Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 348 от 358 ПърваПърва ... 298338346347348349350 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,206 до 5,220 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Цитат Първоначално публикувано от tcvetko
    Но е ЛГ и каквото и да спечели винаги самсунг е две крачки като марка пред тях това не е довод едното е 9 серия другото 5 не ми стига да препоръчам Лг
    Написаното в по-горният ми пост не се отнася до твойто питане. Що се отнася до избора между TN и IPS за мен няма довод ,който да ме накара да взема нещо с TN матрица при положение ,че има избор. Колкото до патриотизма към марките , до скоро и Сони беше свещенния граал ,ама се видя , че доста марки ги задминаха.Много пъти е коментирано тук,че няма по/най-добри марки , има по/най-добри модели.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Е това е по смислен отговор вече иначе на марки не робувам а на факти и статистика Самсунг в всяко отношение превъзхожда Лг не само в телевизори така ,че няма смисъл от спор мен пък лично никой не би ме накарал да си купя нещо на Лг при наличие на толко други марки не търся евтино а тя там е силна като марка , което ме убеждава и от това ,което видях в магазина сравнявайки ги двата тв , ходи и погледни и ти коя картина е по- добра и кое предава по-добре явно не ъгъла на гледане е важен само още един аргумент колко качество има Лг никакво черно и т.н

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

1. LG-то е със e-IPS матрица и е с 2" по голям.
    e-IPS - означава ,че има по-голям зрителен ъгъл /и подобрено цветопредаване/от Samsung който е със TN матрица. Но при условие че го гледаш отблизо и фронтално-тази разлика губи своят смисъл.
    2. Ако не се лъжа LG-то е с по малко входове и изходи.

5. Тук е от
    Dec 2005

Имам нужда от съвет относно бъдеща покупка на телевизор и плейър... Бюджета ми е 3000лв

Телевизорите - LCD 3D - ценови диапазон 2000-2700лв.
    1) Samsung LE-40C750 – намерих добри отзиви в чужди сайтове - най-бюджетния 3D на пазара в момента с отлични харектеристики за тази цена. Най-ниска цена в Технополис – 2280лв. онлайн
    2) Sony KDL-40HX800 – също отлични отзиви, дори по-добри, но е и по-скъп... най-ниска цена Деком – 2699лв. онлайн
    3) LED – има модели на Samsung на близки цени до Sony, но доколкото разбирам няма смисъл да е LED, дори е по-лош вариант.

Blue Ray 3D – ценови диапазон 400-600лв.
    1) SAMSUNG BD-C5900 - 380лв. ... добър вариант
    2) SAMSUNG BD-C6900 - 650лв. ... това определено е най-добрия избор, но и най скъпия... заслужават ли си 300лв отгоре вместо горния модел?
    3) Sony BDP-S470 - 400лв. ... може би по-добър вариант от първия SAMSUNG
    4) Sony BDP-S570 - 500лв.
    ....въпрос - при покупка на 3D TV от една марка и 3D Blue Ray от друга как стои въпроса? Май не е много препоръчително, тъй като все пак като от една марка може би ще си паснат по-добре или изобщо не е хубаво да се правят такива експерименти?

Ще съм ви благодарен да ми дадете съвет каква комбинация е най-удачна за този бюджет... в крайна сметка може и нещо друго да е или пък, ако някой има критично мнение за 3D технологията в момента. При всички положения държа на първо място на качествотото на 2D изображението и другите нормални за телевизори в този клас функции, а 3D е просто екстра, която е хубаво да имам, при положение, че давам толкова пари за TV.

Още нещо – тъй като чекнах набързо как стоят нещата с цените в добрата стара Англия/там тези модели са най-евтини в Европа/, виждам голяма разлика в цените. Например Samsung LE-40C750 + SAMSUNG BD-C5900 може да се вземат в пакет с 2 броя 3D очила за общо 1900лв. с доставката, тук е общо около 3000лв. :-) … при Sony разликата не е толкова драстична, но пак си е доста. Та, как стои въпроса с покупка на TV и плейър от UK – доколкото знам там всичко им е различно... ще става ли един такъв телевизор за гледане в България – волтаж, TV стандарт и разни други настройки за кабелна/сателитна??? Иначе четох някъде, че в България не важи международната гаранция за SAMSUNG, при Sony пак ли не важи?

6. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от lyubok
    Имам нужда от съвет относно бъдеща покупка на телевизор и плейър... Бюджета ми е 3000лв

Телевизорите - LCD 3D - ценови диапазон 2000-2700лв.
    1) Samsung LE-40C750 – намерих добри отзиви в чужди сайтове - най-бюджетния 3D на пазара в момента с отлични харектеристики за тази цена. Най-ниска цена в Технополис – 2280лв. онлайн
    2) Sony KDL-40HX800 – също отлични отзиви, дори по-добри, но е и по-скъп... най-ниска цена Деком – 2699лв. онлайн
    3) LED – има модели на Samsung на близки цени до Sony, но доколкото разбирам няма смисъл да е LED, дори е по-лош вариант.

Blue Ray 3D – ценови диапазон 400-600лв.
    1) SAMSUNG BD-C5900 - 380лв. ... добър вариант
    2) SAMSUNG BD-C6900 - 650лв. ... това определено е най-добрия избор, но и най скъпия... заслужават ли си 300лв отгоре вместо горния модел?
    3) Sony BDP-S470 - 400лв. ... може би по-добър вариант от първия SAMSUNG
    4) Sony BDP-S570 - 500лв.
    ....въпрос - при покупка на 3D TV от една марка и 3D Blue Ray от друга как стои въпроса? Май не е много препоръчително, тъй като все пак като от една марка може би ще си паснат по-добре или изобщо не е хубаво да се правят такива експерименти?

Ще съм ви благодарен да ми дадете съвет каква комбинация е най-удачна за този бюджет... в крайна сметка може и нещо друго да е или пък, ако някой има критично мнение за 3D технологията в момента. При всички положения държа на първо място на качествотото на 2D изображението и другите нормални за телевизори в този клас функции, а 3D е просто екстра, която е хубаво да имам, при положение, че давам толкова пари за TV.

Още нещо – тъй като чекнах набързо как стоят нещата с цените в добрата стара Англия/там тези модели са най-евтини в Европа/, виждам голяма разлика в цените. Например Samsung LE-40C750 + SAMSUNG BD-C5900 може да се вземат в пакет с 2 броя 3D очила за общо 1900лв. с доставката, тук е общо около 3000лв. :-) … при Sony разликата не е толкова драстична, но пак си е доста. Та, как стои въпроса с покупка на TV и плейър от UK – доколкото знам там всичко им е различно... ще става ли един такъв телевизор за гледане в България – волтаж, TV стандарт и разни други настройки за кабелна/сателитна??? Иначе четох някъде, че в България не важи международната гаранция за SAMSUNG, при Sony пак ли не важи?
    Какво ще гледате на Blue Ray 3D , филмите се броят на пръсти в Б-я.За 3D TV минимума е 46 инча.

7. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте!
    Искам да си взема 32 инча LED LCD. Този размер на екрана ме устройва. Спрял съм се на 2 модела:
    -Samsung 32C6000 с гланцов екран и възможност за разчитане на .MKV .
    -Sony 32EX700AEP с матов екран и без възможност за разчитане на .MKV .
    Ще се гледа спорт + научнопопулярни канали с SD сигнал от Булсатком. Разстоянието за гледане е 2.5 метра.
    Можете ли да ми подскажете за добрите страни на тези модели и съответно недостатъците? Примерно за мат/гланц, как се справят с SD сигнал от Булсатком. Мисля да свържа и компютъра с LCD.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте,
    Благодарение на форума от няколко дена съм собственик на Panasonic P42G20. За сега го гледам на СД сигнал от обикновенна външна антена. Останах приятно изненадан от добрата картина. Поради лъскавия панел имах предварително опасения от отражения през деня. Мога да кажа спокойно, че са били неоснователни.
    Благодаря за компетентните мнения на знаещите от форума.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Здравийте на всички. Предстояща покупка на телевизор.Критерии:

1.Цена до 900лева. Това е максимума.
    2.100Hz- Задължително
    3.Размер 32 inch, Едва ли ще има 37 отговарящ на всички останали условия
    4.Full HD
    5.DVB-T/C ТУНЕР

Така.След прочитане на темата стигнах до следната дилема.Samsung 32B650 се намира трудно чисто нов(не използван като мостра).Все пак утре ще въртя телефони до вериги магазини.Samsung 32C530 Е на цена от 999лв, да не говорим за моделите 630 или 650.Гледам и SONY KDL-32W5500K което също е стар модел и трудно ще го намеря. Та за сега откривам само LG 32LD550 - отговарящо на всички условия.http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09075847Характеристиките от страницата за LG също са добри
    контраста е 70,000:1,време за реакция 4 ms,панела си е 10Bit,подсветка CCFL,100Hz,матрицата е S-IPS за която нямам впечатлиния.

Друг вариант но вече за 950лв е PHILIPS 32PFL5405H http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09076663

Също TOSHIBA 32XV733G но за 1000лв http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09073299

Та за сега сигрно е LG -то. Та ако има причина да не го взема,сега е момента някой да ме спре.

Та който иска да помогне в с мнението си за попупката,или за някоя свежа оферта да постне.

11. Member
    Тук е от
    May 2003

колеги, малко може би встрани от темата, но някой пазарувал ли е онлайн от техно* магазините и да е връщал стоката - че особено с плазмите е направо тото да не ти пробутат мостра, и има ли вариант поръчка, плащане и след това взимане на място в магазина че да няма разправии.

Също и това връщане в 7-дневен срок ако "стоката не е разпечатана" и т.н. - не мога точно да ги схвана обясненията - как да разбера дали ми харесва ако не я отворя и изобщо ми се струва че ще си навлека с по-голям процент вероятност неприятности отколкото удоволствието да заплатя 5% по-малко.

Интересен факт е че някъде (май в avforums) четох как един тип си поръчал 2 плазми , тествал си ги вкъщи една до друга и в 7-дневния срок върнал тази която не му харесала - супер ама това в Англия...

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз моята я поръчах онлайн с изричната уговорка да е нова, а не работила. Есествено получих работила около 40 часа с няколко изгорели пиксела. Обадих им се да си я вземат и ми пратиха нова.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Mistral
    Здравейте,
    Благодарение на форума от няколко дена съм собственик на Panasonic P42G20. За сега го гледам на СД сигнал от обикновенна външна антена. Останах приятно изненадан от добрата картина. Поради лъскавия панел имах предварително опасения от отражения през деня. Мога да кажа спокойно, че са били неоснователни.
    Благодаря за компетентните мнения на знаещите от форума.
    Честито Mistral дълго да му се радваш

Цитат Първоначално публикувано от ivanvanovvv
    Здравийте на всички. Предстояща покупка на телевизор.Критерии:

1.Цена до 900лева. Това е максимума.
    2.100Hz- Задължително
    3.Размер 32 inch, Едва ли ще има 37 отговарящ на всички останали условия
    4.Full HD
    5.DVB-T/C ТУНЕР

Така.След прочитане на темата стигнах до следната дилема.Samsung 32B650 се намира трудно чисто нов(не използван като мостра).Все пак утре ще въртя телефони до вериги магазини.Samsung 32C530 Е на цена от 999лв, да не говорим за моделите 630 или 650.Гледам и SONY KDL-32W5500K което също е стар модел и трудно ще го намеря. Та за сега откривам само LG 32LD550 - отговарящо на всички условия.http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09075847Характеристиките от страницата за LG също са добри
    контраста е 70,000:1,време за реакция 4 ms,панела си е 10Bit,подсветка CCFL,100Hz,матрицата е S-IPS за която нямам впечатлиния.

Друг вариант но вече за 950лв е PHILIPS 32PFL5405H http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09076663

Също TOSHIBA 32XV733G но за 1000лв http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09073299

Та за сега сигрно е LG -то. Та ако има причина да не го взема,сега е момента някой да ме спре.

Та който иска да помогне в с мнението си за попупката,или за някоя свежа оферта да постне.
    Избирай измежду Samsung 32C530 и LG 32LD550. Другите модели ги забрави.

Цитат Първоначално публикувано от camera
    Здравейте!
    Искам да си взема 32 инча LED LCD. Този размер на екрана ме устройва. Спрял съм се на 2 модела:
    -Samsung 32C6000 с гланцов екран и възможност за разчитане на .MKV .
    -Sony 32EX700AEP с матов екран и без възможност за разчитане на .MKV .
    Ще се гледа спорт + научнопопулярни канали с SD сигнал от Булсатком. Разстоянието за гледане е 2.5 метра.
    Можете ли да ми подскажете за добрите страни на тези модели и съответно недостатъците? Примерно за мат/гланц, как се справят с SD сигнал от Булсатком. Мисля да свържа и компютъра с LCD.
    Вземи Samsung 32C6000
    Справя се по-добре на SD сигнал и плийъра му е по-съвършен с подръжка на повече формати. Няма проблеми при връзка с компютър.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте,
    Моля за мнения, за моделите LG 42le5500 и LG 42le7500. Каква е разликата освен блютута и заслужава ли си първият модел?

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от pankar
    Здравейте,
    Моля за мнения, за моделите LG 42le5500 и LG 42le7500. Каква е разликата освен блютута и заслужава ли си първият модел?
    http://www.lg.com/bg/televizor-audio...izor/index.jsp
    И двата модела са на едно и също шаси-разликата е само контраста и допълнителните екстри в 7500

7500 5500
    5,000,000:1 3,000,000:1
    Broadband (Youtube, Picasa, Accuweather)
    DLNA/CIFS
    Bluetooth

http://www.lg.com/bg/common/compare/...or%2Findex.jsp

17. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте!
    Тези дни ще си купувам телевизор. Основно ще се ползва за цифрова тв (Blizoo) и HD филми. Разстоянието, от което ще се гледа е 2.5м. Колебая се м/у тези 2 модела : TOSHIBA 32XV733G или LG 32LD565. (бюджетът е 1000 лв. )
    На пръв поглед Toshiba-та има леко предимство заради повечето входове (има и HDMI 1.4) и "Resolution + " , но ми е интересно и LG-то как се справя с SD сигнала ? Благодаря предварително.

18. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте знаещи съфорумци.
    Празниците наближават и всеки иска подарък Търся за един познат телевизор със следните изисквания:
    Размер 55-60'инча, колкото повече по-добре. Да има функция 3D и да се държи отлично на SD сигнал (цифрова кабелна).
    Бързо опресняване на картината. Бюджет до 10 к. Стаята е светла и може би матов панел, ще е по-подходящ.
    От сайта на Техномаркет харесах: SONY KDL-60LX900AEP, http://www.technomarket.bg/products/...kdl-60lx900aep
    Какъв тип матрица поставят Sony в този клас телевизори и дали отговаря на поставените изисквания?

Моля за мнение .. приемам и други предложения

Поздрави.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе