Страница 35 от 91 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    bager, ако имах този бюджет бих изчакал новите модели за 2011г. да се появят , разбира се ако не ти е спешно .
    Ами реално разполагам с малко време, че бебокът вкъщи до месец сяда в проходилката и ще трябва да има място за движение. А сега съм с 32' кинескоп ! Всеки знае това нещо колко място заема, та ще трябва да го махам.
    Единствено това ми е зора.
    А и бюджета не е строг, мога да варирам с десетина процента ако си заслужава.
    Новите модели по кое време на годината излизат и след като са нови, няма ли да са с "надути " цени?

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Сигурно до месец два някои марки ще започнат да пускат по нещо , но пълните гами вероятно след април май. Практиката показва ,че новите модели тръгват с по-ниски цени от миналогодишните си аналози по същотото време. Дай повече подробности за осветеност и разстояние.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

bager, задължително ли трябва да е LCD или може и плазма? Новите модели излизат от март до началото на лятото. По мои наблюдения горе-долу са на същите цени, на които са били съответните нови модели предната година, но може да има и намаления заради намалялото потребление. Честно казано според мен няма смисъл да чакаш - за парите, с които сега ще купиш висок клас телевизор сегашно поколение, напролет ще вземеш среден клас ново поколение.

5. Тук е от
    Oct 2010

Аз съм на мнение че изобщо не трябва да бърза да купува някой от новите модели с надутите цени. Сещам се че Сонито от подписа ми съм го виждал на цена 1000 евро в началото на 2010, докато сега струва доста по-малко (в Европа му падна много цената,а в България изкуствено я държат висока - както на много други модели).Виждал съм и други модели на които цените им доста се различават в началото на годината и след това в края и - когато са значително по-ниски.

6. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Nick_BG
    Аз съм на мнение че изобщо не трябва да бърза да купува някой от новите модели с надутите цени. Сещам се че Сонито от подписа ми съм го виждал на цена 1000 евро в началото на 2010, докато сега струва доста по-малко (в Европа му падна много цената,а в България изкуствено я държат висока - както на много други модели).Виждал съм и други модели на които цените им доста се различават в началото на годината и след това в края и - когато са значително по-ниски.
    Схемата винаги е една и съща с цените ,ако си забелязал и друго често се случва много стари модели да държат нереално висока цена.За съжеление нищо не може да се направи.Аз предпочитам да купя в този сезон миналогодишен модел висок клас така ще ми излезе най-евтино защото цените на тукашните търговци наистина са зверски надути в началото.Модели които продават по 1000 евро ги плащат на 300-400 понякога , ако поръчат повече бройки.Но не всички мислят като мен.

7. Тук е от
    Oct 2010

интересно на каква цена ще пуснат новото Сони EX520 което няма да има Motionflow 100 hz като EX500, но ще бъде LED и ще е с нов процесор... Да се купува телевизор в началото на годината според мен е голяма глупост, след като цената му ще падне доста към края на годината. Има много случаи при които цената пада дори с над 1000 лв в края на годината, отделно от това нашите големи магазини-монополи поначало държат по-високи цени на почти всичките си телевизори - в сравнение с цените на същите в западна Европа.
    Да не говорим че няма конкуренция между тях и изглежда правят картелни споразумения помежду си - говоря за Техномаркет и Технополис.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Не съм мислил за плазма, честно! Вниманието ми беше насочено само към LCD досега. Наблюдението ми върху плазмите е от преди години и никак не ме очароваха с енергоемкостта си и прогарящите екрани. Виждал съм логото на БТВ, гледайки Нова, примерно.
    А относно помещението, в което ще стои телевизора - разстояние около 2.5 до него, нормална осветеност, даже доста светло през лятото(западно изложение), но няма директна слънчева светлина от прозореца върху екрана.
    Мислех си заTOSHIBA 40WL768G
    Както и SAMSUNG UE-40C7000
    Какво ви е мнението и кои са другите алтернативи?
    Благодаря!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Според мен много добър модел ,с пълен набор от тунери -DVB-T2, DVB-S2 DVB-C, 200хц.(M200HD Pro), перфектен дизайн, 3D като разкош,цената извън промоцията пак е отлична, като минус -повишена отразителност заради "стъкления" панел . Виж в темата за Тошиба там има доста мнения за модела.

11. Тук е от
    Feb 2006

Здравейте,
    Ако можете да си представите вида на съществото Ам-гъл от ” Властелина на пръстените” пред щандовете на ТП, раздвоявайки се в избора – плазма или LCD, то сигурно съм имал подобен вид (пък и повечето от нас) пулейки се с часове в телевизорите!

Както и де е, поради ред причини избрах LCD и Ви моля за съвет:
    Търся LCD или LED TV в диапазона”40,42”.
    Ще се гледа в светло помещение от около 3 метра, така че матовия панел е за предпочитане. Предимно HD филми от медиа плеър и кабелна цифрова от Булсатком. Екстри като DLNA и др. ще се ползват евентуално в бъдеще.3D е абсолютно излишна екстра за дом.тв.
    Бюджет около 2000, макс 2200+..., ако наистина си заслужава допълнителните пари.
    Какво бихте препоръчали в този ценови диапазон като добро съотношение цена/качество.
    Правилно ли съм разбрал от прочетеното във форума, че от LED TV си струват само, които са Intelligent Dynamic LED и Dynamic LED с Local Dimming?

Визуално това ми хвана окото SONY KDL-40EX710

но съм отворен за предложения на други фими – Philips, SAMSUNG

Предварително Ви благодаря!

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

alexv, осветеното ти помещение не е подходящо за модели с гланцов или особено стъклен панел каквото е това Сони. За съжаление почти всички LED модели ползват такива.
    http://www.technomarket.bg/products/...63/lg-42le5500
    http://www.sharpbg.com/index.php?itemID=425&group=1
    http://www.technomarket.bg/products/...ips-40pfl6605h

13. Тук е от
    Oct 2010

Като гледам тук изобщо не са впечатлени от шумнорекламираната (в България) Quattron технология на Шарп.А цените на тези Шарпове са все около и над 2 бона...

http://www.digitalversus.com/sharp-a..._8633_106.html

Тези сайтове според мен е хубаво да се гледат -

http://www.hdtvtest.co.uk/

http://www.lcdtvbuyingguide.com/

http://www.flatpanelshd.com/focus.ph...&id=1229341472 - тук дават кои са препоръчаните телевизори според този известен сайт, като са описали срещу всеки какви са плюсовете и минусите му, защото идеални телевизори няма

Учудвам се че има и един Шарп сред препоръчваните, особено като гледам какви недостатъци са му писали - "Color accuracy, price, reflections"

http://www.digitalversus.com/

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Nick_BG
    Учудвам се че има и един Шарп сред препоръчваните, особено като гледам какви недостатъци са му писали - "Color accuracy, price, reflections"
    Ами този жълт пиксел създава трудности за коректна калибрация(с повече игра може да се пооправи ), иначе се създава впечетление за много богата картина макар и не толкова реална, цената вече падна и е по-приемлива, модела 810 , който предложих е с матов панел за разлика от 820- гланц ., ъгълът не е толкова зле според мен , може би заради гланцовия панел на 820 в ревюто са писали така. Разбира се пълно щастие няма и за всеки модел може да се пишат негативи.

16. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    Решил съм да си купя LCD телевизор с размери 40” или 42’’. Ще се гледа от разстояние 2.20-2.50 метра. От няколко седмици следя коментарите в този раздел на форума и съм набелязал няколко възможни варианта, които се вписват в бюджета ми (до 1500 лева). Бих искал да уточня, че ще се гледа цифрова телевизия на Мегалан, спорт и филми от компютър (т.е. USB player и добри кодеци не са предимство). Ето и моделите, на които съм се спрял:
    1.Panasonic TX L42G20ES – цена технополис 1399 лева с 5 години гаранция. Тук основно ме блазни гаранцията. В сайта на магазина не се посочва, че е 100 HZ, но това ще го проверя;
    2.Sony KDL 40EX508 – цена техномаркет 1499 лева.
    3.Samsung LE 40C630 – цена технополис 1499 лева. Наясно съм с рулетката с матриците и ако се спра на този вариант, то ще е само с матрица на Самсунг;
    4.LG 42LD750 – цена 1549 в техномаркет. Малко надвишавам бюджета си, но бих го преглътнал, ако е най-добрия вариант от изброените.
    Помещението ми е силно осветено и предполагам, че ще е по-добре телевизорът да не е с гланцов панел. От друга страна LCD-то ще е с гръб към прозорците, което ми се струва, че прави този факт незначителен.
    Ще съм признателен на хората с повече познания в областта да подредят в низходящ ред тези 4 варианта. Може да посочите и друг модел, който ми е убягнал. Благодаря ви предварително!

17. Novice
    Тук е от
    Dec 2010

Какво означава означението на този телевизор
    Samsung LE40C650L1WXZG
    и по-точно последните 4 букви. Телевизора е в Англия и ще работи ли без проблеми в България. И въобще какво мислите за поръчка на телевизор от Европа. Благодаря.

18. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

kanchevsky,
    1. LG 42LD750-200Hz-матрица AS-IPS LG, интрернетсъдържание , добър медиа плеър не поддържа обаче DTS звук
    2. Panasonic L42G20E-100Hz,матрица AS-IPS LG, 5г. гаранция
    3. Toshiba 40XV733G-100Hz матрица S-PVA Самсунг
    4. Samsung 40C630-100HZ (матрици най-вероятно AUO ,CMO Тайван) Sony 40EX508-100Hz DVB-S сателитен тунер

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 91 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе