Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 116 от 358 ПърваПърва ... 66106114115116117118126166 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,726 до 1,740 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

justify,човек си мисли ,че като не гледа реклами и сапунки не е под контрол ,но за съжаление и във филмите и музиката , които смятаме за стйностни има голяма доза манипулация !
    Винаги трябва да си нащрек и да си информиран за всичко ,за да може да анализираш нещата и да вземаш правилните решения !

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

След като поприключихте темата за навиците ви и за зренеито ви би ли някой да ми отговори на въпроса дали е гледал C650 и UC6000 един до друг да сподели усещането? Всъщност ако бъда честен ми трябва наредени един до друг заедно с EX700, LH9000 , но май нещата отиват към Самсунг.... Само колебанието ми е дали да е 46" C650 или 40" UC6000 ? Американците с тъпото си ревю ме отказаха от LG-то.... А и никои не ми каза кога (и на каква цена) се очаква LE85000... За сонито ситуацията е "плащаш заради фирмата" но и никои не ме светва защо пък Sony-то са изостанали от Samsung (освен че самсунг за натресли и еднакамара възможности за плейване на медия дет на мен не ми трябват) като използват еднакви матрици?!?

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

firehouse, Не може да се каже, че Сони са изостанали от Самсунг. Просто не изпъкват като едно време.
    Ако трябва да избираш между 46С650 и 40UC6000 със сигурност взимай по-големия /ако имаш място да го гледаш/.
    LH9000 е много добър модел, но май го има само в 42 инча.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2009

firehorse, тези някои ,които ти отговарят на въпросите са чели доста ,така че има смисъл от четене и почвай !
    Не е лошо и да отидеш да повисиш малко по магазините за да видиш за какво става на въпрос !

6. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    firehouse, Не може да се каже, че Сони са изостанали от Самсунг. Просто не изпъкват като едно време.
    Ако трябва да избираш между 46С650 и 40UC6000 със сигурност взимай по-големия /ако имаш място да го гледаш/.
    LH9000 е много добър модел, но май го има само в 42 инча.
    Мдам "проблемът" е че разстоянието ми от което гледам е за 40-42 инчов... Т.е. 46 си е леко изхвърляне, но от друга страна искам мнението з картинката на UC6000 (преди да съм ги сравнил и аз) защото така и така имам парите все пак е LED (нали сме все пак 2010) Е в криза сме и може просто да си взема 40" C650 Или да се "излигавя" и да си купя 46-цата C650 само и само да си начеша крастата... но нещо ще ме гложди че не е с LED подстветка... Е знам че ще ми кажете да отида и да си взема 8000 кат съм толкоз опен LG-to ми харесваше защото е LED с local dimming, но направих грешкатa че прочетох това ревю за LH90 (http://www.televisioninfo.com/conten...eview-1354.htm) дето не са ласкави за local dimminga му и ми развалиха вкуса от другите хубави ревюта За това и попитах за LE8500 За това се и пошегувах, че понякога четенето е вредно... Предното LCD си го купих като отидох в магазина и се влюбих в него И се оказа че съм имал пари в дебитната си карта... Даже изумих продавача Оказа се че съм нацелил първите s-Pva-та на Сансунг и всичко беше на 6 (само вече ми е малък и не е 1080) та май май ще се дигна и ще разчитам на очите си и се надявам да се "влюбя" пак

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

С телевизор на цена между 2000-3000 лв няма как да направиш голяма грешка. Да, разлики има, но те са минимални в сравнение с това, което ползваш сега.
    Лично на мен, LH9000 ми хареса. Имай предвид, че между 55", за какъвто е ревюто и 42 би могло да има голяма разлика.
    За съжаление не знам как са тазгодишните модели на Самсунг с EdgeLED защото предния В6000 беше лош модел и определено си заслужаваше да се вземе В650 повече. Сега обаче не знам.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

И само още един въпрос преди да се засиля към магазина... Какъв е риска да се нашия вземайки прекалено голям TV който бих гледал от близко разстояние... Т.е. 46" и го гледам от 2-2.5 метра... Това трудно мога да го разбера в самия магазин където е прекалено светло и сигнала който подават е HD... Все пак в къщи ще гледам при различно осветеление и SD сигнал... Що се отнася до до LG-то наистина съм го виждал (без да съм го съпоставял "рано в рамо" с B650) и ми е харесвал... Единсвеното което ми е лекоо подозрително че с ниска цена в сравнение с аналогичните Samsungi (говоря за моделите с 200HZ, local Dimming Led)... По някога ставам подозрителен от ниските цени (сравнение с другите фирми) Верно е че самуснга е наблъскан с медия възможностите, но точно те не ми трябват.... За мен е важна картинката... Именно за това ми притеснително да скоча на този модел не вярвайки в това че LG са някакви дядо Коледа

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Вземи си една флашка с един Divx 700MB филм и го пробвай на телевизора. Застани на 2-2,50 и виж как ти се струва. Това е горе-долу качеството на цифровата. Само отчети факта, че за 2-3 дена се привиква към размера дори да ти се стори леко големичък в магазина.

11. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от deian
    А може би е и затова, че телевизията в настоящия и формат изглежда доста трагично на новите телевизори. Дано скоро това се промени и да може да гледате(ме) телевизия на тях със същата наслада, с която сега гледате друго съдържание.
    Това е основната причина, според мен. Кой каквото иска да разправя, но SD сигнала на тези телевизори си е живо мъчение за тях. Не ми обяснявайте как се обработвал много добре от различните модели. Не е ли HD, не става за постигане на пълно удоволствие от факта, че си си купил такъв телевизор, поради единствената причина да се наслаждаваш на картината. Да се възползваш от толкова рекламираните екстри на всеки един панел, на всяка една матрица, на всеки един модел, за който си решил, че си заслужава цената. Че аз ако не гледам HD филми от компютъра си на това бижу, за чий... съм дал толкова пари, за да гледам тая сволоч в ББ Фемили, затова ли? Добре, че има достатъчно спорт и документални филми, които гледам с интерес, че и аз досега да съм резнал кабела, както се казва.

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Momchil , не съм напълно съгласен . Ела да видиш при мен( Toshiba 42XV635D) как се вижда SD сигнала на цифрова от Кейбълтел-София . Някои ,не малко и то програми са като HD ,разбира се има и кофти предавания . Гледам от 2,2- 2,5м. Така ,че има голямо значение как конкретния модел се справя с SD сигнала , защото дейсвително има такива дето хич ги няма по този показател.

Loreti , когато ефирните цифрови програми станат повече тогава от мултиплекса ще ги кодират и пак ще се плаща .

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от firehorse
    И само още един въпрос преди да се засиля към магазина... Какъв е риска да се нашия вземайки прекалено голям TV който бих гледал от близко разстояние... Т.е. 46" и го гледам от 2-2.5 метра...
    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ... P50U10 ...

разстояние - 2.50 до 3.00 м

при гаден сигнал 2.50м е непоносимо просто заради натрапчивите дефекти в картината, а не заради големия ъгъл на гледане
    при HD 2.50м се "свиват" и стават нормално разстояние

от 3м нормалната телевизия става "нормална", а като пуснеш HD ти идва да се приближиш, за да се насладиш пълно

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2009

Momchil, освен че се затъпява от сапунки ,риалити формати и чалга ,също бих казал ,че не се поумнява и от гледане на спорт дори и HD да е !

16. pgg
    pgg е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

В голяма дилема съм не мога да реша кой от двата телевизора да взема
    1. TOSHIBA 42XV635DG - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09057078
    2. PHILIPS 42PFL7404H/12 - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054331

Ходих, гледах ги вече ми е неудобно от продавачите , един казва едно друг друго...

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    ...Целият свят, който виждат твоите очи всеки ден, е картина с почтиневъобразимоултрасвръхвисока резолюция. Какъв е мащабът на пикселите й?...
    http://www.clarkvision.com/imagedeta...esolution.html

576 мегапиксела

18. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ОК, бива, като сметка, поне що се отнася до човешкото око.
    Но градивният материал на нашия свят е дооооооста по-фин. Доооооооооооооооооооооооооооста. И е дискретен (зърнест). Този корен на ряпата се търси... Всъщност, парите за такива фундаментални изследвания се дават (извинявам се за ), защото тези, които ги дават, (като преди, така и сега) таят надежда да открият енергия, която да им позволи да сътворят оръжие по-съвършено и от водородната бомба

P.S. Искам само да допълня. Всяка дискретна картина с ДОСТАТЪЧНО висока резолюция се възприема като непрекъсната (безкрайно делима) от детектор, който не притежава необходимата разделителна способност при дадените фактори на наблюдение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе