Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 11 от 443 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Е както се казва всеки се шири според чергата си
    За това съм му и предложил 46" -според неговият бюджетВъпрос -Откъде си че ми е интересно защо ги няма?
    и този Sony KLV-това не е ли кинескопен телевизор?
    Sony KDL-32D300 -има още една 0 Sony KDL-32D3000-хубаво е когато си точен
    а този Sharp 32A53M-ми е много чудно откъде се изкопа?
    единствено за този Phillips 32PFL3403 мога да ти кажа някакви отзиви
    Близкият изток, точно затова и питам. Лично ги гледах по маркерите на телевизорите за да ги проверя и се хванах в чудо. За Сонитата им липсва последната нула при всички серии и "Т" и "С" За Шарпа има и А33М на по ниска цена. За КЛВ си признавам, че не записвах първите букви и гугъл ми даде този резултат, но е LCD. Всичките са HD-Ready. Чудя се да изтезавам ли продавачите с въпроси, като знам че нищо не знаят

едит: връзка за клв-то
    http://www.catsdigital.co.za/item.php?i_id=427

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

С този телевизор съм SAMSUNG 37A656. Най накрая успях да пусна Булсатком само че има проблем - бялото ми излиза леко на квадратчета а около него има някакво замъгляване. Някакви настройки на ТВ-то ли трябва или е от сателитната.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от miaz74
    Близкият изток, точно затова и питам. Лично ги гледах по маркерите на телевизорите за да ги проверя и се хванах в чудо. За Сонитата им липсва последната нула при всички серии и "Т" и "С" За Шарпа има и А33М на по ниска цена. За КЛВ си признавам, че не записвах първите букви и гугъл ми даде този резултат, но е LCD. Всичките са HD-Ready. Чудя се да изтезавам ли продавачите с въпроси, като знам че нищо не знаят

едит: връзка за клв-то
    http://www.catsdigital.co.za/item.php?i_id=427
    Това вече обяснява някои неща
    аз бих си взел Phillips 32PFL3403 http://www.consumer.philips.com/cons...e/32PFL3403-12
    на 2-ро място бих си взел Sharp 32A53M
    Sony KLV-37S400 http://www.220-electronics.com/tv/So...isystemLCD.htm
    Sony KDL-32D300 -аналог тук http://www.hdtvsite.co.uk/2007/10/28...2d3000-review/
    тези останалите са отпреди 2 години/2007/всички модели за близкият изток са без цифрови тунери/DVB-T и DVB-C/

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stefanrus
    С този телевизор съм SAMSUNG 37A656. Най накрая успях да пусна Булсатком само че има проблем - бялото ми излиза леко на квадратчета а около него има някакво замъгляване. Някакви настройки на ТВ-то ли трябва или е от сателитната.
    Oт прекомерно голямата компресия на сигнала/много програми на един транспондер/ -тоест сателита
    не си само ти който се оплаква от това-вече почти всеки 2-ри се оплаква от Булсатком

6. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Това вече обяснява някои неща
    аз бих си взел Phillips 32PFL3403 http://www.consumer.philips.com/cons...e/32PFL3403-12
    на 2-ро място бих си взел Sharp 32A53M
    Sony KLV-37S400 http://www.220-electronics.com/tv/So...isystemLCD.htm
    Sony KDL-32D300 -аналог тук http://www.hdtvsite.co.uk/2007/10/28...2d3000-review/
    тези останалите са отпреди 2 години/2007/всички модели за близкият изток са без цифрови тунери/DVB-T и DVB-C/
    Благодаря, в петък пак ще по обиколя да видя какво ще ми хване окото(в рамките на бюджета разбира се)

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Трябва да си поиграеш с настройките на цветовете както на приемника, така и на телевизора. Започни с приемника на Булсатком. Смени режима на видео настройка от ДУ - бутон VIDEO>Видео Настройка>Система и Формат>Режим (RGB, за по-детайлна картина, но е възможно повята на контури, ако не ти хареса избери CVBS, който филтрира картината но я замазва и се губят детайли). След това си поиграй с настройката на каратината на приемника - бутон VIDEO>Видео Настройка>Картина.
    След тези процедури си пусни една тестова таблица на приемника - бутон MENU>Други>ТВ Тест>ТВ Тест и промени цветовета схема на телевизора от ДУ по твое усмотрение ако има нужда. Всичко е въпрос на вкус и настройки, поне менюто на Samsung дава вазможност за детайлна настройка на цеветовете, цвят по цвят.
    Пробвай с тези настройки - http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm, но съм почти сигурен че няма да ти харесат, пък може и да ти паснат (вкус другар няма), може да ги "барнеш" малко ако има нужда.
    Успех с настройките.

П.п. Сетих се и още нещо препоръчвам ти да свържеш приемника към телевизора посредством Scart кабел, и да не разчиташ на коаксиланата връзка.

П.п.п. Има някои канали с висока компресия - например Тhе Voice, каквото и да правиш ще се забелязва "назъбена" картина, това е защото както ти обясни hristoslav2 - от Булсатком в стремежа си да качат максимален брой канали на един транспондер, са пожертвали качеството на някои канали, които са с по-ниска резолюция и силно компресирани от някои добре виждащи се канали - БТВ, НОВА ТВ и др.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

@sirgeorge - би ли пуснал твоите настройки за 40А536. И аз съм със същия от 31.12.2008. Засега съм се спрял на няколко варианта на настройки. Ще ми е интересно да видя и твоите.
    Гледам ефирни К1, БТВ и НОВА (май само новини). Цифрови (DVB-S) фрий канали - хотбирд и турксат. ДВД и ХДТВ филми от нета.

10. Тук е от
    Dec 2008

Благодаря и на двамата. sirgeorge ще ги пробвам

11. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте Всички,

Имам следната дилема за Сони ЛСД телевизор 32.37 или 40 инча, надявам се да ми помогнете с мнения и препоръки :

Изисквания :

1.100хз или тяхната система мотион флоу
    2.последен модел бравиа енгин / по възможност 2 или про / Не знам каква е разликата но виждам ,че високите класове го имат.
    3.DVB-C тунер / понеже прочетох тук ,че избягвам необходимоста тв-то да е монитор на Булсатком-а / . Нямам булсатком още но когато се свързах с техник на булсатком той ми обясни ,че няма тв-та с вграден тунер на пазара който да им послужи като ми сложат техната телевизия .
    Така , че не знам това до колко е изискване за сега
    4.33 000 или 50 000 :1
    5.Не знам 10бит панел какво значи но някой от вас ще ми помогне
    6.Цена около 2500 лв. за 40' или до 2000 за 32' . / наблюдавам ,че под 40' няма високо качество а именно моята идея беше да направя компромис с големината за сметка на всичко останало и да взема 32' но топ модел /

Предложения :

1.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039013
    2.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09041460 - тук според ТМ липсва DVB-C тунер и това е единствената причина да не отида и го купя. според sony.bg е друго но не знам на кое да вярвам.
    3.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038568

Ще го гледам от 2-3 метра като за начало , имам кабелна за сега но мога да сложа Булсатком и ще си купя PS3 в комплект с модела който избера.
    Също имам нотебоок с обикновен изход само,но ще го използвам за да гледам филми от него на тв-то.

Интересуват ме също и другите марки но за 1 ден реших да обърна внимание на СОНИ , които са номер. 1 според повечето коментари.
    Ще съм благодарен на всеки съвет и коментар. Не съм много вещ и моля да ме извините за грешките относно техническите данни .

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от koranto
    @sirgeorge - би ли пуснал твоите настройки за 40А536. И аз съм със същия от 31.12.2008. Засега съм се спрял на няколко варианта на настройки. Ще ми е интересно да видя и твоите.
    Гледам ефирни К1, БТВ и НОВА (май само новини). Цифрови (DVB-S) фрий канали - хотбирд и турксат. ДВД и ХДТВ филми от нета.
    Моите съм ги правил след настройка на приемника на Булсатком, така че може да има разминаване в сравнение с обикновен SD сигнал от кабелната. Освен това всеки има различен вкус към цветопредаване и цветоусещане.
    Ето ги моите настройки, възможно е да не ти харесат и да има по-оптимален вариант, в случая важното е че на мен ми пасват:

SD

Режим - Стандарт
    Фонов осветление - 8
    Контраст - 80
    Яркост - 55
    Острота -10
    Цвят - 46
    Настройки на детайл:
    Регулиране на черно - Изкл
    Динамичен контраст - Слабо
    Гама - 0
    Цветова област - По избор:
    - Червено:
    Червено - 32
    Зелен - 0
    Синьо - 0
    - Зелен:
    Червено - 0
    Зелен - 32
    Синьо - 0
    - Синьо:
    Червено - 0
    Зелен - 0
    Синьо - 38
    - Жълто:
    Червено - 48
    Зелен - 13
    Синьо - 0
    - Циан:
    Червено - 18
    Зелен - 21
    Синьо - 40
    - Магнета:
    Червено - 35
    Зелен - 0
    Синьо - 40
    Баланс на бялото:
    Ч-изместване - 25
    З-изместване - 25
    С-изместване - 25
    Ч-усилване - 15
    З-усилване -25
    С-усилване - 15
    Телесен тон - 0
    Подобр.краища - Изкл
    Опции картина:
    Цветова схема - Нормална
    Размер - Авто формат
    Режим екран - 16:9
    Цифрово NR - Слабо
    Режим само синьо - Изкл

HD

Режим - Филм
    Фонов осветление - 8
    Контраст - 95
    Яркост - 45
    Острота -0
    Цвят - 49
    Настройки на детайл:
    Регулиране на черно - Високо
    Динамичен контраст - Изкл
    Гама - 0
    Цветова област - По избор:
    - Червено:
    Червено - 32
    Зелен - 0
    Синьо - 0
    - Зелен:
    Червено - 20
    Зелен - 29
    Синьо - 0
    - Синьо:
    Червено - 0
    Зелен - 0
    Синьо - 38
    - Жълто:
    Червено - 48
    Зелен - 13
    Синьо - 0
    - Циан:
    Червено - 15
    Зелен - 23
    Синьо - 37
    - Магнета:
    Червено - 38
    Зелен - 0
    Синьо - 42
    Баланс на бялото:
    Ч-изместване - 26
    З-изместване - 25
    С-изместване - 25
    Ч-усилване - 13
    З-усилване -25
    С-усилване - 15
    Телесен тон - 0
    Подобр.краища - Изкл
    Опции картина:
    Цветова схема - Топла2
    Размер - Авто формат
    Режим екран - 16:9
    Цифрово NR - Изкл
    Режим само синьо - Изкл

13. Тук е от
    Dec 2008

Със скарт-кабел съм в момента Има ли значение че в момента са включени - кабелната, компа (с кабел DVI - HDMI) и Булстком. И има ли значение на коя скарт букса е вързан - в момента е на RGB (другата е AV)

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Със скарт-кабел съм в момента Има ли значение че в момента са включени - кабелната, компа (с кабел DVI - HDMI) и Булстком. И има ли значение на коя скарт букса е вързан - в момента е на RGB (другата е AV)
    Не - няма значение и да - правилната скарт букса използваш

16. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge
    Моите съм ги правил след настройка на приемника на Булсатком, така че може да има разминаване в сравнение с обикновен SD сигнал от кабелната. Освен това всеки има различен вкус към цветопредаване и цветоусещане.
    Ето ги моите настройки....
    ...
    ...
    Благодаря ти. Ще се пробват.

17. Тук е от
    Jan 2007

Моля да ми помогнете да избера телевизор. Колебая се между два модела. Само те ме интересуват.Нищо друго!Просто искам някой експерт да ми каже кой от двата е по подходящ за моите нужди! А те са:

ИГРАНЕ НА ИГРИ (Xbox360,PS3) И ГЛЕДАНЕ НА ФИЛМИ! НИЩО ДРУГО! БЕЗ КАБЕЛНА>БЕЗ ЦИФРОВА!САМО ИГРИ И ФИЛМИ!

Моля ви, отговорете ми възможно най бързо, понеже имам само два дни на разположение. След това ще е късно! Не ме питайте защо! Просто ми помогнете в избора!

Panasonic TH42PZ80

ИЛИ

Samsung 40A656

Това са те !

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО> МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН! ПРОСТЕТЕ ЗА НЕВРЪСТНАТА ТЕМА,НО МИ Е МНОГО СПЕШНО И ВАЖНО!

18. Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ако все пак работата със SD сигнал е водещо то може да се насочиш към моделите на Philips и LG. Те притежават малко по-добри алгоритми за работа със този сигнал.
    Всички знаещи тук имате добро мнение за Philips?! Аз съм много разочарован от 42PFL7662D. От миналата Коледа си късам нервите с него. На SD е ужасно. Освен това продължавам да имам проблеми с него. Писах за тях миналата година. Бях първия оплакал се в сервиза, но след мен имаше още пристигнали бройки. Сменяха ми софтуер, захранване, изгоря памет. Сега пак има проблем, но нямам нерви. Но основното е лошата SD картина и много дразнещия динамичен контраст. Това ме кара да не се заглеждам много по тази марка вече.
    За Самсунга също не съм с добро впечатление. Имам опит с видеокамерите им. Много екстри и нови технологии на прилична цена, но като цяло недоизпипани. Веднага правиш разлика, когато работиш с продукт от същия клас, но друга марка. Естествено и крайния резултат(образ) е по-добър.
    Аз ли съм толкова голям карък и попадам на лоши бройки?
    Въпреки моите впечатления, бихте ли препоръчали конкретни модели?
    37-40", под 2000лв., за SD най-вероятно аналогова.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 443 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе