали ще е проблем при използването му за монитор и гледане на филми от компа? Да се метам ли ?
    Зависи какво имаш предвид под ниска цена. Плазма втора ръка е доста рисковано - задължително я провери за прогорен дисплей.
    Това е модел от 2 поколения назад и не трябва да очакваш някакви чудеса от образа. Иначе следващия след този модел 428/4280 е изключително добър, но нов струва 3500 лева.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #4048

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    lazarus18 PHILIPS42PFL9703D/10 заслужава ли си цената от 4500 лв.?

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    162
    #4049

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Цитат Първоначално публикувано от b.shterev
    Благодаря ви колеги.
    А какво ви е мнението за ето този модел и кой от трите е по добрия вариант:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09041459
    Ако ти херасва го вземай. Всеки има различно усещане за цветопредавене и различни критерии за телевизор, ако се съобразяваш със всички мнения тук нищо няма да си вземеш.
    Лично мнение предпочитам някой от тези които ти препоръчах, като особен афинитет имам към Scarlet(LG6000) на LG.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    144
    #4050

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

    Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge
    Ако ти херасва го вземай. Всеки има различно усещане за цветопредавене и различни критерии за телевизор, ако се съобразяваш със всички мнения тук нищо няма да си вземеш.
    Лично мнение предпочитам някой от тези които ти препоръчах, като особен афинтет имам към Scarlet(LG6000) на LG.
    Благодаря колега. Исках да събера повече мнения от разбиращи, но и все пак като се видят отблизо и пробват различните модели ще се избере по разумния вариант.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 10:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 17:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 22:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе