След много кратък размисъл миналия понеделник си взех Самсунг 40В750 и макар, че сега съм доста зает и нямах време да си поиграя с настройки и тестове ще споделя първи впечатления за ТВ-а :за тази цена според мен няма по- добър 40" ТВ. За сравнение ползвам 32LG3000 ,37LG5000 ,Samsung 37R81и 47" Philips от миналгодишната върхова 9-а серия -на SD сигнал се справя по-добре дори и от филипса /бозите на булсатком никога неса изглеждали по-добре/ , като плавност на движения и дълбочина на образа ги слагам на едно ниво с Филипс-а / "Кунг-фу панда"1080р с пуснати 200херца на макс си е направо триизмерно /.Дистанционното е със странна форма ,но е удобно и традиционно за Самсунг изисква здраво натискане на бутоните -при ЛГ се работи много по-точно и леко. Не съм забелязал видим лаг при игра на ПС3 ,макар че си играх да сменям настройките на 200хц от изключени до макс /може би проблемите са при свързването с комп./ а само при някои по-сложни графики сезабелязваха леки ореоли -например Warhawk при рязко завъртане на камерата на фон от храсти идървета.Режим Game е заврян на майната си в менютата /който го намери без книжка черпя /и при него цветовете са ужасни а 200хц-изключени .Модела е LE40B750U1WXXH матрица SQ01.По-подробно тестване на медиа плеъра и другите екстри ще правя след края на лятото и пак ще пиша. Забравих :тунера си намери каналите на цировия Скат -за някои се наложи да въвеждам ръчно ,повечето са кодирани ,няма ХД канали и намери доста,които ги няма в гадния тунер на к.т.СКАТ.