Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 72 от 358 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Трябва да прецениш кое е по-важното за тебе. Да гледаш добре SD сигнал /4:3 телевизия/ - взимаш си най-малкия и евтин възможен, или да гледаш филми /дори и от ДВД/ на голям екран.
    Едно ДВД или дори приличен Divx се вижда идеално на 50 инча от 3 метра без никакъв дискомфорт или голям компромис с качеството /резолюцията/.

2.  

3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от soon
    ivodivo 37' за такова разстояние си е малък.
    За до 3 м. 40' - 42' е отличния размер.
    soon ако визираш за SD сигнал да знаеш, че не това ми е приоритет!

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Трябва да прецениш кое е по-важното за тебе. Да гледаш добре SD сигнал /4:3 телевизия/ - взимаш си най-малкия и евтин възможен, или да гледаш филми /дори и от ДВД/ на голям екран.
    Едно ДВД или дори приличен Divx се вижда идеално на 50 инча от 3 метра без никакъв дискомфорт или голям компромис с качеството /резолюцията/.
    Желанието ми е да се 'потопя' във филма който гледам! Освен това ще направя компромис със SD сигнала за сега след като ТВ-то е с переспектива а се очаква (надявам се) в недалечно бъдеще телевизите да минават на по-качествен сигнал...
    С две думи: Яко за филми с HD и DVD качесвтво и колкото се може по добра обработка на SD, че поне да различавам физионимиите

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

ivodivo въпросът е за принципа на човешкото възприятие и лошото въздействие на размер/разстояние детониращо очите и от там психиката на зрителя.
    За SD изобщо не говорим! Тази резолюция я забравяме и я пращаме на заслужена почивка в музея!!!
    Кефа с размера май има друго значение в случая. Пропорциите са доста грешно схванати от налагащите стандарти.

5. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от soon
    ivodivo въпросът е за принципа на човешкото възприятие и лошото въздействие на размер/разстояние детониращо очите и от там психиката на зрителя.
    За SD изобщо не говорим! Тази резолюция я забравяме и я пращаме на заслужена почивка в музея!!!
    Кефа с размера май има друго значение в случая. Пропорциите са доста грешно схванати от налагащите стандарти.
    Къде е истината се питам след като толкова протеворечиви стават мненията относно размера и разтоянието за гледане? Ето тук има едни таблички:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg310850

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ето ги и сметките. всеки може да си ги направи сам
    при мен нещата стоят така:

1. 21" монитор, при работа от около 70см, ъгълът е 33 градуса
    2. 21" монитор/телевизор, при гледане на филм от 250см, ъгълът е 11 градуса
    3. 15.4" лаптоп, при работа от около 50см, ъгълът е 37 градуса

4. 42" телевизор, гледане на филм от 250см, ъгълът е 21 градуса
    5. 50" телевизор, гледане на филм от 250см, ъгълът е 25 градуса

разликата в дългата страна на екрана между 42" и 50" е само 13см, което определя и малката разлика в ъгъла, което не води до кооой знае каква разлика на цифри, но до по-голяма печалба от увеличената площ на образа

очевидно е, че човек вижда по-голям образ, гледайки филм на 15.4" лаптоп на една ръка разстояние, отколкото на 50" от 2.5м

освен това съм убеден, че хората, които като мен ще взимат телевизор само и единствено заради HD филмите, ще търсят (пак като мен) максимален размер, а тези, които смятат, че >42" е прекалено за това разстояние, най-вероятно не са престояли достатъчно верме на въпросните условия, за да разберат, че ИЗОБЩО не е пре-достатъчен размер

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

FearMe
    от зората на тази технология сме заедно и времето показа обратното.
    Минахме през почти всички размери 50',47',40', 42' ... и близко и далеко бяхме от тях и някой хора си сложиха очила в последствие.
    Табличките са едно а реалното ежедневно гледане е нещо друго.
    В момента гледаме на 46' от 4.5 м и да кажем пасват двата размера.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако искаш да се "потопиш" във филма и максимално да се доближиш до усещането за кино взимай максимално голям.
    Направи си една проба и виж във кино салона какви са пропорциите и ще видиш, че дори и с 50 инча си многодалече от там.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2009

Подкрепям напълно Lazarus18 , 42' /плазма/ от 3 метра в спалнята малее , 80 ' /проектор/ от 4,20 метра в хола е идеално.
    Препоръчвам на хората които гледат редовно филми да не минават като мен от 32' и 42' ,а направо да вземат 50 ' !!!!!!!
    Много по-евтино излиза !!!

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз и друг път съм писал подобна "методика" за избор на диагонала на TV. Извинете ме, че се повтарям!
    1.Измервате си разстоянието, от което ще се гледа TV.
    2.Отивате в някой голям магазин
    3.Харесвате си някакъв качествен TV с диагонал, който според вашите финансови възможности и предположения като размер. Примерно 42".
    4.Пускате на някой качествен канал, HD, demo с HDMI. Ако има някакви субтитри или движещи се реклами с надписи по екрана - още по-добре.
    5.Отдалечавате се от екрана на приблизителното "домашно" разстояние, което сте измерили. Гледате поне 15 минути и ако ви се стори малъкдиагонала, правите същата операция за следващия размер диагонал. Ако паричките ви позволяват, разбира се.

Тези неща можете да ги правите, ако не ви изгонят отмагазина!

Наистина можете да си докарате проблеми със зрението. Според мен при по-малък диагонал, защото се напрягате да четете дребни символи примерно. Това може да доведе както до болка в очите, така и до главоболие.

12. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Какво ще кажете за 50B650 плазма от 3 м. или да се огледам в панасоник?

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Hwarang
    Какво ви е мнението за сл. модели и да кажете , ако знаете матриците им :

- SAMSUNG - 40B620 срещу SAMSUNG - 40B651

- TOSHIBA 40XF351PG ?

- TOSHIBA 40XF356DG ?

Въобще Тошибите добри ли са ,в сравнение с по-горните ?
    Тошибите са вече много стари модели със скромни параметри и сигурно имат само мостри от тях .При Самсунга за предпочитане е В651 по-нов модел, нов процесор,медия плеър ,DLNA ,гланцов панел. В620 e със шаси от 2008г. ,често е с матрица на СМО Тайван,матов панел.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2009

ivodivo препоръчвам ти ПАНАСОНИК !!!
    Гарантирам ,че ако искаш да го прогориш ще ти трябва много силна воля ,докато LG я гледам като писано яйце ,а вече стана възрастна на 2 години е .....за Самсунг нямам преки наблюдения .....а иначе като цяло препоръчвам плазмата ( ЦЕНА / КАЧЕСТВЕНО ИЗОБРАЖЕНИЕ ВСЕ ОЩЕ Е НЕДОСЕГАЕМА ) .
    Радвам се ,че има много хора ,които смятат така !!!

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    Аз и друг път съм писал подобна "методика" за избор на диагонала на TV. Извинете ме, че се повтарям!...

Наистина можете да си докарате проблеми със зрението. Според мен при по-малък диагонал, защото се напрягате да четете дребни символи примерно. Това може да доведе както до болка в очите, така и до главоболие.
    Момчета имам чувството че с размера почна да се прекалява.Преди години почти всички гледаха на 21" ТВ-та,че и по-малки, от средно разстояние 2,5м.Сега би трябвало цяла България да ходи с очила.....

17. Member
    Тук е от
    Nov 2009

50' кинескоп от 3 метра = ослепяване !!!!
    50' телевизор модел 2009 - 2010 година = удоволствие от гледането на TV !!!
    Това е равносметката !!!

18. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Това с размера периодично го обсъждаме без пълно съгласие, това е нормално, например в кината едни хора сядат напред други предпочитат по-назад.Мой познат гледа 32" от 7м. и вика че малко му е голям екрана!?!? Все пак под 40"42" не си заслужава да се взема ТВ,това е и най-изгодно като цена. За нормална телевизия може да се мине и с по-малък размер ,но за филми ,спорт си трябва голям ,така че 46"50" за 2,5-3м. за мен е нормално.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе