Вижте резултатите от анкетата: Как гледате любимите си филми на своят телевизор ?

Гласували
157. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Blu-ray плейър (HDMI)

13 8.28%
  • Вграденият плейър (USB)

41 26.11%
  • Вграденият плейър (DLNA (LAN/WiFi))

21 13.38%
  • Външен плейър / компютър (HDMI/VGA)

99 63.06%
  • Web сервизи Smart TV (LAN/WiFi)

5 3.18%
Отговори на анкетата
Страница 40 от 76 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 1139
Like Tree6Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

@pilot
    LCD от висок клас не отстъпва на плазмен екран, просто имат кусури от различно естество двете технологии. Единствено цената при един диагонал е в полза на плазмата. За всяко друго предимство си има "неутрализиращ" го недостатък:
    - за сметка на по-добрия зрителен ъгъл плазмата прогаря.
    - за сметка на малко по-добрата резолюция при движение плазмата трепти.
    - малко по-добрите цветове при плазмата се тушират от по-лошото представяне в светло помещение.
    Останаха зърнистата картина, греенето, шума от вентилаторите и т.н.
    Този пост е редактиран от zlatko; 09-10-12 в 10:04.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

@Zlatko
    Въпрос на лични предпочитания. Аз лично голям диагонал лсд не бих си купил в момента, дори и Elite. Ще видим ОLED телевизорите как ще бъдат, че всички да са доволни.
    Този пост е редактиран от pilot; 09-10-12 в 11:27.

4. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@pilot
    Абсолютно съм съгласен - въпрос на лични предпочитания.
    А Elite никой от нас не е виждал наживо - може пък да е хубаво?!
    Много се надявам OLED да събере силните страни на плазмата и LCD в едно, да не наследи проблемите на двете технологии и да не внесе много нови проблеми. А че проблеми ще има е сигурно.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

zlatko, съгласен съм с теб до голяма степен, но си пропуснал най-големия минус на LED моделите - неравномерната подсветка.
    Не мога да приема технология, която ми дава това:
    SAMSUNG 3D Clouding Smart TV UE40D6750 Plamy LED Podświetlenie RTV EURO .wmv - YouTube

Всичко друго бих приел - ъгъл на виждане - 2-3ма човека спокойно могат да гледат без проблем почти фронтално; мазането се подобрява с включване на Blur Reduction на ниска степен; с хубава калибрация се постигат отлични резултати и при LCD... но няма как вечер да виждам тези петна по картината и да го приема.

6. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@lazarus18
    Не съм - в случая не изреждах (всички)предимствата и недостатъците на двете технологии, а отговарях на поста на pilot. Той не беше споменал за неравномерната подсветка.
    А и в случая, в който гворим за висок клас LCD, значим трябва да обсъждаме direct LED и да забравим за бюджетните Edge. При Direct моделите clouding не съм виждал...но там пък има blooming, DSE и т.н. :D
    Писал съм го много пъти - човек трябва да прецени с кои недостатъци може да направи компромис. Аз например не мога да се примиря с трептенето на плазмите и зърнистата им картина. DSE-то при истинските LED телевизори също ме дразни много, но го преглъщам...освен когато гледам ски! Тогава е зле

PS. Наистина ми е интересно някои от нас да види Elite и да си каже мнението. Имал ли си възможност?

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Лошото е, че манията по ултра тънки телевизори измести Direct LED технологията на заден план. Според мен там има по-голям шанс за по-добър образ дори и без local dimming, който води до други проблеми, но поне може да се изключи.
    Дано тази мода премине и повече производители се насочат към задно разположени диоди въпреки по-дебелите корпуси.
    Иначе Elite LCD не съм виждал. Доста ги хвалят, макар че и на тях им намират кусури като гледам.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

lazarus18
    То само забележи колко хора в този форум търсят "LED" телевизор - направо ми бърка в здравето като го прочета. Рекламите им набиха в главите това LED, сякаш е нещо повече от LCD. А че реално освен тънкия корпус и по-малката консумация, Edge LED подсветката няма други предимства пред CCFL никой не споменава. За мен LCD телевизорите трябва да се делят на обикновени и Local Dimming(Direct LED).
    Колкото до кусурите при Elite- кажи ми имали нещо без такива?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от zlatko Виж публикацията
    За мен LCD телевизорите трябва да се делят на обикновени и Local Dimming(Direct LED).
    А колко от българите могат да си позволят покупката на ТВ с Local Dimming (Direct LED)?

Philips 60PFL9607
    Philips 46PFL9707
    Toshiba 55ZL2
    Elite 70X5FD

80% си купуват 32-40" до 1200 лева

ATTRIBUTES LOCAL-DIMMING EDGE-LIT
    Black level in mixed brightness content Generally deeper Generally lighter
    Contrast in predominantly dark content Generally higher Generally lower
    Physical depth of TV chassis Thicker Much thinner
    Screen uniformity Usually better Usually worse
    Circumferential blooming Present however minimal Non-existent
    Audio performance of internal speakers Generally better Generally flimsier
    Energy consumption Higher Lower
    Manufacturing cost and retail price More expensive Less expensive

Binocolo 8K con zoom 4x in Full HD 3D | AV Magazine
    Gran Turismo 5 in 4K in demo a Tokyo | AV Magazine
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-10-12 в 17:35.

11. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@hristoslav2
    Не говоря че трябва да си купуват Local Dimming, а просто че си мислят че има някаква голяма(принципна) разлика м/у EdgeLED и CCFL
    Изпуснал си Sony при DirectLED за тази гoдина мисля че 950 е модела, за миналата 929.
    Този пост е редактиран от zlatko; 09-10-12 в 17:40.

12. Тук е от
    Oct 2012

Здравейте, понеже никой не се закачи за въпроса ми ще го пусна отново. Пуснал съм го и като отделна тема, но понеже ми е спешно го пускам и тук. Ако модератора прецени да го изтрие.

Ще купувам ТВ и ви моля да споделите мнение за моделите, които съм избрал или пък да ме посъветвате за някой модел, който съм пропуснал. Спешно ми е, защото промоцията на два от моделите е до 14.10.
    ТВ-то ще се ползва в хол, който е много осветен с юго-западно разположение. Затова и съм се спрял на LED. Повече от 47 инчов няма как да ми влезне на секцията. Сумата, която имам е около 2к. Ще се гледа предимно футбол, филми от външен плеър(лаптоп), SD и по-рядко HD канали.
    Моделите, на които се спрях са:
    PHILIPS 46PFL5507K :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    LG 47LM620S :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    SAMSUNG UE-46ES6100 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

Всеки съвет или препоръка ще са ми от полза, благодаря предварително.

13.  

14. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Вземаш Филипса и си готов. В Зората е на промо 1799+2бр.очила.

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Филипс-а е по-добрият избор , що се отнася до картина (най-важното в един тв) - за екстри и менюта Самсунг и ЛГ са доста по-добре.

16. Тук е от
    Oct 2012

Здравейте търся си телевизор който главно ще се ползва за гледане на филми и по-рядко плейстешън3, телевизия може би само за новините. Телевизора ще се гледа общо взето само вечер на тъмно. Доколкото знам за това което искам плазмата е по-добрия избор. Размера трябва да е над 46 инча. Цената е в диапазона 1500-1900. Към марки нямам предпочитание, а телевизора искам да го взема от магазин (не от интернет) в София независимо какъв е.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от Ioan Georgiev Виж публикацията
    Здравейте търся си телевизор който главно ще се ползва за гледане на филми и по-рядко плейстешън3, телевизия може би само за новините. Телевизора ще се гледа общо взето само вечер на тъмно. Доколкото знам за това което искам плазмата е по-добрия избор. Размера трябва да е над 46 инча. Цената е в диапазона 1500-1900. Към марки нямам предпочитание, а телевизора искам да го взема от магазин (не от интернет) в София независимо какъв е.
    Аз преди 10-ина дни си взех този на промоция за 2 000 лв.: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P50ST50E

Предполагам съвсем скоро пак ще се почви добра оферта за него. Абсолютно обаче си заслужава парите - отличен телевизор - много добри цветове, контраст, а на тъмно е перфектен. Според мен (а и като четох други мнения - не само според мен) може би най-добрия ТВ за тази година като съотношение "цена-качество"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 76 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе