Като се заговорихте за дистанционни, малко да ви отворя на темата
http://www.logitech.com/index.cfm/re...898&cl=roeu,en
Огледайте на сайта, има и други.
Като се заговорихте за дистанционни, малко да ви отворя на темата
http://www.logitech.com/index.cfm/re...898&cl=roeu,en
Огледайте на сайта, има и други.
Леле колко съм изостанал.Кви дистанционни правят хората.Мойто на шарпа е малко простовато и недодялано,ама върши добра работа.С тоя темп на развитие на технологиите скоро ше гледаме 3Д тв.
1. Samsung представляет серию плазменных телевизоров с возможностью показа 3D изображений !!!
Впервые появившиеся в Корее на выставке CES новые плазменные панели от Samsung можно будет приобрести в Америке у же в марте этого года.
Их особенность состоит в том, что они способны показывать 3D изображение, которое можно видеть при помощи специальных очков.42-дюймовый и 50-дюймовый
телевизоры PN42A450P оснащены технологией TriDef 3D от DDD Group. Это первые HD 3D панели в мире. Они имеют контраст 15,000:1, 18-битную передачу цвета, и три порта HDMI-CEC.
Цена на модели пока не известна.
2. Sony стала лидером продаж LCD TV за четвертый квартал 2007 года !!!
По данным DisplaySearch, компания Sony стала ведущим продавцом LCD телевизоров за 4 квартал прошлого года.
Бренд лидировал в секторе телевизоров с диагональю 40-44 дюйма. 45-49 дюймов и 50-54 дюйма.
По словам компании, рост продаж был достигнут благодаря фокусированию на рынке Северной Америки, на которую пришлось 29.5% от мировых продаж LCD телевизоров Sony. Также большое значение имело объединение с крупными розничными продавцами и сосредоточение на продажах
HD телевизоров с диагональю от 40 дюймов и выше.
В четвертом квартале 2007 года доля рынка Sony составила 12.8%. Для сравнения, в предыдущем квартале этот показатель составил 9.7%.
Второе место по объемам продаж заняла компания Samsung. Ее доля на моровом рынке составила 12.3%.
Третий номер — Vizio — заняла 10.7%.
RUSSIADIGINEWS.
Първоначално публикувано от fish1900
![]()
![]()
![]()
Здравейте .Както казах по рано отидох да тествам Toshiba 42X3031 с моя компютър.Предварително изчетох доста за модела и имаше много добри отзиви.Цената от 2299 лв е страхотна за Full HD и 42" за ценовия клас 2000-3000 лв.Честно да ви кажа Sony то за 2999 лв не превъзхождаше с нищо Toshibata но това си е мое мнение.Та да продължа с testa който направих.Първо тъи кото вече няколко пъти пробвам телевизори в магазина нямах никакви проблем с обслужването .Каквото му кажех на консултанта всичко правеше без запъване.Целта ми беше да тествам как се държи с връзка към компютър (Hd-Филми,Xvid-филми,Игри и различни приложения от windowsa.Вързахме Pc-TV с Hdmi-dvi кабел всичко си тръгна веднага но с резолюция 1024x768.Превключих на 1920x1080 и тука ударих на камък картината се разширява много и излизаше доста по краищата.От контрол панела на видео карта Nvdia има плъзгач с които успях да вкарам картина в границите на Tv но с екзотичната резолюция от 1820x1014 и ли нещо подобно.Ето и как се решава този проблем откритието го направих съвсем случайно в нас като се рових в менюто на Tv.На дистанционното има копче което променя картина на TV (бяха около 6 режима cinema,full.4:3,Pc и др.)Избира се Pc пускаш на 1920x1080 и става чудо картината заспива от от край до край без никакви допълнителни настройки.Така сега за самото предаване на цветовете Tv има изключително много настройки.С програма Nokia test направих много добро цветово калибриране по мои вкус.
Реално бяло и червено и много добро черно.На Hd-филм се държи страхотно все пак е Full HD.При Xvid-филми при 3-4 метра изображението е доволно но все пак сигнала е скапан и не може да се очакват чудеса (като на 21" Sony тръба).Ето е и череш-ката на тортата за гейм маняците.Тествах с 4 игри Gears of War,LineAge 2,Heroes 5 и War 3.Ами преживяването е страхотно изключително детайлна картина на резолюция 1920x1080 и размера е важен 42"Единствено war 3 не поддържаше такава резолюция и не можеше да разпъне до край картината ,но това го отдавам на факта че играта е по стара.За звука не мога да кажа нищо защото у нас ползвам 5.1,но tv има някакъв SRS wow което може да дава приличен звук.Също така нямам впечатления и от работата му с прословутия цифров сигна на нашите оператори.В заключение мога да каза че Tv си заслужава за тая цена 2299 лв 2 години гаранция Full HD и 42 ".Ето и някои мой впечатления ако ще ползвате Tv и като монитор(или към PS3) задължително си вземете Full Hd.Ако се страхувате от изгорели пиксели вземете бройката която е работила повече в магазина,а не от кашона но все пак направете щателен преглед за драскотини и появили се пиксели.Аз взех бройка която е работила около 2 месеца в магазина без нито един пиксел.Също така ми изкараха и още една бройка от кашона и веднага се появи пиксел
.Малко се олях но дано на някои съм помогнал.Всички тези впечатления са си лични мои и затова ви съветвам тестваите смело макар и насреща да ви се мръщи някои консултант-тъпан.Избора си е лично ваш.
peacemakera честито, благодаря за ревюто модела за цената си изглежда добро попадение,надявам се като събереш още впечатления да пишеш пак,разбра ли с какъв тип матрица е?
"peacemakera " Честито и от мен! Браво за решението! Много живо се интересувам от този телевизор! Моля те след 1, 2 дена като си поджиткал да си кажеш мнението след като е "поолегнал" вече!Най - вече ме интересува как се представя "звяра" на SD и на аналогова кабелна! Има ли забавяне при превключване на каналите (на един приятел имаше забавяне от 3 сек. черен екран на една 32 ка Тошиба.). Кажи и как вървят игрите..... МАЛЕЕЕЕ!!
На 42 ка! УЖАС!
От какво растояние може да се джитка нормално без да те заболи врата!
Кажи и коя програма ползва да тестваш пикселите.
Ами ако ще го ползваш за монитор - мах 1-1,5м. Вярно моя опит е с 37", но няма такова нещо като твърде голям монитор и "боли ме врата"
Къде продават това Sony за 2089 лв?Първоначално публикувано от alexiph
Между другото се чудя дали да не го взема тоя PANASONIC TX-32LX70P и само dvb-t тунера ме притеснява. Но като се има предвид, че надали ще гледам ефирна телевизия 600 лв не виждам голям смисъл.
Какво ще кажете?
Пробвали ли сте да си настроите каналите на PAL, SECAM, а не на AUTO.
Доколкото съм чел това прави забавянията на SHARP-овете, може и при вас да има ефект. Лично на моя забавянията са около 1.5 сек.
Suren, кажи какъв ти е Шарп-а. Направи му едно ревю, please.
Sharp LC-32SV1 сивия модел на LC-32SA1E
Мисля че LUDIA беше му направил доста подробно описание в темата за LCD 2006-та.
В общи линии съм доволен. За парите, които дадох по-добро няма /1055 лв/
Дразнещите моменти са:
1. през VGA резолюцията е макс 1024х768
2. Няма ръчно нагласяне на каналите /има да задам честота като цифри или да въртя fine tuning-a докато ми омалее ръката/
Peacemaker, честито и от мен!
Моля те кажи от къде го купи, защото в ТМ City Center няма никакво подобрение, дори в момента е изключен, може би наистина е дефектна тази бройка.
В Сони центровете,е 2089,но последно като ходих нямаха.Аз си взех Панасоника за 1405 лв с отстъпка и трябва да ти кажа ,че не съжалявам въобще един DVB-T тунер струва 100 лв, a DVB-C си имам безплатен от кабелната ,не виждам смисъл да се дават 700 лв само за 2 тунера.Първоначално публикувано от Render