Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 176 от 443 ПърваПърва ... 126166174175176177178186226 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,626 до 2,640 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Здравейте,изчетох почти всичко във този форум,ходих по магазините гледах и се спрях на плазма. Въпросът ми е към тези които имат вече LG 42PQ3000/6000 или имат конкретни впечатления ,как е на 1.SD сигнал от кабелната,цифрова ,2.на HD през HDMI 3.има ли проблем с "отпечатъците",съществува ли система за избягването им,4.как е звука,5. и все пак DVB-C има или няма(както твардяха и днес вТехнополис)? Предварително БЛАГОДАРЯ! Апропо, в един английски форум прочетох за 3000 ,че може да се включи през сервизното меню опцията за DiVX през USB входа.
    Според мен виж първо този модел и си помисли дали си струва да се доверяваш на LG.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Здравейте прегледах доста добре темата и доста добре се обърках. Можете ли да ми препоръчате модел 32" 1600лв max. Ако е важно да споделя че ще съм на булсат, ще се гледат HD филми.
    Благодаря Ви.

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Благодаря ти LCD??? този и другите нови модели на Панасоник ги имам в предвид,но първо искам да чуя мнения и за новите LG плазми,тъй като поне по данни и някои ревюта изглеждат пимамливи ,а и за тази цена ,която била уж промоционална в този момент...

5. Тук е от
    Apr 2008

Не съм активен участник във форума, и причината за това е респектиращата информираност на някои участници, като Lazarus18 например, но с удоволствие чета отвреме на време дискусийте.Реших да споделя моите впечатления и да задам въпрос.Благодарение на този форум, от около година съм собственик на 42 pv80p.Избора ми беше преди всичко спонтанен защото трябваше да се наместят едни 2000 лв.Доволен съм.Но не твърде.Разочарованието ми дойде най-напред от диставционното - развали се безвъзвратно на втория месец- бутоните му отказаваха един по един и край.Смених го с ново(не същото, но по евтино - става)после дойде и сгромолясването на цената - 800 лв. надолу не е шега работа.Иначе тв си работи, може би добре, а ако се ориентирам по коментарите - даже много добре.Моето лично усещане обаче не е такова.Гледам цифрова кабелна на Евроком, предимно.Компа е чак в детската и дълги кабели не ми се омотават за HD сигнали, пък съм си и обикновен телезрител.Та въпроса ми е - защо ми се струва, че картината е някяк си вяла - прехваления ярък цвят като че го няма. Черното си е черно, ама чак пък кой знае какъв детайл в тъмните сцени не виждам.Струва ми се че му липсва яркост, че дори и контраст.От време на време ми изглежда замазан.Вдигането на остротата не подобрява положението.Наскоро го гледах поставен до някакви ЛКД, ами тяхната картина изглеждаше по ярка, по цветна, по контрастна и с повече детайли.Аз ли съм недобре с очите или положението е такова.Може ли да се направи нещо от сервизното меню.Лазарус, помагай!

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

rumen43, не знам защо не си се обърнал към сервиза за дистанционното - все пак затова е гаранцията.
    За картината не знам дали ще мога да ти помогна - явно си от хората, за които по-яркото, по-контрастното и по-наситените цветове са плюс. Те всъщност са минус. Ако търсиш това значи наистина е трябвало да си купиш LCD, да набичиш режим Dinamic и да се радваш.
    Доколкото съм виждал цифровата на Евроком е добра. Виж дали приемника предава RGB сигнал, пробвай с някакъв сигурно добър SCART кабел. Интересно ми е и с какви настройки гледаш в момента?
    Ако стаята ти е много светла и гледаш през деня може и от там да ти се струва така.
    В серизното меню няма какво да правиш.

Не знам защо се косиш толкова за цената. С коя техника не е така? Иначе трябва да купуваме само 2-3 годишни залежали модели.

7. Тук е от
    Apr 2008

Отново си основателен Lazarus18, благодаря за което! По отношение на дистанционното - не го покрива гаранцията?! водих го на сервиз(и) - не става, но нищо.По отношение на настройките - картина нормал, контраст - 70%, яркост, цветност, острота - 50 %, 100 Hz, comb filter - вкл., цифрово шумопонижение - слабо.Ако трябва да съм съвсем честен - като си го гледам вкъщи си ме кефи.Но скоро го видях в Техномаркет до едни самита, които така бяха светнали, че ми се спря тока.Но най вероятно впечатлението ми е повърхностно.Защото като го купувах, дори на пробата видях едно Сони, което от 5 метра беше супер, но като го доближих -даваха някакъв мач - буквално ми стана лошо от движението.При Панасоника това го няма изобщо, много си е добре на SD сигнали и ъгала на виждане - за мен е важен - въпрос на стая - също е без проблем.Пак станах многословен, дано не се подразни някой - но пуснах въпроса си защото сега на компа забелязях, че моста от рекламата на сините е в два цвятя - син и тъмно син, а на тв е един цвят - тъмно син? но не е болка за умиране.Няма да пиша повече глупости, Лазарус, благодаря отново!

8.  

9. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от rumen43
    Не съм активен участник във форума, и причината за това е респектиращата информираност на някои участници, като Lazarus18 например, но с удоволствие чета отвреме на време дискусийте.Реших да споделя моите впечатления и да задам въпрос.Благодарение на този форум, от около година съм собственик на 42 pv80p.Избора ми беше преди всичко спонтанен защото трябваше да се наместят едни 2000 лв.Доволен съм.Но не твърде.Разочарованието ми дойде най-напред от диставционното - развали се безвъзвратно на втория месец- бутоните му отказаваха един по един и край.Смених го с ново(не същото, но по евтино - става)после дойде и сгромолясването на цената - 800 лв. надолу не е шега работа.Иначе тв си работи, може би добре, а ако се ориентирам по коментарите - даже много добре.Моето лично усещане обаче не е такова.Гледам цифрова кабелна на Евроком, предимно.Компа е чак в детската и дълги кабели не ми се омотават за HD сигнали, пък съм си и обикновен телезрител.Та въпроса ми е - защо ми се струва, че картината е някяк си вяла - прехваления ярък цвят като че го няма. Черното си е черно, ама чак пък кой знае какъв детайл в тъмните сцени не виждам.Струва ми се че му липсва яркост, че дори и контраст.От време на време ми изглежда замазан.Вдигането на остротата не подобрява положението.Наскоро го гледах поставен до някакви ЛКД, ами тяхната картина изглеждаше по ярка, по цветна, по контрастна и с повече детайли.Аз ли съм недобре с очите или положението е такова.Може ли да се направи нещо от сервизното меню.Лазарус, помагай!
    Ами първо не каза къде си го гледал до LCD- та. Ако е в TM забрави, там условията са нереални и ако гледаш в къщи LCD-то с такива настройки ще си изгориш очите. На какви настройки го гледаш. Аз препоръчвам "Нормален", а не "Кино" режим. Второ какъв ти е сигнала. Не може да сравняваш различни сигнали на различни тв и да си правиш изводи. Ако си минал 100-200 часа гледане си набичи контраста на 9/10 от възможното, за останалите настройки ползвай това DVD за калибриране. Ако пак не си доволен явно ще трябва или да го вкючиш на Dynamic, което е пълен FAKE, или да си купиш нов телевизор.

10. Тук е от
    Jun 2008

stirring, в момента моя личен фаворит по съотношение цена/качество+екстри е Самс. 32В650/651, за 2009 г. и други фирми имат мн. добри предложения, по-голямата част от които се вместват в парите, които си написал. Прочети тук тази тема и част от околните, давани са и много линкове към други богати на информация ресурси. Гледането "на живо" обаче си е най-важната част от избора - без да пропускаш, че в магазина нито обстановката, нито настройките "от кашона" са тези, които ще са у вас.

31' OLED Full HD от Самсунг: http://www.ixbt.com/news/hard/index.shtml?11/98/74
    Е те това искам да го видя "на живо"...

11. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

kokovanev Благодаря. Аз тъкмо набелязах някой друго тв. Philips 32PFL9613D, Philips 32PFL9603D, Sony KDL32V5500K,
    Филипс е 100hz, за разлика от сонито, но пък сони има DVB-C филипс само dvb-t за напред мисля да купувам dreambox 800 така че мисля това няма да ми бъде проблем. Но ме интересува кой от тези 3-та си заслужават паричките. Четох в някакъв форум че новите модели на сони заради финансовата криза ги правели с по шит части. Така че ако някой може да даде едно бързо мнение и да ходя и аз последно да видя кой ще е моя. Пак може и евентуално 32kdl4000 макар че мисля че леко изостава от горните.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от stirring
    kokovanev Благодаря. Аз тъкмо набелязах някой друго тв. Philips 32PFL9613D, Philips 32PFL9603D, Sony KDL32V5500K,
    Филипс е 100hz, за разлика от сонито, но пък сони има DVB-C филипс само dvb-t за напред мисля да купувам dreambox 800 така че мисля това няма да ми бъде проблем. Но ме интересува кой от тези 3-та си заслужават паричките. Четох в някакъв форум че новите модели на сони заради финансовата криза ги правели с по шит части. Така че ако някой може да даде едно бързо мнение и да ходя и аз последно да видя кой ще е моя. Пак може и евентуално 32kdl4000 макар че мисля че леко изостава от горните.

От тези 3-те които си изброил и като лично мнение и това което съм чел по различни ревюта фаворита е Philips 32PFL9613D,още повече ,че матрицата му е по-добра от на Philips 32PFL9603D,а контраста му е 55000 с/у 30000!

13. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от naskoblg
    ...Второ от преди 10 минути съм собственик на SAMSUNG LE-40B651...
    ....Зарадвах му се защото матрицата е SQ04....
    Привет, naskoblg :-)
    Честито за новата придобивка. :-) Предполагам, че си страшно доволен, както и трябва да бъде, като се има пред вид колко много реални предимства има B-серията на Samsung. :-) Но аз не разбрах, какъв е повода за радост по отношение на матрицата. Единственото, което засега се разбира от кода SQ04 e, че матрицата е на Samsung. Но по отношение на разрядността, най-вероятно е 8-битова. Това означава, че може да възпроизведе до 16,7 милиона цвята. В A65* серията поставяха 10-битови матрици, които бяха по-скъпи, но възпроизвеждат до 1,07 милиарда цвята. :-)
    Не се коси... Същата работа е по отношение на серии W4500 и W5500 на Sony. Криза...
    :-)

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Adtomov- безмислено е телевизора да има 10 битова матрица- все още няма 10 битов сигнал
    сигнала си е 8 битов-дори видеопроцесора да е с по голяма битова обработка на сигнала-след като входният сигнал е 8 бита-изходния сигнал от него пак е 8 бита /разбира се по-голямата битова обработка е по-добра/

Samsung не дават информация колко битови са им матриците
    каталога 2009г
    http://www.samsung.com/global/busine...an_product.pdf

16. Тук е от
    Jun 2008

stirring, Филипсите са от миналата година, има опасност от мостри, както и при Сонито, предполагам W4000... По добре погледни модели 2009, като V5500, който си написал... Иначе Филипсите обработват SD мн. добре и ако намериш добра бройка 9613 няма да е грешен избор при тази цена - за това, за което пишеш, че ще се използва... Погледни "на живо" и 8404, Самсунг В650, ЛГ 7000, Сони V5500... После сподели избора си и личните наблюдения... Късмет и успех в избора!

17. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ...Samsung не дават информация колко битови са им матриците
    kаталога 2009г...
    Със сигурност ще научим тази информация точно от теб, hristoslav2, но след време. Засега твърдението ми остава :-)
    И не съм съгласен, че разрядността на матрицата няма значение. Освен настояще, има и бъдеще.
    :-)

18. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от harvi5

От тези 3-те които си изброил и като лично мнение и това което съм чел по различни ревюта фаворита е Philips 32PFL9613D,още повече ,че матрицата му е по-добра от на Philips 32PFL9603D,а контраста му е 55000 с/у 30000!
    Там е работата че по ревюта телевизор не се избира.Точно тези два модела съм ги наблюдавал доста време и категорично мога да кажа че 9603 предава по добре от по високия клас 9613 и двата са с матрици на SHARP(ASV),но различни версии.
    Някой по напред питаше за PQ2/3000 сериите на дали имат DVB-C,нямат според мен дори и да се сложат на Финландия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе