Това ясно, въпроса ми заслужава ли си да сменям тунера или.....
Това ясно, въпроса ми заслужава ли си да сменям тунера или.....
Здравейте,
Какви са ви впечатленията от Sony KDL-40EX402. Каква е разликата от ЕХ400 модела?
Спечели ме с това, че на ниска цена, много добър input lag и много добро черно според информация от av форума. Ще го ползвам евентуално за Gran Turismo 5 (рейсинг игра) на PS3. ЕX500 имал много голям лаг.
Още 2 въпроса:
1. Липсата на 100Hz ще се отрази ли на игрите? - Аз мисля, че не, но...
2. Как се справя с SD
Поздрави
ЯСНО Е ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЧЕТА ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ОБЪРКВАМ В ИЗБОРА СИ ,МОЛЯ ЗА КОМПЕТЕНТНОТО МНЕНИЕ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ЗА ТЕЛЕВИЗОРИ -32ИНЧА ,МОДЕЛИ 2010 ГОДИНА.ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ГЛЕДАНЕ НА ТЕЛЕВИЗИЯ.
50" TV МЕЖДУ 2000-3000 ЛВ
Взимай ЕХ508 -по-добър е на СД и има сателитен тунер, а и това за инпут лага е много относитено- аз на В750 и без да включвам гейм мода не го забелязвам .За Гран Туризмо пък въобще няма да ти е проблем - мисля ,че лага има по-голямо значение при свъзване с компютър ,все пак конзолите са проектирани да работят с ТВ. В случай ,че забележиш нещо такова/ в което се съмнявам/ ,си включваш гейм мод на ТВ и на повечето модели лага се съкращава почти наполовина.Първоначално публикувано от fenixsz
Поздрави
........ избрах 55ЕХ710 - пушка е. Най-накря си гледах Predator както винаги сум искал.Взех и едно 32 инч. LG - full HD на доста добра цена, утре ще го видя. Взех и едно 26 инч LED LG - с 5 год. гаранция. Утре ще ги огледам тея Голдстари. 55ЕХ710 има допълнителна гаранция + 3 год за 250 лв. Звучи незле
Честито ROBOTA . Страхотен избор . И аз го имам горе долу от месец и още не мога да му се накефя.Гледам филми всеки всеки ден и не ми омръзва.Купи си и безжичния адаптор на сони върши хубава работа ще гледаш и клипове от интернет без кабели и тем подобни.
Благодаря за инфото Сега остава да си купя и телевизора...дали ще устискам до коледните промоции?
Да се включа и аз: колебая се между следните модели SAMSUNG LE-40C[530/550/630/650]. Доколкото разбирам основните разлики са следните:
- *C530 няма Етернет и оттам отпада DLNA от PC както и всякакви глезотии ползващи мрежа. Има само 1 USB и 3 HDMI. Няма 100 Hz. Матов. Няма BD Wize. (Интересно тази опция струва ли си, не видях някой да споменава, доколкото разбирам е скалиране на изображението спрямо източника прим. DVD). Не поддържа USB WiFi адаптер. Цена към днешна дата: 1060 BGN.
- *C550 Етернет, DLNA от PC. 2 USB и 4 HDMI. Липсват глезотии ползващи мрежа. Няма 100 Hz. Матов. Няма BD Wize. Поддържа USB WiFi адаптер. Цена към днешна дата: 1350 BGN.
- *C630 Етернет, DLNA от PC. 2 USB и 4 HDMI. Липсват глезотии ползващи мрежа. 100 Hz. Матов. BD Wize. Поддържа USB WiFi адаптер. Цена към днешна дата: 1520 BGN.
- *C650 Етернет, DLNA от PC. 2 USB и 4 HDMI. Присъстват глезотии ползващи мрежа. 100 Hz. Лъскав - Свръх ясен панел (Ето тук е голямаta мистерия: в ТП снощи видях такъв модел с матов дисплей (точно C650, а не примерно C653), а на баджанака същия модел е с лъскав/отражателен дисплей). BD Wize. Поддържа USB WiFi адаптер. Подсветка на дистанционното. Цена към днешна дата: 1660 BGN.
Шасито и процесора, предполагам, са едни и същи и на 4-рите модела, с различно конфигуриран Firmware. Поправете ме, ако греша някъде в заключенията си.
В спецификациите на samsung.bg присъства термина Allshare (Powerd by DLNA) - Това е възможността да се гледат филми/снимки/музика от PC или др.апарат хостващ DLNA сървър. Нека собстениците на някой от машините да се изкажат.
Искам да купя 2 апарата: 40" и 32". По-големия е за хол/всекидневна (all in one стая) която е доста осветена - много прозорци, вкл и на 4,5 м точно срещу ТВ, дори и зимата. Малкия е за по слабо и странично осветена спалня - тук мястото е по-ограничено и ТВто ще бъде закачено директно на стената, което ме блазни малко да взема по тънък (Edge Led based) апарат който да прилепне максимално плътно към стената, т.к. покрай него ще се минава често и примерно ако съм пил или сънен мога да го забърша в движение.
Гледаме филми (рипове, DVD/BD), спорт (футбол) и телевизия (основно SD канали, няколко HD) на МСАТ Кейбъл (Варна). Ще се ползва CAM модул с карта на оператора.
ПС: Към днешна дата, за около 150 лв отгоре вместо C650 може да се закупи LED модела (еквивалентен на предходния CCFL) - Въпроса тук е заслужава ли си разликата и евентуални аргументи в подкрепа.
Моля, за Вашите съвети и препоръки при избора ми.
Ето и схема на разположенията на ТВ:
jovanotyПървоначално публикувано от jovanoty
Дори и да ти работи захранването тук.....не може да смениш само тунера от платката(SSB)-трябват нови драйвъри в софта-за тунера и процесора. Сменя се цялата платка! Не забравяй ,че ако все пак смениш само тунера ,трябва да ти напишат софтуер специално за твоят телевизор ,който да синхронизира и управлява работата на контролерите. Все пак процесорите поставяни в американските модели се различават от тези поставяни в европейските такива....според това което съм чувал - платката може да струва между 250 и 350 лв.
Липсата на 100Hz няма да се отрази на игрите.Първоначално публикувано от fenixsz
А- това вече е другоПървоначално публикувано от dobrinov
подредени
PANASONIC TX-P50G20E
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...BE%D1%80%D0%B8
SAMSUNG PS-50C6500
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...BE%D1%80%D0%B8
LG 50PK760
http://www.technomarket.bg/products/09075054/lg-50pk760
Три пъти честито нали са три новите придобивки. Добре е ,че си взел допълнителна гаранцияПървоначално публикувано от ROBOTA
ivaylodj , избирай между С630-матов панел и С650-гланцов панел другите нямат 100хц , а ти ще гледаш спорт.
ПП. Така като гледам схемата виждам ,че ти трябва задължително матов панел , ако не затъмняваш сериозно прозорците през деня. Също така за това разстояние 40" ще са малко , помисли за поне 46" -46С630.
ivaylodj , за трапезарията 40" ще ти е малък. Моето разположение е 99% като твоето и ти го казвам от опит. Орентирай се към 46" / 50"-55" а за отсрещия прозерец не се притеснявай не блести. Поне аз ще слагам 40" в спалнята на дувара а за трапезарията още се двуомя м/у 46" и 55" С9000 на самсунг но като цените им станат към 4К лв.
joro_bul, може би си прав за размера, мога да сложа 46" повече мисля че ще стане грозно. В момента съм с 42" (HD Ready) и на него се гледа добре (задоволително). Основните ми притеснения са, че детето (3 год.) редовно гледа отблизо.. Затова реших да закова на 40". Аз съм и малко далекоглед и гледането за по-дълго време по-отблизо ме уморява.
Дайте някви съвети за самите модели.
Забравих да спомена че имам WD TV Live, който вързвам с SONY HDMI кабелче към ТВ/то и резултатите са много добри. Ползвам го цяла година това плеърче и съм много доволен от него. Вече имат и accuweather/youtube/facebook/flicker и прочие мрежови глезотии.. WD TV/то е вързано с кабел към домашната мрежа (през рутер от нисък клас, ASUS WL500G/Vivacom Pirelli ADSL Modem/Router) откъдето основно 'точи' филмите.
Благодаря колега. И аз сум доволен. 2 години чакам да се накяня и да избера и да дойде подходяшият момент. Ами дойде и не съжелявам че избрах ЛЕД модела. ЕХ500 е супер ама ЕХ710 е доста по елегантен. Купих и някъв висок клас кабел 4 звезди - Скарт/Скарт със позлатени уж клеми. Сцепва от картина, вчера се черпихме с авери и мама му адски е голямо твя чудо. В магазина изглеждаше по-малък сякаш. Искам да му купя читав медия плеър - или WDLive ili POPCORN. Пробвахме го вчера с WDLive - лудница картина вади. А 1080 направо спира дъха.Първоначално публикувано от stoianov1212
безжичния адаптор на сони - би ли дал малко повечи инфо - линк, наистина какво друго мога да правя с него?
Имам и още 1 питане - предлагат ми + 3 години гаранция от Текнополис за 250 лв. Не е зле.
Дали обаче си заслужава. И дали хипотетично ако след 4,5 години телевизора изкиха нещо, дали ако не могат да го отремонтират биха ми го заменили с нов модел??? как работи тая система при Сони???
Здравейте на всички от форума. От няколко дена съм с нов телевизор LG LE265500 и съм много доволен. Гледам с външен цифров приемник на телевизия СКАТ, но на някои/не на всички/ от програмите с уж цифров сигнал качеството е ужасно. Свързването е със СКАРТ кабел. Въпроса ми е имали значение от вида на СКАРТ кабела и ако има може ли да ми препоръчате някоя хубава марка такъв кабел, с която да увелича качеството на картината?