Страница 13 от 98 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Здравейте!
    Искам да купя тв Самсунг 46 инча, ориентирал съм се към SAMSUNG LE-46C650, проблема е, че модела е стар и няма запечатки, освен това разбирам, че има бройки с други матрици.
    Загледах се към SAMSUNG UE-46C6000, но също, само мостри, 46д серията ми е още скъпа. Бихте ли ме ориентирали, ако намеря лед 46ц как да позная матрицата, и, ако реша все пак да скоча на SAMSUNG UE-46D6000. Виждам, че има информация на първа страница за панелите, но не мога да се ориентирам за ледовете, интересуват ме конкретно 46инча 6та серия. Благодаря предварително!

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от morlin
    ..да, аз знам че е на промоция, но това модела RS ли е или то Samsung UE40D6000RS и без RS е един и същ? На двете снимки телевизорите са различни мисля...самата рамка на единия е мн тънка и не е черна а на другия рамката е по-дебела и си мисля че са различни модели...hristoslav2 можеш ли да ми кажеш минусите на тоя модел..? освен че няма 2D to 3D конвертиране какъв му е лага според теб?
    Може и да не е RS, но имаше две букви накрая след 6000..но не съм убеден точно дали бяха RS
    ..И още нещо важно да попитам, WEB Браузера му дали е ''пълен'', защото не го изписват така..?
    Изписаните буква и цифра веднага след моделният код обозначават шасито на модела. Случва се ,често един и същи модел да е с различни шасита в отделните държави.
    Незнам защо си решил да търсиш точно с буква R....
    България Samsung UE40D6000VSXXH
    Германия Samsung UE40D6500VSXZG
    Италия Samsung UE40D6500VQXZT
    Франция Samsung UE40D6500VSXZF)
    Eстония Samsung UE40D6500VSXXH

Като цяло в шеста серия в зависимост от модела и държавата се срещат VS, WS, VQ, TW, SW, TS, SS,

Цитат Първоначално публикувано от darzalas
    Здравейте! Много добра позната жена на възраст е решила да си купува телевизор. Живее сама, правила ми е услуги и ме помоли да я насоча в избора й.
    Четох и аз прекрасния форум, но от толкова много инфо кашата в главата ми стана пълна. Това ме кара да се обърна към разбиращите за помощ. Бюджет 700-800 лева.
    Ще се гледа Булсатком от 3 метра, а за гледане на видео си имала някакъв плеър.
    Можело и да е 32” , защото плазмата ми 42” й се видяла голяма. Телевизора няма да е изложен на пряка слънчева светлина. По здравословни причини няма да мога да бъда с нея при покупката, та е желателно да не й се налага да гледа матрици и дали е мостра? С други думи добър изпитан модел, от който са останали повече от 2 те мостри. Благодаря!
    darzalas
    Щом става дума за възрастен човек, препоръчително е да и вземеш плазмен телевизор заради отслабеното зрение-картината е по-мека и щадяща очите.. LCD-то вечерта/на тъмно/ ще и извади очите....ще получи главоболие. Освен това картината на плазменият телевизор е по-близка до тази на кинескопният телевизор.

Цитат Първоначално публикувано от Inoel
    - 3D-то изобщо не ме влече – след 30 мин гледане и ми иде да си пръсна мозъка…
    В тази насока е добре производителите да помислят да доокомплектовка на телевизора с опаковка аналгетици срещу главоболие или....пистолет /с 1 патрон/ за еднократна употреба.

LED посветката "мига".....
    http://www.ledsmagazine.com/news/7/3/11
    http://www.ledlights.org/FAQ/Why-Do-...s-Flicker.html

В рекламните брошури ще прочетете колко много подобрява изображението LED подсветката, как картината става много контрастна и пр. Даже в много материали ще видите написано “LED TV”. Всъщност това последното е много погрешно, защото не става въпрос точно за дисплея, а за осветяването му. Действително съществуват LED дисплеи, но те не се използват като екрани за гледане на телевизия – ще ги срещнете като рекламни или информационни табла по стадиони, спортни зали, билбордове и др. Те са реализирани от дискретни RGB светодиоди, разполагат с много ниска разделителна способност и много висока яркост, именно затова са подходящи за открити пространства.

Плюсове на LED подсветката:
    1. При еднакво потребление на енергия светодиодите излъчват повече светлина - икономия и по-висока яркост на телевизора.
    2. Светодиодите не променят характеристиките си във времето, както лампите със студен катод.
    3. LED LCD Телевизорите с имат по-широк цветови обхват.
    4. Конструктивно LED подсветката позволява да се изтъни телевизорът, много тънък дизайн - под 15 мм.
    5. LED LCD телевизорите са по-екологични и не съдържат някои силно отровни вещества като живак, арсен и поливинилхлорид, които за съжаление присъстват във всеки дисплей с лампова подсветка.
    7. Монохромен светлинен поток и липсват пикове и спадове каквито има в луминисцентните лампи/трептене/.
    8. Зрителният ъгъл на LCD телевизори с LED подсветка се е подобрил драстично спрямо плазмените телевизори с близо 75 градуса, без деградация в нивото на контраст на някои от най-добрите модели.
    9. Нивото на черното на най-добрите нови LED телевизори се е приближило до нивото на черното в плазмените, като ниво на контраст.
    10. Яркостта на LED базирани LCD телевизори е по-добра в сравнение с традиционните флуоресцентни лампи.
    11. Телевизорите с LED подсветка трябва на теория да имат по-дълъг живот в сравнение с традиционните LCD телевизори или плазма....

Недостатъци
    1. LED LCD телевизори с локално затъмняване използват повече енергия в сравнение с традиционните LCD телевизори. Това не е много, около 100W за определен гама размери.
    2. LED LCD телевизорите са доста по-скъпи в сравнение с традиционните LCD телевизори.

Plasma 600Hz vs LCD 200Hz
    https://www.youtube.com/watch?v=--b9Emk3-kQ#ws

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Сега който гледа това филмче никога няма да си купи плазма аз такова мигане не виждам на моята плазма.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Сега който гледа това филмче никога няма да си купи плазма аз такова мигане не виждам на моята плазма.
    Малцина са тези които ще забележат такъв ефект /под 2%/ - на филма си личи много добре ,заради спецификата на заснемане.
    Мнозинството не забелязваха мигането на кинескопният телевизор...докато не поставиш до него 100Hz-ов такъв. Освен това тези 600Hz при плазмата не са идентични като при LCD-то ,поради спецификата на изобразяване на яркостта в отделните субпиксели.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2

В тази насока е добре производителите да помислят да доокомплектовка на телевизора с опаковка аналгетици срещу главоболие или....пистолет /с 1 патрон/ за еднократна употреба.

Последно се спрях на SAMSUNG LE-46C550 предвид сериозно по-ниската цена и това, че допълнителните глезотиики за 500лв отгоре ми се струват малко излишни. От поста на LanceLink ми стана ясно , че единственото за което си заслужава да дам повечето пари е гланцовия екран и motion plus-a, тъй че отивам да сравнявам.

Един последен въпрос имам относно матриците:

При Самсунг поставения панел можеш да го познаеш най-често като погледнеш стикера от дясната страна на телевизора, изглежда горедолу така:
    По последния ред се познава панела - SQ - Samsung, AA - AU Optronics, всичко останало просто не го купувай.
    Ако няма стикер отстрани (каквито са унгарските) трябва да се гледа през дупките на корпуса отзад за стикера върху самия панел. Инфото за това го има на първа страница на темата.
    Тук малко се обърках - от първия пост пише:

HQ - Samsung S-PVA (S-LCD)
    H3 - Samsung S-PVA (S-LCD)
    HN - Samsung S-PVA (S-LCD)
    SQ - Samsung S-PVA (S-LCD) 10 bit (92% of the NTSC colour space) /SQ01,SQ02,SQ03,SQ04,SQ05,SQ06/
    SS - Samsung S-PVA (S-LCD) 8 bit (72% of the NTSC colour space) /SS01, SS02, SS03....SS11/
    SX - Samsung S-PVA (S-LCD) /SX01, SX02/
    Нали H3, HN, SS , SX са също самсунг матрици, AC също е на AU Optronics, защо тогава само за SQ и АА да гледам??

Ако може някой да каже последно за какви съкращения да гледам, които си заслужават и изчезвам на покупки :rolleyes:
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1309186200[/time]_________________________________________________

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Обозначенията ,които си цитирал по-горе са за модели 2009 и 2010 година. При тях гледаш за обозначение SQ или SS изписано на малкият стикер залепен отстрани.
    матриците с обозначения HQ, H3, HN- са за 3D моделите.

За модели 2011 година
    Гледаш само за надпис Version: 01 - изписан на стикера залепен на гърба на панела.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ако може някой да каже последно за какви съкращения да гледам, които си заслужават и изчезвам на покупки :rolleyes:
    Мога да те посъветвам направо да се засилиш към Метро Цариградско, да не си губиш времето. Там има точно 46C550 samsung панели. Отстрани на стикера пише SQ03. Самсунг = SQ01 / SQ02 / SQ03; AUO - AA01, AA02, AA03. Други обозначения - да си ги изкупуват обратно от Самсунг

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    София

Да се похваля, вече съм горд собственик на C550 За сега първите ми впечатления са, че телевизорчето е супер. Благодаря на всички отзовали се за огромната помощ при избора

Малко инфо за всеки който е решил да си взима този модел:
    - относно матриците - в ТМ на Цариградско имат доста бройки със SQ01 матрица (всъщност май само с такава матрица разполагат). Изкараха ми 5 телевизора и всичките бяха с тази матрица. Проблема е, че на всичките им беше свалено защитното фолио на рамката и беше голям зор докато открия ТВ на което още да си седи. Дори консултантите се опитаха да ме обедят, че Самсунг не слагали на всички бройки фолио

- Да ги накарам да ми изкарат и повече от 1 бройка също си беше малко зор и 15 минутно убеждаване - не можели да отварят на всеки клиент кашони да си избирали матрици
    Но в крайна сметка се спазарихме.

- Наложи се също така да го взема малко на доверие, защото категорично ми отказаха да го вържат за какъвто и да било сигнал за тест на място, а и нямаха мостра, която да е вече вързана. - нямали възможност и трябваше да се задоволя с това което си носех на флашка.

Поздрави, пък аз се насочвам към другите секции във форума за доограмотяване.

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Първо , честито ! Безаварийно и дълго ползване на новата придобивка !
    Второ :

- Наложи се също така да го взема малко на доверие, защото категорично ми отказаха да го вържат за какъвто и да било сигнал за тест на място, а и нямаха мостра, която да е вече вързана. - нямали възможност и трябваше да се задоволя с това което си носех на флашка.

Ето това не го разбирам - продавач-консултант и какво консултира ?

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    София

Първо - мерси

И второ - май консултацията им се състои в това да ти изкара покупката от склада, всичко друго дори и отиването му за повече от веднъж до склада е въпрос на пазарлък и убеждаване

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Първо , честито ! Безаварийно и дълго ползване на новата придобивка !
    Второ :

Ето това не го разбирам - продавач-консултант и какво консултира ?

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Проблема е, че на всичките им беше свалено защитното фолио на рамката и беше голям зор докато открия ТВ на което още да си седи. Дори консултантите се опитаха да ме обедят, че Самсунг не слагали на всички бройки фолио

- Да ги накарам да ми изкарат и повече от 1 бройка също си беше малко зор и 15 минутно убеждаване - не можели да отварят на всеки клиент кашони да си избирали матрици
    Но в крайна сметка се спазарихме.

Inoel честито и от мен

Това въобще не е поведение на продавач консултанти.....длъжни са ти го демонстрират и тестват пред теб! За фолиото са прави.
    Може да се оплачеш....
    http://www.technomarket.bg/content/17

брошурата на техномаркет
    http://www.technomarket.bg/pdfpromo/43

16. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Честита придобивка, със здраве да я ползвате.

От една страна и мен ме дразнят често "консултантите" от друга страна още малко и заплатите ще са като на чистачка (може би чистачка-консултант...), та е разбираемо, макар и не оправдаемо.

17. Тук е от
    Jun 2011

Здравейте,
    за първи път ще си купувам ЛСД телевизор.Тъй като не ми се дават много пари съм се насочил към 32' ЛСД до към 600лв(досега съм гледал на 24').По принцип рядко гледам филми,незнам дали изобщо ще го свързвам с компютър,ще го ползвам най-вече за гледане на телевизия и най-вече спорт.Понеже досега не съм се интересувал от телевизори,в последните няколко дни изчетох доста неща,като разбрах че за тези пари мога да си взема ТВ с Full HD и цифров тунер.Големия въпрос,на който чувам различни отговори е да има ли 100 херца.Харесал съм си няколко модела:
    http://www.technomarket.bg/products/09077664/lg-32ld420
    http://www.technomarket.bg/products/...ips-32pfl3606h
    http://www.technomarket.bg/products/...onic-tx-l32u2e
    http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-l32s20e
    като единствено последният има 100 херца(за него обаче не съм сигурен дали има цифров тунер,тъй като не пише в инфото от техномаркет).Кой ще ми препоръчате?При положение,че ще гледам най-вече спорт,последният ли е най-добрият избор?Ако има и някой друг добър до тази цена може да го споделите.

Другото,което се зачудих като разглеждах Филипса е че няма голяма разлика в цената между 32' и 42'-619 на 799лв.Замислих се дали да не дам някой лев повече за 10' в повече.Въпроса е обаче дали ще има разлика в качеството на единия и другия.Да не би липсата на 100 херца да е незабележима при 32'ТВ,но при 42' да е фатална и да гледам размазано.Ще гледам от 3-4 метра в стая,която няма много пряка слънчева светлина.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Всички имат цифрови тунери. Последният можеш да го отпишеш (L32S20), май няма вече неизползвани (освен ако това не те безпокои). Първо отиди си провери на място дали 100 херца въобще ти трябват или не. И наистина 40-42 инчовите са доста изгодни, с големия размер се свиква бързо (в положителния смисъл). Ако си такъв върл спортист, може да се насочиш и към плазми - има 42 инчови по 800 лв. При плазмите особеност е, че всички имат вертикална резолюция при движеща се картина от поне 700 линии, докато при LCD преобладаващо е 300 линии ако няма "100 херца".
    Размазано се гледа основно не заради телевизорите (независимо дали плазма или LCD), а заради лош сигнал от доставчика на телевизия.
    За 3-4 метра разстояние, според мен се откажи от 32-инчов, малък е за това разстояние. Не че едно време не гледахме на 21-инчови кинескопи, но вече не е 1990 г.

Сега се замислих, че 40-42 инчови LCD със 100 херца за около 800 лв. няма, та ако установиш на място с гледане, а не с питане по форумите , че 100 херца са ти критично необходими, по-добре се насочи към 42-инчова плазма отколкото към 32-инчов LCD със 100 херца, по моето скромно мнение. Впрочем от 3 метра никой не може да разпознае 32-инчов телевизор дали е Full HD или не.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 98 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе