Имам предвид основната разлика, освен размера разбира се . Извесно ми е, че по принцип 40'' е по-добре от 32'' за това разстояние, но заслужава ли си 1100 лв разлика?Първоначално публикувано от lazarus18
Имам предвид основната разлика, освен размера разбира се . Извесно ми е, че по принцип 40'' е по-добре от 32'' за това разстояние, но заслужава ли си 1100 лв разлика?Първоначално публикувано от lazarus18
Ако имаш пари вземай по-големия. Аз имам 32 инча и вече ми се струва малък гледам го от 1.5-2 метра.
едит: и като характеристики 40D3500 е по-добър.
не се изказвай неподготвен DVB-T в България има само в София. DVB-T, MPEG-2,Първоначално публикувано от lazarus18
FEC=2/3, 16 QAM). приема се канал1, бтв, нова, ббт и др.
Взимай 40 инчовия. Аз преди година взех 32 инчово Сони грешка няма обаче ако знаех че сега ще си взимам XBOX 360 вобще нямаше да се спра на 32 инча а направо на 40. FullHD е друго нещо. А и сигнала подаден от конзолата е направо размазващ просто съжелявам че нямам FullHD.Първоначално публикувано от wert7544
Моля за препоръка !
Искам да сложа при децата лсд монитор за компютъра който да има и тв тунер. Нещо поне 19"
Нещо не можах да разбера,че той lazarus18 не казва ли същото.Първоначално публикувано от aram
Струва ми се, че съм казал точно това. Понякога някой от каналите изчезва или се влошава качеството. Наблюденията ми са от преди 4-5 месеца.Първоначално публикувано от aram
Отново имам питане към знаещите. Днес ходих до ИСУ и се разочаровах малко от това което видях. По горе бях писал, че съм харесал SHARP LC-37X20E.
1. На телевизора имаше лепенка 6 ms. ,a в БГ сайта http://www.sharpbg.com/index.php?productID=245 - пише че е 4 ms.
2. На телевизора имаше лепенка HD ready 1080p. ,a в БГ сайта http://www.sharpbg.com/index.php?productID=245 - пише, че еFULL HD1080p . /двете май се отнасят за едно и също, но не съм сигурен/
Истината май е на официалния саит http://www.sharp.co.uk/invt/lc37x20e и не знам защо у нас така се получава./лъжат ли не знам/
При модела SHARP LC-42X20E нещата си съответстват.
Бяха пуснали телевизора на възможно най скапания аналогов сигнал от кабеларката и изглеждаше ужасно.Питах може ли да пуснат сигнал от по добър източник /ДВД или нещо друго/ но казаха, че не може.И на края, защо цената при тях е с 90 лв. по скъпа от тази на саита.
Имам проблем с Philips 42PFL7662D. Първите няколко дни го нямаше. Променя се контраста. Картината става ту по-ярка, ту по-бледа. Това го прави на компонентен и HDMI вход. На ефирна няма промяна в контраста, но сякаш там е по-бледа. Не мога да разбера при какви точно условия се появява дефекта. Гледам изключително ДВД - Pioneer DV-600. Усъмних се и в него. Вързах Elite PV-399X по компонентен и там е същото. С изненада установих, че Елит-а по компонентен изход има по-добра картина от Пайнер-а. Цветовете са съвсем различни?! Вчера пусках Пайнера на друг LCD Sony - няма грижи. За съжаление и ТВ, и ДВД плейъра нямат ресет на настройките. Съмнявах се, че аз съм направил нещо. Вкл./Изкл. Contrast+, Active Control и каквото друго се сетих. В началото субтитрите бяха искрящо бели, сега сивеят. Най-изразен е проблема с тях - като се появат субтитри, в първия момент са бели и след това посивяват. При черна картина, екрана е осветен равномерно. Няма по-светли участъци. Филипса го купих от Технополис. Препоръчаха ми сервиз ЛАЗ. Онзи ден им звънях, но в момента го нямаше точния човек.
Ако някой има идея, нека сподели.
Така е - и аз я гледах тази мостра - колебах се м/у 37 и 42 инча - аз в къщи съм с 42-ката но мислих какъв да е за родителите ми. Та в крайна сметка се спрях на 42 (разликата в цената е нищожна като се има в предвид колко струва модела). Не се притеснявай - ТВ-то е FullHD с 4ms. реакция.Първоначално публикувано от orisha
Разлика в цените има, защото няма кой да актуализира сайта. Преди Нова Година имаше промоция, затова беше със 100 лв. по-ниска.
Това според мен е динамичният контраст и се наблюдава при много модели управлява контраста в зависимост от това колко е светла или тъмна картината и трябва да го прави на всякакъв сигнал,виж дали нямаш сензор за светлината пуснат,макар че при този модел мисля че няма такава опция.Първоначално публикувано от mn_k
SHARP LC-42X20E е FULL HD с врене за реакция 6ms и 4ms в режим Action.До колкото знам от сайта се пазарува 3% по ниски цени от колкото ИСУ.Първоначално публикувано от orisha
Здравейте. Не разбирам много от LCD - та, но искам да се сдобия с такава джаджа. Моделите на които съм се спряла са LG 32LC51 i Samsung LE32S81. Може ли да ми дадете някакво мнение или ако имате по-добра идея за модел?
Първоначално публикувано от mn_kmadmaxx - Да! На всякакъв сигнал. И на ефир. До сега правих експерименти. Когато е динамична картината извиквам менюто. Тогава си личи най-добре. Изключил съм всякакви допълнителни настройки от менюто(което се сетих). Няма датчик за осветеност на помещението. Това го прави и през деня, и когато е тъмно помещението. Това дефект ли е или недостатък? Първите дни го нямаше.Първоначално публикувано от madmaxx
По скоро е ефект давам ти линк с описание на монитор ,най долу е обяснено за ролята на динамичния контраст.Първоначално публикувано от mn_k
http://www.photosynthesis.bg/?article=9