Здравейте, добър избор ли е за тези пари PANASONIC TX-L32ET5E (http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...4444&scenario=)? Какви минуси има?Какво друго бихте препоръчали за тази сума?
С активни очила
С пасивни очила
Не харесвам 3D
Чакам 3D без очила
Здравейте, добър избор ли е за тези пари PANASONIC TX-L32ET5E (http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...4444&scenario=)? Какви минуси има?Какво друго бихте препоръчали за тази сума?
Здравейте, днес побиколих магазините малко и както се чудя как и за какво да си похарча парите, се обърках още повече. В общи линии се бях отказал от 3д, но ходих на гости на приятел, който си е купил LG 47" някакво за около 2000лв. и ми пусна немска 3д тв и останах изумен от 3д ефекта, пасивни очила, никакви линии при местене на главата и смяна на ъгъла, чудесни цветове. Отново съм на вълна 3д.
Това, за което ми стига бюджета в момента е:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-46ES6800 - който усилено ми се предлага от консултантите в магазините и http://www.technopolis.bg/b2c/detail...D-KDL-46HX750B , който пък аз лично харесвам, може би основно заради бранда.
Хора помагайте. Те по магазините, какво ли не казват за да си продадат стоката. Всъщност за Самсунга, казват че има по хубава матрица, че чете 3д филми от флашка и че възпроизвежда DTS, а всичко това Сони не го предлагало. Аз идея си нямам. Но знам едно, няма да давам пари за 3д и блурей плейяри.
Самсунга-а ,даже може да минеш по-тънко с 46ES6530 или 46ES6710 -разликата е само в дизайна .По реклами 6800 трябва да е с двуядрен процесор ,но още никой не го е потвърдил . Виж панела без влизане в сервизното меню май няма как да разбереш какъв е.
п.п Сони и Самсунг обаче са с активно 3Д - ЛГ пасивно .
Да разбирам ли, че препоръчваш и ти Самсунга. А отностно различията които написах на края на пост-а си, има ли нещо вярно в тях или ме хвърлят на черешата.
Да . Плеъра на Самсунг е от най-добрите в ТВ /с тия на ЛГ и май новите Панасоник/ - аз на моя много рядко срещам нещо да не тръгне , а е модел на 4 години . Вградените плеъри в тв Сони и тая година не поддържат mkv и DTS . HX750 май е миналогодишния NX720 с друг дизайн.
Прекрасно е да има някого на среща, който наистина да ти отвори очите. Признавам си вече съм на 80% за Самсунга. Кажи ми моля те как е 3д-то на това 6800, днес гледах и на двете тв, но на Сонито очилата бяха на няква стойка и така и не успях да се движа с тея и да пробвам от различни ъгли, което дори събужда съмнения в мен. Заслужава ли си 3д-то на Самсунга. От това най-вероятно ще зависи покупката.
лека от мен
По същата причина /очилата са на стойка в магазина / и аз имам много малко впечатления за ES6800 . С 300 зора в единия ТП в Бургас ги накарах да ми пуснат 3Д на 46ES6800 /бях се насочил към него/ и то не с новите ,които идват в комплекта на ТВ ,а с тия на стойката от D серия .Общо взето /за малкото време и с рекламния клип/ не видях някакви сериозни проблеми , в някои форуми се споменава сериозен кросталк , но най-вероятно е въпрос на неправилни настройки или в определен тип материали. Ако има някой собственик във форума ,ще е добре да сподели впечатления за ES67/800 серия.
Доколкото ми е известно, така нареченият ghosting ефект или още "кросталк" не подлежи на настройки. Липсата му, според мен, е основен критерий за възможностите на даден модел да изобразява качествена 3D картина. Разбира се, има настройка на картината в 3D режим, но резултата от нея е само промяна на "дълбочината" на образа.
Така е ,но точно за ES6 серията срещнах доста мнения ,че при определени настройки на 100-те хц кросталк-а е забележим /специално се подчертаваше ,че нивата са далеч от "ужаса" в ЕХ720 на Сони/ и общо взето се препоръчва при 3Д да се използва "game" режима . Няма как да проверя колко е вярно ,за това нека собственици на модели от ES6 серия да споделят .
Знае ли някой защо някои диспей на LED телевизорите изглеждат като мръсни отвътре. При близко гледане се виждат червеникави квадратчета които стоят като някакви петанца. Така е целият диспей, не само някакъв участък, и съм го забелязал при телевизор 3D SONY KDL-32EX720AEP и монитор който не е 3D LG IPS235. Личи си до около метър и половина разстояние. Нормално ли е или е някакъв дефект на дисплея? Личи си най-много на бялото.
Мисля, че ще представлява интерес, ако собствениците на въпросната серия споделят впечатления и от инпут-лага в този препоръчван гейм режим. Аз съм с плазма от VT серията на Панасоник, и въпреки суперлативите в много ревюта за клонящият към нула инпут лаг на плазмените екрани, старият ми 100 херцов ЛСД монитор е видимо по-бърз от плазмата в стереоскопичен 3Д режим.
Хора хммм не ми казвайте сега, че и Самсунга ес6800, който всички казват че е по-добър от Сони нх750 също има проблеми, че тогава да купувам ли изобщо 3д, да не излезне всичко едно прахосване на пари.
Поздрави
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1338490380[/time]_________________________________________________
Ами аз се поразрових малко и намерих доста интересно ревю на Самсунга http://www.trustedreviews.com/samsun...6800_TV_review и въпреки, че малко "осират" 3д заради кростоока, като че ли проблема не е мн сериозен и като цяло мнението е положително.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1338488140[/time]_________________________________________________
Ето и подробно за Сони нх750 http://reviews.cnet.com/flat-panel-t...-35118307.html , като прочетох внимателно и двете описания определено всичко води към Самсунг-а, при него определено проблемите са мн мн по-малко и явно качеството по-добро.
Все повече се чудя дали ако ида в магазина и ги накарам да ги заредят двата тв един до друг за проба ще ме изгонят :D
Като евентуален купувач си в правото си да го искаш. Ако случиш на услужлив консултант, може и да те огрее, макар че би видял разликите и да не са чак един до друг.Първоначално публикувано от bluEyes
Аз 6 месеца четох ревюта и сравнявах картината на място и според моите разбирания за добра 3D картина на база едногодишен опит с 3D монитор, направих изборът си!
Без да ангажирам някого с мнението си, най-много ми допадна представянето на марките Панасоник и Филипс. Е, вярно е и че медиа плеарите им през USB са най-окастрени от възможности. Така че, първо определи какви са приоритетите ти при избора на ТВ и тогава търси най-добрият за теб!
Приоритетите ми за тв са:
1.Качество на картината-цветове, контрасти, херци...
2.Плеяр-определено не съм доволен от малкото формати който плейва моето сони 32ех710
ако ще е 3д тв определено трябва да е с приемливо 3д иначе някак се губи логиката да се дадат 500/1000лв повече.
пс сега се сещам, че минах с очилата и покрай самсунг 46ес8000 , който е доста по скъп от 6800 и при ъгъл от да го кажем 45градуса, пак се появи кростоок. Да не би пък проблема да е в сигнала или очилата защото определено за този модел чета, че проблема бил елиминиран.
Знам че въпроса ми не е много за тая тема, ама да попитам за някаква програма или видео драйвер които да преработва игрите в 3D SBS. Преди с анаглифните очила ползвах iZ3D Driver, ама не видях опция да става и за 3D TV. Засега само в играта Crysis 2 видях че са вкарали тази екстра.