Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 246 от 443 ПърваПърва ... 196236244245246247248256296 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,676 до 3,690 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

След много кратък размисъл миналия понеделник си взех Самсунг 40В750 и макар, че сега съм доста зает и нямах време да си поиграя с настройки и тестове ще споделя първи впечатления за ТВ-а :за тази цена според мен няма по- добър 40" ТВ. За сравнение ползвам 32LG3000 ,37LG5000 ,Samsung 37R81и 47" Philips от миналгодишната върхова 9-а серия -на SD сигнал се справя по-добре дори и от филипса /бозите на булсатком никога неса изглеждали по-добре/ , като плавност на движения и дълбочина на образа ги слагам на едно ниво с Филипс-а / "Кунг-фу панда"1080р с пуснати 200херца на макс си е направо триизмерно /.Дистанционното е със странна форма ,но е удобно и традиционно за Самсунг изисква здраво натискане на бутоните -при ЛГ се работи много по-точно и леко. Не съм забелязал видим лаг при игра на ПС3 ,макар че си играх да сменям настройките на 200хц от изключени до макс /може би проблемите са при свързването с комп./ а само при някои по-сложни графики сезабелязваха леки ореоли -например Warhawk при рязко завъртане на камерата на фон от храсти идървета.Режим Game е заврян на майната си в менютата /който го намери без книжка черпя /и при него цветовете са ужасни а 200хц-изключени .Модела е LE40B750U1WXXH матрица SQ01.По-подробно тестване на медиа плеъра и другите екстри ще правя след края на лятото и пак ще пиша. Забравих :тунера си намери каналите на цировия Скат -за някои се наложи да въвеждам ръчно ,повечето са кодирани ,няма ХД канали и намери доста,които ги няма в гадния тунер на к.т.СКАТ.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2009

4. Тук е от
    Jul 2009

Здравейте, преди 3 дни си купих Philips PFL5604/H12, менюто ми е на Български език а новият фърмуеър от страницата на Филипс е на Английски мисля

Надстройка на фърмуера - софтуер, Version: 000.026.038.014 Английски
    Zip файл (30.21 MB), 2009-07-21

Притеснявам се че ако го сложа ще ми се смени менюто на Английски език, моля ако някой го е правил да даде съвет, да не се прецакам..

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от grisho
    Здравейте, преди 3 дни си купих Philips PFL5604/H12, менюто ми е на Български език а новият фърмуеър от страницата на Филипс е на Английски мисля

Надстройка на фърмуера - софтуер, Version: 000.026.038.014 Английски
    Zip файл (30.21 MB), 2009-07-21

Притеснявам се че ако го сложа ще ми се смени менюто на Английски език, моля ако някой го е правил да даде съвет, да не се прецакам..
    Привет grisho и добро утро на всички
    фърмуера няма да ти промени езика на менюто ! това че пише- Version: 000.026.038.014 Еnglish
    да не те притеснява-версията е за цяла Европа

6. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Привет grisho и добро утро на всички
    фърмуера няма да ти промени езика на менюто ! това че пише- Version: 000.026.038.014 Еnglish
    да не те притеснява-версията е за цяла Европа
    Благодаря за свъвета, като се прибера от работа и веднага го слагам, незнам дали ще има някакъв ефект аама....
    Даже изобщо незнам какво ще поправя тази надстройка за фърмуеъра..... някой знае ли?

7. Тук е от
    Jun 2009

ADTOMOV, ти си ЛОШ!!!!! Мине не мине и ме поливаш с някой студен душ. Изобщо тогава сега няма да давам такива пари. Идеята ми беше,че ако дам толкова пари, то съм си вързал гащите за 3 години напред.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2009

Някой на ясно ли е, до колко е ефективно "Сканиране на задното осветяване" при Филипс 42PFL9664H. Предполагам, че сканира за неравномерности в подсветката, но до колко е ефективно и има ли според вас въобще някакъв практически резултат от това сканиране? Чел ли е някой нещо повече по темата ? Повишава ли това качеството на картината на пример при сравнение с 37PFL9604H?

http://www.consumer.philips.com/cons...areView%3Dtrue

10. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от mechomm
    ADTOMOV, ти си ЛОШ!!!!! Мине не мине и ме поливаш с някой студен душ. ...
    Просто си казвам мнението. Всеки друг също може да го направи. По принцип, когато има много пари за даване и връзване на гащи за 3 години напред, трябва мнооого внимателно и рационално да се подходи към въпроса, без излишни емоции, за да може да се постигне оптимално за потребителя решение.
    :-)

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Koko123
    Някой на ясно ли е, до колко е ефективно "Сканиране на задното осветяване" при Филипс 42PFL9664H. Предполагам, че сканира за неравномерности в подсветката, но до колко е ефективно и има ли според вас въобще някакъв практически резултат от това сканиране? Чел ли е някой нещо повече по темата ? Повишава ли това качеството на картината на пример при сравнение с 37PFL9604H?
    Не сканира за неравномерности в подсветката !!А лампите от подсветката гаснат и светват по определен ред- отгоре надолу
    т.е. светят само няколко лампи-имате само една светла ивица движеща се отгоре надолу- но скороста с която го прави е висока и вие виждате цяла картина
    200Hz

В динамичната подсветка, всяка една от лампите се активира само за кратък период от време и така се подобрявна възприемането на движещия се образ

Това изображение на музикална скала е преместено от ляво на дясно при скорост от 10 пиксела на кадър на LCD с непрекъсната подсветка (вляво) и на подобно LCD с сканираща подсветка (вдясно). Намалението в размазването при движение е очевидно

В допълнение към намаляване на размазването при движение, динамичната подсветка може да бъде използвана за подобряване на контраста в тъмните сцени на LCD TV. Ето, подобрението е показано на доста голям ъгъл на видимост.

100 и 200 Hz правят картината забележимо по- плавна, в това число и ефирната
    При 200Hz артефактите са същите както и в 100 Hz - ако ги включите на максимум то се появяват ореоли на бързодвижещите се обекти преместващи се по сложният фон , има го при всички производители на 100 или 200 Hz тв

12. Member
    Тук е от
    Jul 2009

hristoslav2

Те хубаво дават подобни сравнения но дали реално е така? Да не се окаже че разликата е като при Pixel Plus HD и Pixel Precise HD

13. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Просто си казвам мнението. Всеки друг също може да го направи. По принцип, когато има много пари за даване и връзване на гащи за 3 години напред, трябва мнооого внимателно и рационално да се подходи към въпроса, без излишни емоции, за да може да се постигне оптимално за потребителя решение.
    Само с емоциите ще ми е трудничко, защото такъв вид благини ги искам веднага за да си начеша крастата, а че след 3 години съм щял да го продам за пет пъти по-малко ми е все тая и затова ми се случва понякога да провалям семейния бюджет. Много сериозно се заинтересувах за тоя Pioneer между другото. Извинете драги съфорумци, че съм малко извън темата.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от qbadabaduuu
    hristoslav2

Те хубаво дават подобни сравнения но дали реално е така? Да не се окаже че разликата е като при Pixel Plus HD и Pixel Precise HD
    Ти ще кажеш -по цял ден си сред телевизорите и имаш далеч повече наблюдения-
    гледай-сравнявай и пиши впечатленията си

16. Тук е от
    Jun 2009

христослав: Много ти благодаря!

17. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от mechomm
    .... Много сериозно се заинтересувах за тоя Pioneer между другото. Извинете драги съфорумци, че съм малко извън темата.
    Привет отново mechomm :-)
    Ако погледнеш отново заглавието на темата ще разбереш, че вАОПште не си извън нея, а си точно в центъра. Взаимно си помагаме при труден избор. При мен също предстои труден избор, но съм го отложил за ранната пролет на следващата година.
    Тъй като Pioneer-а няма звук, т.е. колонки, трябва да си ги набавиш отделно. Продават и готови kit-ове в комлект с телевизора:
    http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=10558
    http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=9518
    Имай пред вид, че LX5090H, за разлика от LX5090 има стелитен тунер, а ефирния му цифров тунер приема и MPEG4/AVC сигнали.
    Съвсем малко по-евтини са предложенията тук, с 5% отстъпка при покупка on-line:
    http://www.dekom.bg/?page=product_de...6085c1c3925ca9

Между другото, засега в сектора на LCD-тата
    http://www.dekom.bg/index.php?page=p...0f9d87e90f6f85
    си остава най-качественото предложение - 10-битова S-PVA матрица, local dimming LED подсветка, прекрасна картина (за LCD), всички тунери и т.н. Виждаш, че е по-скъп дори и от 60-инчовия Pioneer, но няма как да се мери с него по качество на картината.

Успех в избора!

18. Member
    Тук е от
    Jul 2009

hristoslav2

поради тази причина че съм цяп ден сред телевизори не си взимам ТВ Ако ще си взимам ТВ ще е Philips но преди това ще се обадя на някой от търговските представители на Philips.

И не пренебрегвайте качеството на сигнала в България сме поизостанали...........

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе