Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 302 от 443 ПърваПърва ... 252292300301302303304312352 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,516 до 4,530 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

DJPRODIGY

нямаме Samsung имам информация че до началото на следващата година ще предлагаме и тях

32LE600, 700
    40LE600, 700
    46LE600, 700
    До края на седмицата или началото на другата ще ги има по магазините (видях че днес влязоха в централен) може да ги разгледате

2.  

3. Тук е от
    Sep 2007

Здравейте,при поръчка онлаин от техномаркет дали има вероятност да ми доставят някоя върната или мострена броика,при условие че модела е 2009г и има нови броики?!? Ако стане така връщането в 7дневен срок къде трябва да стане в магазина от които са ми я изпратили или в най-близкия техномаркет?И послиден въпрос при връщане на стока психически да се подготвя ли за разправия или съвсем културно си спазват 7дневния срок?Благодаря!!!

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Тези серии на SHARP LE600/700 ползват задна LED подсветка от бели диоди, като това не е локално затъмняване(догодина от SHARP планират да пуснат и такива).Това обяснява що годе атрактивните цени. За добрият контраст разчитат и на новият 10 битов X-GEN панел при който оттечките на светлина са силно намалени . Живот на панела 100 000 часа.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Много интересна информация, но е за американските модели, а там 24Hz им е кратно на тяхното 120Hz, а тук не пасва на 100Hz и се налага преизчисление.

6. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от tinkov
    Здравейте, добър избор ли е LG 37LH4000 за парите си от 1400 лв. Какви алтернативи има в този клас.
    За мен има по-добри алтернативи ! > PANASONIC TX-L37S10E е отличен в този диапазон за LCD.

7. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте отново!
    Снощи купих Панасоника (TX-L42S10E) и ей така - от въздуха - се сблъсках с куп проблеми (надявам се всичките да са решими). Та... да ги споделя с вас:
    1. Така и не успях да извадя нормална картина на телевизора от компютъра. За връзка с видеокартата (старичка е - GF 6600, но излиза, че поддържа 1080р) ползвах DVI->HDMI кабел. Компютърът разпознава телевизора като втори дисплей "Panasonic". След няколкочасово ровене в настройките на картата не успях да реша (най-малко) два проблема:
    - при сигнал 1080р от компютъра (и телевизорът го разпознава като такъв), картината на телевизора определено не изглежда HD. Първо - екранът не се побира в телевизора, и второ - зърнеста и замазана е, сякаш резолюцията, която полеучава е доста далече от неговата нейтив... След като опитах да оразмеря картината (видеокартата има такава опция - Resize HDTV) и побирането на екрана в телевизора, видеокартата смъкна резолюцията до 18хх на нещо си...
    - не успях да подам различна резолюция към монитора и телевизора... може би е нужно повече ровене в настройките на картата (или има друго, което ми убягва), но засега това е по-малкият ми проблем.

2. пробвах да гледам DVB-T каналите със стайна антена... резултатът никак не беше впечатляващ. Освен че липсва какъвто и да било детайл и острота на картината (като от стара видеокасета е... примерно - буквите в логото на "the voice" са слети и размазани), твърде често има пикселизация (не като от смущения, а по-скоро като при некачествен рип на филм)... а най-дразнещото е "потрепването" на картината - на всеки две секунди... нормално ли е (досега не бях гледал цифрова ефирна телевизия)?

Моите опасения са:

За видеото от компютъра: лош кабел (това би обяснило размазаната карина, но "излизащият извън телевизора" екран??).... друго засега не се сещам?;
    За лошият образ при DVB-T: слаба антена (стайна е), електрически смущения (опасявам се, че в блока има такива - като съм ползвал аналогова връзка на монитора, изображението притрепваше, тонколоните на компютъра ми от време забръмчават... може би ще трябва да си купя свестен разклонител)...?

Доста неща още не съм пробвал да човъркам (вса пак - само една вечер съм "се борил") и се извинявам предварително, че може да ви задавам въпроси, чиито отговори може и да намеря сам с малко повече четене и ровене, но все пак - ще съм благодарен, ако някой се сеща за причината да съществуват такива проблеми и сподели...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2009

...къде има DVB-T ?

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ejko
    1. Така и не успях да извадя нормална картина на телевизора от компютъра. За връзка с видеокартата (старичка е - GF 6600, но излиза, че поддържа 1080р) ползвах DVI->HDMI кабел. Компютърът разпознава телевизора като втори дисплей "Panasonic". След няколкочасово ровене в настройките на картата не успях да реша (най-малко) два проблема:
    - при сигнал 1080р от компютъра (и телевизорът го разпознава като такъв), картината на телевизора определено не изглежда HD. Първо - екранът не се побира в телевизора, и второ - зърнеста и замазана е, сякаш резолюцията, която полеучава е доста далече от неговата нейтив... След като опитах да оразмеря картината (видеокартата има такава опция - Resize HDTV) и побирането на екрана в телевизора, видеокартата смъкна резолюцията до 18хх на нещо си...
    Отиди в менюто на телевизора - Setup-Other Settings-Picture Overscan -OFF.
    Задай на видео картата да подава точно 1920х1080@60Hz.
    Задай й режим Extended И ще може да заложиш различни резолюции на двата дисплея.
    Вече не би трябвало да ти реже нищо от изображението на телевизора и да си постигнал 1:1 pixel mapping и картината да е кристална.

2. пробвах да гледам DVB-T каналите със стайна антена... резултатът никак не беше впечатляващ. Освен че липсва какъвто и да било детайл и острота на картината (като от стара видеокасета е... примерно - буквите в логото на "the voice" са слети и размазани), твърде често има пикселизация (не като от смущения, а по-скоро като при некачествен рип на филм)... а най-дразнещото е "потрепването" на картината - на всеки две секунди... нормално ли е (досега не бях гледал цифрова ефирна телевизия)?
    Най-вероятно имаш кофти изложение и ти е слаб сигнала. Купи си отделна стайна антена - продават едни за цифрова ТВ - и я изнеси по-близо до прозореца. Така пикселизирането ще намалее.
    След това си поразцъкай настройките на телевизора - намали Sharpness на минимум, намали/изключи NR.

samara, DVB-T сигнал има експериментално в София от 1-2 години. Скоро и в други градове.

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Тези серии на SHARP LE600/700 ползват задна LED подсветка от бели диоди, като това не е локално затъмняване(догодина от SHARP планират да пуснат и такива).Това обяснява що годе атрактивните цени. За добрият контраст разчитат и на новият 10 битов X-GEN панел при който оттечките на светлина са силно намалени . Живот на панела 100 000 часа.
    Знаех,си , е има нещо гнило. То не е много ясно какво точно помага тогав тази LED подсветка, но дано поне им реши проблема с бандинга.

Цитат Първоначално публикувано от goiko
    Здравейте,при поръчка онлаин от техномаркет дали има вероятност да ми доставят някоя върната или мострена броика,при условие че модела е 2009г и има нови броики?!? Ако стане така връщането в 7дневен срок къде трябва да стане в магазина от които са ми я изпратили или в най-близкия техномаркет?И послиден въпрос при връщане на стока психически да се подготвя ли за разправия или съвсем културно си спазват 7дневния срок?Благодаря!!!
    Шанс е доста голям. Понякога си мисля, че точно затова го направиха това онлайн пазаруване - да си пробутат залежалата стока по малките градове където нямат магазини.
    Задължително провери колко часа е работил след отварянето. Ако са много се обаждаш веднага и няма да имаш проблем - ще го сменят.
    Освен това като го поръчаш може да се обадиш да ги предупредиш, че ще провериш най-добре да ти доставят нова бройка. ТОва също работи.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2009

lazarus18,
    благодаря, не знаех ... аз предпочитам да поръчвам от магазина, освен всичко друго момчетата се радват да видят хубави неща и винаги ми дават 5%...че и повече

12. Тук е от
    Sep 2007

lazarus18,и аз ти благодаря!

13. Тук е от
    Sep 2009

Благодаря отново, Lazarus... довечера ще пробвам и ще пиша какъв е бил резултатът...
    Стайни антени за DVB-T бях видял в Техномаркет (Philips бяха... цената беше около 50 лв.), но не бях сигурен дали ще ми върши по-добра работа от обикновената...

14.  

15. Тук е от
    Aug 2009

това означава ли, че са по зле от тези с Local Dimming?

16. Тук е от
    Aug 2009

щом оттечките са намалени, значи ли това, че ефекта http://www.hdtvlounge.net/wp-content.../led_back1.jpg, който lazarus18 изтъкна, го няма?

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от pluto
    това означава ли, че са по зле от тези с Local Dimming?
    Принципно плюсовете на LED подсветката са, че се постига доста по-добра равномерност на осветяването и че позволява изключването на части от диодите и постигането на по-добър динамичен контраст. Това второто е на практика local dimming-a.

18. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Принципно плюсовете на LED подсветката са, че се постига доста по-добра равномерност на осветяването и че позволява изключването на части от диодите и постигането на по-добър динамичен контраст. Това второто е на практика local dimming-a.
    Интерсното е, че според линка, който hristoslav2 е публикувал, sharp-a е без local dimming

LCD with LED backlighting (without Local Dimming) (flat panel)

SHARP LC-32LE700UN (96Hz refresh rate for 1080P/24) 60HZ sources refreshed at 120HZ

SHARP LC-40LE700UN (96Hz refresh rate for 1080P/24) 60HZ sources refreshed at 120HZ

SHARP LC-46LE700UN (96Hz refresh rate for 1080P/24) 60HZ sources refreshed at 120HZ

SHARP LC-52LE700UN (96Hz refresh rate for 1080P/24) 60HZ sources refreshed at 120HZ

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе