Страница 19 от 300 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Преди малко тествахме няколко модела 42' с много по-голям контраст от този Филипс: http://www.p4c.philips.com/files/4/4...10_pss_bul.pdf
    и реално се оказва (за кой ли път вече точно за този модел се обеждавам), че описаните технически характеристики нямат нищо общо с истинския поглед. Оказва се, че уж ниския контраст на този модел Филипс е поне 10 пъти видимо !!! - по-голям от другите в това число и Самсунга с 25 000:1! Системата му за подобряване на картината (Perfect Pixel HD Engine) е изумителен ПЛЮС за крайния резултат. Няма втори такъв телевизор с толкова кристална и детайлна картина и при двата режима SD/HD.
    За да постиге този контраст, Самсунга трябва да му се пусне опията auto dimming /май?/. С нея се активира изключването на сегментите с ЛЕД подсветка. Само така се постига този контраст. Иначе си е като нормален ЛСД.
    Не казвам, че е по-добът от този Philips, но би могъл да постигне по-висок контраст, но това само по себе си нищо не значи.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

profusion- мисля че S86 е по-добрия от изброените. Това си го видял сигурно:
    http://www.lcd-compare.com/televiseu...-LE37S86BD.htm
    8,9/10 не е зле и има 38 мнения от собственици, на френски е обаче, може да го преведеш в интернет. Още много можеш да намериш за този и всеки друг ТВ в интернета, като му пуснеш едно търсене. Два основни и уважавани форума са:
    http://forum.ixbt.com/?id=62
    http://www.avforums.com/forums/forumdisplay.php?f=155
    Там има информация за почти всички марки ТВ и модели. Някои са мноооого обстойни и детайлни. Но всеки сам си решава накрая. Разбира се че и всеки трябва да го хареса и в магазина, но там ТВ не са настроени, нямат и добър сигнал често. Не знам как тестват другите "колеги" , нека те кажат, не си представям някой да ми даде да тествам каквото и да било в тукашния техномаркет. Аз лично си взех R 87 защото цитирам- "не блестят в нито една област, но са много добри във всички". За мен това е балансиран ТВ. А S86 е доста близък до R87.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от ivando
    profusion- мисля че S86 е по-добрия от изброените. Това си го видял сигурно:
    http://www.lcd-compare.com/televiseu...-LE37S86BD.htm
    8,9/10 не е зле и има 38 мнения от собственици, на френски е обаче, може да го преведеш в интернет. Още много можеш да намериш за този и всеки друг ТВ в интернета, като му пуснеш едно търсене. Два основни и уважавани форума са:
    http://forum.ixbt.com/?id=62
    http://www.avforums.com/forums/forumdisplay.php?f=155
    Там има информация за почти всички марки ТВ и модели. Някои са мноооого обстойни и детайлни. Но всеки сам си решава накрая. Разбира се че и всеки трябва да го хареса и в магазина, но там ТВ не са настроени, нямат и добър сигнал често. Не знам как тестват другите "колеги" , нека те кажат, не си представям някой да ми даде да тествам каквото и да било в тукашния техномаркет. Аз лично си взех R 87 защото цитирам- "не блестят в нито една област, но са много добри във всички". За мен това е балансиран ТВ. А S86 е доста близък до R87.

бладогаря ти! ще почета във тези форуми но почти съм се навил!

5. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Sony от края на 2007 год. спряха производството на ПРОЖЕКЦИОНЕН ТЕЛЕВИЗОР.
    Последните им модели бяха много добре приети от потребителите http://zoom.cnews.ru/ru/catalog/tv/i...=37739&comment .
    Специално този,мисля че е доста стар.
    P.S. Корпорация Matsushita от 1 октомври 2008 г. официално сменя името си на Panasonic Corporation.
    http://www.lcdtvbg.com/index.php?news

6. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте,

нов съм във форума, като целта на писанието ми разбира се е закупуването на нов ТВ. След вчерашното обширно разглеждане в Техномаркет /подчертавам разглеждане, защото персоналът не пожела да ни демострира исканите от нас телевизори/ при сравнение на 3те препоръчани от продавачът модела - Sony X3500, Samsung F86BD и Philips 9532, съответно все 46 или 47 инча, останах със странното впечатление, че Самсунга е доста по-тъмен като образ, от Сонито например, което ме смути.

Въпросът ми е - това въпрос на настройки ли е, или принципно е така? Исках да ви попитам и като по-информирани, дали имате представа кога трябва да излезне F96 моделът на 47 инча, защото засега има само 52?

Мерси

7. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте!
    Има ли измежду нас някой горд (или не) собственик на TOSHIBA 37C3500 ? Моля ви споделете впечатления от модела - или кой каквото е чул и знае. Мения от рода на "по-добре си вземи..." също се приемат Но говорим само за 37"!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Sony объявляет о начале поиска потенциальных партнеров для выпуска и продаж OLED панелей!

По данным Commercial Times, для расширения рынка OLED TV, Sony, выпустившая первый в мире OLED TV в прошлом году, ищет потенциальных партнеров для совместного производства и продажи OLED панелей. По данным Китайского Топологического Научно-исследовательского Института, производство OLED телевизоров вырастет с 4000 штук в 2007 году до 3,75 млн. штук к 2012г. Digitimes Research утверждает, что в 2008 году будет выпущено 18000 OLED TV, через год объем производства вырастет до 50000 телевизоров, а к 2010 году на рынок будет выпущено уже 120000 OLED TV.

На выставке CES 2008 свои модели OLED телевизоров представила также компания Samsung Electronics, продемонстрировавшая 14,1 и 31-дюймовый телевизор. По словам компании, производство средних и больших OLED TV планируется начать к 2010 году.

russiadiginews.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

11. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от bgpower
    Здравейте,

нов съм във форума, като целта на писанието ми разбира се е закупуването на нов ТВ. След вчерашното обширно разглеждане в Техномаркет /подчертавам разглеждане, защото персоналът не пожела да ни демострира исканите от нас телевизори/ при сравнение на 3те препоръчани от продавачът модела - Sony X3500, Samsung F86BD и Philips 9532, съответно все 46 или 47 инча, останах със странното впечатление, че Самсунга е доста по-тъмен като образ, от Сонито например, което ме смути.

Въпросът ми е - това въпрос на настройки ли е, или принципно е така? Исках да ви попитам и като по-информирани, дали имате представа кога трябва да излезне F96 моделът на 47 инча, защото засега има само 52?

Мерси
    bgpower, съчувствам ти напълно за консултантите в Т-маркет. Така са навсякъде. Както бях писал в предишен мой пост - известни сме с най-ниското ниво на сървис. И не само в този сектор, а и във всички останали. А и за какво им е да го подобряват, което е сързано предимно с МНОГО по-големи разходи и най-вече - с всеизвестния проблем с липсата на *читави* кадри у нас, след като и така си изпълняват бюджетираните цифри. Но това е друга тема.

На твоя въпрос - реших да ти отговоря, защото прекарах около 2 месеца в интензивно четене, гледане, тестване и какво ли още не, за да избера висок клас ЛЦД.

Погледни http://www.thg.ru/display/46-52_lcd_...46x3500_1.html
    после можеш да погледнеш http://www.testfreaks.co.uk ; http://www.hdtvtest.co.uk ; http://www.hdtvorg.co.uk

след това ще можеш да си направиш съответните изводи. Говорейки чисто технически чрез езика на цифрите, Самсунг Ф86 има същото черно, което имат и Х и W сериите на Сони, замерено със съответната техника. Илюзията за по-черното "черно" при Самсунг идва от използваната от Корейците технология Super Clear Panel.

Що се касае до Ф96 модел на Самсунг - по принцип в белите държави го има в 40 и 46", но не и в БГ. Поне за сега. Но все някога ще дойде 47" версия няма.
    НО,
    не бих ти препоръчал Ф96, въпреки диодната му подсветка. Няма 100херца и дори с много зор трудно ще го доближиш до 6500к, където предполагам ще се целиш. Критикуват го за това, че е много ярък, а това в домашни условия няма да ти действа особено добре. Погледай го 15 минути и то поставен в най-тъмния възможен режим. Ще видиш сам, че леко започва да "дразни". Ами ако го гледаш всеки ден по 4 часа? За сметка на това Ф96 изглежда брилянтно на щанда в магазина. Но не и в къщи. Направи си труда, отиди в Т-маркет, черпи консултантите едни 20 лв и ги помоли да ти сложат на един и същи източник (Блу рей по възможност и да ти пуснат истински 1080р сигнал, че те обичат да слагат обикновени ДВД-та, а в по-добрия случай - 720р) двата модела - Ф86 и Ф96. Забележи "насичането" при Ф96 и съответно - "мазното" движение при Ф86. Ф96 е критикуван именно заради видео обработката си, която е доста по-различна от тази на Ф86. Но пък за сметка на това - говорейки от чисто инженерна гледна точка - "животът" на диода е има-няма 3 000 000 (да, милиона) часа живот. Ти сигурен ли си, че искаш този ултра "вечен" и ултра ярък телевизор? Аз лично искам да си сменям моя през 2-3 години

За Сони и Самсунг сагата аз бих дал своето неонгажиращо мнение така - Ако искаш бърз и читав сетъп "Right Out of the Box" - Sony Х3500 или W3000. Ако искаш да похарчиш по-малко пари, доста повече време и да имаш по-доброто възпроизвеждане на SDTV - Самсунг Ф86. Качеството на Самсунга не прилича на нищо с настройките от завода, но ако си поиграеш (доста) с едно ДВД за калибриране - ще имаш брилянтна картина, умопомрачително "черно" и сложени един до друг със Сони - вярвай ми, няма да намериш разлика Но, зависи от твоята ценностна система - ако искаш осветеното лого на Сони да ти се мъдри в хола и си склонен да дадеш 1300 лв отгоре за това - взимай него.

Hope it helps

Alex

12. Тук е от
    Dec 2006

Нещо интересно:

Sony и Sharp "дарят" плееры Blu-ray

22.01.2008 [09:01], Александр Будик
    Между производителями, поддерживающими форматы DVD второго поколения, продолжается активная борьба за привлечение пользователей. Её зачинщиком можно считать компанию Toshiba, которая регулярно снижает цены на свои HD DVD-плееры и проводит широкие рекламные кампании, в рамках которых потребителям предлагаются разнообразные скидки. В ответ на очередную такую акцию со стороны Toshiba инициативу проявили и сторонники Blu-ray – компании Sony и Sharp.

Компания Sony объявила о старте акции, в рамках которой при покупке некоторых моделей жидкокристаллических телевизоров из семейства BRAVIA потребители получают «в подарок» плеер Blu-ray. На деле же покупатель при покупке связки «Blu-ray плеер+телевизор» получает скидку в размере $400, что равняется рекомендованной розничной стоимости BDP-S300. При этом потребитель имеет право выбрать любой другой современный Blu-ray плеер Sony и в этом случае также получит 400-долларовую компенсацию.

Sony и Sharp дарят плееры Blu-ray

Из моделей телевизоров, подпадающих под действие акции, отмечаются 46” KDL-46V3000, 46” KDL-46W3000, а также 52” KDL-52W3000 с рекомендованными розничными ценами $2300, $2500 и $3000 соответственно. Так что в любом случае покупка «влетит в копеечку».

Похожее предложение поступило и от компании Sharp. Покупая любой жидкокристаллический телевизор из серии AQUOS D64 ценой от $1700 до $3000, потребитель получает в придачу Blu-ray плеер BD-HP20U. Средняя цена «подарка» составляет порядка $500.

Все акции действуют в интернет-магазине Best Buy, хотя Sony отметила, что предоставить скидку должны и розничные торговцы, занимающиеся продажей её продукции.

Цитата е от http://www.3dnews.ru/news/page-3.html
    Съмнявам се това да се случи и у нас, но кой знае

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

aivanov - ако не си имал възможност да провериш колко е черно "черното" при 42Х20Е направи го и ще видиш с очите си, че е повече и истинско от това на Самсунга. Също тука интересното е, че и заветния динамичен контраст от 25 000:1 е видимо по-малък от този на Шарпа при съотношение 10 000:1. За детайлност, реалистичност и дълбочина да не говорим. Аз лично го нямам, но пък за това мои приятели имат 5 от така коментираните върхови модели (двама от които един след друг избраха Х20Е след едногодишно маняшко изследване на материята) в бранша и от това което имах възможност да тествам и лично с ОЧИТЕ СИ да се обедя е че писанията по книжки и сайтове и там разни официални тестове са много далече от действителността. Специално за Самсунг и Сони се знае за пронасочена "подстрекателска промивка на съзнанието, че ето на! - това е действителността!". Нищо лично нито пък нещо като скрита реклама от моите наблюдения в името на Шарп или която и да била друга марка. Дълги години бях фен и потребител само на Сони, но това вече не може да стани нито пък и със Самсунг. Само като изгориш многократно с най-скъпото разбираш какво е лицето на истината! Всеки да гледа като купува, а не да чете и чете....

14.  

15. Тук е от
    May 2007

soon - Sharp 42Х20Е действително е чудесен модел. Жалко, че няма цифров кабелен тунер ... да не говорим за HD DVB.
    Иначе се държи чудесно, от това, което съм виждал на живо. Честно казано не успях да забележа неравномерност в подсветката, за която четох в едно от руските ревюта, но не съм се задълбочавал много.
    Струва ми се обаче, че 3200 лв. са му една идея в повече - лично мнение!

16. Member
    Тук е от
    Feb 2004

е в youtube не лъжат често, има бройки с ужасна подсветка, не знам защо не могат да го решат един път завинаги тоя проблем от Шарп

17. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Шарп е скъпа марка,както и Пайнер.Но все си мисля,че в големите размери нямат конкуренция в съотношение цена качество.
    Един пример :SHARP LC-46XL2E - 4299лв. ,
    въпросният SAMSUNG LE-46F86BDX - 4699лв. и
    SONY KDL-46X3500AEP - 5999лв.
    Изводът се налага сам!!!
    Отделно SHARP е с най-бързата матрица,най-добре се справя с обикновена кабелна телевизия,изработен перфектно от висококачествени материали,3 години гаранция и поддържа софтуерен ъпгрейд.
    Горе долу такива ми бяха съветите към познат,който от вчера е собственик на SHARP LC-52XL2E /5999лв./.
    Е - невероятен телевизор!
    Не казвам ,че другите производители не предлагат добри модели /X3500 е мнооого красив/,но те са по-скъпи/SONY KDL-52X3500AEP е 9199лв./!
    SHARP разполага за момента с най-добрата технология,която самата компания е измислила.Не случайно ,където видят SAMSUNG ги съдят за нелегално използване на технологията/нелицензирано/.2006 г.в САЩ,а миналата година в Корея.Какво ли ще стане с цените на SAMSUNG ,когато започнат съдебни процеси и в Европа.
    Ето защо,разумни компании като Toshiba,зарязаха безумни разработки като OLED и SED,договориха се да взимат матрици за големите /над 32 инча/ си телевизори от SHARP и се отдават само на подобряване на собствените си модели и на печелене на пари.
    Произвеждаш DVD плеъри - плащаш лиценз за да ползваш DD и DTS.
    Произвеждаш LCD матрици - плащаш лиценз на SHARP.
    Защо SHARP имат най-модерните и най-големи заводи в света - защото задоволява нуждите и на други производители на телевизори.
    Това е близо 80% от световното производство на телевизори за момента!Технологията,която се е наложила сега - измислена от SHARP!Затова останалите марки,са просто"всички останали".
    Същото е в маята за хляб: френската компания Льосафр,държи 80% от производството в Света/най-големият вносител в България,втори са турска фирма-пак собственост на Льосафр/."Другите" са малки,регионални производители/ напр. Русе/.

18. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

n8852- благодарим за рекламата:
    Отделно SHARP е с най-бързата матрица,най-добре се справя с обикновена кабелна телевизия,изработен перфектно от висококачествени материали,3 години гаранция и поддържа софтуерен ъпгрейд.
    Повтарям, ако някой не е разбрал!!!!!! Без коментар.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 300 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе