Страница 17 от 99 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 1476

Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 10.12.2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

lazarus 18, имам чувството че си "рекламен агент" на гнусмас и тошиба, не разбра ли че моделите и марките които ти препоръчваш така запалено и ентусиазирано са пълен провал, не навивай хората да си ги купуват, както виждам има вече и разочаровани ...
    Нищо лично но се спри малко. Мнозинството си търси ТВ което като го включи и да си работи, не излизай с постановките за много настройки, я обясни как така всеки в къщи ще трагне да прави профи калибрация, не виждаш ли че гнусмас се дъни тотално и отвсякъде. А може би твоето "залитане" има и цена, хайде със здраве.

2.  

3. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Аз се възползвах от тази информация и си взех PHILIPS 32PFL7803D.Още нямам Булсатком, за да го изпробвам,но се надявам,че съм направил правилния избор.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

wasaby (само за сравнителна информация)
    и аз съм на Булсат със свой приемник и на въпросния Филипс за който писах на SD има потресаващо качественна картина. 50% от DivX-те изглеждат като, че ли са HD.

5. Тук е от
    Jan 2009

гледам от 2.5-3м. вече съм с Тошибата, така че търся решение за конкретния случай. Не ми харесва качеството на СД като цяло. Цветовете са ок, черното бива, те тези неща се настройват, но на този голям панел е съвсем очевидна липсата на детайл, картината е много мека, очевадно шумоподтискане размазва образа, често пикселизира, съответно субтитрите са "назъбени", често има артефакти в образа. това е телевизор който върши работа при ХД сигнал и то 1080, не че няма да му свикна, но е твърде несериозен крайния резултат за цената и претенцийте си! или съм уцелил кофти бройка, нямам база за сравнение! дано проблема е в булста и лощия сигнал, ще мъча нещата в тая посока да оправя!

п.с. за пореден път се убеждавам колко е сложно в милата ни родина да си купиш нещо като го изпробваш и провериш коректно. често е газ на сляпо и четене по форуми

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

priam, това е свободен форум и всеки има право да сподели мнението си. Хубаво е когато това мнение носи някаква полезна информация за разлика от твоя първи пост. Да се надяваме, че занапред ще има какво да допринесеш.
    Ако се върнеш назад във постовете ми ще видиш как препоръчвам съвсем други марки и модели - най-често Шарп. Преди това предимно плазми. Когато видя нещо добро го споделям с хората. За момента Самсунг предлага най-пълна гама, изцяло обновени модели на отлична цена. Може би това се дължи на факта, че вносителя им има най-добра ценова политика за тях. От друга страна на никой не съм спестил недостатъците на Самсунг - недоброто качество откъм сглобка, чести софтуерни бъгове, прекалено отражателните панели. В момента, в който видя други модели, независимо на коя марка ще бъда първия, който ще ги препоръча.
    Така че, ако имаш наблюдения върху нещо добро, чувствай се поканен да го опишеш. Така ще помогнеш на хора, които се чудят какво да купят и всяко мнение им е полезно.

ПП. Ако погледнеш първата страница на тази тема където съм извадил модели, които АЗ личо препоръчвам на базата на някакви впечатления, ще видиш че има модели на почти всички марки. Кое точно в списъка те накара да мислиш, че съм пристрастен към която и да е марка?

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

wasaby, направи следното. Пусни един ДВД филм от плеър като ползваш същия Скарт кабел на същия видео вход. ДОбре да ползваш някой компресиран двд филм до DVD5. ВИж там как е качеството. Би трябвало да е една идея по-добро от това на някой хубав сат. канел - примерно някой италиански или немски. Предполагам, че проблема ти е от гадното качество на някои канаи при Булсатком. ТОзи модел има перфектна работа на SD сигнал. Лично съм се убедил в това и то на 52 инчов модел. При твоя единствено черното е една идея по-слабо заради различната матрица, но като обработка са на едно ниво.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от soon
    ... 50% от DivX-те изглеждат като, че ли са HD.
    Или фантазираш или критерия ти за качество е доста нисък.

Цитат Първоначално публикувано от wasaby
    гледам от 2.5-3м. вече съм с Тошибата, така че търся решение за конкретния случай. Не ми харесва качеството на СД като цяло. Цветовете са ок, черното бива, те тези неща се настройват, но на този голям панел е съвсем очевидна липсата на детайл, картината е много мека, очевадно шумоподтискане размазва образа, често пикселизира, съответно субтитрите са "назъбени", често има артефакти в образа. това е телевизор който върши работа при ХД сигнал и то 1080, не че няма да му свикна, но е твърде несериозен крайния резултат за цената и претенцийте си! или съм уцелил кофти бройка, нямам база за сравнение! дано проблема е в булста и лощия сигнал, ще мъча нещата в тая посока да оправя!

п.с. за пореден път се убеждавам колко е сложно в милата ни родина да си купиш нещо като го изпробваш и провериш коректно. често е газ на сляпо и четене по форуми
    Убедих се, че всички ТВта са така на СД. Има малки (почти незабележими) разлики между различните модели и марки.
    Просто го приемаш и се молим в скоро време и в БГ да има ХД канали.

10. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Първо да кажа, благодаря за съветите. С ясното съзнание че е отврен форум ги следя! Решението какво купувам го взех аз Продължавам да мисля че проблема е в булсат. Все пак сигнала на някой канали е едва 3мб/с при 10-11Дб. Пробвах още снощи с ДВД и ДивХ през скарт. Плеъра е висок клас Денон - и да, качеството е малко по-добро от тв сигнала, но малко, през С-видео пак не е върха. Което означава само едно, този телевизор има смисъл само при цифров сигнал и най вече при 1080, аз не бях подготвен за това, поради липса на опит с ЛЦД. Разбира се си задавам въпроса, доколко е проблем големината 42" и дали с по-малък щях да съм по-щастлив :D но пък довечера ще е готово ХТПЦто и искрено се надявам това да ми реши грижите. Планирам и ДВБ-С тунер на ПЦИ да сложа в компа, което ще ми даде възможност за напълно контролиран цифроф тв сигнал.

Поздрави

11. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от wasaby
    ......аз не бях подготвен за това, поради липса на опит с ЛЦД.....
    В интерес на истината, доста добре се изразяваш за незапознат с ЛСД технологията! На мен обаче твоя стил( фин и литературно издържан) много ми прилича на този на един друг съфорумец! А комбинацията с поста на новорегистрирания priam вече е достойна за номинация на.... Оскар да речем! В същност ако греша и наистина си го закъсал с тази Тошиба, помоли lazarus18 да ти помогне с настройките- той изглежда адски разбран и услужлив човек!

12. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от kaloman
    В същност ако греша ...
    по-скоро грешиш

Първия ми истински допир с ЛЦД е тази Тошиба, друг не съм имал Тук може да се крие и голяма част от проблема де, аз да съм оплескал нещо с настройките.
    Чета и се опитвам да се образовам. практика - нула засега

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

koranto - Няма лъжа, няма измама! Ебати Филипса цепи космоса без ракета. Ааааа критеря си е колкото трябва висок за да погледниш и си отвориш устата.
    Такава обработка и детайлност единственно извън Филипс видях само при прословутия модел на Самсунг М86. За съжаление при ПРОпрохвалената серия А6 тези неща са очевидно занижени.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

wasaby, копирам няколко извадки от ревюта на хора доказали се като експерти в световен мащаб.
    Цитирам описание на впечатленията им точно за работа на SD сигнал:

Cnet
    "We'll be honest: when this TV arrived, we were certain it would be terrible at handling standard-definition pictures from Freeview. When we tuned it on, we were shocked to find SD was actually pretty good. We'd go so far as to say it was excellent. We have certainly seen much smaller TVs make much more of a mess of Freeview than this one did.

We plonked our much-cherished DVD copy of Blade in our Sony Blu-ray player to see how standard-definition discs looked. We were very impressed by the results. Although the quality was quite a long way off from HD, there was still plenty of detail, even in the dark opening scenes. "

HDTV Test:
    "Armed with the most effective video mode deinterlacing I've seen on any LCD television to date and some decent scaling, the Toshiba 47Z3030DBuy this for £1124.17 at Dixons
    Use code 'SALE25' for 2.5% discount
    Then code 'DELTV' for free delivery gave a good account of itself on the SD front from a viewing distance of 10 to 12 feet away. Provided the channel material was up to scratch, the ensuing picture would look clean and free of jaggies."

"Video mode deinterlacing Best I have seen on an LCD TV to date
    Film deinterlacing ([Cinema Mode] on) Excellent (3:2/ 2:2 passed in 480i/ 576i/ 1080i)"

Ако прочетеш това ревю:
    http://www.trustedreviews.com/tvs/re...42in-LCD-TV/p2
    в часта за SD първоначално го оплюват доста, но се оказва, че след подмяна на бройката всичко идеално.
    Възможно е твоя случай да е такъв, но се опитай малко повече игра с настройките. Дано успееш да постигнеш задоволителен за теб резултат.
    Може да пишеш на adtomov от форума тук, който има вече солиден опит с този модел и ще може да ти помогне с комкретни предложения.
    В крайна сметка ако има проблем с телевизора го сменявай. Сега е момента.

16. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    koranto - Няма лъжа, няма измама! Ебати Филипса цепи космоса без ракета. Ааааа критеря си е колкото трябва висок за да погледниш и си отвориш устата.
    Такава обработка и детайлност единственно извън Филипс видях само при прословутия модел на Самсунг М86. За съжаление при ПРОпрохвалената серия А6 тези неща са очевидно занижени.
    soon M86 беше висок клас само F серията бе над него,така че не можеш да го сравняваш със сегашната А6.Вземи за сравнение А8 .

17. Тук е от
    Jan 2009

lazarus18, благодаря, тези отзиви и ревюта повечето ги четох и аз май в предишен пост съм дал точно този линк със сменения телевизор. Това са ми притесненията - или бъркам настройките или бройката е кофти - лошото е че нямам база за сравнение и затова незнам как да действам. Или очаквам невъзможното, което е друга тема. довечера ще тествам още малко и ще видим какво е положението. подготвям се с кабели и варианти на източник и сигнал

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

granity преди време тръгнах да купувам А656 или F86, но при тестовете и крайната общо изглеждаща картина спечели М86.
    Всъщност видимо по-добрите неща след М86 се случват чак с 8-ма серия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 99 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. SAMSUNG 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Samsung телевизори
    Отговори: 207
    Последно: 15-09-09, 13:56
  2. PHILIPS 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Philips телевизори
    Отговори: 141
    Последно: 28-08-09, 14:56
  3. Отговори: 3
    Последно: 16-08-09, 21:10
  4. SONY 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Sony телевизори
    Отговори: 44
    Последно: 01-05-09, 19:17
  5. LG - модели 2009
    От pantsiani във форум LG телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 24-01-09, 14:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе