Първоначално публикувано от
starpeace Здравейте,
съвсем пресен съм във форума и досега предимно четях ... и то много, тъй като има доста полезна информация и то на много теми
Ще се радвам, ако ми помогнете в един труден избор, който ми предстои! Реших да си сменям стария CRT телевизор с LCD такъв (дълго е за обяснение защо се отказах от 42ST50E...). Изчетох всички мнения дотук и да си призная много се обърках. В тази връзка реших да посетя директно технотата и да видя на живо какво и как ... от форума ми се бяха набили в главата няколко модела и главно тях гледах .... ето ги и тях:
Samsung 40ES6100
Samsung 40EH6030
Panasonic 42ET5E
Panasonic 42ST50E, като този отпадна окончателно в магазина по ред причини, които не ми се обясняват, че поста ще стане много дълъг ...
В магазина реших да е LCD със сигурност, но се триумя измежду посочените по-горе, харесаха ми и трите и за трите модела съм чел добри отзиви ... ТВ ще се гледа предимно от местния кабелен доставчик, понякога и HD, спорт много рядко, предимно Ф1, доста често ще се гледат и HD от лаптопа или флашка ... не е изключено да се използват и SMART функциите им. Ще се гледа от максимум 2,5-3 метра, в осветена стая, засега срещу прозорците (едната "стена" е цялата в прозорци). Ако може да ги подредите по ред (от най-хубавия, към най ...)
П.С. Забравих да отбележа, че задължително държа да е 100 херца и повече, ако е възможно и цената да е до 1300-1400-1500 максимум