Страница 42 от 300 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от sw2v
    Преди 2-3 дена си взех Toshiba 37X3000PG. Ако някой иска картинки или някаква друга информация за ТВ-то да пита. Ползвам го главно за връзка към ПЦ-то, но има включена и аналогова кабелна. Доволен съм от качеството и на 2-те.
    Ами я раздуй,как го намираш,черното му как е,контраст(някъде срещнах ,че му бил малък контраста) и каквото се сетиш.Какво не ти допада или му куца?

2.  

3. Тук е от
    Feb 2008

ivando-при мен шарпа се държи много добре няма никакви такива линии картината е перфектна гледам примиере и мултивижан като изключим това че първия го върнах заради изгорели пиксели няма други забележки има ги и при тоя. На мен лично ми допада модела 46ХL2Е това и сам си взел

4. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

marinov111- пожелавам ти само приятно гледане. Изказването ми имаше друга насока(за рекламата). Не е коректно както и да го погледнеш.

5. Тук е от
    Feb 2008

не си ме засегнал ,споделих само как е при мен

6. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Ами я раздуй,как го намираш,черното му как е,контраст(някъде срещнах ,че му бил малък контраста) и каквото се сетиш.Какво не ти допада или му куца?

Честно казано не съм му гледал параметрите - взех го с гледане, а не с ровене в документация за контраст , яркост ъгъл на виждане, време за реакция и т.н.

Общо взето съм доволен, макар че с ръка на сърцето си признавам че си има кусурите:
    -На първо място може би е ъгъла на виждане - според мен е с една идея по-малко от "нормалното". Въпреки, че в това отношение съм малко разглезен, понеже до сега имах монитор с P-MVA(178 гр.) матрица.
    -Друг минус, който бих подчертал е ПЦ резолюцията. Когато от видеокартата(8800GT) се подаде 1080p(1920х1080) сигнал, той излиза малко извън границите на панела и се налага преоразмеряване - което леко размазва ,иначе острите бувки.
    -Използва едни и същи настройки за всички входове
    -Превключвайки от HDMI към кабелна и обратно и ТВ-то си губи образа. Налага се рестартирате на компа, за да се появи пак образа.

+От това което гледах до тук панела няма проблеми с бързо движение. Или поне не такива , забележими с просто око.
    +Личното ми мнение е за добро черно
    +изобразяването на SD определено е средно до добро, в зависимост от канала.
    +Игрите изглеждат отлично на тази резолюция

Общо взето съм доволен. Като за тези пари(1799) не мисля, че можеше да взема по-добър с тези размери.Пък и като му дойде времето след 2-3 години ще го сменя с нещо по-голямо и по добро.

7. Тук е от
    Sep 2001

Здравейте. Значи гледах един модел на Самсунг - LE-32R81BX (http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09027058) и почти го бях купил, но реших да попрочета и да видя за какво става дума все пак. Та това, което ми направи впечатление е че този модел няма цифров тунер, а примерно модел който е с около 200лв по-евтин (http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09034488) има. Вторият модел обаче май няма PC вход - нещо, което никога няма да ми потрябва. Останалите характеристики изглеждат еднакви, или пропускам нещо? Та въпроса ми е кой от двата да избера. PC входа няма да ползвам никога. Има ли вероятност да се окаже че този цифров тунер е важна екстра?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Привет,

От известно време чета с интерес темите за LCD/Plasma телевизори на форума ви.
    Случайно попаднах на това, може да е от полза на някого:

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:12691

И директно линк към сканирана статия от списание STEREO&VIDEO.RU - сравнителен тест на 10 LCD телевизора 37":

******************.com/files/93792815...LCD37.rar.html

10. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Alex73
    Здравейте. Значи гледах един модел на Самсунг - LE-32R81BX (http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09027058) и почти го бях купил, но реших да попрочета и да видя за какво става дума все пак. Та това, което ми направи впечатление е че този модел няма цифров тунер, а примерно модел който е с около 200лв по-евтин (http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09034488) има. Вторият модел обаче май няма PC вход - нещо, което никога няма да ми потрябва. Останалите характеристики изглеждат еднакви, или пропускам нещо? Та въпроса ми е кой от двата да избера. PC входа няма да ползвам никога. Има ли вероятност да се окаже че този цифров тунер е важна екстра?
    Поне по описание има цифров тунер, не си догледал нещо.
    PC входа, ако няма да го ползваш, сам си отговаряш на въпроса.

11. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

Alex73- и двата имат VGA вход(за PC). R88 има тунер(всички със D имат цифров тунер) ,ама не съм сигурен,че ще го намериш този ТВ(дали е останал). Вчера бях в Кауфланд, вътре има верига за електроника, там видях доста refurbished модели на Самсунг на добри цени(Това е за Русе). 40R8(1700лв), 37R8(1600лв),32М8(1200лв),40М8(1900). Но човек трябва да си реши дали си струва, имаха си гаранция. Аз лично бих се замислил доста(ако не си бях взел ТВ досега), 32М8 е на цена много изгодна за ТВ с 100Хц.

12. Тук е от
    Sep 2001

32R81 няма цифров тунер, но доколкото разбирам той е само за ефирна цифрова телевизия (тоест телевизия която се излъчва - като Канал 1 примерно). В такъв случай тази екстра едвали ще ми потрябва някога. В Технополис един консултатнт изказа лично мнение, че щом няма да се включва PC, тогава по-добре да взема Philips 32PFL5322. Имал по-хубава картина (според него, аз не видях съществена разлика) и малко по-хубав тунер. Освен това струва и с 200лв по-малко. Но пък Филипса няма PIP, audio изход (за свързване към ресивър). Мисля да взема Самсунга и това е.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от sw2v

-Друг минус, който бих подчертал е ПЦ резолюцията. Когато от видеокартата(8800GT) се подаде 1080p(1920х1080) сигнал, той излиза малко извън границите на панела и се налага преоразмеряване - което леко размазва ,иначе острите бувки.
    Нещо ти бъркаш, аз съм същата карта и подавам 1920х1080 на тв-то докато на монитора ми е 1920х1200 и всичко ми е перфектно. Какъв кабел ползваш ? Какви са ти настройките от драйверите ?

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

soon- просто сподели личен опит, иначе откъде вадиш заключенията си за ТВ, че и ги хвалиш. Дай тестове където любимия ти ТВ печели, както твърдиш. Иначе си остават само празни приказки. Ако няма такива тестове, а ти го твърдиш значи нещо не е наред. Тук не е ли място където собственици на ТВ си споделят или хора ако имат информация я дават,но посочват и линка. Имал си много ТВ, просто сподели с хората тук опита си. За всичко което съм твърдял съм показал и защо го твърдя. Ама да хвалиш само една марка и като си купи човек този ТВ и види че има и обратна страна(проблеми), сигурно няма да ти е голям фен. Твърдиш ли ,че Шарп няма проблем с бандинга? И ако си тук за да помагаш го прави. Давай факти. Направи ревюта на ТВ които си притежавал, кажи на приятелите си да напишат ревюта за техните ТВ(тия дето са супер доволни от своя ТВ). Иначе хвалби за някой модел и подканяне да го купуват какво е според теб? Какво му е толкова хубаво на тоя модел? Ако кажеш хората могат да си преценят дали е това което търсят. А иначе хората могат да преценят кой крив кой прав.

16. xsw
    xsw е офлайн

Тук е от
    Feb 2008

някои да даде мнение за това тв SONY KDL-32S3000K http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029857

17. Тук е от
    Nov 2005

SOON защо бягаш от отговор на ivando soon- ще дадеш ли някакви тестове(където Шарпа бие всички наред) или да те приемем на доверие? Аз виждам само обратното по тестовете. Може да е добър, но бандинга(Even then anecdotal reports suggest that there may be some band-free units out there due to set-to-set variation), ред пуш, никакъв шанс за реални цветове(No amount of tweaking could produce a colour that we were truly happy with. Whatever the setting, colours seemed over saturated or a little washed out) за мен развалят сделката.
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/2007/...42xl2e-review/
    http://www.hdtvtest.co.uk/Sharp-LC42XL2E
    От hdtvtest получава най-слабата оценка qualified recommendation(clearly “qualified recommendation” is worse than “recommendation”. Surely.).
    http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Sharp_LC42XL2E.htm
    Тук получава 88 точки, Самс 37R87 има тук 92. Как ли са ги измислили тия "глупаци" ?
    http://testbericht.guenstiger.de/tes...her-80861.html
    Тук германците слагат на 4-то място след, Самс 40R81B, Sony 40V3000,JVC LT- 42DP8.
    http://www.thg.ru/display/index.html
    Тук също има интересни тестове за много модели ТВ. Който иска да чете има и много на avforums и avsforum(za USA) за проблемите на Шарп.
    Истина е че 60-70% от Шарповете имат бандинг и има потребители които сменят 2-3 телевизора с тоя проблем(справка темата за тези ТВ в avsforum). И да завърша:Probably the retailer pays for awefull product quality and build from Sharp.
    Докато съм писал marinov111 ме изпреварил.

също и на marinov111 soon-моля те ако може даи линк да видя за кво иде реч .това ми е втория тв -първия го върнах заради 5-6 изгорели пиксела серго беше писал за това.Срещам трудност с настоиките контраст,яркост вкл. на бяло и черно,100херца пробвам кое как трябва да е
    ако имаш инфо по темата няма да е лошо да споделиш.БЛАГОДАРЯ

Soon дай линк на тест да видим кой модел на Шарп бие Тошиба или Самсунг.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

zerow - ето още един!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 300 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе