Страница 291 от 300 ПърваПърва ... 241281289290291292293 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,351 до 4,365 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Решил съм да си купувам ЛСД, но голямото разнообразие в магазините ме обърква страшно много. Отделил съм около 2000 лева, като държа големината да е от 40 до 46 инча. Спрял съм се на два модела SAMSUNG LE-46F86BDX и PHILIPS 42PFL5603D. Вчера отидох да си купувам филипса, но в ТМ ме насочиха към PHILIPS 42PFL7403D, който ми идва малко отгоре спрямо бюджета който съм отделил. ЛСД-то ще го ползвам предимно за гледане на филми от двд и лаптоп, както и за телевизия, но по-малко. Ако има други добри модели, които са в този ценови диапазон ги споделете. Който е запознат със SAMSUNG LE-46F86BDX и PHILIPS 42PFL5603D да ги сравни като плюсове и минуси. Благодаря ви и ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

2.  

3. Тук е от
    Oct 2008

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от CX-65
    Къде да погледна точно матрицата.. къде я пише И според вас кой телевизор ще е най-добре да взема, като ще слагам и конзола на него Хбокс 360. Самсунг А656 37"-1400лв, Самсунг А557/8 и тук да питам има ли някаква разлика между 57 и 58 на Самсунг и моят скрит фаворит.. заради размера повече Тошиба 42" 550 за 1500лв и него са го намалили от 1600. Все пак празниците дойдаха и бих искал да си направя един малък подарък

Весела Коледа на Всички !
    Весела Коледа CX-65!
    Можеш да разбереш производитлят на матрицата от етикета на гърба на телевизора.
    Ако след Model стои буква:
    A - AU Optronics (AUO)
    C - Chi Mei Optoelectronics (CMO)
    P или W - Chunghwa Picture Tubes (CPT)
    S или нищо - Samsung
    Тъй като телевизорите, на които се спрял са Full HD то тогава AUO (A-MVA), CMO (S-MVA), Samsung (S-PVA).

За мен най-добрият избор от изброените модели е SAMSUNG LE-37А656, той е с една идея по-добър от SAMSUNG LE-557/558 (при тях разликата е само в дизайна) и TOSHIBA 42XV550PG.
    Обърни внимание, че SAMSUNG LE-37А656 има поддръжка на 100Hz и по-добра технология за подобряване на картината DNIe PRO(Digital Natural Image engine).

5. Тук е от
    Dec 2008

А някакво мнение за този PHILIPS 32PFL7803D http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040826

6. Тук е от
    Nov 2008

Весела Коледа на всички
    сега след като изкупихме самсунгите 37а656 от ТМ
    ще може ли да ни помогнете да ги настроим правилно?
    за кабелна - за двд - за HD

7. Тук е от
    Dec 2008

sirgeorge Благодаря ти много за отговора Ти с какво ЛСД си ? Знам, че А656 е най-добрият вариант, но просто другите малко ме блазнят с по-големия си размер.. особенно ме тласка към Тошибата, не знам и аз на какво се дължи това ) Имаш ли преки наблюдения от нея.. или да ги оставя размерите и да взимам 37".. А656 .... и братле да те питам... значи е най-добре с матрица на Самсунг нали ?! А след нея коя е по-добрата и ако не е на Самсунг има ли голяма разлика и заслужава ли си да се взима тогава този модел ? Другото което се чудя как ще се справят с конзолата ми, защото очаквам и ПС3 да ми дойде И няма ли да го намалят този 40" А656, защото не ми се струва нормално да е с такава цена, кой ще даде 900 лева отгоре само за 3" ?

П.С. sirgeorge дай някой контакт ако искаш да се свържа с тебе, да поговорим за ЛСД-та Виждам, че ги разбираш доста Весели Празници

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

sirgeorge Благодаря ти много за отговора Ти с какво ЛСД си ? Знам, че А656 е най-добрият вариант, но просто другите малко ме блазнят с по-големия си размер.. особенно ме тласка към Тошибата, не знам и аз на какво се дължи това ) Имаш ли преки наблюдения от нея.. или да ги оставя размерите и да взимам 37".. А656 .... и братле да те питам... значи е най-добре с матрица на Самсунг нали ?! А след нея коя е по-добрата и ако не е на Самсунг има ли голяма разлика и заслужава ли си да се взима тогава този модел ? Другото което се чудя как ще се справят с конзолата ми, защото очаквам и ПС3 да ми дойде И няма ли да го намалят този 40" А656, защото не ми се струва нормално да е с такава цена, кой ще даде 900 лева отгоре само за 3" ?

П.С. sirgeorge дай някой контакт ако искаш да се свържа с тебе, да поговорим за ЛСД-та Виждам, че ги разбираш доста Весели Празници
    Аз съм с телевизора от подписа ми Samusung LE-40A536.
    Виж какво преди всичко се съобрази със своте интереси и си вземи това което те влече и ти харесва. И аз съм за колкото се може по-голям размер, но просто А656 е друга класа телевизор. Които и да си вземеш от изброените ще си го гледаш ти, аз ти давам просто насока не си длъжен да си купиш A656, като те тегли Тошиба-та, взимай я.
    За мен най-добра е матрицата на Sasmung, но и тя си има недостатъци (между другото няма идеална матрица). Ако искаш да научиш малко повече подробности за матриците виж темата на hristoslav2 - http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37709.0.html.
    Всеки един от телевизорите на които си се спрял ще се справя с конзолата.
    Кога ще поевтинее Samusung LE-40A656 не знам. Виж SAMSUNG LE-40A656-R/B в ДОМО - http://www.domo-bg.com/product_detai...ct_id=09040382, ако не те притеснява, че е refurbished е добра оферта на добра цена.
    Поласкан съм, че мислиш за мен така, но аз съм просто собственик на телевизор захласнал се по технолиите свързани с него покрай неговата покупка и след това, далеч не съм експерт. Ако искаш да питаш нещо пиши ми ЛС, ако мога да ти помгона с радост ще го направя.

Чао и поздрави!

Цитат Първоначално публикувано от izol
    Весела Коледа на всички
    сега след като изкупихме самсунгите 37а656 от ТМ
    ще може ли да ни помогнете да ги настроим правилно?
    за кабелна - за двд - за HD
    Пробвай с тези за Samusng LE-40A656 - http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm

10. Тук е от
    Aug 2006

Честита Коледа на всички форумци!
    След като направих пътека до ТМ-Варна/все няма и няма/ се сбъдна и моето желание и добрия старец ми донесе един Panasonic 37PV8PA вчера на бъдни вечер. Тъй като предишния ми телевизор беше от същата марка 29' бих казал че се справих много бързо с настройките му, като спазих изискванията за 200 часова разработка, но то и не се налагаше да вдигам стойностите повече от 50%. Трябва да ви кажа, че тивито просто надмина очакванията ми. Гледам го от 2,30 метра и нищо не ме дразни. На булсат съм и засега съм със скапания им скарт, но картината на почти всички канали е много добра, с изключение на няколко канала, където компресията явно е по-голяма. На ДВД просто съм очарован независимо че системата ми/Panasonic/ е само със скарт. Дълго бях пред дилемата LCD/PDP, но тъй като тивито няма да го ползвам за комп и игри, а и след доста четене и гледане установих, че за това което получавам от плазмата трябва да се бръкна доста повече за ЛСД. Обмислях вариянта за Samsung 37la656, но след доста размисъл реших, че е безмислено /според мен/ да се оръся с още 400 лв.Специални благодарности на lazarus18, hristoslav2 и madmaxx за насоките и помощта им за моя избор.
    Желая на всички весели празници и живи, и здрави да си гледате новите тивита!

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

Честита Коледа на всички колеги от форума!
    То да избираш тв в днешно време, било голям проблем! Обикалям от 2 седмици технотата в София, и в крайна сметка се спрях на 2 модела: Panasonic TX32LZD85F - 1799 лв и Sony KDL 32W4000K - 1630 лв. И тук възниква страхотен проблем: кой от двата да избера? Ще се използва за гледане на тв (засега кабеларка, а скоро и булсатком), филми от комп и подобни. Значи държа да е Full HD, по възможност 100 Hz (сонито няма). Панасоника е с IPS-ALPHA панел, каквото и да значи това. За сонито не намирам никъде инфо какъв е панела. Даже не знам 8 или 10 битов е? Контраст 10000:1 към 33000:1? Заслужава ли панасоника тези около 200 лв отгоре? Помагайте, колеги!

12. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Панасоник си заслужава всеки лев,Сонито е с 8 битов панел,AUO мисля че беше производителя-не мога да помня всичко.Не виждам защо ти е фулл хд на 32 инча щом няма да включваш конзола,при кабелната само ще пречи ,виж от 100херца има смисал.контраста не е от значение защото различните фирми използват различни способи за измерване,ако имаш възможност да ги видиш един до друг ще се убедиш че сам прав.При Сони всеки път когато превключваш различните входове ще се налага да сменяш и формата на картината- не ги помни.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от dendim
    Честита Коледа на всички колеги от форума!
    То да избираш тв в днешно време, било голям проблем! Обикалям от 2 седмици технотата в София, и в крайна сметка се спрях на 2 модела: Panasonic TX32LZD85F - 1799 лв и Sony KDL 32W4000K - 1630 лв. И тук възниква страхотен проблем: кой от двата да избера? Ще се използва за гледане на тв (засега кабеларка, а скоро и булсатком), филми от комп и подобни. Значи държа да е Full HD, по възможност 100 Hz (сонито няма). Панасоника е с IPS-ALPHA панел, каквото и да значи това. За сонито не намирам никъде инфо какъв е панела. Даже не знам 8 или 10 битов е? Контраст 10000:1 към 33000:1? Заслужава ли панасоника тези около 200 лв отгоре? Помагайте, колеги!
    Аз пък бих заложил на СОНИ-то. Не знам точно в какво се изразява разликата между 10-битовия панел на 40+ размерите и 8 на 32-ката, но все пак смятам, че е по-добър.
    Панасоника има следните за мен фатални недостатъци - няма регулиране на подсветката, изключително ниско ниво на обработката на SD сигнала /шумоподтискане, деинтерлейсинг/, липса на задълбочени настройки за цветовете /макар да са добри като цяло/, много лошо черно в нормалния режим на работа /Cinema/. Малко се подобрява черното при Динамичен режим, при който се включва динамичния констраст, което никога не съм харесвал защото картината вечно си сменява осветеността според сцените.
    Отделно не може да се изключват 100-те херца, което също е недостатък в определени моменти.
    Като прибавим, че е и по-скъп не го смятам за по-добрия избор.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

lazarus18 може ли малко помощ по този въпрос:

Мисля да купувам LCD телевизор 32" около 1500 лева. Основно ще се ползва ще се ползва за телевизия и като монитор. Ако може да ми предложите нещо около тези пари
    Бях се спрял на този PHILIPS 32PFL7803D http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040826
    но днес видях че са пуснали SAMSUNG LE-37A656 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037939
    Кои от двата си заслужава повече без да се гледа разликата в размера

16. Тук е от
    Dec 2008

Аз съм за Самсунга Защо на 37" модел на Самсунга са го писали с един контраст, а 40" с друг. Няма разлика в контраста нали ? И това е поредната грешка в писането на Техномаркета.

17. Тук е от
    Dec 2008

Аз съм за Самсунга Защо на 37" модел на Самсунга са го писали с един контраст, а 40" с друг. Няма разлика в контраста нали ? И това е поредната грешка в писането на Техномаркета.
    на филипса картината маи беше по добра ама тези неискаха да го пуснат отделно от другите а и двата бяха малко далечко един от друг

18. Тук е от
    May 2003

За съжаление няма грешка- 40А656 е с по-добър контраст от 37А656 и това важи за почти всички 37" и 40" Samsung. 40" и 32" матриците се правят повече и там технологията е по-ошлайфана, а 37" е малко куц формат(поне по мой наблюдения). Тъй като на мен за спалнята ми е препоръчително 37" и 40А656 може да не поевтинее през януари, ще си взимам 37А656. Ооо докато не съм забравил- Весела Коледа на всички и със здраве да си ползвате ТВ-тата

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе