Страница 34 от 91 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Здравейте!Този пост не е по темата ,но знам ,че много хора ще го прочетат.Днес бях в Техномаркет на Владимир Вазов.Пълен ужас.Все едно си на битака - високи цени ,псевдо аутлет ,стока нахвърляна навсякъде.Като се отвореше вратата на склада ,лъхаше студ като от фризер.А и още - преди две години купих плеър Pioneer на цена 199 лева - първия с HDMI upscaling познайте колко му беше цената сега - 199 лева.Проблема е ,че хората събират пари да вземат нещо хубаво , а от другата страна нищо!

2.  

3. Тук е от
    Jan 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Драги съфорумци, смело решил да скъсам с българския манталитет "да не настина и да не се мина" и твърдо убеден, че каквото и да реша - при моята неграмотност - все съм се минал , в крайна сметка докарах следните два хубостнимка до финалната права:
    PANASONIC TX-L32C20E/A 679 лв.
    SAMSUNG LE-32C530 749 лв.
    Понеже и двата ми се вписват в бюджета, на пръв поглед битката изглежда "решена" - Самсунгът е Full HD и има уж работещ USB-плейър. Останалото, май, им е еднакво, поне на книга. Но все пак се питам - да няма някакви подводни камъни? Какъв е шансът например със Самсунга да се сдобия с матрица с неясни произход и качество? Освен това все ми се струва, че картината на Panasonica е мааааааалко по-добра, но това може и да е самовнушение (от много взиране по всякакви маркети). Зрителният ъгъл на Самсунга е 176, а на Панасоника - 178.
    Уф ...
    Форуме, чакам окончателното ти решение (вместо мен, разбира се). Аз отивам да

4. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

bobongo, не ти се струва и матрицата е доста по-добра на PANASONIC.Също може да ти подкара Full HD съдържание без проблем и ,ако не ти трябва USB-плеър то това е по разумния избор.Не коментирам ,че Full HD при този размер е ненужен.Ако искаш добра картина с голям зрителен ъгъл това е модела.Доколкото разбирам ти си сверил написаното на етикетите и ти се струват еднакви с малки изключения.

5. Тук е от
    Oct 2010

Не съм ги сравнявал на живо, но ми прави впечатление че дават навсякъде висока оценка на Самсунга - предполагам обаче че в повечето сайтове където са го тествали е с матрица S-PVA на Самсунг, а в Техномаркет е много голяма вероятността да попаднеш на такъв който е с друга матрица (освен ако не гледаш внимателно). От друга страна Панасоника е също с хубава японска матрица - IPS-Alpha.

http://www.testfreaks.de/fernseher/samsung-le32c530/

http://www.testfreaks.co.uk/tvs/samsung-le32c530/

6. Тук е от
    Jan 2011

Благодаря за бързите отговори. USB-то определено не е задължителна "екстра".
    В такъв случай две последни уточнения:
    - има ли начин да разбера в магазина, в който купувам (било Техномаркет, било друг) каква е наистина матрицата на Самсунга. Че продавачите не са наясно, е ясно, но това никъде ли не го пише, дори закодирано?
    - ако не е S-PVA на Samsung, а някаква друга, каква може да е тя и до каква степен влошава това нещата?

P. S. Да разбирам ли, че при Панасоника няма такива проблеми и каквото пише - това купувам?

7. Тук е от
    Oct 2010

РЕЗОЛЮЦИЯ: 1366x768 - Ето това не ми харесва на мен при Панасоника, докато Самсунга е Full HD - 1920x1080 . Има начини да се разбере каква е матрицата, някои са описани са ето тук - http://www.digitalversus.com/panel-s...ews-15457.html , при Сони се вижда отзад през решетката какъв е панела по етикета на него, но при този Самсунг не знам...
    В крайна сметка щом като ти харесва малко повече Панасоника - вземи него.

Ще добавя само че според мен по-голямата резолюция определено има значение - особено ако ще включваш компютър към него. Дори и стария ми 22" монитор има по-голяма резолюция от тази на Панасоника. Освен това при гледането на HD канали - е хубаво телевизора да е Full HD .

8.  

9. Тук е от
    Jan 2011

Благодаря много за отделеното време и търпението на хората, които пряко ми отговориха. В интерес на истината от самото начало бях настроен за покупка най-вече на Панасоник - главно по впечатления от познати и приятели, които определено са доволни. Но понеже считам, че като потребител не само имам право, но съм и длъжен да съм малко или повече информиран, реших да понауча това-онова и да потърся и други опции в рамките на скромния ми бюджет. В крайна сметка не купувам запалка, а телевизор.

P. S. Свалям шапка на целия форум - вие сте страшна съкровищница!

10. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Nick_BG
    РЕЗОЛЮЦИЯ: 1366x768 - Ето това не ми харесва на мен при Панасоника, докато Самсунга е Full HD - 1920x1080 . Има начини да се разбере каква е матрицата, някои са описани са ето тук - http://www.digitalversus.com/panel-s...ews-15457.html , при Сони се вижда отзад през решетката какъв е панела по етикета на него, но при този Самсунг не знам...
    В крайна сметка щом като ти харесва малко повече Панасоника - вземи него.

Ще добавя само че според мен по-голямата резолюция определено има значение - особено ако ще включваш компютър към него. Дори и стария ми 22" монитор има по-голяма резолюция от тази на Панасоника. Освен това при гледането на HD канали - е хубаво телевизора да е Full HD .
    Разбирам ,че и ти само си чел за тях и не си ги тествал,така ,че доводите ти за hd резолюцията са неоснователни.Както казах по нагоре Панасоник подържа Full HD сигнали както и самсунга независимо ,че панела не е Фулл.Тествал съм го лично точно този модел.А да не говорим ,че аз използвам модел от 2007г за монитор със същата матрица и той се справя с Full HD без проблем.Тогава този стандарт Full HD тъкмо бе измислен и все още не бе се наложил при всички производители.Другото което е Full HD панел на 32-ка не е удачен за монитор понеже десктопа е събран в центъра на тв и за да го разпънеш на цял екран се налага да намалиш резолюцията при някои модели.Да не споменавам за надписите под иконите,как изглеждат.Фулл хд телевизия няма да има скоро също.Тук много често сме коментирали ,че до 37 инча не е нужно панела да е Full HD.

11. Тук е от
    Oct 2010

http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/%...trackInfo=true - 1080 i има, но не виждам да има 1080 p - 1920x1080 . - само при HDMI входа пише за някои от резолюциите.

И моя монитор който е с 1680x1050 резолюция може безпроблемно да показва full hd филми 1920х1080 - но не ги показва в оригиналната им резолюция (защото няма как да стане това като е с по-ниска резолюция панела му) а ги намалява до неговата и дори до малко под неговата резолюция - а качеството няма как да е същото както при истинската 1920x1080 .

В момента имам 5 HD канала които предават на 1920x1080 по цифровата кабелна (и Сонито показва че наистина предават в тази резолюция), а в бъдеще ще стават все повече.

12. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Така е компютъра ми е свързан през HDMI и инфо бутона ми показва 1080п сигнал.Не се връзвай много какво пише по саитовете докато сам не пробваш понякога се оказва ,че е различно.

13. Тук е от
    Oct 2010

http://www.squidoo.com/Full_HD_Ready_HDTV

For HD Ready HDTVs which have screen resolution less than 1920x1080, they are less than ideal. This is because if you feed a 1080i/1080p signal to a HD Ready HDTV, this HDTV will scale down the signal resolution to fit its smaller screen resolution. That is to say, you will lose resolution if you use a HD Ready HDTV to display a 1080i/1080p signal.

For Full HD HDTVs, they have screen resolution of 1920x1080, thus, when a 1080i or 1080p signal is feed to it, it is able to display the picture in its full glory at 1920x1080 with no resolution loss.

So it is not difficult to conclude that if money is not a problem, always go for Full HD 1080p HDTVs with 1920x1080 resolution instead of HD Ready 720p HDTVs which has lesser resolution.

http://www.webnol.org/whats-differen...y-and-full-hd/

Resolution of HD Ready TVs is 1366 H x 768 V = 1 million pixels - Панасоника в случая който разглеждаме

Resolution of Full HD TVs is 1920 H x 1080 V = 2 million pixels. - Самсунга в случая

* H = number of Horizontal pixels, V = number of vertical pixels

http://www.tech4law.co.za/full-hd-an...p-by-step.html

- В последния линк нагледно с картинки е показано как образува картината (interlaced) си Панасоника който е HD Ready, и как я образува Самсунга който е FULL HD - 1920x1080 progressive scan

http://en.wikipedia.org/wiki/Progressive_scan - тук също е описано, Панасоника ще предава interlaced 1920х1080 - средната картинка, докато Самсунга предава 1920x1080 с progressive scan - без загуба в качеството - лявата част на картинката -

http://en.wikipedia.org/wiki/File:In..._interlace.gif - Това е грубо обяснено и няма да се види при гледане, но все пак навсякъде пише че има загуба в качеството при HD Ready и че FULL HD е по-доброто.

Сега гледам и упътването на Панасоника и в него си пише - брой пиксели: 1 049 088

докато Самсунга има доста повече пиксели - 2 073 600

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Опитвам се да ти кажа ,че не винаги Full hd дава по добра картина имено поради големия брои пиксели и невъзможноста на видеопроцесора да ги обработи качествено.Става въпрос за 32 инча и сигнал от нашите кабеларки.Ако искаш може да сравниш и видеопроцесорите на двата модела ,но си мисля ,че много задълбаваме за тв-та в тоя клас.
    П.П. Пропуснах и нещо друго моделите на Панасоник имаха контрол на ниво субпиксел,което не съм срещал при други марки.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

На 32 инчов телевизор, освен ако не го гледаш от 1 метър, никаква разлика няма да намериш между HD Ready и FullHD. Но матрицата на Panasonic-а определено е по-добра.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Здравейте, ви казва поредният изгубил се някъде между техническите характеристики на съвременните телевизори.
    Факт е, че прочетох доста, но е факт също така и че няма как, за малко време да пресееш и научиш цялата информация за да си "в час" със всичко.
    Направи ми впечатление обаче, че измежду потребителите на форума, има много технически грамотни хора, както и такива с голям опит с тв техниката.
    Към тях ми е отправен въпроса, или по скоро молбата.
    Ако имате 2000 лв. лимит, какъв LCD тв бихте си купили от наличните модели в момента? Между 37' - 42'(мислех си за 40', но някои марки нямат),вграден USB видео player, безжична връзка с компа, връзка с нет-а, като нищо от това не е задължително и може да се пренебрегне заради друго преимущество на тв-то.
    Статистиката във форума сочи, че най много потребители са избрали Toshiba, следва Samsung, Sony, Philips и т.н.(40 инча ). Има ли защо да е така?
    Знам че е отговаряно на такива въпроси и преди, но ще бъда благодарен ако изразите мнение и тук.
    Благодаря ви предварително.

п.п. Да допълня, че разстоянието, от което ще се гледа е 2.5 м.

18. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

bager, ако имах този бюджет бих изчакал новите модели за 2011г. да се появят , разбира се ако не ти е спешно .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 91 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе