Вземай-офертата си е добра![]()
Купих си този ТВ - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039488.
Проблем сега е как да си включа картина в картина ... в инсрукцийте пише че има но не мога да кликна на самата функция ... самият надпис PIP го има но не може да се включи!
Ако някой има подобен ТВ нека да пише .
Благодаря!
Имам 2 въпроса, телевизорът е плазма на Самсунг - PS50A656 и след като най-накрая си сглобих htpc-то реших да се насладя на някое филмче. Тази вечер си поиграх малко и няколко неща ме терзаят:
Първо, пуснах 1920х1080 сигнал от компютъра (през hdmi, дъното е с 780 чипсет и вградено видео на ATI - 3200), но не излиза на цял екран, а в черни рамки отстрани. Това е и снимка, за да видите за какво говоря: http://rockwells.hit.bg/DSC05864.jpg С червено съм отбелязал черните полета отстрани и долу и горе. Може ли да се разпъне картината докрай и да няма черни полета? До колко е опасно за прогаряне, когато статичния образ е черен (тъмен)?
Друго неприятно впечатление ми направи това, че телевизорът почна да премигва и да изписва hdmi 1 през неравни интервали, по 2-3 секунди, или 10 или 20 секунди когато съм пуснал сигнал от компютъра към него. Без някакъв порадък. Сякаш губи сигнал. Кабелът е най-евтиният на HAMA, но иначе нямам забележки към звук и картина... Преместих буксата на hdmi 2 на телевизора и погледах 5 мин, не даде отново този проблем и загасих телевизора, че имах да върша др работа. На какво може да се дължи това?
Мдаа... Явно това е било решението. Сега прегледах упътването, имаше едно изречение за hdmi/dvi, че се ползва hdmi2 входа на телевизора и наистина не му бях обърнал внимание.Първоначално публикувано от shadowking
Ще си поиграя с плъзгача на Ати-то.
Мерси за бързите отговори!![]()
Rockwell
Дръж кабела на HDMI 2. При Самсунгите той е за връзка с компютър.Аз съм с ЛСД и така става свързването. Мисля, че го пише в указанието, но май не си му обърнал внимание.
Наименувай HDMI 2 на телевизора да се казва PC,ако това не напълни екрана от контрол центъра на ATI-то имаш Scaling options поиграй си с плъзгача.За премигването пробвай с някоя друга версия на драйвъра.Първоначално публикувано от Rockwell
хубаво е първо да прочетеш упътването !Първоначално публикувано от ivanhoe72
функцията PIP е активна само когато имаш подаден 2-ри сигнал по HDMI
PIP имаш (PC/HDMI) примерно при едновременна работа с компютър и тунер
дoкато работиш на компа можеш да следиш какво дават по телевизията или да следиш филма на DVD
всички Самсунги имат само по един тунер и няма как да имаш PIP само за телевизионни програми /за това ти трябват 2 тунера/
Колеги, тези дни пътувам да си купя това чудо TH-42PZ85EA, интересува ме как да видя колко часа е работило ТВ-то, за да не взема някоя мостра!?![]()
1.Натискате и задържaте бутона -V от страничния панел на телевизораПървоначално публикувано от stennly
2.В същото време от дистанционното натиснете три пъти цифрата 0.
Преходите по менюто-зеленият бутон,От едно меню на друго-"hold" бутона.
Изключете за да излезете от сервизното меню и за да запазите настройките
Работните часове се намират в меню 2/"Hours"/.Ако натиснем вместо "index" бутон "i",телевизорът връща заводските настройки /"self check"/ и включва избор на каналите.
тук може да видите заработените часове и броя пускания
http://www.hdzona.com/forum/index.ph...tach=263;image
Тестове-след като влезете в сервизното меню-натискате на ДУ бутона- 1 (4 пъти) до появяване на цветова заливка , по-нататък натискате на ДУ бутона 3 ... ще се сменят цветовете, таблици и т.н.След теста- за да излезете натиснете бутона 1, а след това бутона EXIT
Тук е обяснено как и какво можете да настроите в Сервизното меню-
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:11675
но се съмнявам дали ще ти позволят да влезеш в сервизното меню
Не пипай и не променяй нищо в него!!
Кое е по-важно за една 32-ка: да има 100Hz или да е Full HD?
да има 100HzПървоначално публикувано от djsmiley
Благодаря за бързия отговорПървоначално публикувано от hristoslav2
Така е но при някои калпави марки като самсунг тази екстра влошава картината и трябва да може да се изключва.Първоначално публикувано от hristoslav2
При истинските ТВ, които са сони и филипс е друго
при Панасоник също не може да се изключват 100HzПървоначално публикувано от kaki
Ок.Аз и без това мислех да си взема Sony,но чета тук във форума,че има проблем с SD сигнала.Как ли ще е на кабелна?Първоначално публикувано от kaki