Страница 286 от 300 ПърваПърва ... 236276284285286287288296 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,276 до 4,290 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Цифровата телевизия е един мит у нас. Още в кабелната някои канали са аналогови, после те ги преобразуват в цифров сигнал, изпращат ги до вас, приемника ги приема цифрови, преобразува ги в аналогови за да минат по Скарта и после телевизора ги прави цифрови за да ги покаже на екрана.
    Нали си представяш какво мазало получаваш.
    .............
    Не са толкова лоши нещата, както ги представяш!
    1. Сигналите на преобладаващото мнозинство телевизионни канали се цифровизират още след студиото и се качват на спътник. Приемат се от спътника цифрови, не се превръщат пак в аналогови, а се прекодират и тръгват по кабелните мрежи. В приемника на абоната се декодират и едва тогава като аналогов сигнал се подават на телевизора. Дали ще ги гледаш добре по нататък зависи само от качеството на телевизора и връзката между него и цифровия приемник. Има вече достатъчно качествени интерфейси, за да не се влоши картината при преноса.
    2. Разликата в качеството не е само в снежинките. При цифровия пренос не се получават и други смущения - интерференции между каналите, неравномерно ниво на сигнала между отделните канали и т.н.
    3. Разликата може най-ясно да се види, когато имаш и двете и ги настроиш на една и съща програма. После превключваш и сравняваш.
    И като добавка - аналоговия пренос е вече на умиране. След 2012г всички телевизии на територията на ЕС трябва да излъчват само цифрово, чрез така наречените мултиплекси.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте,
    коледните празници наближават и реших да си направя подарък - нов телевизор За сажаление (или за радост), изборът е огромен и трябват познания и опит за да може човек да избере качествен продукт. Затова и реших да се допитам до вас - хоратя в този форум, тъй като след няколкодневно четене на постове се убедих, 4е тук пишат хора, които са наистина компетентни и знаят за какво говорят.
    Имам желание да избера телевизор, който ще се гледа от около 2 - 2.5 метра и ще се ползва основно за кабелна телевизия (МСАТ) и филмчета от PC. Може би и игрички, но по рядко. До-скоро бях решил да отделя бюджет максимум 1500 лв, но след всичко прочетено се чудя дали да не се понапъна малко и да го увелича до 2000 лв.Друга основна дилема е за размера - в началото бях решил, че максимума, който ми трябва е 37, но след всичко прочетено тук си мисля, че 42 е оптималния вариант.
    Относно моделите - засега сам се спрял на:
    Panasonic TX-37LZ8P - 1399 лв
    Panasonic TH-42PV80P - plazma ot sashtiq cenovi klas
    Относно по-скъпите варианти:
    Philips 37PFL7603D - 1999 lv
    Sony KDL-40V4000K
    Можете ли да ми дадете съвет, какъв избор да направя? Или за някой друг модел, който е добро съотношение качество-цена? Доста се бях замислил и за Panasonic PY80, след всички похвали по негов адрес в този форум, но май наличностите са се изчерпали навсякаде, а и цената малко надвишава планирания от мен бюджет...въпреки, че ако наистина си заслужава, бюджетът може да претърпи корекция
    Благодаря предварително за отговорите! Весели празници!

4. Тук е от
    Dec 2008

SAMSUNG LE-40A557 - искам да попитам притежателите му може ли да се гледат филми със суптитри през USB чрез Flash памет или то може да се ползва само за разглеждане на снимки и МР3

5. Тук е от
    Nov 2008

Имам Самсунг А 557. Относно питането ти - само за разглеждане на снимки и МР3. Нали не очакваш телевизорът да е едновременно и плейър? Все пак е телевизор!

6. TEZ
    TEZ е офлайн

Тук е от
    Dec 2008

привет,
    колебая се между Panasonic 42PY8P, който се продава в METRO за 1594 лв., SAMSUNG LE-40A557/8 от ТМ за 1399 и SAMSUNG LE-40A656 R/B от ДОМО за 1600. Ще го ползвам основно за гледане на телевизия и някой друг филм от ДВД и компютър. Бих се радвал на някой смислен и аргументиран съвет.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от viktor100bg
    Ще помоля за малко инфо относно цифровите приемници, които дават кабеларките.Въобще те пускат ли цифров сигнал по кабела? Или преобразуват аналоговия в цифров? С две думи - що за животно е това?
    Аз ползвам услугите на Булсатком и като цяло съм доволен. Цифровата телевизия у нас може да не е на нивото, което се очаква, но е значително по-добрият избор пред аналоговата кабеларка. Преди ползвах аналоговия М-Сат и не бях много очарован. Единият канал се виждаше добре, другият много лошо със снежинки, третият със смущения в картината. Едни канали се чуваха по-силно други по-слабо, едните бяха моно другите стерео и т.н.
    Възползвах се от една коледна промоция на Булсатком преди 2 години и се убедих, че разликата е съществена. Повечето канали се виждат много добре, с изключение на The Voice (пикселизация), Канал 3 (много мътна картина), звукът е стерео на всички канали. При гледане на Булсатком е хубаво да е изберете от Видео настройки на приемника режим RGB - вижда се по-детайлно, но се появяват леки контури около логото на каналите. В режим CVBS кунтурите се заглаждат, но и картината губи дейталност все одно я гледате през някакъв филтър.
    Единственото хубаво на кабеларката е че може да закачиш нелегално посредством сплитер колкото си искаш телевизори без да плащаш нищо. При Булсатком 2-я приемник излиза 28 лв с договор и по 5.80 над таксата на основният приемник.

Цитат Първоначално публикувано от TEZ
    привет,
    колебая се между Panasonic 42PY8P, който се продава в METRO за 1594 лв., SAMSUNG LE-40A557/8 от ТМ за 1399 и SAMSUNG LE-40A656 R/B от ДОМО за 1600. Ще го ползвам основно за гледане на телевизия и някой друг филм от ДВД и компютър. Бих се радвал на някой смислен и аргументиран съвет.
    Привет TEZ!
    Panasonic 42PY8P е плазма и е малко по-орязан вариант на Panasonic 42PY80P, но е добър избор. PDP се справят малко по-добре от LCD на кабална и DVD имат по-голям контраст и яркост, дълбок черен цвят и възпроизвеждане на детайли в тъмните сцени незабелижими при LCD TV. Като монитор за гледане на филми се справят добре, но за браузване, игри със статични картинки и елементи не са препоръчва поради опасност от отпечване на изображението върху екрана.
    SAMSUNG LE-40A557/8 прочети предходните 2-3 страници, там сме писали за тях.
    SAMSUNG LE-40A656 е много добър модел и е един от най-препоръчваните LCD-та. SAMSUNG LE-40A656R/B в ДОМО е refurbished, ако не те притеснява го вземай цената е много добра - http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg322930

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от xserk
    Здравейте
    Реших последно да си взема Samsung LE-40A557 . Работи няколко часа , включих го към домашното кино и към цифровия приемник
    , и докато цифровия приемник беше включен (Скарт 1) превключих на обикновена телевизия и нещо блокира взеха да се дават цжетни квадрати . След като го включих отново се оправи . Дали е някакъв проблем това и трябва ли да го връщам според вас
    колега не мога да ти помогна за съжаление, от къде го взе всъщност?

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Вчера пак мечтах в ТМ сумати време ,сумати девойки ми предлагаха кви ли не кредити но аз неща на кредит не зимам въпреки че за момент се замислих докато седях
    пред този ТВ http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09043196 на който забелязвам доста по добра картина всеки път като го вида
    спрямо моята любов http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039452
    дилемата е голяма

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Общо взето до това сведох избора си ,сега сте вие!Кое е най-доброто от тия???
    Toshiba 32R3500PG http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09035993
    Toshiba 32XV505DG http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037582
    Toshiba 32XV501PG http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09039826
    Toshiba 32C3500PG тоя има ли 100Hz? http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033244
    Sharp LC32D44E http://www.intermarket.bg/product_de...roduct_id=8179
    Panasonic TH37PV8P http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038381
    Sony KDL 32V4500 тоя ми идва малко скъп но ми харесва дизайна http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1016

12. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте и от мен! Предколедно реших да се зарадвам с едно телевизорче. Тъй като ми трябва за кухнята, където ще се гледа от максимум 2 метра и, където няма цифрова TV, реших да се насоча към 26" LCD. В Технополис обаче ми казаха, че за същите пари (до 1000-1300 лв) можело да си взема сравнително добро 32"LCD. Препоръчаха ми следните модели:
    1) http://www.technopolis.bg/product.php?pid=719
    2) http://www.technopolis.bg/product.php?pid=725
    3) http://www.technopolis.bg/product.php?pid=730
    Разрових се и в сайта на Техномаркет, според който най-продаваното LCD през последния месец е:
    4) http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039295, с което тотално се обърках.
    Моля ви за помощ - 26" или 32" (ще се гледа отблизо и то кабелна TV) и кой модел бихте ми препоръчали (може и да не е от гореизброените)?

13. Тук е от
    Dec 2008

Моля за вашата помощ.Трябва да избера 40'' LCD който ще се използва основно като монитор и ще се гледат най-вече чертежи.Бюджета ми е нисък 1400-1650лв. От промоцията в ТМ SamsungLE 40A557 влиза в тази ценова категория и реших да го пробвам като го вържа към лаптопа си. Вързахме го директно с HDMI кабел, компа го разпозна и пусна резолюция 1920/1080, но екрана режеше част от картината ??? Пробвахме за идеята да вържем ком-па и към съседният екран Sony 40W4000 да видим там как ще е положението. Резултатът беше абсолютно същият - видеото ми дава резолюция 1920/1080, но на екрана част от картината се реже. Някой има ли идея от къде идва проблема. Лаптопа ми е с видео НВидиа Куадро 320М/проф. вариант на 8600М/ като включих дисплея му дадох да е основен, пробвахме от настройките на ТВ-то има ли някъде смачкване на картината като на старите тръби /не ми се смейте/ ...
    МОЛЯ ако имате идея може ли това с рязането на картината да се оправи и дали този екран ще ми свърши работа-пишете.
    Ако можете да ми препоръчате по подходящ модел в тази ценова категория също ще съм ви много благодарен.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Като вържеш телевизора към компютъра влез в менюто на телевизора и наименувай входа да се казва PC.
    Цитат Първоначално публикувано от Ivo78

Относно моделите - засега сам се спрял на:
    Panasonic TX-37LZ8P - 1399 лв
    Panasonic TH-42PV80P - plazma ot sashtiq cenovi klas
    Относно по-скъпите варианти:
    Philips 37PFL7603D - 1999 lv
    Sony KDL-40V4000K
    От изброените модели щом си на MSAT модела на SONY може би ще бъде най удачния вариант поради факта че има вграден тунер за кабелна телевизия,който ще ти изкара цифровия пакет без допълнителен декодер.Модела е с новия BE2 който се справя сравнително добре дори и с SD сигнал.

16. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanz
    Аз също го забелязах този ефект като гледам през цифровия тунер на ТВ-то. Според мен нещо Мултиплекса се е скапал, нали уж излъчването на цифров сигнал е само тестово за сега.
    Сега забелязах нещо интересно след като се рових из настройките на ТV-to - като нагласих картината на "dynamic" и като че ли ефекта се намали за момент...
    Хмммм - беше само за кратко време - пак е същото.
    Това за Мултиплекса нищо не ми говори, не съм запознат много с последните технологии в цифровото предаване.
    Някакви други идеи?

17. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от teodorteo
    Здравейте,
    Моля за помощ тези, които могат дадат съвет. Имам Sharp LC-32X20E, купен преди 2 седмици. Ползвам го в момента със стайна антена Philips със вграден усилвател. От 2 дни забелязах обаче леко потрепване на картината на всеки 2-3 секунди.
    Някой имал ли е подобен проблем? Моля помогнете! В началото не го забелязвах обаче сега е адски дразнещо, защотото само това като че ли забелязвам... Възможно ли е е да е от стайната антена или има някакъв дефект?
    Благодаря предварително

Това е и моето мнение

18. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Интересно четиво за Samsung LCD 2009.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе