Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 78 от 358 ПърваПърва ... 2868767778798088128 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Здравейте всички,

Дойде и моето време за покупка на LCD/Plasma TV. От няколко дни чета форума и доста ми допада,
    но все пак е много объркващо при всичките тези нови технологии и модели. За туй ми трябва съвет.

1. Ще гледам телевизия от около 2.5-2.8 м, предимно фронтално или под някакъв малък ъгъл.
    2. Стаята е южна и е с "френски" тип прозорец - тоест светличка е - разбира се има и щори.
    3. Ще се гледат предимно (да не кажа основно) цифрови IPTV SD канали, няколко HD канала (около 10-тина),
    и разбира се от време на време ще се връзва към PC-то за някое филмче или игра.
    4. Намислил съм да си взема и някоя "система за домашно кино" (нещо средно) която да се върже към TV-то и звука да минава от там - и за филми де.
    5. Аз лично клоня към LCD технология, държа да е Full HD, и размер си мисля около 37" - 40" - някои от новите модели.
    6. Бюджета е от около 1500 лв. (+/- 150 лв.) за TV-то и около 300 лв. (+/- 100 лв.) за "система за домашно кино" - абе около 2000 лв.(+/- 100 лв.) за двете.

Моля, споделете кое би било перфектният избор за мен на база горните параметри!? Даите конкретни модели?
    Желателно ли е да са от една марка и двете?

Благодаря предварително, на всеки отговорил.

P.S. lazarus18, ще съм ти много благодаре за твойто компетентно мнение, че възнамерявам утре да ходя да купувам нещо и не ми се ще да се подведа по консултантите на консултантите по магазоните!?

2.  

3. Тук е от
    Feb 2010

Здравейте,

Доста четох из форума и накрая се спрях и аз на SONY KDL-40EX500, дори днес отидох и до Технополис и Техномаркет с идеята направо да го купя но т. нар. консултанти и на двете места ме ядосоха с некомпетентността и незаинтересоваността си и се въздържах засега и реших да задам тук въпросите на които те не можаха да ми отговорят:

1.Функцията Wi-Fi Ready както очаквах предполага използуване на допълнителен безжичен адаптер (USB dongle) какъвто обаче нямаха и на двете места- единият консултант въобще не беше чувал, другият беше, ама стандартните за компютри не ставали, очаквали до месец, предполагал че ще са 100-тина лева... - все в бъдеще вероятно и неопределено. Така, че въпросът ми е наистина ли е необходим и откъде може да се намери такъв специален адаптер или обикновен Wireless USB Dongle за компютър като този http://www.varianti.net/-Wireless/-5...ess-USB-Dongle ще стане.
    2. Ако все пак успея да реализирам Wi-Fi връзката между TV и ASDL-модема това достатъчно ли е и за изграждане на DLNA или трябва отделна директна wireless или кабелна връзка с компютъра, необходими ли са настройки, въвеждане на адреси и откъде могат да се вземат?
    3. Понеже както казах ме ядосаха а видях, че в http://www.electron.bg същият телевизор е с 90 лв. по-евтин, някой има ли впечатления надежден ли е този сайт и как стои въпросът с механизма на евентуалната рекламация - там само дават линк към ЗЗП, но как на практика се реализира - разправии със сервизите, изпращане обратно по пощата, кореспонденция... не ми става ясно. Освен това, мисля пак в този форум прочетох че от 26.02 Сони вдига гаранцията на 3г (+2 по желание). но и на трите места гледам гаранционният срок си стои 24м, някаква информация?

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

1. Нормално да работи само с определени донгъли. При Самсунг също е така и беше на подобна цена. За да ти познае донгъла трябва да има драйвер за нея.
    2. Щом свържеш компютъра и телевизора по мрежата вече е въпрос на настройки /ще прочетеш в книжката си как става/.
    Електрон са дилър на СОни от много време и не съм чувал за проблеми. Гаранцията си е гаранция навсякъде. Въпроса ако се появи проблем към кой сервиз ще те насочат, но не вярвам да имаш проблем.

5. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    1. Нормално да работи само с определени донгъли. При Самсунг също е така и беше на подобна цена. За да ти познае донгъла трябва да има драйвер за нея.
    2. Щом свържеш компютъра и телевизора по мрежата вече е въпрос на настройки /ще прочетеш в книжката си как става/.
    Електрон са дилър на СОни от много време и не съм чувал за проблеми. Гаранцията си е гаранция навсякъде. Въпроса ако се появи проблем към кой сервиз ще те насочат, но не вярвам да имаш проблем.
    Благодаря за бързия отговор.
    Значи все пак единият консултант е бил донякъде наясно ама ме очудва, че се предлага телевизор без съответната периферия за пълноценното му използуване, а щом в ТМ и ТП нямат, съмнява ме да се намери изобщо засега и нима това са първите модели с тази функция?
    Че гаранцията си е гаранция ясно, ама като ми се повреди телевизора купен от магазин им го стоварвам и те са длъжни да се разправят със сервизи и да ми го оправят до 1м, тука на кой го стоварвам (щото сервизът няма ангажимент за срокове и могат да те разтакават с години)

6. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Electron.bg имат магазин в НДК София, можеш на място да договаряш.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ще се появи и донгъла, спокойно. И за Самсунг го нямаше няколко месеца.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2010

Здравейте, разтоянието от което ще гледам телевизора е 2.5/2.8 метра, какъв размер ми препоръчвате?

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от gr1ng0o0
    Здравейте, разтоянието от което ще гледам телевизора е 2.5/2.8 метра, какъв размер ми препоръчвате?
    сам трябва да си решиш, защото всеки вкус е индивидуален
    аз клоня към 50", друг ще се чувства комфортно и пред 37"

да не говорим, че оня ден една другарка ми заяви, че от същото разстояние 32" й докарвало главоболие... отдлен въпрес е, че въпросното 32" беше един гаден самсунг от миналата година (модел не видях), на който всички, ама всички бяха като с пластелинови лица (ще ме извиняват феновете на самсунг, ама този модел става само за някоя реклама, в която го чупят )

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

какво ще гледаш на тоз теливизор.ако е цифрова кабелна и HD филми си за 46.FearMe на това разстояние 52 маи ще е много.

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , от личен опит мога да ти споделя , че размер под 40' е компромис , ако става въпрос за пари ! А то винаги опира до пари !

13. Тук е от
    Mar 2010

Ще гледам обикновенна кабелна плюс HD филми.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Минимум 40 ' ! Едно Сони , модел 2010 , ЕХ500 или ЕХ700 серията , примерно !

16. Тук е от
    Mar 2010

Моля помагайте! LG 42LH4000 или 42LG6000. Заслужава ли си по-стария, но по-висок клас LCD.

17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Покупката спешна ли е ? Ако не , изчакай , не бързай , да не съжаляваш после !

18. Тук е от
    Mar 2010

То няма кой знае какво спешно в покупката на телевизор, но от доста време гледам и се бях спрял на LH4000. В магазина видях и LG6000, който е с подобни характеристики и същона добра цена. Това исках да разбера от по запознатите, дали по - високия клас означава по-високо качество или LH все пак е по - добрия избор. По това, което чета има по добър контраст, по добра реакция на матрицата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе