Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 350 от 358 ПърваПърва ... 300340348349350351352 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,236 до 5,250 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Цитат Първоначално публикувано от Nick_BG
    И аз се бях навил отначало за него, но като го видях каква картина дава в Техномаркет - тотално ме отказа от плазмите! Дори като му усилиха докрая контраста и засилиха някои настройки - картината изобщо не можеше да се доближи по контраст, яркост и изобщо по качество (айде качеството уж било по-добро при плазмите, но как може при докрай засилен контраст и яркост картината да е два пъти по-тъмна и да и липсва контраст в сравнение с тази на съседното LCD ?)! Тези плазми - само на тъмно ли ги гледат не мога да разбера.....
    Ти изобщо имаш ли идея как работят опциите за настройка на картината и какво значи понятието "висок контраст"?
    Като не ти харесва не купуваш. Никой не е длъжен да те образова и да ти отваря очите.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2010

lazarus18 - както казах аз самия исках плазма Панасоник, но бях разочарован от картината на тези плазми - мислех че е от настройките и затова помолих да ги засилят докрая - пак отстъпваха видимо от яркостта и контраста на LCD-то (при един и същ сигнал)! Имаше и други хора с мен и на тях също им направи впечатление това.

4. Member
    Тук е от
    May 2003

Nick_BG според теб излиза че или всичко на маx , да светне като крушка, и това са настройки които са най-добрите за гледане?
    Не се знае мострата колко е работила, всички плазми на Panasonic ли бяха така?
    Като знам колко разбирачи има в тези магазини не бих разчитал на тях и по тяхната намеса да си правя заключения, по-скоро бих се доверил на ревюта из нета...
    Ако си се бил ориентирал към Пана , иди и в друг магазин да гледаш модела...

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Каква е идеята от високия контраст по принцип? Важно е той да бъде висок при нормални за гледане /калибрирани/ настройки. Никой не гледа телевизора си на максимум. Като засилиш настройките започваш да губиш от картината - бялото прегаря, черното се запушва, цветовете губят нюансите си.
    Ако искаш висок контраст ей така за е висок всеки един телевизор за 800-900 лв ще ти свърши работа - яркостта и подсветката на минимум, констраста на макс и си готов.
    LCD-тата са много ярки. В магазина са сложени наистина на максимума си и той е недостижим за плазмите. Но това не е добра картина, не и според общоприетите разбирания. Ако го сложиш у вас с тези настройки ще ти гръмне главата след час. Има си установени правила колко трябва да е ярък образа според осветеността на помещението. Като пипнеш настройките да се доближиш до него и плазмата блесва /в общия случай/.
    Не изключвам възможността да си от хората, които този ярък образ им харесва. За съжаление те стават все повече.

6. Тук е от
    Dec 2007

Има ли някъде разяснено какво представляват 3D телевизорите и как се получава при тях 3Д ефекта?

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

http://www.engadget.com/2010/11/22/s...-with-sony-ph/
    http://www.hdtv.ru/news/industry/963...led-ekran.html

Цитат Първоначално публикувано от zeiko
    Има ли някъде разяснено какво представляват 3D телевизорите и как се получава при тях 3Д ефекта?
    http://en.wikipedia.org/wiki/3D_television
    http://www.hdguru3d.com/

5-те най-добри телевизора под 1000$
    http://hdguru.com/the-five-best-tvs-under-1000/3003/

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

момчета знам че ви писнах но останаха 2 варианта наистина последно ТОШИБА 40XV733 И САМСУНГ С630 значи разбрах че матрицата на самсунга е лотария и тези в техно маркет не дават да ги отваряме кашоните един по един докато улучим каква на самсунг,тошибата е с със самсунгова,отзивите за самсунга са много добри единствено се колебая за това че самсунга доколкото разбрах не се справя с автоматично регулиране от формат 4:3 към 16:9 и обратно тошибата го прави много добре и друго нещо самсунга има ли подобен подобрител като RESELUTION+ на тошибата?един от двата ще е!ако вие бяхте на мое място кой бихте избрали?още веднъж много благодаря!

10. Тук е от
    Oct 2010

bentarp - В конкретния случай мисля че по-добрия избор е Самсунга - все пак те са лидер в производството на LCD в света! Вярно е че тази тошиба има хубав панел, но все пак телевизора не е само панела и Тошиба като марка е по-назад от Самсунг.

Иначе мисля че по-правилния избор е показан в тази статия - http://www.digitalversus.com/samsung...4_9365_36.html - Samsung C630 or Sony EX503?

(EX503 е като ЕX500) - те даже цените им са почти еднакви в момента (Самсунга със 50 лв по-скъп от Сонито, като и на 2-та предполагам че още ще им падат цените) - по около 1500 лв, даже Сонито може вече да се купи през интернет за - 1471.55 лв, а Самсунга за 1519 лв през интернет (иначе е 1599 лв) - но през интернет пък едва ли някой ще ти прати бройка която да е с матрица на Самсунг.... ( а Сонито е с хубава S-PVA матрица на Самсунг, която дава дълбоко черно и голям контраст, като черното не свети през нощта, единствено имам някои забележки при обработката която прави на стандартния некачествен сигнал на кабелната, но с настройки и правилно калибриране дава много хубава картина)

http://www.technomarket.bg/products/...kdl-40ex500aep

http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09073560

11. Тук е от
    Sep 2009

Дори и с матрица на Самсунг, Тошибата е с по-малък контраст от Самсунг с АА матрица!Според мен по-добрия вариант е С 650

12. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от jordania
    Дори и с матрица на Самсунг, Тошибата е с по-малък контраст от Самсунг с АА матрица!Според мен по-добрия вариант е С 650
    Съгласен съм, но ако C650 е с матрица на Самсунг, защото аз не бих дал 1749 лв за Самсунг с MVA матрица на тайванската - AU Optronics (каквито изглежда са повечето бройки от този модел в ТМ) http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-40c650

За Сонито пишат че било със същата матрица като C630 -" There's another TV that shares the same PVA panel, the Sony Bravia EX503 "

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от jordania
    Няма как нативния контраст при Самсунга да е по-добър от Тошибата, а динамичния корейците много обичат да го пишат както им дойде, като например супер,хипер ,хипер-супер и супер-хипер итн. Всички японски марки дават по-нискък динамичен контраст, защото не се изхвърлят толкова , въпреки че при LED и те почнаха с едни милиони....

14.  

15. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Ох, като прочета нещо за GNUSMAS и започвам да се тревожа! Това че са лидери в производствота на техника за ширпотреба не ги прави най-добрите! По бих се доверил на японците!

16. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте ,
    след обстойно четене във форума се спрях на два модела плазмени телевизори .
    бюджета е около 2000 лв. спрял съм се на SAMSUNG PS-50C550 и LG 50PK550 .
    дайте съвет кой от двата да взема , или пък нещо по-добро за тези пари.
    ще се гледа в хол от 3-3.5 м. предимно вечер.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от tzetzo_
    Здравейте ,
    след обстойно четене във форума се спрях на два модела плазмени телевизори .
    бюджета е около 2000 лв. спрял съм се на SAMSUNG PS-50C550 и LG 50PK550 .
    дайте съвет кой от двата да взема , или пък нещо по-добро за тези пари.
    ще се гледа в хол от 3-3.5 м. предимно вечер.
    Аз бих взел SAMSUNG PS-50C550
    http://www.samsung.com/uk/consumer/t...=specification
    С това не искам да кажа ,че LG 50PK550 е лош. въпрос на личен избор.
    Ако се спреш на Samsung - се ослушвай за брум /шум/ по-висок от намаления доста звук съпровождащ предаването. Има такива оплаквания в някои бройки.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Аз бих взел SAMSUNG PS-50C550
    http://www.samsung.com/uk/consumer/t...=specification
    С това не искам да кажа ,че LG 50PK550 е лош. въпрос на личен избор.
    Ако се спреш на Samsung - се ослушвай за брум /шум/ по-висок от намаления доста звук съпровождащ предаването. Има такива оплаквания в някои бройки.

Проблема е видим при много голяма част от тези модели.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе