Страница 60 от 98 ПърваПърва ... 1050585960616270 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от juspar
    Не се занимавай с глупости,щом не си я видял там на телевизия,филми и тн.няма да я забележиш!
    И аз така мисля

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Djonny,
    Пробвай първо да си регулираш картината като понамалиш подсветката. Така или иначе стандартните настройки обикновено са за използване с шлем за шмиргелене. От друга страна, може пък така да си ти харесват.
    За съжаление това с подсветките на EdgeLED си е фактически масово. Дали ще ти го заменят с по-свестен или още по-несвестен?
    Май си прав!За настройки на картината съм задал тези,които са дадени като базови в темата за самсунг?Ако можеш да ми препоръчаш нещо повече? Иначе картината е невероятна на цифрова Тв,HD каналите - много файцко а за 3Д-то - няма такъв кеф!Взех и КАМ модул и нямам грижи с кабеляци

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Съмнявам се, че ще доживеем да видим наложен стандарт 21:9 като излъчване видео сигнал. Той е и нелогичен за телевизионно предаване. За филми да, но който иска да гледа филми на голям широкоекранен екран много рядко разчита на телевизор.
    Оооо ще доживеш Така е записан и филма на блу-рей дисковете, а като го пуснеш на телевизор 16:9 ти реже картината отстрани.
    Филипс правят телевизори във формат 21:9 вече 3-та година. Най-големият щатски производител на телевизори Vizio също има модел с формат 21:9. Телевизиите няма къде да бягат, когато след 10 години форматът стане масов - щат не щат, ще си сменят техниката.
    В момента само двама производители на матрици произвеждат видеопанели с този формат - AUO и Sharp. Крайните параметри на новият стандарт ще бъдат готови пролетта на другата година, а през 2013 година ще се появят съответните модели тв. До 3-4 години големите компании ще произвеждат поне 20% от моделите си във формат 21:9.

Така след време ще режите секциите за да вкарате новите телевизори Затова изчиствате цялата стена от мебелировка.

Каква е видимата ширина и височина на екрана /в сантиметри/ при 21:9 ХХ" телевизори?
    sqrt(9^2+21^2)=22,8474 за 21:9 => ХХ"/22,8474 x 9 x 2.54= ХХсм видима височина
    sqrt(9^2+21^2)=22,8474 за 21:9 => ХХ"/22,8474 x 21 x 2.54= ХХсм видима ширина

60" = 60,03 см височина и 140,07 см ширина
    56" = 56,03 см височина и 130,73 см ширина
    50" = 50,02 см височина и 116,73 см ширина
    46" = 46,02 см височина и 107,39 см ширина
    40" = 40,02 см височина и 96,38 см ширина

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Формата и сега си е масов, но за филми. Няма логика да бъде приет и за телевизия защото там композицията на кадъра е друга. Във филмите има много пейзажи, които е нормално да са в ~21:9. Докато при телевизията 4:3 и 16:9 са носят повече информация в кадъра. Затова смятам, че няма да се наложи като ТЕЛЕВИЗИОНЕН формат на излъчване. Пък ако има желаещи за такива телевизори, на които да гледат филми /пак с черни ленти за съжаление/ нека ги купуват.
    Истината за мен е проектор с екран с анаморфни лещи, които променят предаването според съотношението на пуснатия сигнал.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Пък ако има желаещи за такива телевизори, на които да гледат филми /пак с черни ленти за съжаление/ нека ги купуват.
    Да, но лентите са минимални спрямо тези при формат 16:9.
    Тогава трябва да произвеждат телевизори в кино формат 2,35:1 с резолюция 1920:817. Да изчакаме няколко месеца и ще видим какъв стандарт ще излезе.

Какво ще кажеш за 4k 21:9 150" стереоскопичен 3D OLED телевизор ?

6. Тук е от
    Sep 2011

След продължително четене и гладене по ТМ веригите още повече ми се обърка погледа. Започнах да си приоретизирам критериите по следния начин:

1. Хубава картина + хубав звук (доколкото е възможно) - основно се гледа ТВ от цифров сигнал и от време на време филм от торентите.
    2. Възможност за включване към Wireless-a и отворен браузър.
    3. 3D, но май малко се разколебах след четене на вредите от него
    4. Samsung - добре са се справили и отговарят на критериите ми, но пуста му и марка свързвам я с Беко, Нео и евтин боклук ... мразя я, но в името на парите може и да прежаля тази моя омраза

http://technomarket.bg/products/0910...ung-ue-40d6100 - като цена е 1600 + 200 донгъл + 120 очила и отива 2 бона.
    Картина добра, звук като радиоточка

http://technomarket.bg/products/09107578/lg-42lw570s - параметри цена са ок, но картината се виждат едни сенки и промазвания, а звука е подобен на радиоточка.

http://technomarket.bg/products/0910...ic-tx-p42gt30e - препоръчания и от hristoslav2, звук добър, картина детайлна, но ми се вижда сива не знам дали правят някакви магии със сигналите, които пускат, но ми сивее и бледнее. Ако в действителност не е така с радост го грабвам, но уви в опит да пипна настройки за контраст нищо не се промени.

http://technomarket.bg/products/0911...rp-lc-40le830e - страхотен звук, а се оказа, че е с отворен браузър, картината ме притеснява, но може и да е от демо филма. Ще поогледам детайли.

Знам, че имат разлика в цените, гаранциите и технологиите, но се опитвам да намеря на доброто за критериите и парите си

Сега ми хрумна може и Samsung, но ще му изтрия надписа от телевизора с черен маркер...

П.С. Лаиците като мен по темата за ТВ да не ми вземат мнението за чиста монета, че ще ги обърка в преценката

7. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от dtstyle
    След продължително четене и гладене по ТМ веригите още повече ми се обърка погледа. Започнах да си приоретизирам критериите по следния начин:
    ....
    Вземай Gt30 (или G30 ако се разколебаеш за 3D-to) ... Бледо е защото в магазина е прекалено светло... В къщи би трябвало да е по-тъмно (а и ако си прочел внимателно) плазмата се препоръчва там където имаш контрол на осветлението... Иначе както имаше постинги и Самсунг правят хубави плазми, но гледам нещо за маркери говориш
    Защото от гледна точка на глезотии Самсунг ти предлагат добър Player и и т.н... За звука сибирай пари за колони

8.  

9. Тук е от
    Sep 2011

@firehorse

Не знам на кое се казва маркери, но на LG-то видях един сенки около бързите картини, които при Panasonic, Samsung и Sharp не видях. А player-a и звука за филм лесно го решавам с компютъра, които е близо до ТВ-то и вързан към 5.1 с приличен звук, но ежедневното ТВ ще гъгне.

Утре ще направя едни обстоен преглед на Sharp-a, за да видим кое как е.

П.С. Нямам твърди предпочитания към Плазми или LED, но имам към хубава картина + звук

10. Тук е от
    Jan 2010

@firehorse

Не знам на кое се казва маркери, но на LG-то видях един сенки около бързите картини, които при Panasonic, Samsung и Sharp не видях. А player-a и звука за филм лесно го решавам с компютъра, които е близо до ТВ-то и вързан към 5.1 с приличен звук, но ежедневното ТВ ще гъгне.

Утре ще направя едни обстоен преглед на Sharp-a, за да видим кое как е.

П.С. Нямам твърди предпочитания към Плазми или LED, но имам към хубава картина + звук
    Ставаше въпрос за черния маркер с който искаше да заличаваш Samsung Иначе аз ти казах Samsung-a или Panasonic GT30/G30 от изброените от теб... За Samung плазмите не съм в течение.... Проблемът със 6100 е в "облаците" така че гледай внимателно... Не че ако "качиш" на 7-ма серия ще е по-добре, но Samsung с тяхната универсалност и хиляди продукти (и заводи) по някога си е рулетка за матрица, процесор и т.н. (всъщност това е дискутирано много пъти)...
    P.S. Wow... Сега видях, че разликата в цената между D6100 и D7000 е 1200 кинта.... Определено там трябва да са издухали облаците

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

За 1200 лева в повече D7000 сигурно е водоустойчив, противоударен...
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:19415-12#351

12. Member
    Тук е от
    Feb 2008

dtstyle,
    Ако си предубеден към Самсунг, по-добре се откажи от тази марка. Защото като го гледаш вкъщи и ще се дразниш, не защото не е добър, а защото те дразни името. Откриеш ли каквото и да е ще си кажеш: "Ето! Това е защото е Самсунг!". А иначе Самсунг са си чудесна марка за телевизори.

За да не си отрязваш избора, заради това че звука е лош, замисли се за отделен звук - най-евтиния вариант е 2.1 PC колонки Logitech за около 100 лв., на които никой телевизор не може да им се опре. Просто ги забождаш в слушалките и цепиш мрака.

2100 лв. за 40-инчов телевизор е брутално. 50-инчова плазма от почти най-високия клас на Самсунг е 2100. Говоря за 50C7000.

Плазмите са си така, максималната им яркост е много по-ниска от на течнокристалните. Явно това не е проблем за милиони потребители. Имай предвид, че течнокристалния най-вероятно няма да искаш да го гледаш с магазинните настройки, освен ако не го ползваш със слънчеви очила. Като тестваш някой ТВ, постарай се да го тестваш не в режим Динамичен.

Ако толкова държиш на онлайн функциите, обърни внимание на външните блурей плейъри на Самсунг. Те ще ти дадат SmartApps платформа + възпроизвеждат почти всичко през USB (и по DLNA). Така ще имаш и възможност да си избереш друга марка ТВ не заради интернет функциите му, а заради качествата на картината и др.

Тук можеш да обърнеш внимание на една от считаните за добри реализации на Internet TV с open browser. Скоростта е покъртителна, аз не бих се измъчвал с това нещо:
    https://www.youtube.com/watch?v=G6mHXxEKDXA#ws

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Да, но лентите са минимални спрямо тези при формат 16:9.
    Тогава трябва да произвеждат телевизори в кино формат 2,35:1 с резолюция 1920:817. Да изчакаме няколко месеца и ще видим какъв стандарт ще излезе.

Какво ще кажеш за 4k 21:9 150" стереоскопичен 3D OLED телевизор ?
    2,35:1 не е достатъчно. Има много филми във 2,40:1. Тогава какво правим? Нов стандарт?
    Да, модели телевизори в 21:9 ще наизлезнат. Това не означава, че ще станат масови както бяха 4:3 и сега 16:9.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Мислех си нещо от година насам, но едва днес се издразних достатъчно силно, за да го изпълня. Продупчих 2 дупки и завинтих райбери в стената, която гледа срещу телевизора ми (т.е. зад мен), окачих на тях тях двуметрова летвичка 25х25 мм и с кабърчета закрепих черен плат, играещ ролята на сваляемо платно. Съответно, при средно осветлено помещение, получих 5 пъти по-дълбоко черно в картината на телевизора, поради липсата на светли отражения в екрана. Сега остава само да навлека черен костюм на нинджа и само така ще гледам филми вече

16. Тук е от
    Jan 2010

2,35:1 не е достатъчно. Има много филми във 2,40:1. Тогава какво правим? Нов стандарт?
    Да, модели телевизори в 21:9 ще наизлезнат. Това не означава, че ще станат масови както бяха 4:3 и сега 16:9.
    Как няма да наизлезат... Винаги има желаещи да си мерят... черните ленти

2100 лв. за 40-инчов телевизор е брутално. 50-инчова плазма от почти най-високия клас на Самсунг е 2100. Говоря за 50C7000.
    Де да бяха 2100
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d7000
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d8000

17. Тук е от
    Sep 2011

dtstyle,
    Тук можеш да обърнеш внимание на една от считаните за добри реализации на Internet TV с open browser. Скоростта е покъртителна, аз не бих се измъчвал с това нещо:
    https://www.youtube.com/watch?v=G6mHXxEKDXA#ws
    Човече ти ми отвори очите за този интернет. Едвам изтраях да го догледам до половината. Телевизора е за гледане, а интернета е за копмютри.

Сега ако махна интернета, 3D-то, playerа (може да се замени с външени или да се ползва временно PC-то). Ми се струва, че мога да спестя някой лев. Samsung-a ме разубедиха мненията от 15 до 20 страница за неравномерна подсветка при 6000,6100,6500 моделите.

18. Тук е от
    Jan 2010

Човече ти ми отвори очите за този интернет. Едвам изтраях да го догледам до половината. Телевизора е за гледане, а интернета е за копмютри.

Сега ако махна интернета, 3D-то, playerа (може да се замени с външени или да се ползва временно PC-то). Ми се струва, че мога да спестя някой лев. Samsung-a ме разубедиха мненията от 15 до 20 страница за неравномерна подсветка при 6000,6100,6500 моделите.
    Ми като махнеш 3d-то спестяваш пари и добавяш 4" (че гледам из ТМ не са останали по-малко от 46" G30)
    http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p46g30e

Иначе "облаците" ако мислиш че ги има само при Samsung Edge не се заблуждавай... Edge си е компромис... За това миналата година послушах съветите да не се занимавам с LED (говоря за нисък и среден клас клас led (6-та серия е MID)).... Както виждаш в разликата в цената между 6х и 7х на Самсунг показва ясно... Е вярно е че 7-ma серия е със страхотен дизайн де, но 1200 лева разлика....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 60 от 98 ПърваПърва ... 1050585960616270 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе