Първоначално публикувано от Diablo0o
можеш да изчакаш philips 37pfl5604 с дин.контраст 50000:1 и цифров кабелен тунер-модел 2009,цената му максимум ще е 1400 лв.
Първоначално публикувано от Diablo0o
можеш да изчакаш philips 37pfl5604 с дин.контраст 50000:1 и цифров кабелен тунер-модел 2009,цената му максимум ще е 1400 лв.
Пак не влизам в бюджета. :s А и има ли смисъл от цифров кабелен тунер ако си с Булсатком?Първоначално публикувано от harvi5
Между другото сега видях и този модел че е в същия ценови клас.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052013
няма 100HzПървоначално публикувано от jigga
32LH4000 - 1920 x 1080,50,000:1,EEFL,500cd/m2,10Bit,5m/s,Twin XD Engine,DVB-T-MPEG-4 AVC(H.264),DVB-C,24p,Scart-2,Component-1,Digital Audio Out-1(Optical),HDMI-3,(D-sub 15pin)-1,PC Audio Input-1,LAN (For Modem)1,RS-232C (Control / SVC)1,USB 2.0-1(JPEG/MP3)
http://uk.lge.com/products/model/det...2lh4000.jhtml#
само 7-ма серия има /вероятно и 6-та/
32LH7000 - 1920 x 1080,80,000:1,EEFL,500cd/m2,10Bit,2.4m/s,100Hz ,XD Engine,DVB-T-MPEG-4 AVC(H.264),DVB-C,24p,Scart-2,Component-1,Digital Audio Out-1(Optical),HDMI-4,(D-sub 15pin)-1,PC Audio Input-1,RS-232C (Control / SVC)1,USB 2.0 -1(JPEG / MP3 / DivX HD),Bluetooth
http://uk.lge.com/products/model/det...2lh7000.jhtml#
Към Diablo0o:
Парите, които си решил да дадеш не са малко, но не очаквай сразяващи резултати в този ценови диапазон. Аз съм пристрастен и ще те посъветвам за плазмата 100%, заради много причини. Много ми напомяш на мен, когато аз избирах моя телевизор. Бях си харесал едно Sony LCD от електрон.bg, обадих се по телефона и питах за доставка, бях готов да го купя без да го видя даже. Консултантът беше коректен и ми каза че няма да ми продаде този телевизор. Тогава много се учудих, всичко бумтеше Sony-LCD. Даже малко се изнервих и отидох до ТМ( тогава цените на ТМ бяха +20% на електон.бг ) Почкнах да гледам ITV-сигнали на всички мостри на всички марки и не вярвах на очите си- тези хора слепи ли са??? Чувствах се все едно играя DOOM 1 на някое CRT - пиксели, мазаници, бонбонени цветове, неоново бяло... откачих. На следващия ден се върнах с 1 DVD, 1DivX и гледах и трите сорса на 3-те модела, на които се бях спрял, но не на витрина, а ги накарах да ги преместим в склада( с връзки съм ) и там на естествена стайна светлина всичко стана ясно. Та поуката е - не вярвай на никого, освен на себе си. Търси кино картината и ще си доволен. Бягай от всичко, което ти се стори неестествено. Вземи дистанционното и промени настройките( пове4ето са на dynamic ) направи ги възможно най-естествени( normal или default... ), махни всички филтри, екстри и т.н.т. После гледай и променяй настройките, докато ти хареса. Ако се колебаеш купи телевизора, който ти е грабнал окото, после ако в къщи не е това, което очакваш имаш 3 работни дни да го върнеш.
LCD??? погледни тук
145" гъвкав плазмен дисплей
http://www.3dnews.ru/news/foto_dnya_...ennii_displei/
http://www.3dnews.ru/news/gibkie_pla...a_v_2009_godu/
Абе яко изглежда, ама марката май е световно неизвестна и резолюцията мнго ме притеснява...Първоначално публикувано от hristoslav2
NEC пускат 46" X461HB LCDтелевизор с 1500 cd/m² яркост /3-пъти повече от стандартното/
http://www.engadgethd.com/2009/05/12...gh-bright-lcd/
http://www.engadgethd.com/2009/05/11...e-online-kick/
LCD??? защо би препоръчал плазмата? По добра ли картина ще вади? ЛЦД-тата са с характеристики на компютри в сравнение с тая плазма...Първоначално публикувано от LCD???
Последното не го разбрах, но ако имаш предвид че LCD-тата са по-подхдящи за PC-монитори - отговора е да. Препоръчвам ти плазмата заради по-добрата картина. Абстрахирай се от това, което виждаш в салона, яркостта по скоро пречи и е ефектна само за 10-15 минути докато прескачаш от телевизор на телевизор. Черното е истината. Абе пак се отплеснах. Както писах горе - не са малко пари така че чети, мисли, гледай, пробвай, ако трябва купи - после върни и т.н.т. Поради това, че размерът ти е ограничен не можеш да си вземеш сериозните телевизори, започващи от 42''( не случайно, че даже и от 50'' ). При този размер нямаш абсолютно никаква нужда от FullHD. Първо няма да го видиш и второ нямаш такъв източник( телевизията е 1080i максимум и е по-добре да се гледа на 720p ), а .mkv релийзите в нета са с вертикала между 500 и 800 линии, освен ако няма да теглиш по 25-30GB файлове. Като дойде време в BG да имаш нужда от FullHD, най-вероятно ще имаш и достатъчно пари да си го позволиш.Първоначално публикувано от Diablo0o
Чак сега когато имам PANASONIC 42G10E мога да подкрепя мнението на LCD??? и още много притежатели на PLASMA.
LCD TV също не са за изхвърляне, но точно този модел направо ми разби представите за тоталното качество. Въпреки това търся още и едно LCD от появилите се моделчета, въпреки че сравнението им с това което гледам в момента ще им е вече изкючително трудно.
Първоначално публикувано от hienata76
Ок.Щом са с еднакви чипове.Но видях и др. разлики ,които май не са за подценяване Кой е с по добрата картина?
PHILIPS 42PFL8404H
- 42'' (107 СМ.) LCD ТЕЛЕВИЗОР С Full HD W-UXGA ДИСПЛЕЙ
- DVB-T/C ТУНЕР (ЕФИРНА И КАБЕЛНА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ)
- "NET TV" КЪМ ПОПУЛЯРНИ ОНЛАЙН КАНАЛИ
- ''DLNA PC'' МРЕЖОВА ВРЪЗКА С КОМПЮТЪР
- "AMBILIGHT SPECTRA 2" ЗАСИЛВА ВИЗУАЛНОТО ВЪЗПРИЯТИЕ
- "Pixel Precise HD" СИСТЕМА ЗА НЕВЕРОЯТНО ОСТРА И ЯСНА КАРТИНА
- "100 Hz LCD" С 3 ms ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ
- ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА 4 МИЛИАРДА ЦВЯТА, 14bit RGB
- 3D КОМБИ ФИЛТЪР, ДИНАМИЧНО ПОДОБРЕНИЕ НА КОНТРАСТА
- АКТИВЕН КОНТРОЛ, СВЕТЛИНЕН СЕНЗОР
- NICAM STEREO: 2 x 10W (RMS)
- "INCREDIBLE SURROUND" ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗВУКА
- ВИДЕО РЕЗОЛЮЦИЯ: 1920x1080p
- PC РЕЗОЛЮЦИЯ 1920X1080/ 60Hz
- ЯРКОСТ: 500 cd/m?
- ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ: 80 000:1
- МУЛТИМЕДИЙНИ ВРЪЗКИ: Ethernet-UTP5, USB
PHILIPS 32PFL9604
- 32" (81 СМ.) LCD ТЕЛЕВИЗОР С "FULL HD W-UXGA" ДИСПЛЕЙ
- DVB-T/C ТУНЕР (ЕФИРНА И КАБЕЛНА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ)
- БЕЗЖИЧНА (Wi-Fi) "NET TV" КЪМ ПОПУЛЯРНИ ОНЛАЙН КАНАЛИ
- "AMBILIGHT SPECTRA 2" ЗАСИЛВА ВИЗУАЛНОТО ВЪЗПРИЯТИЕ
-"PERFECT PIXEL HD" СИСТЕМА ЗА НЕВЕРОЯТНА ОСТРОТА
- "100 Hz Clear LCD" С 2 ms ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ
- ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА 2250 ТРИЛИОНА ЦВЯТА, 17bit RGB
- "PERFECT NATURAL MOTION" И ПРОГРЕСИВНО СКАНИРАНЕ
- 3D КОМБИФИЛТЪР, ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ
- АКТИВЕН КОНТРОЛ И СВЕТЛИНЕН СЕНЗОР
- NICAM STEREO: 2x15W
- "VIRTUAL DOLBY DIGITAL, BBE" СИСТЕМИ ЗА ПОДОБРЕНИЕ НА ЗВУКА
- ВИДЕО РЕЗОЛЮЦИЯ: 1920х1080p
- PC РЕЗОЛЮЦИЯ 1920X1080p/ 60HZ
- ЯРКОСТ: 500 CD/M2
- ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ: 80 000 : 1
Ако те интересува ГЛАВНО качеството на картината, вземай по-големия. Разликата е толкова малка (да не кажа никаква), че НИКОГА няма да я усетиш. 42PFL8404H е твоя избор![]()
Още един съвет - не гледай много техномаркет описанията. Често правят грешки, а рядко ги оправятВиж в: http://www.philips.bg/index.page
Други интерестни разлики в 9тата серия са:
- WIFI връзка за НЕТ ТВ
- по-различен външен панел (алуминий, но е въпрос на вкус...)
- по-добър звук 2x15 срещу 2х10 в 8 серия.
Но всичко това са много малки неща. Картината е 99% еднаква - взимай по-големия и се кефиМисля и аз скоро да го взема...
ivaylo.bratoev ако случайно си го разцъквал и можеш да кажеш нещо повече за 42PFL8404H - как е матрицата, черното и ъгъла на виждане (при домашни условия),
има ли пурпурен ефект на матрицата като се гледа от страни, как се държи на SD/HD. Контраста видимо висок ли е? При затъмнена стая напречно и от различен ъгъл към екрана, когато няма картина и екрана е черен - черен ли е наистина. Еднороден ли е фона? Този модел има ли регулиране на подсветката? При изключен динамичен контраст - остава ли висок реалния контраст?
hienata76
естествено че 9-та серия е по добра от 8-ма
но ти правиш едно малко несъвместимо сравнение на 32" и 42"
ако сравняваш прави го с телевизори в еднакви размери на дисплея
що се отнася до разликите които си подчертал в червено
Pixel Precise HD и PERFECT PIXEL HD са различни названия на една и съща функция-търговски трик !!! Колкото по гръмко и мегаломанско звучи толкова по-голямо впечатление прави на клиента
100 Hz LCD" С 3 ms ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ за 8-ма серия-реално имаш матрица с време на реакция 6мс-които инженерите от филипс делят на 2 -заради 100 Hz и се получават 3мс
ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА 4 МИЛИАРДА ЦВЯТА, 14bit RGB- дава ти повече градации на цветовете но пак ще си имаш Color banding-макар и по слабо изразен/за неговото преодоляване ти е необходим 24 bit сигнал/
100 Hz Clear LCD" С 2 ms ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ- за 9-та серия-реално имаш матрица с време на реакция 5мс/по-бърза/-които инженерите от филипс делят на 2 -заради 100 Hz и се получава резултат 2.5мс който закръглят на 2мс - с цел по-голямо впечатление на потенциалният клиент
ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА 2250 ТРИЛИОНА ЦВЯТА, 17bit RGB-това вече в плюс дава ти повече градации на цветовете от 8-ма серия
трудно ще забележиш видима разлика м/у двете серии- има такава но трябва да знаеш какво да гледаш
За съжаление не мога да дам толкова много информация за този ТВ. Разглеждал съм го 30на минути в ТехномаркетПървоначално публикувано от ПешоТанка
За съжаление още няма и добри ревюта за него... И аз се интересувам от всичко това, което си изброил. Чакаме ревю от някой достоверен източник
![]()