Страница 33 от 91 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Най-глупавото нещо е да се ползва измисления "преводач" на гугъл - който прави всичко друго но не и превод на текста.

http://www.digitalversus.com/tv-pane...icle-1158.html

"Compared with plasma screens, LCD panels are smaller, slimmer, more energy efficient and some are available with a matte finish." - Сони използва матови панели- на Samsung-Sony, за разлика от много модели на Самсунг и

- Samsung-Sony makes PVA LCD panels, the most recent of which are excellent. They're a bit like a better version of ASV panels, as they have wider viewing angles, a very low ghosting time (8 to 10 ms), contrast of over 4000:1, but still have colours that could be better.

- Самсунг-Сони произвежда LCD панели, най-новите от които са отлични. Те са нещо като по-добра версия на ASV панелите (на Шарп), тъй като имат по-големи ъгли на виждане,бързо време за реакция (нисък лаг- 8 до 10 мс), контраст от над 4000:1 , но все още имат цветове които биха могли да бъдат по-добри.

Виждаме какво пише и за MVA панелите на AUO - могат да се сравняват само със старите панели PVA - на Самсунг, с контраст близо до 2000:1, 15 мс реакция на панела, а също и ъглите им на гледане биха могли да са по-добри.

CMO панелите са още по-зле направени и от MVA на AUO .

LG-Philips произвежда IPS панели с по-голям ъгъл на виждане но пък контраста им е нисък, около - 1140:1, имат също и недобър черен цвят. Пишат че има и модели с голям контраст при тях - който се получава заради nano LED подсветката на панела - LG 47LEX8 - само че този телевизор май го няма още в България, поне в Техномаркет не го виждам, а и сигурно ще е скъп като се появи.

"Mixing PVA panels with MVA panels is not acceptable" - Смесването на PVA с MVA панели ( както прави Самсунг с PVA панели и MVA на AUO в едни и същи модели) не е приемливо.

To What Extent Does Panel Switching Occur? 51% at Samsung, 12% at Sony -средно 51% от телевизорите на Самсунг са с различни панели, докато при Сони точи процент е едва - 12% .(Сони слагат AUO MVA само при 37" моделите си понеже няма PVA панели с този размер) Sony слага и ASV панели на Шарп в някои от моделите си и виждаме в статията че за тях има предимно добра оценка, единствено по-малките ъгли на виждане изтъкват като недостатък - "Their responsiveness has improved (approx. 8 ms ghosting time) and the contrast is very good (over 3000:1), even if colour reproduction could still be better (delta E under 3). Their real weak point is their tight viewing angles."

В статията ясно е показано че PVA панелите превъзхождат по качество панелите MVA на AUO -

"In fact, the differences in colour, depth of black and viewing angles were very noticeable. This can be explained by the fact that our sensor picked up a 60% difference in contrast between the two screens, with the PVA panel at 4200:1 and the MVA at 2800:1. "

Да добавя само че харесвам и марката Panasonic, но не ми харесва това че моделите им от 42" са с панели на LG, но тази година май ще започват да слагат японски IPS - Alpha панели и в по-големите (40" и нагоре) модели.

Вижте обаче какво пише за Самсунг - че при по-скъпите си модели ( higher-end) слагат PVA панели и че там почти няма лотария с панелите -" The TVs that weren't exposed to panel switching tended to be higher-end models with PVA screens.... "

- Явно Самсунг държат на качеството поне при скъпите си (по-висок клас) модели.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Здравейте колеги.Моля за помощ при избора на ТВ.Изискванията са
    1.Добър и лесен за употреба USB player
    2.32 инча Full HD
    3.100Hz
    4.Цена до 1000 лв.
    Не знам дали изискванията не са противоречиви,но нямам много време за четене.Извинявам се за което и благодаря за отговорите.

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от viktor100bg
    Здравейте колеги.Моля за помощ при избора на ТВ.Изискванията са
    1.Добър и лесен за употреба USB player
    2.32 инча Full HD
    3.100Hz
    4.Цена до 1000 лв.
    Не знам дали изискванията не са противоречиви,но нямам много време за четене.Извинявам се за което и благодаря за отговорите.
    По принцип Самсунг имат най-пълните плеъри , но няма как да влезеш в този бюджет, за това този е най-близо и като плеър му липсва най-вече DTS звук иначе е добре.
    http://www.technomarket.bg/products/09073103/lg-32ld650

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Мерси.Ако отпадне изискването за 100Hz,кой Самсунг с по-добър плеър ще ми препоръчате?

6. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Аз имам S-IPS матрица и освен в напълно тъмно помещение реално не се зебелязват по-ниските нива на контраст и черно иначе матрицата кърти с реални и богати цветове , а и ъгъла е отличен при гледане на нивото на панела.
    IPS Pro/Alpha има подобни стойности на конраст и черно , но ъгълът на гледане е отличен и гледано косо-по диагонала.
    Мерси.Ако отпадне изискването за 100Hz,кой Самсунг с по-добър плеър ще ми препоръчате?
    Виж 32С550

7. Тук е от
    Oct 2010

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0100813815.htm - Но и него го има с 2 различни панела доколкото видях на 1-ва страница в темата за Samsung, а в статията са тествали такъв със S-PVA панел.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2011

Здравей, полезни форуме!
    От много четене ме заболя глава , много научих и може би още повече се обърках. Затова моля за конкретна помощ при избора и ще изброя конкретните си условия:
    1. Искам да сменя 21" CRT с 32" LCD.
    2. Ще се гледа от "стандартните" за панелка около 3 м.
    3. Стаята е с нормална осветеност и щори за допълнително затъмнение
    4. Няма е изложен на пряко слънчево или лампово осветяване (намира се на около 5 м от прозореца, под прав ъгъл спрямо него)
    5. Ползване ГЛАВНО като телевизор с желание за плейване на филмчета (Div-X основно) през USB (екстра, без която, всъщност мога да мина за сметка на свързване на лаптоп с телевизора). Игри няма да се играят, няма да е монитор на компютър.
    6. Абонат съм на Blizoo с цифрова телевизия и HD пакет.
    7. Гледат се всякакви ТВ програми - т. е. новини, филми, а също така и СПОРТ - футбол, тенис, зимни спортове.
    8. Може и да съм пълен лаик, но не можах да доловя някаква особена разлика между 50 и 100 Hz и HD-Ready и Full-HD телевизорите при досегашните си обиколки из хипермаркетите.
    9. НЕ ИСКАМ ДА Е LG, понеже както моят досегашен, така и тези на още двама приятели умряха след 5 годишно ползване (страховити синьозелени петна по периферията на екраните) и нямам доверие на марката.
    10. Може би най-важното - бюджет в рамките на 750 лв. (с максимално напъване - още 150 лв. отгоре, но това с клизма!)
    10. Колебанието ми към момента (вкл. и от прочетеното във форума):
    http://technomarket.bg/products/0907...sung-le-32c450
    http://www.technomarket.bg/products/...ips-32pfl5604h
    http://technomarket.bg/products/0908...onic-tx-l32c2e
    и - повече от това не мога да си позволя като пари!!!:
    http://technomarket.bg/products/0907...onic-tx-l32u2e
    Предварително благодаря за помощта!

10. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

bobongo, вземи Самсунг 32С450 ,поне ще имаш и плеър , но за разстояние от 3м. 32" са много малко- минимум 40-42".
    Ето този ,ако го вземеш он-лайн ще се включиш с този бюджет
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-40bv700g

11. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    bobongo, вземи Самсунг 32С450 ,поне ще имаш и плеър , но за разстояние от 3м. 32" са много малко- минимум 40-42".
    Ето този ,ако го вземеш он-лайн ще се включиш с този бюджет
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-40bv700g
    nkd, благодаря за бързия отговор, но това дори с онлайн-отстъпката надхвърля най-най-най-горната граница на бюджета, а име притеснява да не получа някоя мостра. По отношение на размера - имам комшия, който е идентично жилище с 32" LCD на идентично разстояние на гледане и от практически опит вече зная, че този размер - лично за мен - е удовлетоворителен (е, винаги може и повече, но кучето скача според тоягата, нали ). Иначе няма съществени разлики между избраните от мен модели с изключение на плейъра на Самсунга, така ли? Понеже и Филипсът има плейър ... Освен това ме интересува не само доколко е удачно това, на което аз засега съм , а дали не изпускам нещо съществено в този ценови клас и с този диагонал?

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Филипса го забрави модел 2009г. 100% мостра , а и плеъра е пълна скръб.Панасоник L32U2E като картина ще се представи добре ,но няма плеър през USB, а и разликата с тази Тошиба е само 30лв.(това е нищо за 8" плюс) тя е нова на пазара и надали ще ти пратят мостра ,но и може да се закупи в магазина с тази отстъпка след разговор с управителя. Все пак изборът е твой .

13. Тук е от
    Jan 2011

http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-32c530
    Погледни ето този,има всичко,от което се нуждаеш.Само внимавай,защото тук има ролетка с матриците.Аз го имам същия,моят е с AU Optronic матрица,така че ако държиш на матрица производство на Самсунг питай или гледай внимателно.Засега аз съм много доволен от телевизора.
    УСПЕХ!

14.  

15. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Според мен е най-добре да ги сравниш на място и тогава да решиш . Тошибата е много добър модел за тази цена ,а за тези 150лв. плюс още 30-50лв. и ето ти един що годе приличен външен медиа плеър.Действително можеш да помислиш и за плазма , за спорт е отличен вариянт
    http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42g20e

Благодаря за мнението!,

Днес бях в public и technopolis в the mall и разглеждах плазмите на панасоник P42G20E и P42G20ES и lcd модели, които си бях харесал. Всички плазми бяха някак по-бледи от lcd-тата. Това е така поради осветлението, принципно или са намалили яркоста за да им горят пикселите?

Поздрави,

Борислав

16. Тук е от
    Oct 2010

Борислав - http://www.digitalversus.com/panason...4_8794_60.html

- Правилно си забелязал, виж какво пише тук на края на статията, плазмите са за тъмни помещения, нямат яркост като на LCD-то - The G20 is a very good choice for Home Cinema fans who are prepared to watch movies in the DARK.

- Poor brightness in light areas.

Иначе реалния контраст е добър - Contrast: 2242:1

Тази бледа картина ме отказа и мен от плазмите на Панасоник.

Аз дори накарах един от консултантите да усили докрай контраста и яркостта и дори тогава плазмата пак отстъпваше видимо на съседното LCD което получаваше същия сигнал.

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от palavra111
    Днес бях в public и technopolis в the mall и разглеждах плазмите на панасоник P42G20E и P42G20ES и lcd модели, които си бях харесал. Всички плазми бяха някак по-бледи от lcd-тата. Това е така поради осветлението, принципно или са намалили яркоста за да им горят пикселите?
    За постигане на реална картина в къщи, яркоста е намалена почти наполовина от максималната ,така че това не е проблем . Снежно/студено бялото при LCD всъщност е нереално, но някои търсят точно такова. Затова си вземи този модел ,който на теб ти харесва като сравняваш при горе-долу изравнени настройки и еднакъв сигнал най-добре SD

18. Тук е от
    Mar 2010

Zdrawejte,

(sorry 4e pi6a na latinica). Kalibrirane na LCD telewizor se prawi w:
    1-tamna staq;
    ili 2-denem w swetla staq?
    Здравейте, калибриране на LCD телевизор се прави в
    1- тъмна стая
    2- денем в светла стая ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 91 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе