Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 114 от 358 ПърваПърва ... 64104112113114115116124164 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,696 до 1,710 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

И аз по вашите съвети вече минах на 40-инчовите, размествам модулите на секцията. И така днес в Техномаркет гледах един Самсунг LE 40С650 и
    едно Сони KDL-40EX500AEP. И моля за вашите мнения

2.  

3. Тук е от
    Sep 2009

и аз от 40 инча минах май на 46.Успех на всички в избора си на тв.

4. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от Loreti
    jefft, цената на 50' G20 е добра , септември ще паднат с 500 лева /аз ще изчакам/ !!!
    Но ако нямаш сносен телевизор в момента ,посъбери още малко пари и го купувай !!
    Няма да съжаляваш !
    Нямам сносен телевизор , освен ако 29 CRT LG минава за сносен, няма как пак ще надхвърля бюджета за електроника, за "радост" на нежната ми половинка
    Е и аз тана от 46 на 50

5. Тук е от
    Mar 2010

Здравейте, за два дена вечерите вкъщи изчетох както предната тема за избор на плазма така и тази..страница по страница (така правя преди покупка на продукти не в моята компетенция). Почнах с идеята да си взема "плосък" телевизор до 1000 лв, за заведението което държа, заради световното, да уважа клиентите Но там и се появи проблема, падам си малко перфекционист (не може просто да е някакъв който ми падне първи). Вторият проблем,е че телевизора ще стои в заведението от Април до Септември и после трябва да го сложа в хола за лични нужди зимата...и се почна с голямото лутане в инчовете, защото голямото е добре за ресторанта но зле за хола и обратното. После ми "подшушнаха", че не съм бил за ЛСД или ЛЕД ами за Плазма, не само заради херцове, контрасти итн. ами главно заради стъклото отпред и дуракоустойчевостта от външните условия като прах изпарения и мръсотия за разлика от по-меката матрица на ЛСД-тата и ЛЕД-овете. Така-ааа то стана ясно, че с 1000 лева няма да мина..като гледам от Плазмите само Панасоник има малко изграден "имунитет" в този форум та и аз натам..аха да си харесам модел : PANASONIC TX-P42G10E (чак на V серията сякаш няма нужда да се хвърлям) и се оказа че тази "десятка" не е на почит вече в магазините (прото е изчерпана) и се минава на 20-ца заради процесора и тн неща които вече са изяснени тука и ги чета внимателно. ДОбрее викам си няма да мога да спестя някой лев горната плазма е на 1699 но я няма просто в Техномаркет и Технополис ходих..имало ма единични бройки и трябвало да я "издърпат" от там (София аз съм от Добрич) но нямало гаранция на колко часа работа е (предупредих аз за сервизното меню, че ще погледна и те като разбраха, че съм Ерудит малко ме погледнаха с друго око ) Та викам добре ще е 20-цата (1999 лева) 42", но отидох да я погледна..цъкам с език и си викам май ще е малка за заведението, поне 46" май ми трябва обаче пък 46" вече много голяма за хола (максимум от 2 метра ще се гледа). Голямо чудене пада. Иначе картината като видях (имаше пуснат и мач) направо ми напълни душата. Та искам последно финално мнение от вас колеги какво да правя.Правилно ли съм се ориентирал за модела, вида на матрица, инчовете..и в заведението и в къщи ще се използва основно за Булсатком (четох за модела с S тунера и слота за карта директно ама заради него да давам 2600 не ми се иска).
    PANASONIC TX-P42G20E ли е модела за мене и ако мислите че да..42 ли 46 Ако съм пък в голяма заблуда до тука моля поправете ме..но по принцип не ми се дават повече от 2000 за телевизорче... (изчетох разработването ка се прави на плазмите, мисля че ако първата седмица удрям по едно око как се експлоатира плазмата може и да я докарам до 200 часа работа внимателно преди да почне световното) Моля за помощ, до 20-ти този месец мисля да купя.

6. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Искам да си взема 32 инчов ЛСД телевизор. Финансите са до 1500-1600лв. Искам да има FULL HD, 1920 X 1080, DVB-C. Спрял съм се на следните модели:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052685

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051977

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051972

Искам да чуя вашето мнение и евентуално да ми препоръчате нещо по - добро ако има за тези пари.

7. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Аз говоря за разлика в качеството на картината при различните резолюции на съответните дисплеи, обработващи един и същ сигнал, не в резолюцията. И едва ли в магазина можеш да видиш истинската разлика, имайки предвид, че никой от моделите телевизори не е настроен, поне малко. Имам чувството, че се въртим в кръг.
    P.S. Тезата ти е ясна, че разлика в резолюциите няма, като се гледа от голямо разстояние (3 м. примерно). Ок, може и така да е, но разлика в качеството на картината има, защото, както казваш ти, нещата са комплексни.
    Привет
    Искам само да вметна 2 неща:
    1. Що се отнася до възприемането на резолюциите, при равни други условия, то за гореспоменатите диагонали и разстояния lazarus18 е напълно прав Моят опит също е такъв.
    2. Обработката на сигнала е втората компонента в това уравнение, не зависи от панела (матрицата) и е толкова разтеглив параметър, че ако е нискобюджетно изпълнение, може да докара по-лош краен резултат на панел с FullHD резолюция, отколкото ако е прецизно изпипана, дори при резолюции по-ниски от 1920х1080.

Цитат Първоначално публикувано от ANENERBE
    Здравейте, за два дена вечерите вкъщи изчетох както предната тема за избор на плазма така и тази..страница по страница (така правя преди покупка на продукти не в моята компетенция). Та искам последно финално мнение от вас колеги какво да правя.Правилно ли съм се ориентирал за модела, вида на матрица, инчовете..
    PANASONIC TX-P42G20E ли е модела за мене и ако мислите че да..42 ли 46 ....но по принцип не ми се дават повече от 2000 за телевизорче...
    Определено 46 инча. Всичко по-ниско е компромис. "2-та метра" в хола са "аргумент", който отдавна е архаичен предразсъдък, останал от ерата на електронно-лъчевите тръби. На доста места в темите можеш да намериш потвърждение на тази теза от хора, които изразяват съжалението си от факта, че не са си купили по-големия диагонал. Изразени съжаления за обратното НЕ СЪМ срещал.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Kamikadze щом бюджета е 1600лв даи още само 50лв и вземи тоз - 40W5500 или тоз 40NX500 които е още по-добър за само 100лв отгоре.само не вземаи 37 инча многократно е коментирано защо.а 32 въобще не вземаи,освен ако не го гледаш нa по-малко от 2 метра.

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051975

http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...8D%29/.do?rf=y

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравейте! Не знам дали ще съм в помощ на някой дето е тръгнал да си търси нов телевизор ЛСД/Плазма. Ще споделя само личния си опит. От три месеца насам гледам 40 инча ЛСД - турска сглобка наречена "Финлукс" с USB порт, вграден плеър който чете БГ събове, Divx и тн., тунер DVB -T и др. разни. Поддържа и HD Ready 1080p, което както ми бе обяснено в по-ранни постове от уважавани членове на форума, означава така желаната от всички нас Full HD поддръжка. До преди 3 седмици гледах някак си ефирна цифрова ТВ състояща се от шест банални програми с една вътрешна антенка с около ~40 db усилване, понеже "де факто" съм в радиосянка, което разбира се, си беше чисто берене на ягоди! Ягодите ми дойдоха до гуша и реших да вържа ЛСДто към VGA изхода на компа и да ползвам IPTV.bg, които разпространяват чрез избрани кабелни интернет провайдъри къмто 20тина ТВ програми и толкоз радиа. Беше поносимо като качество за ТВ през интернет - сигнал 720 на 576 резолюция, но каналите малко, разнообразие никакво, и кандисах зорлем да се вържа за единия сат оператор дето почва с Б****. Когато прочетох спесификациите на техния стандартен приемник изход - SD сигнал със същата резолюция 720 на 576 като на IPTV.bg наистина ми докривя. Напълно подкрепям hifimaster в по-горния му пост, май няма голяма файда от закупуване на свръх последни писъци на ЛСД/Плазма технологиите по простата причина, че в страната ни я има, я няма 10тина HD канала общо от двата сат оператора и някоя и друга кабеларка, които не всеки може да си ги позволи, като оставим тези колеги дето са натрупали достатъчно знания и са направили вече инвестициите за по-широки паници, дрийм боксове и шеринг мастъри.
    Със Здраве!

11. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от eliemi
    И аз по вашите съвети вече минах на 40-инчовите, размествам модулите на секцията. И така днес в Техномаркет гледах един Самсунг LE 40С650 и
    едно Сони KDL-40EX500AEP. И моля за вашите мнения
    На какъв сигнал ги гледа? Техните рекламни клипове или телевизия? По принцип SONY се затрудняват на SD - цифрова тв, не HD.
    Няма да е зле да си носиш твои ДВД дискове или флашка, и да сравниш и на двата.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Привет
    Определено 46 инча. Всичко по-ниско е компромис. "2-та метра" в хола са "аргумент", който отдавна е архаичен предразсъдък, останал от ерата на електронно-лъчевите тръби. На доста места в темите можеш да намериш потвърждение на тази теза от хора, които изразяват съжалението си от факта, че не са си купили по-големия диагонал. Изразени съжаления за обратното НЕ СЪМ срещал.

Ясно.....задава се нова мода.Преди години на една от стените слагаха фототапети,сега телевизионни стени.....

13. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Привет
    Искам само да вметна 2 неща:
    1. Що се отнася до възприемането на резолюциите, при равни други условия, то за гореспоменатите диагонали и разстояния lazarus18 е напълно прав Моят опит също е такъв.
    2. Обработката на сигнала е втората компонента в това уравнение, не зависи от панела (матрицата) и е толкова разтеглив параметър, че ако е нискобюджетно изпълнение, може да докара по-лош краен резултат на панел с FullHD резолюция, отколкото ако е прецизно изпипана, дори при резолюции по-ниски от 1920х1080.

Както казах вече, аз също съм съгласен за резолюциите, не е нужно още някой да ме убеждава. Твърденията ми се отнасяха за разликата в качеството на картината при еднакъв 1080p сигнал на различни резолюции. Естествено, че нискобюджетно FULL HD и висок клас HD Ready не би трябало да се сравняват по този показател. Все едно да сравнявам FULL HD монитор с IPS матрица със същия с TN такава. Не ми се ще да разводнявам повече темата. Надявам се от целия спор, всеки да е научил нещо полезно и да продължаваме напред, помагайки си взаимно.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Аз също смятам, че телевизор с по ниска резолюция от 1080p, не си заслужава. Е, който гледа само телевизия на него, да, но това си е изключение.
    1.Не мога да се съглася с теб ,че гледането на телевизия на телевизор е изключение !!!
    2.С какви телевизори направи тестовете на 720p и 1080p сигнал ?
    3.Повечето HD телевизионни програми са 720p или 1080i сигнал и на телевизори с HD ready 720p панели критината е прекрасна !!!
    4.За SD сигнала не коментирам , просто HD ready 720p плазмите са фаворити !

16. Тук е от
    Mar 2010

1.Не мога да се съглася с теб ,че гледането на телевизия на телевизор е изключение !!!
    Що пък да е изключение? Аз например не гледам телевизия, дори и новините рядко ги гледам може би ако имаш кабелна няма да е така, но пък аз никога не съм имал, така че незнам.
    Цитат Първоначално публикувано от ANENERBE
    Та искам последно финално мнение от вас колеги какво да правя.Правилно ли съм се ориентирал за модела, вида на матрица, инчовете..и в заведението и в къщи ще се използва основно за Булсатком (четох за модела с S тунера и слота за карта директно ама заради него да давам 2600 не ми се иска).
    Къде си я видял тая 46 за 2600 лв.?

17. Member
    Тук е от
    Nov 2009

jefft, и аз гледам предимно филми na Попкорна ,но все пак телевизорите се ползват от цялото семейство !

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

3.Повечето HD телевизионни програми са 720p или 1080i сигнал и на телевизори с HD ready 720p панели критината е прекрасна !!!
    4.За SD сигнала не коментирам , просто HD ready 720p плазмите са фаворити !
    1. Защото ме четеш по диагонала и си правиш грешни изводи. Казах, че е изключение, човек да гледа САМО телевизия.
    2. А ти с какви направи?
    3. Да съм го отричал някъде? Аз говорех за 1080p сигнал и не правя сравнение на качеството на картината на телевизионни програми.
    4. Това го казваш, защото си фен на плазмите, или защото е доказан факт?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе