Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 200 от 358 ПърваПърва ... 150190198199200201202210250 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,986 до 3,000 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

май точно това и ще направя, приятелю!

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    след като те е впечатлила липсата на размазване при някои LCD-та, плазмите не ти ли влязоха под кожата?
    FearMe, той брат ми ме подръпваше към тях, ама така и не остана време, а и сякаш ми се мерна прекалено голяма зърнистост на изображението по техния екран. Не се обиждай, но съм с формирано мнение, че LCD е бъдещето.

civica, скоро, към клая на юни може би, ще имам път към Варна. То, ако става дума, на 3-ти вечерта също ще идвам(на концерта на Лорд ъф дъ Денс), но едва ли ще имам времето и спокойствието за такава "рекогносцировка"

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

German, телевизори се сравняват на еднакъв сигнал/най-добре на SD/ и изравнени настройки , иначе тези дето не са на HD нямат никакъв шанс Този клип е на Филипс и е специално направен така ,че и на плазмите насича ,камо ли за другите марки LCD-та. ТП не продават Самсунг иТошиба ,защото не им ги дават от КиК ,които са вносителите , Шарп поне в София продаваха . Ако така се луташ и Европейското 2012 ще го гледаш на старото CRT.

4. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

German,
    Можеш спокойно да включиш и тези модели в разглежданията:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070403
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09076687

За фен на спортни предавания най-доброто решение засега е плазмен телевизор или LCD телевизор с бърза (IPS) матрица и (по възможност) по-висока честота на сканиране на сигнала (100, 200 и повече Hz). И двете технологии (Плазма и LCD) имат своите предимства и недостатъци, многократно обсъждани тук Херците също не са панацея, а зависят от конкретното изпълнение на обработката на картината.
    Както виждаш сам - място за объркване - много. Но поне имай пред вид, че ние тук не се стараем да ти продадем каквото и да е. И нямаме никаква материална изгода от мненията, които споделяме.

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Искам да питам за телевизор 42PJ550.
    Razor frame (narrow frame & slim depth)
    • HD Ready 720p
    • 600Hz Max Sub-field Driving
    • 3,000,000:1 Mega Contrast Ratio
    • Picture Wizard II
    • Intelligent Sensor
    • Clear Voice II
    • Invisible Speaker (10W + 10W)
    • Smart Energy Saving Plus
    • 2 x HDMI
    • USB 2.0 (DivX HD, MP3, Jpeg

Ще гледам основно филми и цифрова кабелна. Видимо ще има ли разлика ако не е FULL HD? Матрицата каква е? Процесора от коя година е?

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

German, хубав разказ, смях се от сърце. Но ако си говорим сериозно, не вярвай много на продавач консултантите, които ти "шепнат" на ухото полуистини. Един от примерите е, че SONY KDL-40EX500 наистина е "жив" Samsung, тоест е с Samsung S-PVA S-LCD матрица, но трябваше да го питаш, дали наистина Samsung 40C650 е с такава, нищо че е Самсунг. Предполагам, че малко или много си чел за лотарията с матриците на "живите" Samsung телевизори. Както се казва: "Совите не са това, което са". Другото, което исках да кажа е, че в Технополис се предлагат модели на Sharp, малко са, но ги има. Друг е въпроса, че са много скъпи и са все още миналогодишни модели, които за голямата си цена не предлагат нещо повече от много по-евтините си конкуренти.

Относно демото, което са ти пуснали на Филипса и са те смаяли, вече ти обясниха за какво става въпрос и аз мога само да потвърдя, че е на Филипс и не показва реалните качества на останалите модели телевизори. Да не казвам ,че на някои от тях може да не са включени допълнителните херци и изкуствени подобрители на картината, които малко или много щяха да изравнят резултатите. Друг е въпроса, че този модел на Филипс клони към топ моделите им, като и цената му е доста солена.

Та след този дълъг пост, съвета ми е да слушаш компетентните съвети, които ти се дават в този форум и да не излизаш много от предварително избрания от теб бюджет, защото винаги има по-добър телевизор. Успех с покупката!

7. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от qazxsw
    ....Ще гледам основно филми и цифрова кабелна. Видимо ще има ли разлика ако не е FULL HD? Матрицата каква е? Процесора от коя година е?
    Привет
    Сравни го на място с:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070421
    и после пиши кое ти е харесало повече, като картина. При плазмите не говорим за "матрици". При гледане от 3-4 метра, на практика, за този диагонал няма разлика в картината между FullHD и 1366х768 пиксела. За по-близки разстояния - трябва по-висока резолюция.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

German,страшен разказ само ,че въобще не ме впечатли.За няколкото години като консултант се нагледах на какво ли не.За Сонито което е чист Самсунг,горе долу е така ама не е точно.Верно че ползват техните матрици но до там.Като успеваемост на посещения в сервиза Самито води горе долу със 100 към 1.Така ,че.....Филипса които си видял в ТП предполагам си го гледал на едно рекламно клипче на марката,чиято цел е да подчертае точно работата на натурал моушъна които го имаше още в 7603 че и по стари модели,дори и в кинескопите им.Нищо ново под слънцето,но както виждаш не всички сме със Филипс.Дори повечето консултанти я недолюбват тая марка.Всички марки имат + и -.Не забравяй че вкъщи ще имаш само един и няма да може да направиш разлика в картината.Може би трябва да прецениш кое е по важно за теб.Лесно и разбираемо меню и дист,по голям ъгъл на виждане ,100hz или разните му екстри които така и няма да ползваш като плеъри и тем подобни.Ако питаш мен аз съм за някой от 2 панасоника които препоръчаха по горе точно заради матрицата-бърза -идеална за спортни предавания и с много точно цветопредаване.И цената не е зле

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат на: qazxsw в Днес в 22:54
    ....Ще гледам основно филми и цифрова кабелна. Видимо ще има ли разлика ако не е FULL HD? Матрицата каква е? Процесора от коя година е?

Привет
    Сравни го на място с:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070421
    и после пиши кое ти е харесало повече, като картина. При плазмите не говорим за "матрици". При гледане от 3-4 метра, на практика, за този диагонал няма разлика в картината между FullHD и 1366х768 пиксела. За по-близки разстояния - трябва по-висока резолюция.

Искам да използвам USB-то за филми през флашка със субтитри

11. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Благодаря на всички за добрите съвети, въпреки че продавач-консултантите се опитваха да ме убедят точно в обратното - да не вярвам много на форуми от Интернет..
    На nkd и Момчил, сполай ви за открехването по случая с клипа на Филипс. Отлегна ми камък от душата!
    Друго си е все пак Интернет-а - веднага реже краката на лъжата!
    Единственото поне засега, към което твърдо поемам курс е бюджета - никакви отстъпки!
    След всички преживелици с това проучване, почвам да се чувствам като на гол тумбак с чифте лсд. Къде съм тръгнал с моите кирливи левчета, при положение, че не мога са си позволя, ако стане нещо след покупката(не дай си боже!) да махна с ръка - майната му! При две дъщери-студентки в София и не много ясно бъдеще, това направо си граничи с безотговорност. Но пък от друга страна човек един път живее на този свят.. Ако чакам всичко да ми стане наред, може въобще нищо да не дочакам.

А бе я ми кажете, колко дълъг според вас е живота на едно лсд? Ще издържи ли поне наполовина на старото ми CRT?

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

German, в момента за твоя бюджет има немалко отлични модели/част сме ти ги препоръчали/ и не е нужно да се набутваш излишно . Животът на подсветката и от там на панела е 60 000 часа , ти си го дели по дни и години.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Здравейте специалисти! След дълго четене пред компютъра и обикаляне по магазините не успях да взема решение и имам нужда от помощ. Нужен ми е 40 инчов телевизор като държа да е с максимално добра матрица с ЛЕД подсветка /това не знам защо го реших/ и не държа на плеари и Интернет.Спрях се на Тошиба, но нещо не успях да се оправя с техните означения за класовете спрял съм се на XV 733 или VL733 не мога да разбера дали са с еднакви матрици доколкото разбрах и двете са на Самсунг но по -евтиния модел дали е 100 херца и дали е ЛЕД в сайта на ТМ не е много рекламиран докато в брошурата за по-скъпия модел има подробно описание.Резервен вариант ми е Самсунг LE 40C650 или UE 40C5000, този втория не е ли по-нисък клас.Моля да дадете мнение за посочените модели /въпреки че има достатъчно подробна информация в чудесния форум/ телевизора ще се ползва за телевизия и от време на време някой филм на домашното кино.Склонен съм да взема и нещо друго така че смело давайте предложения.Още един въпрос не е ли по-добре да взема по-стар модел от по-висок клас вместо да купувам нов модел среден клас.И последно, но не по-значение бюджет 1500 + лева.Благодаря за отделеното внимание и се надявам с ваша помощ да направя добър избор

14.  

15. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от qazxsw
    Искам да използвам USB-то за филми през флашка със субтитри...
    Ако това е един от главните критерии, се надявам някой (някои) от съфорумците, който (които) има(т) повече опит с вградените плеъри, да ти помогне.

16. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от German
    ...След всички преживелици с това проучване, почвам да се чувствам като на гол тумбак с чифте лсд. Къде съм тръгнал с моите кирливи левчета, при положение, че не мога са си позволя, ако стане нещо след покупката(не дай си боже!) да махна с ръка - майната му! При две дъщери-студентки в София и не много ясно бъдеще, това направо си граничи с безотговорност. Но пък от друга страна човек един път живее на този свят.. Ако чакам всичко да ми стане наред, може въобще нищо да не дочакам.
    С нашите "кирливи левчета" аз си купих една Тошиба, която, за времето си беше с оптимално (максимално) съотношение (качество.диагонал)/цена. И за в бъдеще си мисля, че ще мога да си купя нещо притежаващо също такова оптимално съотношение, само че с диагонал поне 60 инча. Тъй като сега, както и тогава, тия (нашите) левчета са вързани към една световна валута (еврото), и затова търпят известни облаги от това. Като се изключи текущия спад на еврото, предизвикан от ненаситните ни гръцки съседи - за 13-а, 14-а и 15-а заплати, без да имат съответното покритие от брутния си вътрешен продукт.

Упс! Извинявам се за двата последователни поста...

Цитат Първоначално публикувано от Malchev
    Нужен ми е 40 инчов телевизор като държа да е с максимално добра матрица с ЛЕД подсветка /това не знам защо го реших/ и не държа на плеари и Интернет.Спрях се на Тошиба, но нещо не успях да се оправя с техните означения за класовете спрял съм се на XV 733 или VL733 не мога да разбера дали са с еднакви матрици доколкото разбрах и двете са на Самсунг но по -евтиния модел дали е 100 херца..
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073307
    40SL733G и 40VL733 са с един и същи вид матрица (от видовете на Самсунг). Предлагам ти по-евтиния продукт. Крайното решение е твое, след оглед на място. Допълнителните опции са въпрос на личен избор.

17. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Ако това е един от главните критерии, се надявам някой (някои) от съфорумците, който (които) има(т) повече опит с вградените плеъри, да ти помогне.
    Да нямам кой знае какви изисквания, просто съм обикновен потребител и затова се спрях на 42PJ550

18. Member
    Тук е от
    Jun 2008

@German
    Като те чета как избираш ТВ се чудя как си избрал жена
    Иначе моето предложение на база личен опит е http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070421 + blizoo HDTV слагаш CA Модула с картата в ТВто гледаш световното във ХД и ме споменаваш с добро

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе