Вижте резултатите от анкетата: Коя 3D технология избирате за себе си?

Гласували
696. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С активни очила

265 38.07%
  • С пасивни очила

245 35.20%
  • Не харесвам 3D

48 6.90%
  • Чакам 3D без очила

138 19.83%
Страница 27 от 156 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 2328
Like Tree98Одобрявам

Мнения и Избор на 3D телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2002

Re:Помощ за избор на 3D телевизор / ръководство на първа страница

Здравейте,
    предстои ми покупка на 47" 3D телевизор. Търся LCD телевизор с пасивно 3D,но се чудя кой модел да избера. Бюджета ми е около 2000 лв като съм склонен да добавя още 100 ако си заслужава. Ще съм благодарен за всякакви мнения и предложения. Ако има добра интернер свързаност ще е + но не е задълително

2.  

3. Member Аватара на antovasilev
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    Плевен

Това е твоя избор според мен : http://www.technomarket.bg/products/...05/lg-47lw5500
    Пасивна технология има само ЛГ,отиваш оглеждаш на място и купуваш.Ако ти е скъп може онлаин да го купиш има отстъпка.Ако не държиш на интернет опциите може да видиш и този http://www.technomarket.bg/products/...57/lg-47lw4500 като от покупката ще ти остане известна сума която може да инвестираш в мултимедиен плеар което е по доброто решение заради възможноста да пуска всички аудио и видео формати...Успех с покупката .. .

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Абе не e точно само при ЛГ пасивното 3Д:
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-47vl863g
    http://www.technomarket.bg/products/...ips-47pfl7606h

5. Junior Member Аватара на shivers
    Тук е от
    Feb 2011

LG 47LW570S

http://pixelmedia.bg/news/index.pcgi?material_id=53869
    Това вярно ли е, или е само рекламен трик? Защото съм решил да си взема този модел. Гледам в Техномаркет и Технополис е по 2,399 лв, а пък в Плесио е 1,999 лв. Може ли да се има доверие на Плесио при 400 лв разлика? Някой тествал ли е модела, и ако може да си каже мнението за него, най-вече как му е Input lag-а?

6. Тук е от
    Aug 2009

Здравейте

Мисля че дойде времето и аз да се замисля за 3Д тв, цените малко паднаха на по добрите модели но още не съм на 100% сигурен за най-добрият избор цена/качество картина. Нужна ми е малко помощ от хора с преки впечатления, ето и критерийте ми

- до колкото знам за 3Д голямо значение има размера, затова съм се спрял на 46/47 инча диагонал
    - WI-FI - задължинелно, мисля че само при Сони трябва да се взима нещо допълнително при някои от моделите?
    - ИНТЕРНЕТ TV - не знам до колко различните макри имат собствен 3Д ИНТЕРНЕТ TV, само за SAMSUNG съм виждал 3Д клипчета, как седи този въпрос при Сони и LG?
    - WEB БРАУЗЪР - въпроса тука е че не всички модели/марки поддържат флаш?
    - SKYPE - не е задължително
    - FULL 3D HD - тука е спорен въпроса, доколкото разбирам SAMSUNG 6ххх серийте не подържат, не знам до колко се вижда това?
    - технология - предпочитам по малко да се натоварват очите но за момента имам преки впечатления само от SAMSUNG 40D6530, ако сигнала си е 3Д доста добро е преживяването, но леко натоварва очите. Някой с повечe опит да сподели качество на 3д картината при подобни модели примерно SAMSUNG 4x D65хх, SONY KDL-4x NX720 и LG 4х LW659S ?
    - какво е положението при по новите и по скъпи модели: LG 47LW980S, SAMSUNG UE-46D8000, SAMSUNG UE-46D7000
    качеството на картината видимо ли е по добра от средния клас или не се забелязва много?
    От ревютата които прегледах LG 47LW980S и SAMSUNG UE-46D8000 ги дават като най-добри но и цената е все още +700/1000 над средния клас
    С опита ми до сега, ще кажа че който и да взема, след 6 месеца цената ще му е паднала и ще има по нов модел с по добри параметри...не е много разумно да се набутва човек но и тв не се взима всяка година

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Не че съм някакъв разбирач, но скоро си купих LG 42LW470S и ще се опитам да споделя моя опит,
    -Не знам до колко по големия размер има значение за 3Д но както са казали хората по голямото си е по голямо.При мен на 42 се вижда добре.На 47 не съм гледал.
    -по втората точка за wi-fi .Не съм съгласен че е задължително.По добре е ако е свързан с кабел към мрежата.Все пак не е лаптоп.Жичната връзка винаги е по добра от безжичната.И когато си пускаш филм с високо качество от компютъра ако си с безжичен може да накъсва.Виж това да е свързан с домашната мрежа си е хубава екстра.Но лично аз предпочитам с кабел.
    -не знам какво се разбира под интернет тв точно.В моя има няколко приложения с клипчета вътре които вървят от интрнет.Ако се има в предвид от някакъв адрес да се излъчва някаква телевизионна програма това го пробва през компютъра на тв. Но резултатите не ме впечатлиха.Качеството е лошо, накъсва.За мен не става за гледане.
    -WEB БРАУЗЪР Не знам дали и кои модели поддържат флаш.Може би някои върхови модели.В моя няма флаш но има приложение за youtube през което се гледат чудесно клипове даже и 3д.Въпроса е дали е толкова важен флаша за теб.Даже и да го има няма да е като на компютър.Все пак интернет на телевизора не е като на компютъра.Не е удобно.Няма мишкаЕ има допълнително дистанционно за LG което е специално за това и с него може да е по добре.
    -SKYPE на моя модел имам скайп но не работи без камера и микрофон от LG а аз нямам.Провери и при другите марки ли е така.И дали си струва за един скайп да се купуват допълнителни неща.
    -FULL 3D HD Моя е с пасивна технология и затова не поддържа.Лично аз не мога да го забележа.Може би при по големи екрани да се вижда.Трябва да избереш пасивно или активно 3д.Само при активно има FULL 3D HD. И едната технология има предимства и недостатъци и другата.Има доста писано по въпроса.Аз избрах пасивната и не съжалявам.
    - технология -Трябва да избереш пасивно или активно 3д.Само при активно има FULL 3D HD. И едната технология има предимства и недостатъци и другата.Има доста писано по въпроса.Аз избрах пасивната и не съжалявам.Една от причините е и натоварването на очите.Казват че при пасивната технология е по малко.Гледал съм до 2 часа и не съм усетил натоварване.
    За новите и по скъпи модели надали някой може да каже конкретно. Не вярвам някой в тях да има от всички и да ги сравнява.Могат да се видят в магазините но това можеш и ти да направиш,Аз от моя бях много приятно изненадан от доброто качество на картината и то на SD сигнал.В магазина всички могат да видят как е качеството на всички модели с HD сигнал.Но честно казано колко често ще гледаме HD и 3Д?През по голямата част на времето гледаме българските програми.
    Всичко което написах е личното ми мнение и от малкия опит който имам.Надявам се да ти помогна с избора.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2009

Благодаря biglubo за мението ти

Цитат Първоначално публикувано от biglubo
    - по втората точка за wi-fi .Не съм съгласен че е задължително.По добре е ако е свързан с кабел към мрежата.Все пак не е лаптоп.Жичната връзка винаги е по добра от безжичната.И когато си пускаш филм с високо качество от компютъра ако си с безжичен може да накъсва. -
    wifi-то ще се ползва само за браузване и гледане на клипчета (youtube/vbox) за гледане на филми най-доброто решение e външен диск, за кабел към мрежата" просто нямам възможност

-не знам какво се разбира под интернет тв точно.В моя има няколко приложения с клипчета вътре които вървят от интрнет
    Да точно тово имам впредвид, би ли дал малко повече информация тука, има ли и 3д и какво е разнообразието и често ли качват нови...

-WEB БРАУЗЪР Не знам дали и кои модели поддържат флаш.
    Самсунг серийте поддържат и то не лошо...тука търся още мнения

За станалото си абсолютно прав, благодаря пак

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от shivers
    http://pixelmedia.bg/news/index.pcgi?material_id=53869
    Това вярно ли е, или е само рекламен трик? Защото съм решил да си взема този модел. Гледам в Техномаркет и Технополис е по 2,399 лв, а пък в Плесио е 1,999 лв. Може ли да се има доверие на Плесио при 400 лв разлика? Някой тествал ли е модела, и ако може да си каже мнението за него, най-вече как му е Input lag-а?
    Според мен написаното в статията е частично вярно
    Технологията Film Patterned Retarder (FPR) на LG, използвана при телевизорите CINEMA 3D създава усещането за 3D дълбочина, като осигурява два образа всеки с по 540 линии, по един за всяко око, които след това се комбинират посредством очилата и формират цялостна картина с 1080p
    поради това, че човешкият мозък при комбинирането на две картини от по 540 линии /от двете очи/- крайният резултат е пак картина от 540 линии, но стереоскопична/за мозъка де/.

Плесио си доставят стоката от Гърция/а там е по-евтино/, заради което се налага да изчакаш една седмица за нейната доставка.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

За гледане на vbox нека някой със Самсунг да каже дали е възможно.От опита ми с таблети и компютри знам че с този сайт винаги има проблеми.
    Сега по подробно какво може да се гледа в моя модел телевизор.
    Има следните приложения: sportal.bg , snimka.bg , youtube , skype . dailymotion . facebook . vtuner . redbull . twitter . iConcert , accu weather . Picasa .funspot . playjam . museum , MLB.tv
    Последните три се появиха след ъпдейт преди няколко дни.
    sportal.bg е ясно. Има си новини клипчета и т.н. snimka.bg е сайт за споделяне на снимки както и picasa.
    youtube , dailymotion ,redbul.tv , iConcert са сайтове с клипове.Какви клипове има може да се види и от компютъра.Най много разбира се има в youtube .Колко клипа има и колко често се обновяват не мога да кажа.Аз пускам търсене примерно :3D sbs и излизат тези :https://www.youtube.com/results?sear...1360l0.2.4l6l0

с друго търсене ще излязат други предполагам.С wi-fi не знам дали няма да ти накъсват защото по качествените искат добра скорост.През кабела чрез домашния медия плеър пуснах една 3D телевизия но за там моя нет който около 12 мегабита се оказа бавен.Върви но много насича.

12. Junior Member Аватара на shivers
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Според мен написаното в статията е частично вярно поради това, че човешкият мозък при комбинирането на две картини от по 540 линии /от двете очи/- крайният резултат е пак картина от 540 линии, но стереоскопична/за мозъка де/.
    С 300 зора успях да тествам пасивната технология на LG 47LW570S, понеже никой не беше споменал за един ГОЛЯМ МИНУС в пасивните 3D TV че да видиш нещо, трябва нивото на очите да е на равно с центъра на екрана, а във всички магазини телевизорите са поставени на 30 см рафтчета. И за да видиш 3D трябва да си кукнал. А аз бях решил ако го купя, да го закача на стената на 1.50 м височина а пък да го гледам легнал. Погледах около 15 минути, но веднага се забелязва понижаване на резолюцията. След като махнах очилата имах около 5 минути дискомфорт в очите. След това реших да тествам активната технология на един 55" Samsung. Веднага като се пуснат очилата се усеща трептението/премигването особенно ако гледаш към нещо неподвижно и бяло, например в тавана. Докато на филм не усетих проблеми. Гледах около 20 минути докато не падна батерията на очилата, и след това не усетих никакъв проблем с очите. На следващият ден реших пак да тествам активната технология на един 40" Samsung от 8-ма серия за 20 минути и след това 30 минути очите ми даваха заето. Не знам защо се получи така? Иначе продавачът ме убеждаваше че нямало никаква разлика между 6-та и 8-ма серия на Samsung, понеже били направени по една и съща технология, освен разликата от 1200 лв между двете серии. Не можах визуално да тествам разликата между двете серии, понеже само пред 8-ма серия бяха заковали очила. Та пак се върнах на старта, дали по-евтината пасивна технология със странният ъгъл на виждане и ниската резолюция или на по-скъпата активна технология с нормален ъгъл на виждане и пълна резолюция. Но като знам че тези Active Shutter очила направо еб@ват мамата на очния нерв, не ми се мисли колко са вредни при продължително ползване.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Нещо съм раздвоен между тия две "прИмоциики" на Техно..бакалиите:
    1.LG 3D 42LW470S
    и
    2.LG 3D 42LW5400

Гледам че единствената разлика "на хартия" се състои в SMART TV-фукнцията (ОТВОРЕН БРАУЗЪР) на първото LG,което не знам колко е "+" защото не мисля че е много удобно сърфиране в интернет през TV-то,при положение че имаш Laptop,PC,дори smartphone.
    Гледам и за други варианти,но бюджета е малко ограничен и трябва да се задоволя със по-ниския клас 3D TV-та,около 1500лв,наблегнал съм на 42" защото ще се гледа от около 2-2,5м. с пасивна поляризация.3D ще се прожектира 2-3 пъти седмично,през останалото време главно BTV Новините и тук-там Discovery HD Showcase.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

LW470 има и сателитен тунер .

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от shivers
    С 300 зора успях да тествам пасивната технология на LG 47LW570S, понеже никой не беше споменал за един ГОЛЯМ МИНУС в пасивните 3D TV че да видиш нещо, трябва нивото на очите да е на равно с центъра на екрана, а във всички магазини телевизорите са поставени на 30 см рафтчета. И за да видиш 3D трябва да си кукнал. А аз бях решил ако го купя, да го закача на стената на 1.50 м височина а пък да го гледам легнал. Погледах около 15 минути, но веднага се забелязва понижаване на резолюцията. След като махнах очилата имах около 5 минути дискомфорт в очите. След това реших да тествам активната технология на един 55" Samsung. Веднага като се пуснат очилата се усеща трептението/премигването особенно ако гледаш към нещо неподвижно и бяло, например в тавана. Докато на филм не усетих проблеми. Гледах около 20 минути докато не падна батерията на очилата, и след това не усетих никакъв проблем с очите. На следващият ден реших пак да тествам активната технология на един 40" Samsung от 8-ма серия за 20 минути и след това 30 минути очите ми даваха заето. Не знам защо се получи така? Иначе продавачът ме убеждаваше че нямало никаква разлика между 6-та и 8-ма серия на Samsung, понеже били направени по една и съща технология, освен разликата от 1200 лв между двете серии. Не можах визуално да тествам разликата между двете серии, понеже само пред 8-ма серия бяха заковали очила. Та пак се върнах на старта, дали по-евтината пасивна технология със странният ъгъл на виждане и ниската резолюция или на по-скъпата активна технология с нормален ъгъл на виждане и пълна резолюция. Но като знам че тези Active Shutter очила направо еб@ват мамата на очния нерв, не ми се мисли колко са вредни при продължително ползване.
    Явно 3Д технологията не е за теб. Някои хора са по-чувствителни и при тях предизвиква главоболие, а в редки случаи и повръщане. Не случайно има предупреждения в книжките с инструкциии и не се препоръчва за деца до 10 години.
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg488738

Цитат Първоначално публикувано от off_line
    Нещо съм раздвоен между тия две "прИмоциики" на Техно..бакалиите:
    1.LG 3D 42LW470S
    и
    2.LG 3D 42LW5400

Гледам че единствената разлика "на хартия" се състои в SMART TV-фукнцията (ОТВОРЕН БРАУЗЪР) на първото LG,което не знам колко е "+" защото не мисля че е много удобно сърфиране в интернет през TV-то,при положение че имаш Laptop,PC,дори smartphone.
    Гледам и за други варианти,но бюджета е малко ограничен и трябва да се задоволя със по-ниския клас 3D TV-та,около 1500лв,наблегнал съм на 42" защото ще се гледа от около 2-2,5м. с пасивна поляризация.3D ще се прожектира 2-3 пъти седмично,през останалото време главно BTV Новините и тук-там Discovery HD Showcase.
    Сравнение
    http://admin.pis.lge.com/PDFServlet....&localeCode=bg

17. Junior Member Аватара на shivers
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Явно 3Д технологията не е за теб. Някои хора са по-чувствителни и при тях предизвиква главоболие, а в редки случаи и повръщане. Не случайно има предупреждения в книжките с инструкциии и не се препоръчва за деца до 10 години.
    Avatar го гледах 2 пъти на кино, та 3 часа филм и дори след това нямах никакъв проблем с главата. Нямаше го премигването като при активните очила и гоустинг ефектът, все едно наистина бях на Pandora. 3D телевизорите има доста хляб да изядат докато стигнат до качеството на 3D киното. За съжаление тук в Пловдив няма къде нормално да тествам пасивната технология, освен ако не си нося външният HDD, 3D очила, дистанционно и табуретка. Понеже пасивните 3D телевизори са ги поставили почти на пода и като попитах продавача в Технополис как да видя от такава височина 3D-то, той ми отговори че съм щял да го видя във вкъщи на фотьойла. Поисках му за 5 минути дистанционното, за да не го командвам какво да ми пусне и спре от съдържанието на моя хард, той каза че му се водило, прибра си го и си замина. Как да не пазаруваш с кеф от нашите магазини. Добре че има форуми, YouTube и Купи онлайн, та да не се дразня от такива "продавачи".

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 156 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе