Първоначално публикувано от
VIGOR Здравейте, ще си купувам 3D LCD телевизор в близко бъдеще, а бюджета е до 1300лв.
Основните ми приоритети са:
1. 2D картина
- Точни цветове (прекарал съм известно време с TOSHIBA RL933G и един по-стар Panasonic с IPS матрица - TX-L37G15E разликата в цветовете е брутална в полза на панасоника)
- Добро черно, добър контраст, равномерно осветяване, липса на артефакти от подсветката, липса на трептене
2. USB плеър
- Да няма проблеми със субтитрите на кирилица. Ще се ползва и от не особено технически грамотни хора, и е желателно просто да могат да си сложат свалените филми на една флашка, и да ги гледат без проблем.
3. Меню
- Богати настройки за цветовете, а и въобще за всичко, ако има опция за аналогов звук при ползване на HDMI ще е чудесно (стария панасоник, а и новите филипси го имат)
4. Добър звук.
- Ако се наложи все пак да се ползва вградения звук е желателно да не като от консервена кутия (тук пак гореспоменатата тошиба издиша жестоко).
5. 3D
- Ще е добре да с пасивни очила, защото не понасям трептене.
6. SmartTV функции
- YouTube най-вече, оказва се, че е доста удобно да го има вграден и да поддържа плейлисти. Не е основен приоритет.
7. Input Lag / Ghosting
- В рамките на разумното, не съм най-върлия геймър или спортен фен, но все пак ще е добре да не е прекалено зле на бързи сцени.
За момента гледам следните модели:
PHILIPS 40PFL5507
PHILIPS 40 PFL 5507
Бих си взел него, но разбрах, че вече не е с панел на SHARP което се е отразило доста зле на качеството на картината.
Panasonic TX-L42ET5E
PANASONIC TX-L42ET5E :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
IPS панел но казват,че е добре черното. 4 чифта пасивни очила в комплекта, уж има вграден WiFi.
Samsung UE-40EH6030
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-40EH6030
Най-вече защото е значително по-евтин, идва с два чифта очила в технополис, би трябвало да има добър звук.
Благодаря предварително.