Страница 50 от 98 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Нали телевизор вземаш - разбира се че картината

2.  

3. Тук е от
    Aug 2011

Имах предвид екстри за който трябва да гледам задължително да ги има. Гледам контраста, реакцията, и т.н. Нещо друго на което задължително трябва да обърна внимание

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Кой контраст ? Оня големия ? Коя реакция ?

Гледай картината , ъгъла на виждане , дълбочината на черното , повърхността на матрицата - дали е лъскава или матова ,самата матрица , дизайна / не води жената с теб /, цвета на рамката , дали има предпазно стъкло отпред - дава много отблясъци , ....!

А за другото си има и друга техника !

5. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Днес върнах 50V20-то и поръчах 50G30 (...като пуснах сервизното на V20-ката и се оказа, че е ползвана (и то цели 1750 часа беше навъртяла) и се ядосах и реших да я сменя за нов 50G30...предлагаха ми и Samsung 51D8000 3D...дано не съм се прецакал в избора...

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

А, май трябваше 51D8000 да вземеш или поне отиди и ги сравнявай на място -51D8000 ме впечатли доста и е по-скоро на нивото на VT серията на Панасоник.

7. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Относно "системите за плавно движение" (100Хц, TruMotion, MotionFlow, HD Natural Motion или както си ги нарича съответния производител) при течнокристалните - несъмнено най-добрата реализация ти я предлагат LG и Samsung, поради простата причина, че можеш да настройваш два отделни параметъра и да се опиташ да постигнеш по-плавно движение, без "видео" ефекта, който си забелязал.
    А при плазмите има ли ги тези с-ми и има ли изобщо нужда от тях там ? Доколкото разбирам плазмата опреснява доста по-бързо от лцд-тата ? Или тези с-ми не са там заради опресняването ?

Едно време към лцд телевизорите имаше данни за какво време опресняват ... сега вече няма, да разбирам ли, че вече са достатъчно бързи, че да няма нужда да се пише ?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Аз бих спорил дали въобще има нужда от тях на телевизорите като цяло. Идеята е, че плазмите, поради качествата на самата технология, успяват да възпроизведат технически по-висока вертикална резолюция при движение, напр. 900 хоризонтални линии срещу средно 300 при течнокристалните. Съответно тези системи помагат на LCD да постигнат вертикалната резолюция на плазмите (не винаги).
    От една страна звучи супер, от друга страна много хора (и аз) не виждат особена полза (може би трябва да стана футболен запалянко), а при филми обикновено имат деградивен ефект, защото ги правят да изглеждат като снимани с хендикам, тъй като за достигане на тази резолюция влагат интерполирани кадри в изображението.

Може да се каже обобщено, че е "прието" по форумите да се препоръчва ако си фен на спортни предавания (бързо движение, няма притеснение дали ще изглежда като снимано с хендикам) и искаш LCD, да си вземаш LCD с такава с-ма. При филмите е безполезна за мен, но винаги ще има и други мнения. Нуждата е най-добре да се преценява насаме с конкретния ТВ.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

http://www.hifinews.ru/article/details/12780.htm

В тази тема колегата от Чехия Иво Машек е събрал снимки от история на телевизията
    http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=25208

11. Тук е от
    Aug 2011

Здравейте, след дълъг размисъл все още се колебая, какво да избера.
    Принципно плазмата е технологията, която ми допада повече и в момента ползвам такава (един дърт панасоник).
    В момента се местя в ново жилище и ще се купува черна техника ,но проблема е , че бюджета е ограничен.
    Ако вземам плазма ми се ще да е минимум 46, а по-добре 50 инча.
    Та какво ще ме посъветвате за следните модели:
    Панасоник P46S20, P50S20, P46G20, P50G20.
    Като последния ми идва малко скъп към момента, предвид нуждата от покупки и на друга ехника.
    Като цяло G серията в тези размери май е останала само или почти само мостри.
    Как е S серията за целите ми на ползване изложени по-долу?
    (особено важни са конзолния гейминг и мачовете)
    Също бих желал да чуя мнения и за самсунг плазмите.
    Например PS50C530. Може и други модели, задължително Full HD, за предпочитане до 1500 лв.
    Това за което ще се ползва PS3 игри, мачове, кабелна и възпроизвеждане на филми от медиен плейър.
    Вариант 2 - минавам с по-малко пари на този етап и вземам някво лсд 40 или 42.
    Например Тошиба Xv 733, LG 42D750, Sony EX50X, Panasonic S/G 42.
    Като панасониците май пак проблем - мостри или цвят сребрист.
    Примирявам се с шибания инпут лаг и си ползвам старата плазма за гейминг.
    Остава въпроса от горните ТВ, кой е най-добре за мачове и ТВ, и въпроизвеждане на филми от медиен плейър.
    Очаквам вашите съвети и насоки.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

APBT
    Вариант 3 - изчакваш.
    Следващите 4-5 месеца си обзавеждаш апартамента с мебелите и останалата /бяла/ техника. През това време цените на тазгодишните модели ще паднат още и вероятно ще влязат в бюджета ти /около и след нова година/.

Намерих още един производител на телевизори..
    http://izumi-electronics.com/3/21 http://www.izumi.ru/

13. Тук е от
    Aug 2011

Вариант 3 не ме устройва особено.
    Така , че ще те помоля за съвет за другите 2 варианта.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от APBT
    ...
    Панасоник P46S20, P50S20, P46G20, P50G20.
    ...
    Приятелю няма НОВИ, всичко е мостра и то с огромни часове, вчера гледах P50V20 на 2200 часа, този който аз бях взел на 1750 беше...това не са мостри, това са телевизори втора употреба!!! Принудих се да дам още 500 лв. и поръчах 50G30 и смятай, че и от него нямаха запечатани и ми го пращат от Варна...утре трябва да е у нас. А телевизора с нищо май не е по-добър от миналогодишния V20...обаче няма избор ((
    Не лежете на това след нова година...аз като ги гледам веригите са на издихание, защото няма продажби и следователно няма внос и продават масово мострите...само ги въртят от магазин в магазин. Модели 2010 г. читави НЯМА, повярвай им търсих като луд. Единственото, което си заслужава и намерих запечатано беше Samsung LE-46C630, обаче с АА матрица! Може вече и него да го няма...

Успех с търсенето.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2008

APBT

Ето недостатъците на изброените:
    S20 серия - силно отражателен екран, не е NeoPDP съответно нито яркостта, нито контраста, нито черното са като на G20 серията
    Всички Панасоник - шарени артефакти по контурите при движение на обектите
    46G20 - няма на пазара неупотребявани
    50C530, C550 - леко странни цветове, отражателно стъкло, image retention, брум от ел. частите

17. Тук е от
    Jul 2011

Утре ще ходя да взимам UE-40D6100 и затова искам да попитам ако си кача на флашка различни филми да го тествам ще има ли проблем,че нали пише,че за вградения плеър иска регистрация на сайта и след това работи?В смисъл ще мога ли да го подкарам в магазина и също така ако може някой да ми даде линк отнякъде да си дръпна черна заливка да му тествам подсветката? Ще водя и един приятел с мен за 32 инчов и да попитам SAMSUNG LE-32D550 (729лв в техномаркет) по-добър ли е от SAMSUNG UE-32D4000 (от днес е на 699лв в техномаркет)?

18. Тук е от
    Oct 2009

На тъщата като и взимахме Samsung D6000 вградения плеър си тръгна без никакво настройване/регистрация. При вкарването на флашка си я разпозна, с дистанционото на телевизора навигираш до файла и така.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 50 от 98 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе