Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 9 от 443 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Да речем че съм стеснил кръга до тези два модела, които са широко коментирани по - горе:
    1.SONY KDL-32V4500K 1,299.00 лв http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09038570
    2.SAMSUNG LE-32A656 1,299.00 лв http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037938

Както казах и в първия ми (за сега единствен пост) не претендирам да съм разбирач, но все пак
    някой може ли малко по - детайлно да се обоснове защо Сони а не Самсунг? Смисъл гледам гледам
    сонито има ейч ди реди а самсунга фул ейч ди от където идва и по голямата резолюция. Друго нещо
    което ми прави впечатление е контрастта...33к за сони и 50к за самсунга - не че мисля че ще доловя разлика
    ама не говори ли това като плюс за матрицата на самсунга...и при 4мс време за реакция - повече входове има
    самсунга - не че ще ги използвам някога всички на веднъж но все пак Благодарности предварително.

П.П. Мерси за отговора pachedzhiev, ще се радвам ако ти, христослав2 и лазарус18 вземете позиция по това мое питане.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2007

Samsung 32A656 е с контраст 15000:1, а не 50000:1 (от 40 инча нагоре 656 е с 50000:1), няма DVB-C и е FullHD и с Ultra Clear Panel. За съжаление цената вече е с 100лв. отгоре - 1399 .

4. Тук е от
    Jun 2008

Снощи се "позанимавах" с един 32А656 на мой приятел. Отново се убедих, че Full HD при калпав сигнал не е никакво предимство - напротив, особено от по-късо разстояние... На аналоговия сигнал някои програми изглеждаха по-добре в сравнение със същата програма, но с "цифровия" сигнал от "кутийката" на кабелната, където артефактите от високата компресия бяха повече, особено при движеща се картина... Гледане от над 2 метра маалко спасява положението... За настройки - настроихме го, "кутийката" е през компонент, пробвахме и /с качествен скарт/ на РГБ - все тая... От лаптоп с дискретна "НЕвидия" с HDMI изход тръгна без никакви проблеми 1:1, буквално 3-4 мин. отне, не повече, пуснахме ДВД за проба - отлично, накрая пуснахме и едно близо 8 Gb 1080p MKV - никакви забележки...

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Вероятно има връзка с новите екологични такси за рециклиране-които се въведоха от тази година+ курса на долара

6. Тук е от
    Jun 2008

Успешна 2009 г.- здраве и касмет на всички! В новите завишени цени на ТМ се набива в очи цената на Самсунг 40А756-2399лв,която е само с 100 лв повече от 40А656!Моля за компетентни мнения за модела 40А756 и има ли съществени разлики между двата модела?Благодаря!

7. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Вероятно има връзка с новите екологични такси за рециклиране-които се въведоха от тази година+ курса на долара
    Екотаксите ги въведоха от юни 2006 година. Тази година ги повишиха с 20 % от 2.20 лева на 2.40 лева за килограм. Ако го обърнем към моя Филипс това са 40 килограма по 20 стотинки повишение ....... смятайте си
    Просто тия са пълни олигофрени 3-4 месеца преди да излязат новите модели да дигат цените!!!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

pgssi и аз бях се насочил към този модел, но четох из форумите за доста скрити проблеми. Мазане при 100 Hz с остатъчни паразитни следи, след като се поразработи точно този модел лампите му започват да се държат странно. Започват и да издават някакви звуци като свистене при промяната на картината. И с появилия се ъпдеит нямало подобрение. Може би и това е една от причините за намалението (разбира се неофициална!). Прави впечатление, че след 6-та серия Самсунг слагат още по-лъскави и гадно отражаващи лицеви филтри на матриците си. Чак се потрисаш и стават все по-трудни за гледане! Между другото ако държиш на добро скалиране на SD сигнал и отлична плавна картина бягай от новите модели на Самсунг и Сони. Друсат и мажат за световно. Нищо не им помага (100-200 Hz е най-голямата заблуда!!!) Незнам, ако искаш рискувай?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от extremalen
    Да речем че съм стеснил кръга до тези два модела, които са широко коментирани по - горе:
    1.SONY KDL-32V4500K 1,299.00 лв http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09038570
    2.SAMSUNG LE-32A656 1,299.00 лв http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037938

Както казах и в първия ми (за сега единствен пост) не претендирам да съм разбирач, но все пак
    някой може ли малко по - детайлно да се обоснове защо Сони а не Самсунг? Смисъл гледам гледам
    сонито има ейч ди реди а самсунга фул ейч ди от където идва и по голямата резолюция. Друго нещо
    което ми прави впечатление е контрастта...33к за сони и 50к за самсунга - не че мисля че ще доловя разлика
    ама не говори ли това като плюс за матрицата на самсунга...и при 4мс време за реакция - повече входове има
    самсунга - не че ще ги използвам някога всички на веднъж но все пак Благодарности предварително.

П.П. Мерси за отговора pachedzhiev, ще се радвам ако ти, христослав2 и лазарус18 вземете позиция по това мое питане.
    Честно казано единствения плюс на Сони е DVB-C тунера-избягваш допълнителния приемник който ти дават от кабелната.Що се отнася до HDReady и FulHD -при телевизор с размер под 42 инча няма да забележиш никаква разлика м/у двете резолюции.По големия контраст може и да го забележиш-това е един от плюсовете на Самсунга
    но най -добре е да ги сравниш сам-ето тук

KDL-32V4500
    http://www.sony.bg/product/t32-v-ser...TechnicalSpecs
    8-битов панел
    ето ги входовете на Сонито
    Цифров аудио изход (оптичен) ДА
    HDMI™ входове 3
    HDMI™ с възможност за приемане на сигнал от ПК ДА
    Вход за ПК (15-пинов D-Sub) + аудио вход ДА
    Компонентен- 1
    композитен -1
    USB 2.0 -1
    Минижак (слушалки) 3.5(mm) -1
    Слот за PCMCIA карта -1
    RCA аудио изход -1
    вход RF- 1
    Scart входове (RGB)- 2

LE32A656A1F
    http://www.samsung.ru/products/tv/lc...=specification
    ето ги и входовете на Самсунга
    слушалки 1
    WISELINK- 1
    S-Video- 1
    композитен вход (АВ) - 1
    вход RF- 1
    компонентен- 1
    SCART -2
    HDMI -4
    (D-sub) - 1
    видеоизход (Audio out) -1
    цифров аудио (оптически) -1
    RS232C - 1

11. Тук е от
    May 2003

Здравейте на всички,пиша за пръв път но пък чета темите за ТВ-тата от много време.Дойде време за смяна на телевизора и за мен.От много прочетеното до тук малко мнения намерих за 50 инчовите модели.Та аз съм се насочил към такъв размер.Ще се гледа от 3.5 - 4 метра,основно ще се ползва за телевизия (кабелна на първо време),ДВД и филми от компютъра(предполагам с по-висока резолюция) с кабел 10м.По това което прочетох стигнах до извода че плазмата е по добрият вариант за мен.Няма да се ползва за монитор нито пък ще се играят игри на него.Разполагам с 2000лв. може да ми се откъснат от сърцето и малко отгоре.Препоръчайте ми нещо добро за около 2000 - 2300лв.Нямам идея 100-те херца имат ли значение за плазмата при този размер,вида на тунерите и т.н. HD Ready или Full HD.Много ще съм благодарен на всяко мнение най вече на hristoslav2 и lazarus18 не искам да обидя никой друг просто ми правят впечтление обективните им мнения и безспорните им познания по темата телевизори.
    p.s. Ако някой иска съвети по темата теракот,фаянс,бани и сие да пита.Аз от това разбирам.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от sevastian
    Здравейте на всички,пиша за пръв път но пък чета темите за ТВ-тата от много време.Дойде време за смяна на телевизора и за мен.От много прочетеното до тук малко мнения намерих за 50 инчовите модели.Та аз съм се насочил към такъв размер.Ще се гледа от 3.5 - 4 метра,основно ще се ползва за телевизия (кабелна на първо време),ДВД и филми от компютъра(предполагам с по-висока резолюция) с кабел 10м.По това което прочетох стигнах до извода че плазмата е по добрият вариант за мен.Няма да се ползва за монитор нито пък ще се играят игри на него.Разполагам с 2000лв. може да ми се откъснат от сърцето и малко отгоре.Препоръчайте ми нещо добро за около 2000 - 2300лв.Нямам идея 100-те херца имат ли значение за плазмата при този размер,вида на тунерите и т.н. HD Ready или Full HD.Много ще съм благодарен на всяко мнение най вече на hristoslav2 и lazarus18 не искам да обидя никой друг просто ми правят впечтление обективните им мнения и безспорните им познания по темата телевизори.
    p.s. Ако някой иска съвети по темата теракот,фаянс,бани и сие да пита.Аз от това разбирам.
    Мисля, че си приготвил доста нисък бюджет за толкова голям панел. Под 3000 лева трудно може да се намери нещо качествено по съвременните разбирания.
    Единствените модели, които отговарят на критериите ти са тези:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027519

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039273
    като този Самсунг не съм го и виждал, но е доста нисък клас.

Може би най-близкия като цена и малко по-добро качество е този Самсунг:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09033012
    Преди година съм го разглеждал и затогава беше добър.

При компромис размера може да вземеш това:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039258

13. Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Мисля, че си приготвил доста нисък бюджет за толкова голям панел. Под 3000 лева трудно може да се намери нещо качествено по съвременните разбирания.
    Единствените модели, които отговарят на критериите ти са тези:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027519

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039273
    като този Самсунг не съм го и виждал, но е доста нисък клас.

Може би най-близкия като цена и малко по-добро качество е този Самсунг:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09033012
    Преди година съм го разглеждал и затогава беше добър.

При компромис размера може да вземеш това:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039258

Явно си прав за бюджета и аз току що гледах че ФуллХД под 2500 няма, а не си заслужава сигурно да си купя такъв размер ХД Реади.Добре тогава,бюджета ще трябва да нарасне до 3000лв. за повече жена ми ще ме изгони с телевизора в колата а там не мога да го гледам нищо че е комби.А компромис с размера не искам да правя ще ме е яд после.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Аз само ще те посъветвам да избягваш плазмените модели на Самсунг.

16. Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от granity
    Аз само ще те посъветвам да избягваш плазмените модели на Самсунг.

Причини?

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от sevastian

Явно си прав за бюджета и аз току що гледах че ФуллХД под 2500 няма, а не си заслужава сигурно да си купя такъв размер ХД Реади.Добре тогава,бюджета ще трябва да нарасне до 3000лв. за повече жена ми ще ме изгони с телевизора в колата а там не мога да го гледам нищо че е комби.А компромис с размера не искам да правя ще ме е яд после.
    В момента при онлайн пазаруване има 5% отстъпка и може да вземеш този модел за 2850 лева:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039794

Не съм успял да прескоча до miro_vampiro както му обещах да тестваме новите плазми на Самсунг, но поразцъках малко този модел и харесах резултата. Има задълбочени настройки, с които ще се постигнат добри цветове. В магазина трудно се добива реална представа за контраста и черното на плазмите, но ми се стори, че е малко по-слабо от на моделите на Панасоник. Цената обаче е доста по-ниска, а и дизайна определено е по-добър.
    Виж го дали ти харесва.

18. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Много и от най-различно естество,все още не са преодоляли напълно проблема с отпечатък на изображенията,в офиса за 4 години сменихме 3 техни модела поради невъзможност да бъдат отремонтирани проблемите все бяха в панела,т.е.по разумно бе да ни го заменят с нов от колкото да поръчат панел за стария.На сегашният отново се губят около 5см. от долната част на екрана ,просто не работи целият панел.Консумацията им на ток е по голяма отколкото при другият производител,макар че това едва ли е толкова важно.Имал съм възможноста да бъда много пъти в сервиза на ТМ-Бургас през цялото време бе заринато с тв.на тази марка ,а Панасоник не видях нито веднъж.И накрая като цяло работят по кофти от плазмите на Панасоник.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 443 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе