Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 154 от 443 ПърваПърва ... 104144152153154155156164204 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,296 до 2,310 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от Diablo0o
    Някой може ли да ми помогне да взема най правилното решение за ТВ до 1300 лв. Ще го гледам от 2.5м така че съм се ориентирал към 37'', въпреки че бюджета е за 32'' :s . В момента се колебая между 2 телевизора:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039785 (PHILIPS 37PFL5603D)
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036695 (PANASONIC TH-37PV80P)
    Имат голяма разлика в цената, (единият е на промоция) но кой ще е по добрият избор като цена/качество. Ще гледам предимно Булсатком и филми от лаптопа през HDMI. Кажете и други варианти в този ценови клас, ако има нещо по подходящо.
    Благодаря предварително.

можеш да изчакаш philips 37pfl5604 с дин.контраст 50000:1 и цифров кабелен тунер-модел 2009,цената му максимум ще е 1400 лв.

2.  

3. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от harvi5
    можеш да изчакаш philips 37pfl5604 с дин.контраст 50000:1 и цифров кабелен тунер-модел 2009,цената му максимум ще е 1400 лв.
    Пак не влизам в бюджета. :s А и има ли смисъл от цифров кабелен тунер ако си с Булсатком?
    Между другото сега видях и този модел че е в същия ценови клас.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052013

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от jigga
    Здравейте,значи искам да си взема LCD тв и съм се спрял на един модел LG 32LH4000 и искам да попитам някой можели да ми каже със сигурност дали това LG има TRUMOTION 100 Hz,питам защото в различни сайтове кадето има информации за модела в някой пишат че е TRUMOTION 100Hz а в други че не е...а че е 50Hz.Ако някой може да ми помогне с информацията благодаря предварително.
    няма 100Hz

32LH4000 - 1920 x 1080,50,000:1,EEFL,500cd/m2,10Bit,5m/s,Twin XD Engine,DVB-T-MPEG-4 AVC(H.264),DVB-C,24p,Scart-2,Component-1,Digital Audio Out-1(Optical),HDMI-3,(D-sub 15pin)-1,PC Audio Input-1,LAN (For Modem)1,RS-232C (Control / SVC)1,USB 2.0-1(JPEG/MP3)
    http://uk.lge.com/products/model/det...2lh4000.jhtml#

само 7-ма серия има /вероятно и 6-та/
    32LH7000 - 1920 x 1080,80,000:1,EEFL,500cd/m2,10Bit,2.4m/s,100Hz ,XD Engine,DVB-T-MPEG-4 AVC(H.264),DVB-C,24p,Scart-2,Component-1,Digital Audio Out-1(Optical),HDMI-4,(D-sub 15pin)-1,PC Audio Input-1,RS-232C (Control / SVC)1,USB 2.0 -1(JPEG / MP3 / DivX HD),Bluetooth
    http://uk.lge.com/products/model/det...2lh7000.jhtml#

5. Тук е от
    May 2009

Към Diablo0o:
    Парите, които си решил да дадеш не са малко, но не очаквай сразяващи резултати в този ценови диапазон. Аз съм пристрастен и ще те посъветвам за плазмата 100%, заради много причини. Много ми напомяш на мен, когато аз избирах моя телевизор. Бях си харесал едно Sony LCD от електрон.bg, обадих се по телефона и питах за доставка, бях готов да го купя без да го видя даже. Консултантът беше коректен и ми каза че няма да ми продаде този телевизор. Тогава много се учудих, всичко бумтеше Sony-LCD. Даже малко се изнервих и отидох до ТМ( тогава цените на ТМ бяха +20% на електон.бг ) Почкнах да гледам ITV-сигнали на всички мостри на всички марки и не вярвах на очите си- тези хора слепи ли са??? Чувствах се все едно играя DOOM 1 на някое CRT - пиксели, мазаници, бонбонени цветове, неоново бяло... откачих. На следващия ден се върнах с 1 DVD, 1DivX и гледах и трите сорса на 3-те модела, на които се бях спрял, но не на витрина, а ги накарах да ги преместим в склада( с връзки съм ) и там на естествена стайна светлина всичко стана ясно. Та поуката е - не вярвай на никого, освен на себе си. Търси кино картината и ще си доволен. Бягай от всичко, което ти се стори неестествено. Вземи дистанционното и промени настройките( пове4ето са на dynamic ) направи ги възможно най-естествени( normal или default... ), махни всички филтри, екстри и т.н.т. После гледай и променяй настройките, докато ти хареса. Ако се колебаеш купи телевизора, който ти е грабнал окото, после ако в къщи не е това, което очакваш имаш 3 работни дни да го върнеш.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

LCD??? погледни тук
    145" гъвкав плазмен дисплей
    http://www.3dnews.ru/news/foto_dnya_...ennii_displei/

http://www.3dnews.ru/news/gibkie_pla...a_v_2009_godu/

7. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    LCD??? погледни тук
    145" гъвкав плазмен дисплей
    http://www.3dnews.ru/news/foto_dnya_...ennii_displei/

http://www.3dnews.ru/news/gibkie_pla...a_v_2009_godu/
    Абе яко изглежда, ама марката май е световно неизвестна и резолюцията мнго ме притеснява...

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

NEC пускат 46" X461HB LCDтелевизор с 1500 cd/m² яркост /3-пъти повече от стандартното/
    http://www.engadgethd.com/2009/05/12...gh-bright-lcd/

http://www.engadgethd.com/2009/05/11...e-online-kick/

10. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от LCD???
    Към Diablo0o:
    Парите, които си решил да дадеш не са малко, но не очаквай сразяващи резултати в този ценови диапазон. Аз съм пристрастен и ще те посъветвам за плазмата 100%, заради много причини. Много ми напомяш на мен, когато аз избирах моя телевизор. Бях си харесал едно Sony LCD от електрон.bg, обадих се по телефона и питах за доставка, бях готов да го купя без да го видя даже. Консултантът беше коректен и ми каза че няма да ми продаде този телевизор. Тогава много се учудих, всичко бумтеше Sony-LCD. Даже малко се изнервих и отидох до ТМ( тогава цените на ТМ бяха +20% на електон.бг ) Почкнах да гледам ITV-сигнали на всички мостри на всички марки и не вярвах на очите си- тези хора слепи ли са??? Чувствах се все едно играя DOOM 1 на някое CRT - пиксели, мазаници, бонбонени цветове, неоново бяло... откачих. На следващия ден се върнах с 1 DVD, 1DivX и гледах и трите сорса на 3-те модела, на които се бях спрял, но не на витрина, а ги накарах да ги преместим в склада( с връзки съм ) и там на естествена стайна светлина всичко стана ясно. Та поуката е - не вярвай на никого, освен на себе си. Търси кино картината и ще си доволен. Бягай от всичко, което ти се стори неестествено. Вземи дистанционното и промени настройките( пове4ето са на dynamic ) направи ги възможно най-естествени( normal или default... ), махни всички филтри, екстри и т.н.т. После гледай и променяй настройките, докато ти хареса. Ако се колебаеш купи телевизора, който ти е грабнал окото, после ако в къщи не е това, което очакваш имаш 3 работни дни да го върнеш.
    LCD??? защо би препоръчал плазмата? По добра ли картина ще вади? ЛЦД-тата са с характеристики на компютри в сравнение с тая плазма...

11. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от Diablo0o
    LCD??? защо би препоръчал плазмата? По добра ли картина ще вади? ЛЦД-тата са с характеристики на компютри в сравнение с тая плазма...
    Последното не го разбрах, но ако имаш предвид че LCD-тата са по-подхдящи за PC-монитори - отговора е да. Препоръчвам ти плазмата заради по-добрата картина. Абстрахирай се от това, което виждаш в салона, яркостта по скоро пречи и е ефектна само за 10-15 минути докато прескачаш от телевизор на телевизор. Черното е истината. Абе пак се отплеснах. Както писах горе - не са малко пари така че чети, мисли, гледай, пробвай, ако трябва купи - после върни и т.н.т. Поради това, че размерът ти е ограничен не можеш да си вземеш сериозните телевизори, започващи от 42''( не случайно, че даже и от 50'' ). При този размер нямаш абсолютно никаква нужда от FullHD. Първо няма да го видиш и второ нямаш такъв източник( телевизията е 1080i максимум и е по-добре да се гледа на 720p ), а .mkv релийзите в нета са с вертикала между 500 и 800 линии, освен ако няма да теглиш по 25-30GB файлове. Като дойде време в BG да имаш нужда от FullHD, най-вероятно ще имаш и достатъчно пари да си го позволиш.

12. Тук е от
    Mar 2009

Чак сега когато имам PANASONIC 42G10E мога да подкрепя мнението на LCD??? и още много притежатели на PLASMA.
    LCD TV също не са за изхвърляне, но точно този модел направо ми разби представите за тоталното качество. Въпреки това търся още и едно LCD от появилите се моделчета, въпреки че сравнението им с това което гледам в момента ще им е вече изкючително трудно.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Габрово

Цитат Първоначално публикувано от hienata76
    Да попитам,разбирачите? Последно излязоха два филипса PHILIPS 42PFL8404H и PHILIPS 32PFL9604 Интересува ме каква е разликата,защото има ,в данните за процесора PHILIPS 32PFL9604 е със "PERFECT PIXEL HD" А другия PHILIPS 42PFL8404H Pixel Precise HD,
    Така въпросът ми е. Кой е по добрия? С по качествената картина ,има ли разлика? Как са на тамно имат ли добро черно?[size=10pt][size=10pt]Заслужава ли си да жертвам големината 32/42 заради по добрия процесор ???[/size][/size]

Ок.Щом са с еднакви чипове.Но видях и др. разлики ,които май не са за подценяване Кой е с по добрата картина?

PHILIPS 42PFL8404H

- 42'' (107 СМ.) LCD ТЕЛЕВИЗОР С Full HD W-UXGA ДИСПЛЕЙ
    - DVB-T/C ТУНЕР (ЕФИРНА И КАБЕЛНА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ)
    - "NET TV" КЪМ ПОПУЛЯРНИ ОНЛАЙН КАНАЛИ
    - ''DLNA PC'' МРЕЖОВА ВРЪЗКА С КОМПЮТЪР
    - "AMBILIGHT SPECTRA 2" ЗАСИЛВА ВИЗУАЛНОТО ВЪЗПРИЯТИЕ
    - "Pixel Precise HD" СИСТЕМА ЗА НЕВЕРОЯТНО ОСТРА И ЯСНА КАРТИНА
    - "100 Hz LCD" С 3 ms ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ
    - ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА 4 МИЛИАРДА ЦВЯТА, 14bit RGB
    - 3D КОМБИ ФИЛТЪР, ДИНАМИЧНО ПОДОБРЕНИЕ НА КОНТРАСТА
    - АКТИВЕН КОНТРОЛ, СВЕТЛИНЕН СЕНЗОР
    - NICAM STEREO: 2 x 10W (RMS)
    - "INCREDIBLE SURROUND" ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗВУКА
    - ВИДЕО РЕЗОЛЮЦИЯ: 1920x1080p
    - PC РЕЗОЛЮЦИЯ 1920X1080/ 60Hz
    - ЯРКОСТ: 500 cd/m?
    - ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ: 80 000:1
    - МУЛТИМЕДИЙНИ ВРЪЗКИ: Ethernet-UTP5, USB

PHILIPS 32PFL9604

- 32" (81 СМ.) LCD ТЕЛЕВИЗОР С "FULL HD W-UXGA" ДИСПЛЕЙ
    - DVB-T/C ТУНЕР (ЕФИРНА И КАБЕЛНА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ)
    - БЕЗЖИЧНА (Wi-Fi) "NET TV" КЪМ ПОПУЛЯРНИ ОНЛАЙН КАНАЛИ
    - "AMBILIGHT SPECTRA 2" ЗАСИЛВА ВИЗУАЛНОТО ВЪЗПРИЯТИЕ
    -"PERFECT PIXEL HD" СИСТЕМА ЗА НЕВЕРОЯТНА ОСТРОТА
    - "100 Hz Clear LCD" С 2 ms ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ
    - ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА 2250 ТРИЛИОНА ЦВЯТА, 17bit RGB
    - "PERFECT NATURAL MOTION" И ПРОГРЕСИВНО СКАНИРАНЕ
    - 3D КОМБИФИЛТЪР, ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ
    - АКТИВЕН КОНТРОЛ И СВЕТЛИНЕН СЕНЗОР
    - NICAM STEREO: 2x15W
    - "VIRTUAL DOLBY DIGITAL, BBE" СИСТЕМИ ЗА ПОДОБРЕНИЕ НА ЗВУКА
    - ВИДЕО РЕЗОЛЮЦИЯ: 1920х1080p
    - PC РЕЗОЛЮЦИЯ 1920X1080p/ 60HZ
    - ЯРКОСТ: 500 CD/M2
    - ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ: 80 000 : 1

14.  

15. Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Ако те интересува ГЛАВНО качеството на картината, вземай по-големия. Разликата е толкова малка (да не кажа никаква), че НИКОГА няма да я усетиш. 42PFL8404H е твоя избор
    Още един съвет - не гледай много техномаркет описанията. Често правят грешки, а рядко ги оправят Виж в: http://www.philips.bg/index.page
    Други интерестни разлики в 9тата серия са:
    - WIFI връзка за НЕТ ТВ
    - по-различен външен панел (алуминий, но е въпрос на вкус...)
    - по-добър звук 2x15 срещу 2х10 в 8 серия.

Но всичко това са много малки неща. Картината е 99% еднаква - взимай по-големия и се кефи Мисля и аз скоро да го взема...

16. Тук е от
    Mar 2009

ivaylo.bratoev ако случайно си го разцъквал и можеш да кажеш нещо повече за 42PFL8404H - как е матрицата, черното и ъгъла на виждане (при домашни условия),
    има ли пурпурен ефект на матрицата като се гледа от страни, как се държи на SD/HD. Контраста видимо висок ли е? При затъмнена стая напречно и от различен ъгъл към екрана, когато няма картина и екрана е черен - черен ли е наистина. Еднороден ли е фона? Този модел има ли регулиране на подсветката? При изключен динамичен контраст - остава ли висок реалния контраст?

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

hienata76
    естествено че 9-та серия е по добра от 8-ма
    но ти правиш едно малко несъвместимо сравнение на 32" и 42"
    ако сравняваш прави го с телевизори в еднакви размери на дисплея

що се отнася до разликите които си подчертал в червено
    Pixel Precise HD и PERFECT PIXEL HD са различни названия на една и съща функция-търговски трик !!! Колкото по гръмко и мегаломанско звучи толкова по-голямо впечатление прави на клиента

100 Hz LCD" С 3 ms ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ за 8-ма серия-реално имаш матрица с време на реакция 6мс-които инженерите от филипс делят на 2 -заради 100 Hz и се получават 3мс
    ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА 4 МИЛИАРДА ЦВЯТА, 14bit RGB- дава ти повече градации на цветовете но пак ще си имаш Color banding-макар и по слабо изразен/за неговото преодоляване ти е необходим 24 bit сигнал/

100 Hz Clear LCD" С 2 ms ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ- за 9-та серия-реално имаш матрица с време на реакция 5мс/по-бърза/-които инженерите от филипс делят на 2 -заради 100 Hz и се получава резултат 2.5мс който закръглят на 2мс - с цел по-голямо впечатление на потенциалният клиент
    ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА 2250 ТРИЛИОНА ЦВЯТА, 17bit RGB-това вече в плюс дава ти повече градации на цветовете от 8-ма серия

трудно ще забележиш видима разлика м/у двете серии- има такава но трябва да знаеш какво да гледаш

18. Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от ПешоТанка
    ivaylo.bratoev ако случайно си го разцъквал и можеш да кажеш нещо повече за 42PFL8404H - как е матрицата, черното и ъгъла на виждане (при домашни условия),
    има ли пурпурен ефект на матрицата като се гледа от страни, как се държи на SD/HD. Контраста видимо висок ли е? При затъмнена стая напречно и от различен ъгъл към екрана, когато няма картина и екрана е черен - черен ли е наистина. Еднороден ли е фона? Този модел има ли регулиране на подсветката? При изключен динамичен контраст - остава ли висок реалния контраст?
    За съжаление не мога да дам толкова много информация за този ТВ. Разглеждал съм го 30на минути в Техномаркет За съжаление още няма и добри ревюта за него... И аз се интересувам от всичко това, което си изброил. Чакаме ревю от някой достоверен източник

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе