Добър ден на всички,
можете ли да ми предложите телевизор в бюджета 250-300лв? Ще се ползва в спалня.
1. Какви задачи си поставяте пред телевизора (аналогов или цифров преглед, връзка с компютъра, игрова конзола, телевизионна антена и т.н.)?
Ще се ползва главно за гледане на телевизия, рядко може да се свързва с лаптоп и да се пускат филми. В момента в спалнята има CRT който предава аналогов сигнал, не съм много запознат, но мисля че ще е хубаво да има тунер така че да не се налага наличието на допълнително устройство за да предава цифров сигнал?
2. Условия на гледане (разстояние до телевизора от мястото на гледане, разположение относно прозорците, осветеност на стаята и т.н.)?
Максимум от 2м. разстояние, в повечето случаи дори и по-близко 1.4-1.7м. Стаята е слабо осветена, постоянно има пуснати щори. Особеното е че телевизора ще стой на високо ~1.6м височина и ще се гледа от долу на около метър височина. Предполагам това налага търсенето на такъв с IPS матрица?
3. Плазма или LCD?
LCD, то друго няма в този бюджет
4. Размер на диагонала?
ами.. до 22"
5. Максимална и желана цена?
до 300лв.
6. Отдавате предпочитание или на обратно отхвърляте някои производители (марки)?
фен съм на panasonic, но ако вие препоръчате нещо добро няма проблем, не робувам на марки.
7. Ценови лист или линк към сайт, откъдето ще купувате ТВ?
няма значение, откъдето препоръчате