Вижте резултатите от анкетата: Коя 3D технология избирате за себе си?

Гласували
696. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С активни очила

265 38.07%
  • С пасивни очила

245 35.20%
  • Не харесвам 3D

48 6.90%
  • Чакам 3D без очила

138 19.83%
Страница 105 от 156 ПърваПърва ... 5595103104105106107115155 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,561 до 1,575 от общо 2328
Like Tree98Одобрявам

Мнения и Избор на 3D телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Помощ за избор на 3D телевизор / ръководство на първа страница

Хубаво беше първо да си изясните кой тип 3Д ви допада повече....някои хора получават главоболие с активното.
    Samsung 46F6500

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Колеги от таблицата в темата за LG, LA690 е даден с 50херца панел? А някъде другаде прочетох, че след Август 2013г са с 100херца панели. Това вярно ли е?

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Цитат Първоначално публикувано от trans Виж публикацията
    Колеги от таблицата в темата за LG, LA690 е даден с 50херца панел? А някъде другаде прочетох, че след Август 2013г са с 100херца панели. Това вярно ли е?
    Аз моя го купих декември (LA691) и е 100hz. По коледа бяха свършили по магазините, така че тези които сега се продават би трябвало всички да са от новите партиди..

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Някои ще изкаже ли мнение за този телевизор http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...40F6400-3D-LED

И ако не е добър да предложи нещо подобно за същите пари

Благодаря предварително

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Това е може би телевизорът с най-много изказани мнения за него във форума . Можеш да потърсиш с търсачката.
    Иначе http://www.technopolis.bg/b2c/detail...2LA691S-3D-LED

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от trans Виж публикацията
    искам да попитам ако това е вярно, като отида в магазина как да разбера с колко херца панел е телевизора? днес в един магазин спорих с продавача който искаше да ме убеди че е 400херца
    ps:
    прочетох още ведньж пьрва страница и си отговорих сам.
    Този пост е редактиран от ilia_60; 11-02-14 в 19:35.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2012

Пичове, кажете си мнението за този телевизор - LG 47LA6130 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

По-специално ме интересува как му е 3D-то. Ще се гледат филми най-вече от компа/лаптопа вързан с HDMI към ТВ-то. Не ми трябва да е Смарт, виждам,че няма и WiFi но и това не ми е проблем, тъй като има LAN.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2012

За съжаление няма как да добавя повече пари.. Така,че би ли си казал мнението за този който питам ?
    Благодаря ти предварително.

П.П. А и Самсунг не искам, щото е с активни очила.. жената без това почти през ден си я боли главата, а с тия активните сигурно и 10мин от един филм няма да може да излгеда

11. Member
    Тук е от
    Mar 2013

Тогава съвета ми е да не бързаш с покупката а да изчакаш 1-2 месеца .
    Като почнат да излизат на пазара новите модели от 2014 г ще има намаление на сегашните и с 1200 лв ще може да вземеш по-добър телевизор от LG 47LA6130 .

12. Member
    Тук е от
    Nov 2012

Няма как да се чака. Та ще ми отговори ли някой на този въпроси все пак ?

По-специално ме интересува как му е 3D-то. Ще се гледат филми най-вече от компа/лаптопа вързан с HDMI към ТВ-то. Не ми трябва да е Смарт, виждам,че няма и WiFi но и това не ми е проблем, тъй като има LAN.
    Както казах, не ми трябват екстри, като смартТВ,wifi и други.

13.  

14. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от nqmapa Виж публикацията

П.П. А и Самсунг не искам, щото е с активни очила.. жената без това почти през ден си я боли главата, а с тия активните сигурно и 10мин от един филм няма да може да излгеда
    Колега, без цел да влияя на избора ти, ще споделя как направиха избора си, с каква технология да е 3D телевизора им, едно приятелско семейство.
    Авера ми, държеше на активната технология, след като я беше тествал у дома, а съпругата му, дотолкова беше убедена в вредата й за очите, само от прочетеното в интернет, че дори не искаше да чува, камо ли да я гледа. Та, решихме да проверим колко й вреди с благородната лъжа, че плазмата ми на Панасоник е с пасивно 3D.
    След час и нещо гледане бе впечатлена както от качеството на картината с "излизащи" от екрана образи, така и от изпитания комфорт при гледането.
    В резултат - решението й за телевизор с активно 3D бе извън всякакво съмнение.
    Купиха си Sony LED, а на цената на един чифт очила в нашите магазини, си поръчаха 4 чифта от някакъв китайски сайт.

Напълно ми е ясно, че активните очила натоварват повече очите, но ако не се ползват на светло, "мигането" им - причина за умората, на практика е невидимо за очите.
    Ползвам активната 3D технология у дома вече 4-та година и май единственият филм, на който сме изпитвали нужда от пауза, за почивка на очите, е три-часовия Аватар.

Успех при избора!
    svetlio1 и podredko харесват това.

15. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от ilia_60 Виж публикацията
    искам да попитам ако това е вярно, като отида в магазина как да разбера с колко херца панел е телевизора? днес в един магазин спорих с продавача който искаше да ме убеди че е 400херца
    ps:
    прочетох още ведньж пьрва страница и си отговорих сам.
    Колега, истинското опресняване на картината (в херци, а не като изкуствени кадри и мигаща подсветка, както се опитват да лъжат в магазините с някакви изкусвено високи стойности) в полеви условия можеш да пробваш, като бързо размахваш наляво-надясно (или в произволни две срещуположни посоки) химикалка или дори пръста си, някъде на половината разстояние между очите ти и екрана. Ще установиш, че се получават следи от движението на химикалката (или пръста), които са ясно отчетливи и на стъпки през няколко сантиметра. Ако панелът е истински 100 херца, въпросните "кадри" с химилакката ще оставят следи през около 1 см. Ако херците са 50, следите ще са през двойно по-голямо разстояние. Желателно е тестът да се проведе, когато телевизорът изобразява по-светли изображения, за да видиш следите по-ясно. Ако не можеш да решиш, дали проверяваният от теб модел е с 50 или 100 херца панел, първо приложи тества върху телевизор, за който със сигурност знаеш, че е 50 херца (всеки по-евтин модел), за да добиеш представа през какво разстояние са следите, оставяни от размахваната от теб срещу екрана химикалка. После приложи теста и върху интересуващия те телевизор, и ако там следите са през по-малко разстояние, значи херците са 100. Преди теста намали силата на подсветката наполовина (в никакъв случай не най-ярка и не най-тъмна!!!), защото при твърде ярка картина трудно ще усетиш разликата. В магазините почти винаги телевизорите са пуснати в режим "Магазин", при който нямаш възможност да намалиш яркостта на подсветката. Ако е така, помоли продавача да пусне телевизора в домашен режим, за да намалиш яркостта на подсветката (не тази на картината, а на самата подсветка!).
    За сравнение, когато направиш такъв тест срещу прозореца или срещу обикновена крушка с нажежаема жичка, такива следи ще липсват напълно, тъй като слънчевата светлина и тази на нажежаемата жичка на крушката не премигват с поредица от пълно включване и пълно изключване на светлинния източник. Но ще забележиш премигване, ако пробваш теста срещу некачествена светодиодна крушка или такава с широчинно-импулсна модулация (ШИМ), каквито са повечето екрани със светодиодна (LED) подсветка.
    За пример мога да дам моя Panasonic TX-L42ET60E, който при намалена докрай подсветка показва нива на трептене от около 200 херца (не на панела, а на светодиодите на подсветката). При яркост на подсветката, заложена на 100%, почти не се усещат следи от размахваната пред екрана химикалка. Това не бива да се бърка с честотата на самия панел! Имай предвид, че нязависмо колко "рекламни херца" е телевизорът, който продавачите се опитват да ти пробутат, било то 400 или 1600, ако подсветката му при средни равнища на яркост премигва с отчетливи следи при размахване на химикалка срещу екрана, то можеш да бъдеш сигурен, че панелът в никакъв случай не е повече от 50 или 100 истински херца. А дори и да е 100 херца, ако подсветката е с ШИМ и премигва често, това е вредно за очите ти. Затова и телевизорите със светодиодна подсветка са особено вредни при гледане в по-тъмно помещение и при занижена сила на подсветката. В това отношение плазмените телевизори са с предимство. При силна дневна светлина предпочитане е телевизорът със светодиодна подсветка да бъде гледан при яркост на последната от поне 50% или дори по-ярка.

http://www.retropcmania.com/2012/11/...on-in-lcd.html

https://www.youtube.com/watch?v=ynSnKrDwS80#t=25
    Този пост е редактиран от botev4o; 14-02-14 в 22:57.
    martosblack одобрява това.

16. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте,нуждая се от помощ?Спрях се на тия два телевизора SHARP 3D LC-50LE752V и SONY 3D-KDL-50W685 бихте ли ми казали с какви панели са?Благодаря предварително!

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе