Ами, май не е важно защото е старо. И сега се питам, няма ли по ново инфо? Тестове на съвременните панели. Ускорено износване и замерване, такива работи!
Ами, май не е важно защото е старо. И сега се питам, няма ли по ново инфо? Тестове на съвременните панели. Ускорено износване и замерване, такива работи!
2005 всичките модели бяха трагедия и при двете технологииПървоначално публикувано от adtomov
Сега нещата са коренно различни след поколения панели.
Здравейте и от мен.
За миналото световно се сдобих с 40" LCD Sony 40a10.
Мисля, че след 4 години по 10 и повече часа на ден работа е време да го сменя.
Желанието ми е да купя нещо 40/42" (в краен случай 46") за около 2000-2300лв, по възможност с матов панел.
Гледаме средно от около 3,8м, основно SD сигнал, на дневно осветление.
Ползвам сателитен приемник - клонинг на Дрииймбокс и планирам да си сглобя (или купя) HD ресивър/плеър.
Т.е. мултимедийните възможности на телевизора не са приоритет.Свикнал съм с режима на Сони за разпъване 4:3 до 16:9.
Телевизорите, които гледах в Технополис (без да мога да сменям настройки и източници) са:
Philips 42" 8604 - доста размазва при движение на Евроспорт.
Philips 40" 7605 - неестествено ярки цветове
Panasonic 42" TX-L42D25E - като че ли най-балансиран от към цветове, контраст и дефекти при бързо движение.
Харесах Philips 42" 9664, но не ми се струва разумна цената.
Основния извод, който си направих е, че само с гледане при условията в "техномагазините" е почти невъзможно да се избере хубав модел.
Ако някой може да ме насочи към модел от класа нa по-горе споменатите, ще съм много благодарен.
Аха - сега като си го сложиш в хола и като пуснеш 1 ХД филм , и като видиш за каква картина иде реч ,може и да премислиш.Първоначално публикувано от German
Иначе 200 часа с намален контраст и яркост , зум1 и несе филмирай за прогаряне.
robobug, взимай Sony 46EX500 и си готов.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070130
абсолютно съгласен с lazarus18 за това разстояние и тези пари това ти е телевизора 46EX500
Сега борбата е измежду най-новите LCD панели (в полето на LCD панелите) и конкуриращите ги плазмени предложения. Но, всъщност, тази борба се води вече 3 години. И двете страни постоянно демонстрират завидни нови оръжия на бойното поле...Първоначално публикувано от peterstamov
![]()
Най-лошата новина е, че плазмите, в близко бъдеще, ще загубят борбата. Ако не с LCD, то с някакъв по-авангарден тип панел. Опции в това направление - много..![]()
Прав си! Но мисля че няма де е LCD технологията. Налагат LCD защото печалбата им е по-голяма. Масова заблуда, от блогове, платени реклами, форуми! Плазмата в близко бъдеще ............да ама това го слушам от 8 години, и пак си има плазми, че и по-добри!
Много малко хора се включват да подкрепят плазмената технология! Сигурно не могат да се отделят от телевизора!И като прочетат мнение, като това, се радват, ама не мога да ги провокирам да пишат! Аз си тача повече компютъра.
![]()
peterstamov, прав си
аз съм дърт компютърджия, отскорошен плазмеец (или плазменик се казва) и нито веднъж собственик на LCD монитор (не защото не мога, а защото НЕ ИСКАМ - прекалено високи са ми били винаги изискванията към образа от компа). никога не съм виждал LCD монитор, който напълно да отговаря на изискванията ми към образ, или ако се е приближавал до тях, е бил на безумна цена. когато тръгнах да си търся телевизор още преди нова година и аз бях подведен от маркетинговите заблуди, които доминират над този пазар (за съжаление излязох от него 2003-2004 и му изпуснах юздите), така че в общи линии започнах от нулата
чаках, чаках, чаках... четох, гледах... и накрая в хола ми акостира една 50" плазма. е да, досадни бяха първите 300 часа на почти без цвят и zoom1, но колкото и се опитвам да си изкривя душата след това, не мога да не видя разликата на моя образ с този на няколкото човека около мен, които имат най-различни LCD-та (от нео, през тошиба и шарп, че до сони). ами съжалявам, приятели, обаче ако искам да гледам пластелинови човечета, ще си купя пластелин от магазина... джеки чан с 4 ръце... футбол с 3 топки... ха си мръднал от перпендикуляра и дъгата от 7 станала с 3 цвята...
ок, технологията вървяла напред, оправяли се били... като се оправят - обадете се, пръв ще съм на опашката. дотогава предпочитам мааалко повече да пазя една техника, но като я ползвам, да я ползвам с удоволствие, а не с компромиси.
в бъдещето - кой знае, лазАрните телевизори звучат добре, ама ще видим
P.S. в крайна сметка абсолютна истина тук няма - всеки харесва различни неща. в момента пиша от 21" CRT монитор, така че...
а и като си сложиш машинката в хола, до нея няма друга, с която да сравняваш, така че веднага твоето става най-добро
Чете ли за изсветляването на черното,което започва само след около 400 часа работа на панела?
Не въпроса дали го е чел, а дали го е забелязал. Много хора четат, а не гледат.
Никой никоа не е твърдял, че плазмената технология е перфектна и без проблеми. И двете технологии си имат техните плюсове и минуси. Просто когато човек избира трябва да прецени кои минуси може да преглътне и кои плюсове са му по-важни.
Аз например, често гледам и под ъгъл. Няма LCD, което да показва задоволително под този ъгъл. Освен една матрица, но тя е до 37 инча. Почти всички филми ги гледам на тъмно. Тогавапочти всяко LCD свети по ъглит, няма добро черно и се виждат на опреелени сцени неравномерността на подсветката. Без включени 100/200Hz LCD-тата ми мажат, като ги включа ме хваща морска болест.
Също като FearMe признавам, че бих си купил LCD на момента, в който видя модел без горните важни за мен недостатъци.
Относно консумация на ток.
Една проста сметка.
Плазма - panasonic TX-P42S20E - 1500 лв. - 275w
LCD - samsung LE-40C650 - 1500 лв. - 200w
Разлика от 75 w
При работа 8 часа средно на ден = 0.6 kw
Средна цена на 1 kw 4 часа дневна и 4 часа нощна (0.09331+0.05005)/2 = 0.07168 лв.
За 1 година - 365дни x 0.6kw x 0.07168лв.= 15.68 лв. без ДДС
С ДДС 18.82лв. оскъпяване на ТВ. за година.
За мен най-големия минус на ЛЦД то са пластмасовите цветове-както Fearme каза - пластелинови.Ако е някакаъв рисуван образ-бива, но появи ли се нещо , което си виждал на живо става кофти.А и ъгала на гледане е много важен - почти винаги някой гледа под ъгъл.
Относно консумация на ток.
Една проста сметка.
1 крушка - 75w
без крушка - 0w
Разлика от 75 w
При работа 8 часа средно на ден = 0.6 kw
Средна цена на 1 kw 4 часа дневна и 4 часа нощна (0.09331+0.05005)/2 = 0.07168 лв.
За 1 година - 365дни x 0.6kw x 0.07168лв.= 15.68 лв. без ДДС
С ДДС 18.82лв. оскъпяване на ТВ. за година.
ами стой на тъмно :Р
------------------------------------------
аз съм си купил телевизор
за да гледам на него каквото искам
18 лв / година са последният (или по-скоро - никакъв) аргумент при покупката на тв
Ако трябва да сме точни реалните стойности на консумация са по-скоро следните
плазма 50" среден клас - 190W
LCD 52" non-LED - 150W
LCD 52" LED - 100W
плазма 42" - 170W
LCD 40" non-LED -1000W
LCD 52" LED - 80W
Тези стойности съм ги взел от хора и са направени в реални условия на калибрирана техника. При плазмите консумацията варира според яркостта на картината в момента и е усреднена след 10 мин гледане на произволен канал.