Страница 269 от 300 ПърваПърва ... 219259267268269270271279 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,021 до 4,035 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

{sorry za kirilicata}

Kakvo mislite za A786 i PY80P ? Zaslujavat li si povecheto pari za Samsunga-a ?

2.  

3. Тук е от
    Mar 2007

Аз съм от Бургас. Днес се приготвих да ходя да тествам Panasonic 42 PY80P, макар че вече съм решил да вземам него и никой друг.Всъщност, вероятно щях да го купя. Но останах сюрпризиран, че абсолютно никъде го няма. Само в ТехноМаркет провериха и ми казаха, че във Варна имало две бройки, в Габрово 1 бр. и в София общо 6-7...! В Технополис един мъжага ми каза "вчера свършиха, остана 46 ицата", а по останалите места по-скоро май никога не са го получавали...

4. Тук е от
    Dec 2007

miro_vampiro , има ли при теб изложен 50PY800P или 42PY800P?Ако не, знаешли в кой магазин ги има?

5. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте!

Днес ходих в ТП. Много добра подредба за разлика от ТМ на ТВ-та от един и същи клас за съпоставка. Наистина всички т-та са с настройки далек от това с които ще си ги настроиш вкъщи, но впечетленията са ми следните:
    Първо огледах 32 - те. Беще пуснатто DVD Star Wars и бяха изложени представители на Philips, LG, Sony, JVS и дори и Grundig. Със сигурност имаше субективно отношение относно настройките на отделните тв-та, но най-реалистично и с най добри цветове се виждаше Philips (защо ли), просто беше перфектен. Трябва да подчертая че сигнала идваше от Pionieеr DVD. После минах на 37 представители. Бяха подредени LG от 3, 5 и 5500 серия, Philips от 9 и стария мадел от 5 серия, един Sharp от D серия и представител на Sony от S серия, а също и една плазма Panasonic 37pv8p. Беше пуснат HD клип на LG. Стоях 40 минути оглеждах внимателно всяко ТВ. пак казвам настройките там сигурно са напълно субективни. Sharp-a отпадна първи за моя избор - абсолютно нереалистични цветове-отврат. LG - сравнително добри цветове и добро черно, но видимо мазане и липса на острота /загуба на детайлност/, но пък добър ценови клас за LCD. Представителите на Philips се държаха много добре: този от 5 серия доста мажеше за разлика от 9 серия от тази година, но той си беше и цифра - над 3000 лв. Сонито - се справяше много по-добре от другите LCD за телевизор от клас до 1800 лв. със добре изразена детайлност, острота и реални цветове . Фаворит по отношение на тези показатели за мен остана Panasoic 37PV8P-отлична острота и детайлност, да не говорим за реалистичност на цветовете, макар че мазане се забелязваше когато се доближих на 15 см. от тивито /това сигурно се дължи на коаксиалните връзки между ТВ-та/ . Единственото, което ме подразни при плазмата е видимия двоен образ /на логото на LG от клипа/ когато застана под някакъв ъгъл на гледане. Та моя избор ще падне основно върху Sony lcd или Panasonic ПЛАЗМА.
    Само едно се питам: какво ли представлява Pioneer - плазма С ТАЗИ ЦЕНОВА РАЗЛИКА СПРЯМО Panasonic?!!!!????

P.S. Много бих желал в тази подредба да имаше и самсунг, тъй като и те са ми в списъка за избор.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2008

miro, в карайна сметка на Панасоника може ли да се играе или е опасно да се вклщчва конзола или компютър. И защо не се препоръчва плазма за такива работи
    На мен лично Панасоника ми харесва повече, единсвено ме притеснява голямата дължина на кабелите (около 10 м) и загрозяване на помещението...в смисъл, че в нчалаото може би няма да го ползвам като монитор. От друга страна ме е "яд", че имам "техника" ( комп. с добър процесор и добра видеокарта с ХД) и не е зле да ги ползвам още по-фукнционално.
    Един въпрос - всички сте виждали отстъпките от 5 %, които дават ТМ при покупка по интернет. Чудя се каква е уловката, дали да не се натрупват клиенти или риска за 100-200 лв да не го тестваш на място и съответно после проблеми с това, което ти докарат

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
    miro, в карайна сметка на Панасоника може ли да се играе или е опасно да се вклщчва конзола или компютър. И защо не се препоръчва плазма за такива работи
    На мен лично Панасоника ми харесва повече, единсвено ме притеснява голямата дължина на кабелите (около 10 м) и загрозяване на помещението...в смисъл, че в нчалаото може би няма да го ползвам като монитор. От друга страна ме е "яд", че имам "техника" ( комп. с добър процесор и добра видеокарта с ХД) и не е зле да ги ползвам още по-фукнционално.
    Един въпрос - всички сте виждали отстъпките от 5 %, които дават ТМ при покупка по интернет. Чудя се каква е уловката, дали да не се натрупват клиенти или риска за 100-200 лв да не го тестваш на място и съответно после проблеми с това, което ти докарат
    намери си някой приятел с карта за отстъпка от 5% и си го купи от магазина, не е нужно да го купуваш от интернет

8.  

9. Тук е от
    Jun 2001

Някой притежател на Панасоник 42py80p може ли да сподели дали има картина в картината, тоест да се гледат 2 канала от телевизията едновременно . ?

10. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    zlobarov ника ти отива много, така че не злобей, а слушай какво говори радиото!
    Аз, съм човек знаещ и най-вече виждащ видимите разлики в дисплейте слагани в уж еднаквите телевизори, които са ПЪК толкова различни, че очите ще ти изкарат. Май само ти нищо невиждаш. 46W4000 - ВИДИМО възпроизвежда точно 3 пъти по-ясно, отчетливо-рязко и точно картината от 46W4500! Лично на тест-сайтовете и грам невярвам и за това което пиша съм го видял, проверил, сравнил и обсъждал с хора себеподобни (такива има доста в този форум) които правят подобни констатации! Все пак, хора разни и ако на тебе не ти правят явните факти впечатление отново проблема си е твой, може би нещо с очите (извинявай, нищо лично!)?
    По начало от доста време SONY нещо не ме кефи, но при 46W4000 работата е различна.
    По принцип твоите мнения ги скролирам достатъчно бързо за да не мога да доловя поредния бисер роден от невъобразимата ти склонност към даването на мнения на база фенщина... за съжаление понякога твърде късно виждам че ти си се изказал...
    Понеже аз съм конкретен човек много държа да ми категоризираш твоето разбиране за "един път по добра картина" за да можем съответно да "премерим" 3те пъти разлика които ти виждаш (май само ти) в двата конкретни модела на Сони...
    И за финал ще ти кажа че интернет не е подходящо място за избиване на комплекси....

11. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    BrayanA, да се окаже, че след толкова конспирации в магазина си взел А756? На кашона и самия телевизор има огромни надписи LED.

Иначе щом не усещаш лага на LED модел значи не си предразположен да го усещаш. Това е доста субективно и много хора, дори и по-висок лаг, не гп усещат и не им пречи.
    Аз също тези дни ходих у мой познат с А786 да му го настройвам и имам наблюдения върху работата му. Повече впечатления ще пусна във темата за Самсунг, но тук ще отбележа за лага, че стана дискусия. Първо да уточня, че съм с над 20 години гейминг стаж и то само на кинескоп. Всеки лаг, дори и минимален ме дразни и го усещам. Също и замазването на повечето LCD модели. В офиса ми все още работя на кинескоп Diamondtron и чат-пат играя онлайн на него. За сравнение в моята стая монитора на колежката Dell 2408 е със 50-60мс лаг спрямо кинескопа. На него буквално не може да се играе.
    Спрямо тези двата монитора А786 е някъде по средата, но само при определени условия. Значи при нормални настройки /режим Кино и тн/ лага определено се усеща. Първо закачихме телевизора към лаптоп перз HDMI вход. Още като мърдаш даден прозорец на Windows усещам как имам забавяне. При включване към компютър през VGA лага спада наполовина. Също и при включване на режим GAME. Прочетохме един хитър начин за намаляване без да е в режим GAME, в който цветовете са УЖАСНИ - преименуването на HDMI входа на РС изключва част от системите за обработка и намалява осезаемо лага.
    Като цяло трябва всеки сам да изтества как му влияе този лаг на място. Както казах, това е строго субективно.
    Само ще уточня, че пробвахме с компютър и PS3, а не със Xbox, но едва ли е от там проблема.
    Споко, 40А786 е.
    Инак за лага. Щом е LCD то е ясно че има някакъв, въпроса е да е в границите на нормалното и да не ти пречи на игрането. Казано на мой език - да не отключва фактор "дразнене". За сега 40А786 успява да не прескача границата на този фактора поне при мен и на Normal Mode
    Ако почна да играя онлайн прага може и да падне, тогава май ще трябва да тегля жокер - Game Mode. Определено не е същата картината, но и чак пък "в който цветовете са УЖАСНИ" според мен е малко пресилено. Ако гледаш филм на него - да. За игри не чак толкова. В някои игри като намалиш контраста и брайтнеса разликите са минимални. В по-шарените за жалост това не помага много.
    Останалите режими още не съм ги тествал, но и това ще направя. Просто за сега освен на XBOX-а и малко Дансинг Старс за друго не е пускан. Трябва и един HDMI кабел да взема да видим как ще е с него.

Дай идея как мога да тествам. Мисля да пробвам да вържа LCD-то и стария телевизор едновременно през компонентния и композитния. Това е кабела:
    http://ecx.images-amazon.com/images/...2L._SS500_.jpg

BTW на някои Sony-та забелязах надписа "PlayStation Ready" с един PS контролен нарисуван до него. Някой ако знае повече инфо да каже.

12. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте,
    Благодаря за полезната тема - осбено на hristoslav2 и lazarus18 - за адекватно представяната информация. В тази връзка ме интересува някой от потребителите тук дали има персонални впечатления от SHARP 32D65E . Интересува ме в този ценови диапазон ~ 1400 лв. имате ли други предпочитания. Твто ще се ползва за гледане на филми от РС и Булсатком.

13. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте,какво ще кажете за това LCD: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09035993 Или има нещо по-добро за 1000-1200лв. мах ?! Гледам доста мачове и мисля че 100HZ e предимство! Какво е вашето мнение?! Помагайте!

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Привет и от мен ... задавайки баналния въпрос "какъв телевизор?".
    Съвсем скоро очаквам края на ремонта на апартамента и съм в процес на усилено търсене на ново тв. От известно време чета коментари тук, прехвърлям брошурите и посещавам ТМ, ТП и ИМ ... Не робувам на стереотипи относно марки ... спокойно мога да призная, че съм лаик откъм "техниката". И все пак малко по-конректно.
    Все още не съм решил за самия размер, но по-скоро клоня към 37 /разстояние на гледане между 2.5 и 4.5 м в зависимост от мястото за гледане/.
    Търся нещо качествено, като образ и звук ... ще използвам АйТиВи ... без дивиди, плейстейшън или пи-си ... т.е. чиста телевизионна наслада.
    Като цяло играчите на пазара са ясни, без да ги изреждам по важност. Забелязвам, че има сериозни ценови разлики между ясно по-стари/по-слаби модели на дадена марка. Усеща ли тази разлика и в качеството, на практика?
    И все пак? Моля за препоръки ... аха и относно бюджета ... склонен съм да дам както 1200 така и 1900 ... както казах търся нещо което ще ми носи удоволствие от гледането.
    Предварително благодаря.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Привет vermouth.
    Минавам веднага на въпроса. Щом ще ползваш Тв-то за телевизия, то тогава плазмата ще е ти пасне най-добре, PDP се справя по-добре със SD сигнала от което и да е LCD (е малко се поизхврълих). Разстоянието, от което ще гледаш телевизора е идеално за 37", но и 42" няма да ти големее, а колкото повече толкаво повече. Аз съм с 40 инчово LCD и нямам оплакване, пък го гледам от 2 м.
    Като говорим за плазма трябва да знаеш, че има две марки Pioneer и Panasonic, които си заслужават парите. Тъй като първата марка не е в твоя ценови диапазон, то остава Panasonic.
    За 37" мога да ти препоръчам PANASONIC TH-37PV80P - 1399 лв. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036695. Спокойно можеш да си вземеш 42 инчовият вариант PANASONIC TH-42PV80P -1499 лв. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036466, както виждаш по-големият е само със 100 лв. по-скъп.
    Ако си заинтригуван има специална тема за този телевизор: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,31821.0.html.
    Там може да питаш някой от собствениците, какво те интересува.
    Чао и дано съм помогнал.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Сляпа неделя в магазините, плащаш телевизор, взимаш два :

http://www.standartnews.com/news/com...81%D0%BA%D0%B8

18. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от vermouth
    Привет и от мен ... задавайки баналния въпрос "какъв телевизор?".
    Съвсем скоро очаквам края на ремонта на апартамента и съм в процес на усилено търсене на ново тв. От известно време чета коментари тук, прехвърлям брошурите и посещавам ТМ, ТП и ИМ ... Не робувам на стереотипи относно марки ... спокойно мога да призная, че съм лаик откъм "техниката". И все пак малко по-конректно.
    Все още не съм решил за самия размер, но по-скоро клоня към 37 /разстояние на гледане между 2.5 и 4.5 м в зависимост от мястото за гледане/.
    Търся нещо качествено, като образ и звук ... ще използвам АйТиВи ... без дивиди, плейстейшън или пи-си ... т.е. чиста телевизионна наслада.
    Като цяло играчите на пазара са ясни, без да ги изреждам по важност. Забелязвам, че има сериозни ценови разлики между ясно по-стари/по-слаби модели на дадена марка. Усеща ли тази разлика и в качеството, на практика?
    И все пак? Моля за препоръки ... аха и относно бюджета ... склонен съм да дам както 1200 така и 1900 ... както казах търся нещо което ще ми носи удоволствие от гледането.
    Предварително благодаря.
    37" от 2,5 метра ще е добре ама от 4.5 ще ти малее... щом е само за телевизия и предвид зададения бюджет бих те посъветвал да погледнеш този http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09036466
    ако държиш на ЛСД http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09037780 или http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038441
    Като Самсунга го има в Домо http://www.domo-bg.com/product_detai...ct_id=09040382 цената е такава защото е отремонтиран или с транспортен дефект или и двете...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе