Страница 39 от 91 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Имам чуството че много продавач-консултанти от Техномаркет и Технополис пишат тук. Дано да фалират и 2-те вериги - и без това продават безбожно скъпо!
    Аз останах с много лошо впечатление от такива консултанти в Техномаркет. Затова е най-добре човек сам да прочете ревютата и отзивите за даден телевизор в западни сайтове и след това да сравнява с казаното от някои хора във форумите.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

И аз така си мислех, че продават скъпо (и това обикновено е вярно за уредите, които не са в промоция), но промоции винаги има много и няколко пъти се пробвам да намеря по-евтинко да речем от Германия, обаче в amazon.de например цените въобще не са толкова конкурентни колкото си мислех, особено като се имат предвид транспортните разходи и рисковете.

Ако някой ми посочи добри сайтове за пазаруване на телевизори от чужбина ще съм му благодарен.

Пишат, че ТМ са на зор, само дето не виждам с какво това ми помага. Не се задават конкурентни вериги за съжаление. Мечтая си и тук да може да влезеш в магазин и да се спазариш за отстъпка както е в САЩ напр. Ех, мечти...

4. Тук е от
    Feb 2006

Писах малко по-напред в темата, но все още не съм се решил за ТВ. Малък избор на матови панели - всички на които съм се спрял са гланцови! Няма как, май ще се слагат щори или завеси. Спрял съм се на тези модели (засега)!!!
    1. SAMSUNG UE-40C6500
    2.LG42LE8500
    3.SONY KDL-40EX710
    Това LG не съм го видял на живо. Някъде пишеше, че е с Local Dimming и време за отговор 2.2ms - предполагам заради това цената му е такава. От друга страна се обърквам с данните за input lag във http://www.digitalversus.com/duels.p...&p2=8721&ph=19
    И още един въпрос? Възможно ли е да се извади аудио сигнал (стерео) от Scart буксата на посочените модели, тъй като усилвателя ми е стерео и има само аналогови входове?

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Nick_BG
    Имам чуството че много продавач-консултанти от Техномаркет и Технополис пишат тук. Дано да фалират и 2-те вериги - и без това продават безбожно скъпо!
    Аз останах с много лошо впечатление от такива консултанти в Техномаркет. Затова е най-добре човек сам да прочете ревютата и отзивите за даден телевизор в западни сайтове и след това да сравнява с казаното от някои хора във форумите.
    Хайде малко по-спокойно разбирам ,че си гневен ,но не поставяй всички в един кюп. Има и свестни консултанти ,които си вършат добре работата.
    Има си подфоруми където се обсъжда това
    https://forum.setcombg.com/index.php/board,63.0.html
    https://forum.setcombg.com/index.php/board,96.0.html
    Може да отворим и тук такава тема ,като си направим списък с добрите консултанти на които имаме доверие.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Колега ,в Б-я аудио видео техниката е най-евтина на Балканите,бил съм във всички съседни страни.Сравняването с он-лайн магазините в ю-кей и Германия и разчистване на стари модели в големите евро вериги е некоректно.Не съм представител на ТП и ТМ ,но истината е тази.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

не съществува LCD телевизор с RT по-малък от 16мс

В инструкцията към телевизор LG черно на бяло у написано - максималният срок служба на изделието е 7 години. В инструкциите към някои Шарпове - 5 години. На тренинга компанията Philips на въпрос за срока на експлоатация на LCD телевизора отговарят: "3 години, а после си купете нов".

В едно от интервютата инженер от компанията Philips заявил, че средната наработка на часове до изход от строя на съвременният LCD телевизор - 20 хиляди часа. То ест при прглед по 8 часа на ден ,имаме 20 години при плазмата срещу 7 години при LCD.

А как же ЖК телевизоры? Разве им не страшно выгорание? Страшно еще как! Если вы откроете инструкцию к современному ЖК телевизору, то вы с удивлением обнаружите целую главу посвященную выгоранию экрана ЖК телевизора. Там сказано, что спустя 2 часа (!!!) на экране ЖК телевизора может появиться остаточное изображение. На практике это возможно, если вы будете несколько дней регулярно использовать ЖК телевизор как монитор. Почему это происходит, ведь в ЖК матрице нет никакого газа? Все очень просто. Экран ЖК телевизора состоит из разноцветных маленьких панелей, которые, подобно новогодней гирлянде, выцветают. На ЖК телевизорах до 2008 года выпуска это было очень серьезной проблемой. Уже через 3 года телевизор заметно терял в красках.

В съвремените LCD телевизори проблема с обезцветяването остава. Ако в течение на година гледате тв ефир във формат 4х3, то при преглед на изображение във формат 16х9 може да бъдеат забелязани отряво и отдясно ленти с цветност която е с няколко оттенъка по-наситена, отколкото в централната част. затова, ако имате LCD телевизор - не гледайте нищо във формат 4х3.

http://adrenalinq.livejournal.com/14993.html

8.  

9. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте.
    Много ми хареса темата, изчетох я цялата доста е изчерпателна и много полезна.
    Дори се замислих и реших че трябва и аз да се сдобия с ново 40/42 инча LCD ТВ.
    Имам три CRT телевизора Сони, и мога да кажа че са чудесни телевизори. Иска ми се и новия да е LCD Сони, но за съжаление разполагам с 1200лв. а до колкото видях и разбрах за тези пари свястно Сони май не може да се купи.
    Телевизора ще се използва за телевизия,(мисля за цифрова по кабел), ще се гледа BlueRay, и някоя игричка от време на време.
    Разгледах какво се предлага и се спрях на няколко модела:

SONY KDL-40BX400
    http://technomarket.bg/products/0907...ny-kdl-40bx400
    До колкото разбрах Сонитата поддържат 1920 x 1080 про връзка с PC, видях че конкретното сони е с добри показатели при игри и филми.
    Какъв тип матрица е?

TOSHIBA 40XV733G
    http://technomarket.bg/products/0907...ny-kdl-40bx400
    Не успях да разбера дали поддържа 1920 x 1080 при връзка с PC и с какъв тип матрица е.

PANASONIC TX-L42U2E
    http://technomarket.bg/products/0907...onic-tx-l42u2e

И последхо питане как са с качеството/здравината тези марки/модели?

10. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

tushez,
    Тошибата е по-добрия избор, матрицата е S-PVA Samsung, поддържа 1080р през HDMI без проблем.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2008

По Коледа Panasonic L42U2E струваше 1000 лв., което беше доста брутална оферта, особено имайки предвид 5-годишната гаранция. Впрочем, срокът на промоцията на Панасоник за 5-годишна гаранция за всички Full HD телевизори е удължен до края на февруари. Това понеже питаш за качество/здравина, 5 години гаранция добре "повишават" здравината

Също, ако все още е наличен на тази цена Samsung 40C530 за 957 лв. в Метро. Панелът по всяка вероятност е същият като в Toshiba XV733G (освен ако Тошиба не слагат гарантирано Самсунг панели), губи се 100Хц, но се печели пълнофункционален HD medial player с поддръжка на DTS! и около 250 лв. надолу. Повод за размисъл.

Наблюденията ми за достъпните като цени серии на Сони, са че преобладаващата част от моделите EX BX имат малък ъгъл на гледане конкретно по хоризонталата добре се забелязва, може да тестваш на място. Единствено при NX ми се струваше по-добре, може би заради стъклото отпред... Сони ако не се лъжа са със Самсунг панели също. Панасоник 42 са IPS на LG?

Относно поддръжката на 1920х1080 PC сигнал, май само за Philips серия 3 досега съм намерил много оплаквания, че не поддържа 1920х1080, може да прочетеш във форума на IXBT. При останалите телевизори забождаш видеокартата в някой HDMI вход (HDMI-HDMI или DVI-HDMI) и заспива. Дори при моя старичък Панасоник е така, няма грижи. "PC-входа" му (D-sub) е друга бира. Ползвал съм го само за тест. Не става.

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    В инструкцията към телевизор LG черно на бяло у написано - максималният срок служба на изделието е 7 години. В инструкциите към някои Шарпове - 5 години. На тренинга компанията Philips на въпрос за срока на експлоатация на LCD телевизора отговарят: "3 години, а после си купете нов".

[b]В едно от интервютата инженер от компанията Philips заявил, че средната наработка на часове до изход от строя на съвременният LCD телевизор - 20 хиляди часа. То ест при прглед по 8 часа на ден ,имаме 20 години при плазмата срещу 7 години при LCD.
    http://adrenalinq.livejournal.com/14993.html
    Това ме подсети да проверя колко съм "врътнал" на моя и се оказа 7560 часа за 15 мес.(17ч. дневно) и ако приемем 20хил. за край , а не 30хил както се надявам , означава че имам още 2г. и половина до смяна на подсветката или на целия телевизор. Изводът според мен е, че ако ще се гледа много не трябва да се влагат средства в скъпи модели !!!

13. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте.Решил съм да сменя старото JVC LT-32A80ZU (от което съм много доволен) с по-голям 40"-42".Ако може да ме посъветвате за избор на LCD или LCD-LED (2010).Бюджета ми е до 2000 лв.Ще се гледа предимно спорт(Булсатком).Благодаря Ви предварително.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2011

Приятели благодаря много за вашите съвети!!!
    Вече съседа е собственик на LG 32LD420 !!!
    Аз, ще си призная моя грях, харесах си Sony-то! Ще събера още пари и ще купя такъв!
    Още веднъж благодаря!

16. Тук е от
    Jan 2011

Предстои ми покупка на ТВ , но избора е труден с оглед на това ,че не съм на ТИ с тази техника . Общо взето се колебая между - Samsung 32C650 LCD и Sony EX710 LED , някъде около 1200 - 1300лв мисля да отделя . Ще се гледа цифрова тв на него , филми - затова ми трябва usb и да чете субс , на PS3 също ще се играе на него и Wi-fi да има . 32 " търся и приемам и други предложения .

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

браво Венци
    вярвам че за мнозина това ще е от голяма полза
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1296045316[/time]_________________________________________________

tushez
    Сони имат модел с вграден блу рей плеър
    http://www.dekom.bg/?page=product_de...b5fc7450182397
    ако не си си купил отделен плеър
    а може и цената да е паднала не съм гледал

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 91 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе