Май от Тoshiba няма?!Първоначално публикувано от hristoslav2
Май от Тoshiba няма?!Първоначално публикувано от hristoslav2
Без все още да съм отишъл до магазина, след премислици и вслушване на вашите съвети се спрях на следните 4 модела:
PHILIPS 42PFL5624H/12
SAMSUNG LE-40B620
TOSHIBA 40XV733G
TOSHIBA 37XV733G
Двете Тошиби довечера ще отскоча до ТМ в Шумен да ги видя(пише, че ги има), но какво да правя с първите два, като ги няма в Шумен, а основно в София и Варна? И още едно питане - тошибите разбрах че са с матов екран, но пък са с по-слаба яркост. Първите два модела с какъв екран са? И ми прави впечатление, че на монго места в нета данните за едни и същи модели се разминават. Останах с впечатление, че Филипса е едва с 60 Hz, а останалите са с по 100. Това много ли го дисквалифицира пред тях?
Дето се казва , какво ти пука , и двата са модели от2009 и да ги намериш сигурно са мостри ! Вземай си 40' Тошиба , каса бира , жената и се отдай на удоволствието !
Значи изборът ти е лесен.Първоначално публикувано от German
Първите два са от 2009г. както ти казват. В620 е на шаси и с процесор от 2008 ,матрица най-вероятно на CMO-Тайван, Филипса няма 100хц. Като ходиш разгледай и моделите на LG за твоя бюджет.
Има просто не съм дал линкПървоначално публикувано от German
Избирай един от тези двата. Който и да вземеш от тях няма да сбъркаш.Първоначално публикувано от German
SAMSUNG LE-40B620
TOSHIBA 40XV733G
А бе христославе, ти нямаш ли си друга работа, сега като взех да ги чета тия отзиви, и почнах да се триумя въобще дали да си купувам такава скъпа "играчка"?!![]()
ЕПървоначално публикувано от German
човек не може да се бъзикне с вас. Всяко едно нещо се разваля когато му дойде времето. Моят телевизор дефектира 2 месеца преди да му изтече гаранцията - ремонтираха го и сега е наред.
още едно Техно....
http://www.techno-eu.com/?town=%D0%B...Id=1835&type=t
Мда. Обаче, Перник си е Перник. В София нямат магазин, но в Перник имат: http://www.techno-eu.com/?action=magazini&type=tПървоначално публикувано от hristoslav2
![]()
Важното е да има конкуренция /поне имитация на такава/Първоначално публикувано от Momchil
Mоля ви дайте мнение за LG 42LH5000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053324
Така. Върнах се преди минути от "великите си похождения” по ТМ и ТП в Шумен. Какво да ви кажа братчета?! Чувствам се разгромен, унижен, разбит.. а бе като пребито псе съм. И главата ми се пръска. На екрана на компа в Интернет всичко изглежда наистина по-лесно. Друго си е "око да пипне, ръка да види". Май скоро няма да си купя телевизор. Трябва да „увра” яко в тази материя, да се почувствам като у дома си.. Иначе – тц!
Започнах от ТМ. Взех със себе си и брат ми, не че е спец по това, но ей така, за дружинка, да не вземат да ме набият. Още докато влязохме и на първата редица открих двата 32 инчови модела на LG, които ми ги препоръча Момчил – LG 32LD750 и LD 650. То няма и как да не ги забележи човек, толкова много се открояваха по качество на картината от останалите LG в редицата. В първия момент(понеже си нямам опит с такава техника) ми се сториха огромни и потърках очи за да проверя правилно ли съм прочел на табелките – 32’. Но нямаше лъжа. С мъка се отделих и продължих нататък. Значи Samsung LE-40B620, наистина го няма, но и тук както при LG, вднага ме омаяха две добичета – 40C530 и 40C650, като втория е на промоция(1449 лв. до 11.06). Подкосиха ми се краката. Не знам обаче от настройките ли, от друго ли, първият модел – 40C530 повече ме впечатли, сякаш по голям контраст или яркост имаше.
След това потърсих „тошибите”. Не знам какви са впечатленията ви от магазини ТМ, но тоя в Шумен не се слави като изтънчен и с добри консултанти – смята се за по-нисша класа от ТП. И си е така де, убедих се за сетен път. Консултантът се присламчи грубо и ме гледаше с кръвнишки поглед през цялото време. И което е най-лошо за продавач-консултант - говореше с високомерие и надменност. В крайна сметка открихме двете Toshiba 40XV733G и 37XV733G(препоръчани ми от nkd), но дали защото на тях бяха пуснали аналогов сигнал(оказа се че в залата не е възможно да се пуска каквото поискаш) не ме впечатлиха особено, а и само малката беше с матов екран. В крайна сметка предпочитанията ми се насочиха към Samsung 40C650(към който непрекъснато ме „подбутваше” и продавачът), а 32”-LG вече не ми изглеждаха така големи. Погледа ми грабна и едно SONY KDL-40EX500, но то надхвърляше бюджета ми(1699), а и консултантът ми подшушна, че си е жив Samsung(матрицата му била такава) и при това положение изборът бил само един - Samsung 40C650. Пък и след промоцията, „самсунека” също щял да гони 1700-1800 лв. Питах го освен мострата има ли друг – нямаше, трябвало чрез поръчка, капаро и щял да дойде до няколко дни.
Излязох си почти окрилен и решен за действия на другия ден.
Но вътрешния глас все пак надделя и си казах – ТРЯБВА да посетя и Технополис! О, боже! Защо не запуши устата на този вътрешен глас?! Защо не ме остави да се плацикам доволно в суроватката на измамното щастие, породено от собственото ми невежество?!
Влизайки в ТП, започнаха да ми се хвърлят в очи все нови и нови модели, драсках по предварително подготвената от мен екселска таблица с първоначално уточнените модели, докато накрая се получи пълна кашора и хаос. Като в мъгла си спомням само за Philips 40PFL 5605H/12, но и той на 1699 лв. и то в „Акция” до 4 юни, LG 37LD450(на 1249 лв.) и 42LD450 на 1399(но май с ниски херци). В този момент вече сигурно сме изглеждали твърде безпомощни и двамата с брат ми, защото чак сега(забележете!) към нас неусетно се приближи консултантът и съвсем ласкаво и непринудено завърза разговор, като каза, че трябва все пак да се спрем на една марка, че иначе е много много трудно, знаел го от собствен опит и т.н., но виждал че все пак отбираме едно-друго щом търсим над 100Hz. Учуди ме изявлението му, че не предлагат марки като Samsung, Toshiba и Sharp – той не го каза директно, но останах с впечатлението, че са марки под класата на тяхната фирма. Накрая, напълно омаломощен и останал без сили реших да играя „ва банк” и директно му забих въпроса какво би ми предложил. По-добре да не го бях правил. В отговор той ни заби и двамата с брат ми като нощни пеперуди с карфица в хербария на някое чавдарче от татовите години. Заведе ни пред един телевизор, дори не и от най-големите. Беше Philips 32PFL7605H. Хубава картина, но на пръв поглед нищо особено. Той обаче рече: „Сега ще ви пусна 3 минутен тест на всички телевизори(еднакъв) да видите къде е ключа за палатката”. И се скри някъде. След секунди тестът наистина започна. Заснети в различни скорости на движение огромни сгради отблизо. Ако имаше не муха, а стършел в залата, в този момент спокойно можеш да влезе в устата ми, да направи лупинг и пак да излезе. На всички останали тв-та, повтарям, ВСИЧКИ, без разлика на марка, модел, големина, пол, възраст и образование, движението замазваше образа в една или друга степен. На „Филипса” - това проклето хайванче(с цена 1799 лв.), всичко се местеше в кристални и ясни контури, без никакъв и намек дори за разливане. Разликата беше ОГРОМНА и ВПЕЧАТЛИТЕЛНА. Оттам нататък само като в просъница чух, че това се дължало на някаква система Nature Picture или нещо подобно.
Имало и по-големи размери от този модел, но се въздържали от доставка в Шумен, щото било ясно, че никой нямало да може да си го позволи. Вече излизахме навън, чувствайки се точно като в онзи лаф: идат кат аслани, връщат се – насрани!
Те така, другарки и другари. Май и аз както някой по-горе беше писал, ще чакам да му падне цената на този „Фильо” и ще си гледам Световното на старото CRT. Тоя продавач ме инвалидизира – не мога да погледна вече нищо друго!
след като те е впечатлила липсата на размазване при някои LCD-та, плазмите не ти ли влязоха под кожата?![]()
Другия вариант е като идваш на плаж у Варна , пристанище на Шумен , да разгледаш и нашите ТМ и ТП ! Ако пък харесаш нещо , ще си ходиш с подарък !
Е те това е въпроса - да бъде плазма или да не бъде ? Но това вече е с размер 40' + !Първоначално публикувано от FearMe
German,
Да се чуди човек, да плаче или да се смее на разказа ти... Не е първият подобен, написан тук. Объркването ти е напълно разбираемо. В този случай, най-добрата стратегия е да изчакаш, да попрочетеш още мнения във форума, да огледаш отново няколко пъти посочените модели, по възможност на еднакъв тип сигнал, филтрирайки през собствения си поглед съветите на продавач-консултантите. Няма кой да вземе крайното решение освен ти самиятНай-важното: Не отстъпвай от предварително избрания бюджет с повече от няколко десетки лева.
Успех!
![]()