Здравейте всички,
Дойде и моето време за покупка на LCD/Plasma TV. От няколко дни чета форума и доста ми допада,
но все пак е много объркващо при всичките тези нови технологии и модели. За туй ми трябва съвет.
1. Ще гледам телевизия от около 2.5-2.8 м, предимно фронтално или под някакъв малък ъгъл.
2. Стаята е южна и е с "френски" тип прозорец - тоест светличка е - разбира се има и щори.
3. Ще се гледат предимно (да не кажа основно) цифрови IPTV SD канали, няколко HD канала (около 10-тина),
и разбира се от време на време ще се връзва към PC-то за някое филмче или игра.
4. Намислил съм да си взема и някоя "система за домашно кино" (нещо средно) която да се върже към TV-то и звука да минава от там - и за филми де.
5. Аз лично клоня към LCD технология, държа да е Full HD, и размер си мисля около 37" - 40" - някои от новите модели.
6. Бюджета е от около 1500 лв. (+/- 150 лв.) за TV-то и около 300 лв. (+/- 100 лв.) за "система за домашно кино" - абе около 2000 лв.(+/- 100 лв.) за двете.
Моля, споделете кое би било перфектният избор за мен на база горните параметри!? Даите конкретни модели?
Желателно ли е да са от една марка и двете?
Благодаря предварително, на всеки отговорил.
P.S. lazarus18, ще съм ти много благодаре за твойто компетентно мнение, че възнамерявам утре да ходя да купувам нещо и не ми се ще да се подведа по консултантите на консултантите по магазоните!?