Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 349 от 443 ПърваПърва ... 299339347348349350351359399 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,221 до 5,235 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от soon
    pavele аз ти говоря за реалността с нещата които стават в нормалния свят, така че не очаквай да ти давам потвърждения за работи далечни от нашите очаквания.
    А моделчето е супер скъпо за възможностите си.
    Ами какво да ти кажа - пак хвърляш някакво изречение ей така, без факти. Така и не посочи "ето тука пише, че ето тези свалят цените с 30%" или "това личи от ето тези цени сравнени спрямо нашите" - и даваш линк.

Все едно аз да кажа - "От Тошиба по-хубав телевизор няма! Това е реалността!"

Не те нападам, а просто мисля, че изнесените факти във този форум, когато те не са субективно мнение (вкус, цвят) трябва да са подкрепени с доказателства, а не с "вервайте ми, така е".

2.  

3. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от pavele
    Има идея в това, което си написал. Но според него за идеална картина на 42" цената трябва да е 4200 лв ? Това реално ли е?
    Не е реално и не е задължително. Например, ако оценката е 9, диагоналът - 42 инча, а цената 2000 лв., то излиза коефициент 1.89, което си е съвсем добре :-) Явно идеалният коефициент ще е над 2 :-) Не забравяй, че реципрочната му стойност е 0.5, което е доста над онзи скъпарски великан на Шарп. (поравих му цената в поста си.). Коефициент между 1 и 2 ще получават по-скъпите модели, които най-често са и с по-голям диагонал. Коефициент под 1 ще получават моделите с най-неадекватно висока цена. Освен това, може да се направи и диференциране по диагонал - да се сравняват коефициентите само на модели с еднакъв диагонал.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2009

adtomov ... примерно 8 ( че съм скромен ) х 50" х 10 = 4000 : 3600 = 1.11

едит: ...иначе ако трябва да съм честен, аз му давам 10-ка ...те ми дадоха отстъпка ...ше докара към 1.5

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

pavele щом си вярваш в тезата така да бъде.
    Практиката сочи, че скъпото в повечето случаи е неоправдано.

А сега за ценителите на новата LED серия на ШАРП LE700 малко инфо от теста му:
    http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10

6. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от samara69

едит: ...иначе ако трябва да съм честен, аз му давам 10-ка ...те ми дадоха отстъпка ...ше докара към 1.5

7. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Цитат Първоначално публикувано от samara69

Поздравления!
    Сега ако кажеш и как да си издействаме и ние отстъпка...

soon: Моятат теза не е "скъпото е добро". Нещо не се разбрахме да ти кажа, ама карай...

8.  

9. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Искам само да предупредя всички ,които са се спряли на 32" ,МНОГО ДОБРЕ да пеценят разстоянието ,защото след някой и друг ден гледане да не се ядосват ,че са си взели монитор. Казвам това , тъй като днес, за пореден път, мой познат се оплакваше как се е прекарал за разстояние от 2,5 м с 32"!!!

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от pavele
    Ами дайте тогава алтернатива - същите екстри, на същото качество и на по-добра цена... Не се заяждам, а просто питам има ли такова животно?
    Т.е. да е slim, да не е отражателен, да има много добра обработка на сигнала (за абмилайта няма алтернатива така или и наче, ама хаиде да го забравим), да е 200 херца, и (все пак) да не е грозен (то това е субективно, ама...)
    Би ли казал защо държиш точно на слим и 200 херца? Изобщо всичките ти критерии са субективни.
    Иначе алтернативата, която търсиш се казва LG 42SL8000/8500. 1000 лева му е цената надолу и му липсва само Амбилайт.
    Иначе ако бях на твое място и съм прежалил 3500-4000 лева за телевизор, бих се ориентирал към нещо по-голямо за сметка на субективни качества като хубав дизайн, 200Hz и тн.

11. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Би ли казал защо държиш точно на слим и 200 херца? Изобщо всичките ти критерии са субективни.
    Иначе алтернативата, която търсиш се казва LG 42SL8000/8500. 1000 лева му е цената надолу и му липсва само Амбилайт.
    Иначе ако бях на твое място и съм прежалил 3500-4000 лева за телевизор, бих се ориентирал към нещо по-голямо за сметка на субективни качества като хубав дизайн, 200Hz и тн.
    Разбира се, че бих казал. Както сам каза - всичко е субективно или продиктувано от обективности ;-)
    1. Слим - защото ще се монтира на мебелно пано върху стена, която не е някъде в дъното а е перпендикулярна на равнината на вратата и е близко до нея - т.е. ще се вижда отстрани много яко. Един дебел телевизор хич няма да стои добре, направо ще стърчи, повярвай ми.
    2. 200 Hz - вярно, че и 100 е добре. Но според демото на Сони в ТМ - където има един до друг 50,100 и 200 Hz телевизори на един и същи (все пак демо!) сигнал разликата за мене е огромна.
    3. Не съм сигурен, че LG 42SL8000/8500 е с матов панел. Имах работа до ТМ Люлин и тамошните "гурута" не можаха да ми кажат ама абсолютно нищо за този модел, не съм сигурен дали въобще го бяха чували.
    4. Нямам място за повече от 42", а пък и ще гледам от около 2.5-2.8м.
    5. Хубавият дизайн естествено е на последно място и по никакъв начин не е водещ, а препоръчителен.

Както вече бе споменато - всеки има някакви критерии и изисквания. На първо място естествено е картината, защото с останалото (стига да не е много дразнещо) се свиква и преставаш да го забелязваш.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Добра инвестиция ли е PANASONIC TX-P42S10E
    или PANASONIC TX-P42U10E
    Основно търся добра картина от цифрова кабелна.
    Дали ot разтояние 2.5-2.8 м. няма да е голям? В такъв случай да се насочвам ли към 37"-40" LCD?

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

pavele, Дори и да вземеш слим модел той пак ще стърчи. В магазина изглежда добре, но като опънеш 4-5 кабела и целия тоя змиярник ще е доста грозна гледка. Отделно и стойката за стена не е плътно до стената.
    Мой познат си прави нещо такова - ако имаш място зад това мебелно пано го изрежи и вкарай телевизора на нивото на паното /или леко напред/. Така хем скриваш кабелите, хем стои убийствено.
    Иначе SL8000 е с гланцов панел също. Това трябва да те притеснява само ако имаш прозорец срещу екрана. Ако светлината идва отстрани се свиква. Иначе с малки изключения всички добри телевизори са с гланцов панел. Факт.
    А PHILIPS 42PFL9664H как ти се струва? Той май също е "тънък"?

Цитат Първоначално публикувано от gadinoid
    Добра инвестиция ли е PANASONIC TX-P42S10E
    или PANASONIC TX-P42U10E
    Основно търся добра картина от цифрова кабелна.
    Дали ot разтояние 2.5-2.8 м. няма да е голям? В такъв случай да се насочвам ли към 37"-40" LCD?
    Не знам как покупката на плазма/ЛЦД може да е добра инвестиция. Чиста загуба на пари си е
    Взимай S10, почти на една цена са вече.
    За размера не се притеснявай изобщо. Свиква се и ще си доволен.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Дори и да вземеш слим модел той пак ще стърчи. В магазина изглежда добре, но като опънеш 4-5 кабела и целия тоя змиярник ще е доста грозна гледка. Отделно и стойката за стена не е плътно до стената.
    Мой познат си прави нещо такова - ако имаш място зад това мебелно пано го изрежи и вкарай телевизора на нивото на паното /или леко напред/. Така хем скриваш кабелите, хем стои убийствено.
    Иначе SL8000 е с гланцов панел също. Това трябва да те притеснява само ако имаш прозорец срещу екрана. Ако светлината идва отстрани се свиква. Иначе с малки изключения всички добри телевизори са с гланцов панел. Факт.
    А PHILIPS 42PFL9664H как ти се струва? Той май също е "тънък"?
    Ами точно както си го описал - това ми е плана! Паното ще поеме чат от "удара" и кабелите. Стойка мога и сам да си направя - или да доработя някоя. Що се отнася до PHILIPS 42PFL9664H - засега е фаворит, само цената "леко" ме притеснява ;-)
    Затова и питах днес soon за тези прословути 30% от цените на новите модели, дето ги били свалили производителите, защото имам познати във Филипс и като ги питам за по-ниски цени искам да имам под ръка информация от по-официален характер все пак. Има шанс да си върна ДДС-то, което прави сделката по-приемлива...
    Ако някой знае нещо конкретно за намаляване на цените - моля нека сподели.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ти стойката задължително трябва да я хванеш в стената. Не вярвам каквото и да е пано да може да я издържи. И сам да я направиш не трябва да е много близко за да се охлажда телевизора и да има откъде да минат кабелите, които понякога не подлежат на агресивно огъване.
    Ако ще вкарваш телевизора в паново защо ти е да е слим? Той няма да се вижда целия. С това изискване си ограничаваш много избора.
    За 200Hz ти предлагам да си свалиш един спортен мач или някое ТВ предаване, да го запишеш на някой диск и го пусни в магазина. Виж го със 100 херца и 200 и виж дали виждаш разлика. Не казвам, че няма. Има, но трудно се хваща и ако искаш да икономисаш някой лев то ще дойде точно от "слим" размера и 200 херца. Отделно, ако ще го слагаш в паното Амбилайт става неизползваем.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Виж тук http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?kat=76 , не че ако си купиш от германия ще излезе по евтино, с доставката може да излезе колкото тук ,обаче се вижда как цените падат и може да се сравнява с нашите.

18. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Искам само да предупредя всички ,които са се спряли на 32" ,МНОГО ДОБРЕ да пеценят разстоянието ,защото след някой и друг ден гледане да не се ядосват ,че са си взели монитор....
    Напълно подкрепям! . В тая работа РАЗМЕРЪТ има значение... Не съм го казвал, но ще попетя или пошестя... Относно диагонала на правоъгълника - колкото повече, - ТОЛКОВА повече...

Апропо: Шарп LC-52XL2E - Оценка 7, цена 3800 лв. Коефициент 0.95
    http://www.lcdtvbg.com/index.php?productID=84

П.С. А как мечтаехме на времето за този модел... Ех... Струваше над 5500.. май 5900 или нещо от сорта... А сега... наддавайте... НАДОЛУ!

P.S.2: ИСКАМ LCD телевизор с поне 63-инчова IPS-Pro матрица-а-а-а-а!!! Ама няма. Засега. Мъкааа...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе