Страница 12 от 98 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ronnie72
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Здравейте. Малко не е по темата, но мисля че ще е важно за всеки потребител.

"Европейският парламент одобри нови правила за търговията по интернет, съобщи пресслужбата на институцията. Новото законодателство беше прието вчера по време на пленарната сесия на Европарламента в Брюксел.

Според него потребителите ще могат да върнат купен в интернет продукт в рамките на две седмици след като са получили покупката. Освен това търговците ще бъдат задължени да дават на клиентите подробна информация за крайната цена на поръчаните продукти, както и контакти за обратна връзка."

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    София

Здравейте на всички ентусиасти , наистина правите огромна услуга на непросветените

Засилил съм се и Аз да си купувам телевизорче, че стария взе да сдава багажа и понеже хич не съм в крак с новите технологии се обръщам за малко експертна помощ. Изчетох доста неща, но май повече се обърках в избора (то и многото информация също не е на хубаво).

Досега съм гледал едно тринитронче от ’94-та, 31 инча от 6 метра разстояние на аналогова кабелна.

Смятам на новия да му свържа PC до него с HDMI кабел на който да си свалям blueray.
    Също така имам и усилвател Pioneer 7+1, който смятам да свържа към PC-то с оптика и към телевизора.

Телевизора ще се намира на около 3.5 метра разстояние, т.е си мислех за около 42-43 инча. Предвид това което съм гледал до сега ще ми изглежда като видео стена. А и стената на която смятам да го сложа е 115 см и съм ограничен.

Ще е разположен на 6 метра от големи прозорци, който му се падат странично на екрана, т.е. няма пряка слънчева светлина, но помещението е добре осветено.

Ще се гледат свалени филми блурей или блурей-рип. Кабелна телевизия – от сорта на филми, новини и малко спорт от време на време. Може и да се изкуша някой път да си пусна някоя игричка да видя как ще е на големия екран, но не съм геймър.

Като изисквания за екстри:
    - 3D-то изобщо не ме влече – след 30 мин гледане и ми иде да си пръсна мозъка…
    - УСБ плеър – също не ме касае предвид, че ще имам ПЦ свързано. Същото важи и за DLNA и връзката към интернет.
    - DTS-a също не ми трябва, имам си усилвател, който го поддържа.
    - Предвид това, че ще има свързано ПЦ си мислех, че по-добрия вариант е LCD, а не плазма.
    (ако бъркам в нещо, приемам критики )

Не робувам на определени марки, и лед подсветки тъй че всяко предложение е добре дошло.

Бюджета ми е около 1500лв, бих могъл да сложа още 200, но в краен случай ако наистина си заслужава.

Другия ми въпрос е дали си заслужава сега точно да купувам или да изчакам още месец-два (дано стария се закрепи още малко)

Поздрави и благодаря предварително на всички отзовали се

ПС: ами тва май е всичко за което се сещам като инфо (пък и да не отегчавам аудиторията с дълги писания), ако има още нещо което съм пропуснал казвайте...

4. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

За това разстояние ме послушай и си купи 46-47инча побира се,аз също съм с стена 115см,и си взех 40 инча и сега ме е яд,ето ти един SAMSUNG LE-46C650 -доказал се е!

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от juspar
    За това разстояние ме послушай и си купи 46-47инча побира се,аз също съм с стена 115см,и си взех 40 инча и сега ме е яд,ето ти един SAMSUNG LE-46C650 -доказал се е!
    Може и да си прав за диагонала... сега видях че при 46 инча ширината е 110,86 см, което се вмества в размерите ми.

А този модел го характеризират с Неравномерна подсветка и Голям лаг - това трябва ли да ме притеснява?

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Примерно за Самсунг 46С650 -
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

За лага само ако играеш игри,иначе подсветката си му е ок!

8.  

9. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте,
    трябва ми помощ за нов телевизор
    Ще го ползвам само за цифрова кабелна телевизия. Искам да е 32", да има кабелен и цифров тунер, които да приемат всички канали от кабелната, и да поддържа mpeg4 за HD каналите, а няма да е лошо и да има поне 1 HDMI порт за връзка с компютъра
    На хартия изглежда, че PHILIPS 32PFL3606H пасва идеално на моите нужди, но ме притеснява високата цена на SONY KDL-32BX320 - струва със 160лв. повече , а, ако разчитам правилно моделите, е от същия нисък клас и също е модел от тази година. Не мога да разбера каква е разликата и какво е по-специалното на това сони, та е толкова скъпо Моля някой запознат да каже струва ли си този филипс или да се оглеждам за друго.
    Благодаря предварително.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Честно казано от ниските модели не мисля че има фатална разлика кой ще си купиш, а разликите в цените са солидни. Аз бих се спрял отново на някой измежду следните (в случайна последователност):
    Samsung C550 - media player, мрежа
    Panasonic C2 - 500 лв. за такова качество е много ниска цена (впрочем имам го, чудесен е)
    Panasonic S20 - "100Хц" Full HD
    Toshiba AV733 - евтин с качествена картина
    Toshiba XV733 - като горното само че FullHD, 100Хц и мрежа
    Всички изброени имат кабелни HD тунери.

Най-"оптимална" покупка ми се виждат C550 и XV733 (S20 е някакви последни бройки явно)
    Ако ще го ползваш много често свързан към компютър не само за филми, насочи се към FullHD - от гледна точка на работа на десктопа, а не заради филмите.

Вземи който на теб ти харесва. Не мога да атестирам лично, но на много места съм чел оплаквания от повреди на най-ниските серии Филипс.

Впрочем, това че са модел 2011 не ги прави автоматично по-добри от модели 2010, особено в ниския клас. Там обикновено си въртят едно и също с минимални промени.

И спри да се притесняваш в публичното пространство от ниските цени, че ще ги вдигнат!

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    София

Значи моделите на които съм се спрял са:
    SAMSUNG LE-46C550
    SAMSUNG LE-46C650
    KDL-46EX500

Доколкото разбрах разликите м/у C650 и C550 са MotionPlus и Internet@TV - 2-рото не ме вълнува особенно и се чудя дали си заслужават 500 лв отгоре за първото...?! Общо взето доста се замислям дали да не си взема именно C550 модела - сонито както и C650 имат една камара функции които са ми малко излишни. Дайте съвет?
    Кои са плюсовете и минусите на конкретните модели?
    Ако все пак се спра на сони или C650 кой е по добрия вариант?

И още нещо намират ли се все още въпросните модели по магазините с читави матрици?

Доколкото разбрах при сони я няма тази врътка с матриците, т.е. няма какво да гледам толкова.

Също така - не успях да открия мнението където бе описано кои матрици на самсунг бяха за предпочитане и от кои да бягам на далече...

ПС: и още нещо кажете още някой и друг модел който си заслужава, като backup вариант ако не успея да ги изнамеря въпросните

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , ако избереш Самсунг за него си има отделна подтема в този форум !
    Също Тошиба и Панасоник има добри модели - това като алтернатива , но и затова има писано доста по въпроса .
    Всички матрици са читави , но се различават по ъгъла на гледане , дълбочината на черното и съответната технолигия на производство , но и затова си има тема !

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    София

Колега съгласен съм, че въпросите които задавам 100% са обсъждани многократно и вероятно на хората разбиращи за какво става въпрос им е писнало да повтарят и преповтарят едно и също на всеки лаик хукнал да си купува ТВ.

Опитах се да изчета максимално информация (дори и в момента чета и препрочитам - все пак като всеки нормален човек искам да взема максималното за парите си), но съгласи се темите са многобройни а мненията безкрайни и за човек който и понятие си няма е трудно да се ориентира, да открие и асимилира такъв обем информация. Тъй, че съм благодарен на всякаква информация касаеща проблема ми - било като мнение или посочване на място където вече е писано по въпроса ми.

Видях, че си има подтеми за всяка марка, но именно понеже още не съм се спрял на конкретна задавам въпросите си тук. Ясно, че всяка марка си има добри модели и си има отделна тема, но пак опираме до обема информация.
    Надявам се тук да ми препоръчат нещо конкретно, за да мога след това да се насоча към темата за избраната марка и да се запозная с интересуващото ме.

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Колега , ако избереш Самсунг за него си има отделна подтема в този форум !
    Също Тошиба и Панасоник има добри модели - това като алтернатива , но и затова има писано доста по въпроса .
    Всички матрици са читави , но се различават по ъгъла на гледане , дълбочината на черното и съответната технолигия на производство , но и затова си има тема !

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Съгласен съм с теб !
    Но ти вече си се ориентирал и избрал , като че ли , аз останах с такова впечатление ! Самсунг или Сони ! Или плазма Панасоник ??
    Най-добре е да ги сравниш лично на място и да си избереш този , който ти харесва на теб повече , в случая като картина понеже " екстрите " не те вълнуват много !
    Иначе всеки харесва и търси по свой вкус и според парите си , разбира се малко инфо никога не е излишно !

16. Member
    Тук е от
    Feb 2008

46C550 би трябвало все още да са със Самсунг панели в ТМ Цариградско шосе.
    46C650 надали са останали някъде със Самсунг панели, почти всички са AUO (тоест всички, които аз съм виждал последния месец, са с AUO, в ТМ и ТП)

Между C650 и C550 най-вече си помисли (след като ги погледаш достатъчно дълго) дали ти харесва гланцовия екран или матовия. Това им е най най ключовата разлика, според мен. Създава особено готино черно и "дълбока" картина, за сметка на малко отражения. От друга страна, разликата в цените е колкото един Panasonic 32C2E...

17. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте! Много добра позната жена на възраст е решила да си купува телевизор. Живее сама, правила ми е услуги и ме помоли да я насоча в избора й.
    Четох и аз прекрасния форум, но от толкова много инфо кашата в главата ми стана пълна. Това ме кара да се обърна към разбиращите за помощ. Бюджет 700-800 лева.
    Ще се гледа Булсатком от 3 метра, а за гледане на видео си имала някакъв плеър.
    Можело и да е 32” , защото плазмата ми 42” й се видяла голяма. Телевизора няма да е изложен на пряка слънчева светлина. По здравословни причини няма да мога да бъда с нея при покупката, та е желателно да не й се налага да гледа матрици и дали е мостра? С други думи добър изпитан модел, от който са останали повече от 2 те мостри. Благодаря!

18. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Аз бих казал плазма Панасоник 37-42 C3 например. За човек, който цял живот е гледал кинескоп (предполагам такъв е случая), прехода към LCD няма да му се понрави много, според мен. 37 не намирам (не че търсих много ), а и 42 е само 800 лв. в момента, надали 37 ще е по-евтин. Ще свикне бързо с 42-ката
    Това са нови модели и със сигурност не са мостри само.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 98 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе