Blu-ray плейър (HDMI)
Вграденият плейър (USB)
Вграденият плейър (DLNA (LAN/WiFi))
Външен плейър / компютър (HDMI/VGA)
Web сервизи Smart TV (LAN/WiFi)
ОК, ти си решаваш, но за гледане на спорт, няма по-добро предложение от плазма.
А, относно посочените от теб модели: и двата са с нисък контраст, като ЛГ е и 50хц. реално.
Та, ако държиш на ЛСД с висок контраст, погледни Самсунг, Сони, Шарп и Филипс 5 и 7 серия.
П.С. За 2.5м пасва и 46":rolleyes:
Този пост е редактиран от pilot; 07-12-12 в 00:32.
Здравейте отново
На първо място да се извиня, че чак сега пиша отново , но напоследък нещо не ми достига време за всичко, та така.
Hristoslav2 благодаря за отговора, но го прочетох чак след като Panasonic-a вече беше взет и честно казано изобщо не съжалявам за избора. И двата модела (със Samsung ES6100) бяха на една и съща цена, но при ЕТ5Е имаше 4 чифта очила (което беше някакъв критерий, макар и минимален), Panasonic-a имаше 2 инча в повече, картината ми хареса доста повече (според изнервения до краен предел консултант уж и двата били с едни и същи настройки) при пуснат футболен мач на Full HD. При Samsung-а някак си самата трева ми стоеше доста ... нереална, много ярко зелена и някак си размазана, докато при ЕТ5Е можех да видя и самите връхчета на тревата. Доколкото се ориентирах ЕТ5Е е със IPS панел и ъгъла на видимост е доста по-добър (уж) от на ES6100. Единственото, което малко ме дразни е, че при напълно черен екран (със пусната снимка черна на 1080р) LED осветяването е можело да го направят малко по-добре, тук таме се виждат по-светли петна, но това е бях кахър, тъй като както казах това се забелязва само при напълно черен (целия) екран, а при каквато и да е картина изобщо не се вижда, колкото и да се мъча да открия такива петна от подсветката (Edge LED). С две думи - страхотен избор и добре, че ви има вас и този форум.
Някой по-нагоре беше питал защо не съм избрал и поради каква причина съм се отказал от плазмата 42ST50E - ами на първо място ще се гледа в много светла стая, на която едната цялата стена е прозорец, засега ТВ стои точно срещу него и плазмата ми се струваше, че няма да е много подходяща. Не че не може да се затъмни, но тук идва проблема с цветята и ...
На творо място заради т. нар. прегаряне (май така се казваше), т.е. отпечатването на дадени лога на телевизии - тъй като няма аз да го гледам, а предимно родителите ми щеше да ми е доста трудно да го разработя както трябва, а и честно казано нямам време за това, камо ли да следя какво се случва с ТВ ...
На трето място - поради голямата консумация на енергия, поради наличието на шум (брум) в звука на някои екземпляри и поради това, че доста загряват.
И не на последно място - ТВ е за родителите ми и още с взлизането в магазина залепнаха на Panasonic-a
Още веднъж благодарности на всички отзовали се, в скоро време пак ще питам, само че за ТВ за мен, че много се зарибих, голяма играчка е :D , а и удоволствието да седнеш/легнеш да изгледаш някое Full HD е много голямо!
Този пост е редактиран от pilot; 07-12-12 в 01:42.
Един месец е нищо в сравнение с години кеф!:rolleyes:
Пък, като гледам какви пари си приготвил може и да не чакаш:http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IPS-46PFL5507K
Ще преспя и ще видя утре как ще звучи това предложение, но сравнено с 6-та серия - 5-та не е ли крачка назад или ....
С различен вид матрица са: IPS срещу VA. Прочети малко за разликите в нета. Аз лично предпочитам VA, но въпрос на вкус. Също така са с различни процесори, но надали ще видиш голяма разлика в процесинга, пред това да гледаш по-голям екран:rolleyes:
П.С. Иначе добре си решил, тест на място е истината, все пак ти ще си го гледаш!
Имам преки наблюдения от двата вида матрици в два модела на Тошиба , понеже съм свикнал първо на IPS не мога да възприема положително PVA-Samsung първо като цветове , защото въпреки , че е шарено е далеч от реалното и второ чувствително по-лошия ъгъл на гледане при *VA . Минуса от по-ниския контраст и черно при IPS не е толкова видим при нормално осветление , а и моделите със светлинен сензор и съответния режим компенсират до голяма степен .
Samsung Electronics introduced technology named Super PLS (Plane-to-Line Switching) with the intent of superseding conventional IPS. It seems that Samsung adopted PLS panels instead of AMOLED panels because AMOLED panels still have difficulties in realizing full HD resolution on mobile devices. PLS technology is Samsung’s new wide-viewing angle LCD technology, and it is known as a similar technology to LG’s IPS technology.[6]
Samsung claims the following benefits of Super PLS (commonly referred to as just "PLS") over IPS:
Технологията я ползват главно в мониторите където се търси верен цвят, моя грешка извинявам се за което.
Този пост е редактиран от koleto; 07-12-12 в 13:08.
koleto
Тези панели се проивеждат само в малки диагонали до 17" - тоест за смартфони, таблети и ноутбуци. Иначе се е случвало Самсунг да поставят IPS матрици в монитори и тв с диагонал до 27".
Честито
Вярно е, че SPVA матриците имат проблеми с правилното цветопредаване, но след калибрация всичко си идва на мястото. Затова тревата ти изглежда нереално.
IPS матриците са малко по-бързи и поради тази причина виждаш повече детайли в бързите сцени.
Неравномерната подсветка се среща при всички LCD телевизори - в някои е по изразено, в други по-малко. Въпрос на късмет.
За плазмата не знаех че ще го ползат предимно родителите ти...въпреки че картината на плазмата е по-щадяща очите. По-близка е, до тази на кинескопа.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-12-12 в 19:38.
Здравейте отново. Купих си този ТВ LG 32LS5600 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria днеска. Пуснах го на булсата през уж хубав скарт кабел и картината нещо куца. Сега съм със Delta приемник. Въпроса ми е ако си взема HD приемник ще се подобри ли картината (не говоря да гледам HD канали а всички като цяло).
Да - картината ще се подобри. По Скарта се подава аналогов сигнал, който телевизора преобразува в цифров.
HD приемника има HDMI порт по който подава цифров сигнал с далеч по-високо качество - така телевизора няма да преобразува сигнала и да се губи част от качеството.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%B8%D1%8F.html
Здравейте...Обръщам се към Христослав.Имам нужда от помощ-днес си взех нов телевизор-4 серия на Филипс 47 PFL 4007H/12.Основно искам да гледам футбол на него и съм на булсатком...Пуснах да гледам мач днес-картината е ужасна и маже.....Дали проблема е в булсатком или трябва да пипна нещо по настройките на самия тв...?!
Въпроси към теб
1. С какъв приемник си ? модел /SD или HD/ и с какъв кабел е свързан
2. С каква резолюция е програмата която си гледал SD или HD ?
Забележка:
Ако основно гледаш спортни предавания, трябваше да обърнеш внимание на плазмен телевизор или LCD но с реални 100Hz.
По закон имаш 3 дни след покупката да го смениш с друг модел на същата цена или по-скъп с доплащане.
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P42ST50E
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONIC-TX-L47E5E