Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 174 от 443 ПърваПърва ... 124164172173174175176184224 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,596 до 2,610 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от harvi5

имам Philips 37pfl8404h.Не можах да издържа на изкушението обаче и влязох в сервизното меню,сигурно на много хора ще им е интересно,особено на Hristoslav2- ето някои данни :
    1.Номер на матрица - 161
    2.Производител - AUO, модел HW02 V9 37"
    3.Модел шаси - Q548.1E
    Това е от мен засега,дано съм бил полезен
    Благодаря harvi5
    това е матрицата поставена в твоя телевизор
    http://auo.com/auoDEV/products.php?s...165&items_id=8

AMVA , CCFL , нативен контраст 3000 : 1 , Response Time 5.5(ms) , 1073.7Mилиона цвята (10 bit) , тегло 10кг

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Благодаря harvi5

4. Тук е от
    Jun 2008

Трябва ли да се ъпдейтва ФМ-а последователно ,или последната версия компенсира всички предишни?

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от pgssi
    Трябва ли да се ъпдейтва ФМ-а последователно ,или последната версия компенсира всички предишни?
    последната версия включва всички промени до момента

6. Novice
    Тук е от
    Mar 2009

mixoff

Това е адреса на софтуерната подръжка на 42PFL8404 :

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...=Link_Software

Под описаната версия има тескт: "+ Бележки по изданието и/или инструкции за инсталиране" , натискаш там и ти се отваря пдф документ с информация за самият процес на ъпдейтване и промените за всички версии. Моят телевизор съм го упдейтнал до последната. Не съм забелязал някакви функционални промени. Засега не ползвам цифровия тунер, защото от моята кабелна немогат да ми осигурят модул за сим картата и гледам цифровата през отделен приемник. Надявам се да съм ти бил полезен.

Поздрави

7. Тук е от
    Apr 2007

Здравей, PStamov!

Благодаря за информацията, аз също по някое време намерих тази информация. Скоро ще си флашна и аз ТВ-то, но чакам да си пусна БУЛСАТКОМ като цифрова телевизия за да не ми размести каналите, защото не ми се чака за автоматична настройка.

Поздрави,
    А3

8.  

9. Тук е от
    May 2009

Благодарско на 'mixoff'.
    mixoff, имаш модела който желая да закупя, но, твоите впечатления от него ме правят малко несигурен в избора.
    Цитат.
    "От седмица имам този модел ТВ и относно АМБИЛАЙТ възможностите за които ти питаш искам да кажа, че когато е тъмно в помещението тази фунция дава известно "разширение" на картината и въприятието е малко по-различно. Доколко е полезна тази екстра е трудно да кажа, но от момента, от който Филипс пуснаха АМБИЛАЙТ като екстра не се отказват да я поддържат и развиват."

При положение, че разполагаш с въпросната екстра ми е трудно да разбера твоето колебание. Или ти допада или не.

Благодаря и на 'hristoslav2', малко или много очаквах и неговото мнение. Още повече, че се оказа притежател на Philips телевизор.
    Цитат:
    "Когато пуснеш Амбилайта - контраста между двете повърхности пада-прехода от светла към тъмна част става по плавен и очните мускули се отпускат и отварят ириса /усеща се разликата в очите-повярвай ми аз имам 7603/"
    Вярвам ти, най-малкото защото искам да ти повярвам,

Благодаря и на 'harvi5'.
    Ти човече наклони везните на избора ми.
    Няма цитирам, но ще задам допълнителен въпрос.

'harvi5' даде харектеристиките на матрицата за модела '37PFL8404'.
    'hristoslav2', отговори.
    'AMVA , CCFL , нативен контраст 3000 : 1 , Response Time 5.5(ms) , 1073.7Mилиона цвята (10 bit) , тегло 10кг'
    добави и линк.

но, във темата "FAQ: HDTV, LCD матрици, сервизно меню, фърмуер"
    въпросния производител на матрици за LCD-та заема 7-мо място от 8 /осем/ изброени.

имам предвид 'AUO'.

Доколкото разбрах матрицата на 42" телевизор е от друг производител. И с друга технология.
    Доколко са равнозначни двете матрици и доколко се различават ?
    Означава ли, че 37" + 5 " в случая не е равно на 42".

Въпроса ми касае серия 8404 на Philips.

Послеслов:
    Започвам да се замислям за числото 42. Дали това не е универсалният размер за телевизор? Дали Това Не Е "ОТГОВОРЪТ на ВЪПРОСА".?
    Въпроса разбира се, знаеше само 'Дъглас Адамс'.
    Поклон пред паметта му.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте на всички!
    Следя форумът с голям интерес.
    Ето, че и пред мен на дневен ред дойде въпросът за избор на LCD!!!!
    За сега съм се спрял на 40~42 инчови модели. Ще го гледам от растояние 2.50-3.00 метра. Нямам нито кабелен, нито сателитен сигнал, но за сметка на това имам интернет доставчик, който твърди, че предоставя IPTV при това с HD качество по UTP кабела, които стига до нас. ТВ-то ще ползвам в гр. София. Въпросният доставчик е Cores-Net www.corez.biz, които за целта ти предоставят FreeBox Устройство?!?! http://wwwcores.cores.biz/video/

За сега съм се спрял на SAMSUNG LE-40B650 - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051346
    Интересувам се много от интернет и мултимедиините възможностите на телвизора, както и качестовото на матрицата и какво производство е тя.
    Харесва ми опцията за гледане на филми през USB
    Предполагам, че с обикновенна антена, ще мога да гледам и DVB ефирните програми.

Като алтернатива може би остава PHILIPS 42PFL8404H - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053131
    До колкото разбирам има лесно обновяване на фирмуеъра.

Бюджета ми е около 2300 макс (БЕШЕ 2000 но заради Самсунга се напънах малко)

Ще се радвам някой от Гурутата в областта ми направи сравнение между 2та модела или има наблюдения върху някои други модели, да ги сподели

Предварително Ви благодаря

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

naskoblg, Cores би трябвало вече да предлагат услугата на Мтел - QUARTO. Разгледай нея защото ми се струва по-интересна.
    Иначе основните разлики в 2-та модела са:
    Самсунга - малко по-добро черно и реален контраст, регулиране на подсветката, colour management, почти пълноценен видео плеър за HD филми и видео. Минус му е лъскавия, отражателен панел.
    Филипса - 2 инча повече, Амбилайт.
    Друг модел в този сегмент е SONY 40W5500:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051975

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от the_archer
    'harvi5' даде харектеристиките на матрицата за модела '37PFL8404'.
    'hristoslav2', отговори.
    'AMVA , CCFL , нативен контраст 3000 : 1 , Response Time 5.5(ms) , 1073.7Mилиона цвята (10 bit) , тегло 10кг'
    добави и линк.

но, във темата "FAQ: HDTV, LCD матрици, сервизно меню, фърмуер"
    въпросния производител на матрици за LCD-та заема 7-мо място от 8 /осем/ изброени.
    имам предвид 'AUO'.
    Доколкото разбрах матрицата на 42" телевизор е от друг производител. И с друга технология.
    Доколко са равнозначни двете матрици и доколко се различават ?
    Означава ли, че 37" + 5 " в случая не е равно на 42".
    Въпроса ми касае серия 8404 на Philips.
    Послеслов:
    Започвам да се замислям за числото 42. Дали това не е универсалният размер за телевизор? Дали Това Не Е "ОТГОВОРЪТ на ВЪПРОСА".?
    AUO в момента на пазара са на 4-5 място като търсене /не на 7-мо/определяща е цената,техническите параметри и сроковете на доставка
    правят вариант на VA матрици /като Самсунг/-при новите им модели достигнаха нативен контраст от 3000:1-също като S-PVA на Самсунг-така че като контраст не им отстъпват-но ги изпреварват в цветопредаването и ниската цена
    в 42" модел матрицата е S-IPS на LGDisplay-която е с по-голям зрителен ъгъл и по-малко време за реакция /по-малък Input Lag съответно/ и много добри цветове
    има таблица с характеристиките в темата разгледай я-/там не са подредени като качества/
    42" е оптималният размер за хора със среден бюджет-размерът е точно на границата където можеш да забележиш разликата мехду HDReady и Full HD
    имаш необходимият бюджет така че смело се хвърли на 42" /след 10-ина дена ще започне да ти малее /

13. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте,

Първо искам да Ви благодаря за желанието и усилията, които полагате този форум да съществува и да се развива.

В нашето семейство най-накрая се намери бюджет за телевизор в хола (жената до сега не даваше :-). Доста четох форума последните два дни и моля за Вашата консултация по следните въпроси:

1. HD Ready vs. Full HD - този е много базисен въпрос, но все пак. Имам цифров тунер към Евроком Кабел. Имайки предвид качеството на излъчвания сигнал към днешна дата, заслужава ли си да скачам на Full HD.
    2. Телевизия ще се гледа от 2 до 3 метра разстояние. Колко инча е най-подходящия диагонал? Като чета между 32 и 42 инча ще да е.
    3. Хубаво е да има DVB-C, като от време на време ще се гледат филми от PC. Ако жената даде някой ден ще си купим и DVD
    4. Бюджет - 1500-2000лв.

Моля за Вашия професионален съвет.

Поздрави
    Радо

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Радо, вземи малко да стегнеш тази жена, че ако трябва за всичко така да се пазариш...
    1. Тук няма какво толкова да мислиш защото вече почти всичко е Full HD, а и парите, които си заделил са достатъчно.
    2. Тук всичко зависи от теб /и жената/. Ако искаш да усетиш големия екран определено 40-42 инча. Ако просто търсиш телевизор може и 32-37.
    3. Щом си на Евроком DVB-C наистина е добра екстра, но не е голяма загуба ако го няма. Не се стискай за ДВД-то - струва 100 лева.

Според мен това са вариантите ти:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052163
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052546
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052009

37
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052360
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051787

32
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051987
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052821

16. Тук е от
    Jul 2007

Благодаря Ти Lazarus18!

Какво ти е мнението за PHILIPS 37PFL9604? Имаш ли идея кога ще излезе и на каква цена?

--

Поздрави,
    Радо

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ryanchev
    Благодаря Ти Lazarus18!

Какво ти е мнението за PHILIPS 37PFL9604? Имаш ли идея кога ще излезе и на каква цена?

--

Поздрави,
    Радо
    http://www.electron.bg/product_info....&keywords=9604

То вече го има, но според мен не си заслужава за тази цена.

18. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от ryanchev
    Здравейте,

Първо искам да Ви благодаря за желанието и усилията, които полагате този форум да съществува и да се развива.

В нашето семейство най-накрая се намери бюджет за телевизор в хола (жената до сега не даваше :-). Доста четох форума последните два дни и моля за Вашата консултация по следните въпроси:

1. HD Ready vs. Full HD - този е много базисен въпрос, но все пак. Имам цифров тунер към Евроком Кабел. Имайки предвид качеството на излъчвания сигнал към днешна дата, заслужава ли си да скачам на Full HD.
    2. Телевизия ще се гледа от 2 до 3 метра разстояние. Колко инча е най-подходящия диагонал? Като чета между 32 и 42 инча ще да е.
    3. Хубаво е да има DVB-C, като от време на време ще се гледат филми от PC. Ако жената даде някой ден ще си купим и DVD
    4. Бюджет - 1500-2000лв.

Моля за Вашия професионален съвет.

Поздрави
    Радо
    Аз ще ти препоръчам това . С него първо жената няма да ти се кара защото е много по-добър при SD-сигнал( кабелна, цифрова, DVD ), и поне една идея по-добър от всички LCD-та при HD-сигнала и второ няма да ти е кофти да пускаш телевизора като ти дойдат гости. За останалите пари ти препоръчвам това и това

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе