Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 245 от 443 ПърваПърва ... 195235243244245246247255295 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,661 до 3,675 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Някой знае ли кога ще се появят новите лед телевизори на philips на българския пазар и на какви цени?

2.  

3. Тук е от
    Jun 2009

Момци здравейте. Имам следния проблем : Луд съм по PHILIPS 46PFL9704H. Знае ли някой кога ще налази в България и евентуално за какви парички говориме? А пък ако не е много голяма разликата може и за 52' да се помисли. Сън не ме лови, откакто Христослав пусна поста за новите модели на филипс в другата тема.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

доколкото знам в тези дни излизат от заводите -
    кога ще пристигнат в магазините у нас-не мога да знам
    като писа за 52"може да си вземеш и това
    http://www.3dnews.ru/news/unikalnii_...diagonalu_180/

прочетете за следващото поколение телевизори
    http://www.hifinews.ru/advices/details/81.htm
    с 22.2 акустични канала в Ultra HD

5. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    доколкото знам в тези дни излизат от заводите -
    кога ще пристигнат в магазините у нас-не мога да знам
    като писа за 52"може да си вземеш и това
    http://www.3dnews.ru/news/unikalnii_...diagonalu_180/

прочетете за следващото поколение телевизори
    http://www.hifinews.ru/advices/details/81.htm
    Мислиш, че ще е безумно скъп ли? Все си мисля, че ако е до 7000 лв. - 8000 лв. ще си заслужава инвестицията за следващите 3- 4 години. Наистина незнам какво да очаквам като цена. А иначе това, което си постнал са някакви извънземни телевизори, за които ще трябва бая да поработя.

6. Тук е от
    Jul 2007

Какво ще кажете за Филипс 52PFL7404H ? В момента го има в Техномаркет на цена мисля че беше около 3600 лв. (сайта на техномаркет в момента е андър мейнтънанс както пише и не бачка) . Може ли да се вземе друг приличен 52'' за тези пари макс (може и плазма но за предпочитане е ЛЦД че ше се вързва и комп)? Парите може надолу, но нагоре не.

7. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Привет на всички :-)
    hristoslav2,
    днес успях да намеря снимка на структурата на пикселите на Samsung LE-40B750 от този пресен пост (той е за 46-нчовата версия, но там се твърди, че е същата и при 40-инчовата):
    http://www.avforums.com/forums/lcd-t...l#post10028382
    Това е, което видях лично и на 40B750 под голямо увеличение.
    Има доста разминавания:
    1. Samsung поставят на малкия етикет SQ01;
    2. В кода декларират производител CMO, За 46-инчовия вариант - AUO, а пък матриците изглеждат на автора на поста - еднакви;
    3. Самата матрица подозрително изглежда като ултранов вид S-PVA, с обърнати на 90 градуса електроди и с 2 броя субпиксели на цвят, като единият се гаси напълно при по-тъмните сцени;

И накрая въпрос: Как мислиш, възможно ли е AUO и/или CMO да произвеждат невиждан засега вид S-PVA матрици, само и едиствено за Самсунг?
    :-)

P.S: Авторът на поста изказва мнението, че да се идентифицира типа на матрицата за тазгодишните B750, по кода на малкия стикер, вече е почти невъзможно (безполезно занимание). Мисля, че започвам да се съгласявам с него.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Привет adtomov
    матриците ще му изглеждат еднакви доколкото увеличението е малко и двата производителя произвеждат *VA матрици
    и за да ги различиш ти трябва по-голямо увеличение на снимката
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:11088-12

на SQ01 съответства матрица LTZ400HA07A02 SLCD

ето снимка на матрица CMO S-MVA

ето снимка на матрица Samsung PVA

ето снимка на матрица AUO A-MVA

AUO и CMO не произвеждат S-PVA матрици /нямат лиценз за това-правата са на Samsung/

LG LH-достъп до сервизното меню
    на avforum пишат- Downgrade seems not to work, cause ppl with 3.24 can´t downgrade to 3.15
    т.е. момчетата от LG са заблокирали всички логични варианти за отстъпление, но все пак са си оставили някакъв път за достъп като са въвели нов код за достъп до сервизното меню
    в телевизорите им има режим ръчен даунгрейд - възможно е той да работи , засега никой не е проверявал

10. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

hristoslav2,
    Тая тема в този форум детайлно съм я прегледал и не мисля, че съм съгласен с всички мнения на автора на темата в него.
    Забележка: Mikl1984 със сигурност разпознава старите типове S-PVA матрици, PVA, S-IPS, IPS-Alpha, TN и известните A-MVA матрици. Последният му пост за S-PVA матрица от нов тип е интересен за информация (с 2 субпиксела). Тъй като всеки се учи, включително и той, ще продължа да следя темата му за информация за новите матрици.
    Независимо какво пише в листа на Самсунг за тази година, матриците, които слагат, в серии B75* (и може би в B62*), са от нов тип.
    Колкото до тези две качествени снимки:
    http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=attach:62:11088:453:1
    http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=attach:62:11088:453:2
    силно ми приличат на S-PVA, с тази разлика, че първо се затъмнява вътрешният домейн на субпиксела, при намаляване на яркостта на цвета, за разлика от по-старите S-PVA матрици, каквато имам и в моята Toshiba.
    Да, знам, че за модел 40B62* БИ ТРЯБВАЛО да е поставена матрица на CMO: V400H1-LH3, 10bits, 1.07B, 72%, FullHD, но изобщо не изглежда като S-MVA.

Приемам информацията от теб, че AUO и CMO нямат лиценз за S-PVA матрици.
    Ами ако Самсунг тайно, чрез двустранни споразумения им е делегирал някакви права? Кво правим тогава?
    ФАКТ е, че в моделите на Samsung започват да излизат матрици, които не сме виждали досега.

P.S. Най-много ме смущава фактът, че под кода "SQ01" вече се поставят матрици, които изглеждат различно дори една от друга!

P.S 2: Ръчен даунгрейд за LG? Тва - кво е? Как работи и каkво точно може да скапе? :-) А за другия код за достъп до сервизното меню...търси се...

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Да, знам, че за модел 40B62* БИ ТРЯБВАЛО да е поставена матрица на CMO: V400H1-LH3, 10bits, 1.07B, 72%, FullHD, но изобщо не изглежда като S-MVA.
    P.S 2: Ръчен даунгрейд за LG? Тва - кво е? Как работи и каво точно може да скапе? :-) А за другия код за достъп до сервизното меню...търси се...
    Технологиите се менят с годините и матриците се подобряват /съответно се променя и тяхната структура на снимките/
    а за снимката на PVA матрицата-/хоризонтална ориентация на субпикселите/-причината е че матрицата е нарязана надлъжно-така им е било изгодно-не е за първи път

Downgrade-/нанадолен,слизане надолу/ в случая-връщане на стара версия на софтуера/Firmware/
    обикновенно в телевизорите има такава възможност-в случай че новият фърмуер има бъгове
    например в моя Филипс -пита дали искам да кача фърмуера качен на флашката и ако потвърдя-започва

ето я и S-IPS

12. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от mechomm
    ...Луд съм по PHILIPS 46PFL9704H. ..7000-8000 лева.
    Хайде да те отрезвя, щото май ще се самозапалиш.
    Първо, цената засега е неизвестна, но ще е твърде висока за LCD телевизор с тоя диагонал. Можеш да си сигурен в това.
    Второ, какъвто и екзотичен модел със 17-битова обработка на цвета да е, за този диагонал ЗАСЕГА няма как да има по-добра и качествена картина от Pioneer PDP-LX5090H
    http://www.dekom.bg/?page=product_de...8e17077a24fbd9
    щото не знам засега да има LCD матрици с възпроизводими повече от 12 бита на цвят (не съм виждал, доооооста екзотични - 4096 градации на цвят, 69 милиарда възпроизводими цветови нюанси), по-често се срещат 10-битови (1024 градации на цвят, 1,07 милиарда възпроизводими цветови нюанси), за 8-битовите да не говорим.
    Но дори и да приемем, че PFL9704H има 12 битова матрица, какво остава за halo-ефекта, щото едва ли Philips ЗАСЕГА управляват всеки диод на LED подсветката?
    ЗАСЕГА най-черното, следователно най-добрата вярност на възпроизвеждане на цветовете, се държи от Pioneer.
    Тоест, ако мислиш за изключително качествена картина, която заслужаваш, ако ще отделиш 7-8000 лева, ЗАСЕГА е Pioneer. (50 или 60 инча диагонал.)

Технологиите се менят с годините и матриците се подобряват /съответно се променя и тяхната структура на снимките/
    а за снимката на PVA матрицата-/хоризонтална ориентация на субпикселите/-причината е че матрицата е нарязана надлъжно-така им е било изгодно-не е за първи път
    А може би са опитали да видят дали така ъгълът на гледане не е по-добър. (отстрани). Пробват се хората, нали имат технологията...

13. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Здравейте! panasonic 46G10,или LX5090H,колко ще е разхода на (ток) енергия за месец(максимално 3-h работа на ден).вече не мога да спя незнам на кое да се спра ЛЦД или ПЛАЗМА.щте се гледа digital тв(сателит) и може да си взема ХД-тунер за гледане на тв.разсояние за гледане 2,5-4 метра??

14.  

15. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от ilyadci
    Здравейте! panasonic 46G10,или LX5090H,колко ще е разхода на (ток) енергия за месец(максимално 3-h работа на ден).вече не мога да спя незнам на кое да се спра ЛЦД или ПЛАЗМА.щте се гледа digital тв(сателит) и може да си взема ХД-тунер за гледане на тв.разсояние за гледане 2,5-4 метра??
    Няма база за сравнение между двете ТВ-та.
    Консумацията при плазмите не е постоянна както при LCD-тата,а и за 3 часа на ден няма да усетиш разлика в сметката за ток,аз съм заложил изцяло на 5090,ако имам късмет да дойде до края на седмицата ще споделя мнения,които може и да са излишни

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Грубо сметнато
    Panasonic TX-P46G10E http://www.panasonic.bg/index_bg.html
    Консумация: номинална: 400 W
    Предполагаема действителна употреба***: 240 W
    Режим готовност: 0.4 W
    около 5,40лв на месец /30дни х 3часа х 400W х 15ст/

Pioneer PDP-LX5090H http://www.bg.pioneer.eu/eur/product...90H/specs.html
    Power Consumption (In use / Standby) (-) 438 W / 0,3 W /вероятната консумация е по-малка/
    около 5,85лв на месец /30дни х 3часа х 438W х 15ст/

може да погледнеш и
    Pioneer KRP-500A 50-inch ‘HD Ready 1080p’ KURO with Digital Terrestrial and Satellite Tuner (Separate Media Receiver)
    http://www.bg.pioneer.eu/eur/product...00A/specs.html
    Power Consumption (In use / Standby) (-) 388W / 0.3W /вероятната консумация е по-малка/

17. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Говориш за ЛСД, ПЛАЗМА, Сателит, Тунер а те притеснява консумацията на ток? Странно

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от veszxr
    Няма база за сравнение между двете ТВ-та.
    Консумацията при плазмите не е постоянна както при LCD-тата,а и за 3 часа на ден няма да усетиш разлика в сметката за ток,аз съм заложил изцяло на 5090,ако имам късмет да дойде до края на седмицата ще споделя мнения,които може и да са излишни
    чакам да споделиш
    Грубо сметнато
    Panasonic TX-P46G10E http://www.panasonic.bg/index_bg.html
    Консумация: номинална: 400 W
    Предполагаема действителна употреба***: 240 W
    Режим готовност: 0.4 W
    около 5,40лв на месец /30дни х 3часа х 400W х 15ст/

Pioneer PDP-LX5090H http://www.bg.pioneer.eu/eur/product...90H/specs.html
    Power Consumption (In use / Standby) (-) 438 W / 0,3 W /вероятната консумация е по-малка/
    около 5,85лв на месец /30дни х 3часа х 438W х 15ст/

може да погледнеш и
    Pioneer KRP-500A 50-inch ‘HD Ready 1080p’ KURO with Digital Terrestrial and Satellite Tuner (Separate Media Receiver)
    http://www.bg.pioneer.eu/eur/product...00A/specs.html
    Power Consumption (In use / Standby) (-) 388W / 0.3W /вероятната консумация е по-малка/
    БЛАГОДАРЯ ТИ христослав2.за информацията.по добрия за мен значи е LX5090H

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе